neden gittin agrin sancin mi vardi canımMerhaba kızlar ben 32 haftalık hamileyim pazar günü sancim çıktı 1 gün yattım hastanede azalınca eve gönderdi doktor wcye kalkmama izin var sadece aynı durumları Yasayan var mı strese girmek istemiyorum ama işte ister istemez oluyor 1 ay daha dayansa iyiydi hayırlısı
ee şimdi anormal bişey olmadan duracak mıymış bebekNişanim geldigini farkettim böyle sumukumsu biseydi. Adet sancısı gibi sancim olunca gittim nst de sancim çıktı serum ilaç verdiler hastanede
Yok canım sezaryen Doğum yaptım,,, aslında 6 Eylül için randevumuzda ama benim bıcırık acele davrandı 1 Eylül de aniden suyum gelince doğumum olduh&m nin bebek koleksiyonuna sardım ben de. Önceden işim olmazdı tabi şimdi bakıyorum. Güzel indirime de giriyor.
Ayy gözüme büyük geldi bu kıyafetler, çekimden ötürü sanırım. Çok tatlılar yaa maşallah içinde de görürüz inşallah
Ahahahaha çok güldüm yaa.
İyi günlerde kullan çok güzeller
Ayy darısı bize inşallah sağlıkla. Normal doğum mu yaptınız?
Yok gercekten oyle degil. Bazi biberonlar bebek emmeden sutu likir likir akitiyor ve bebek annesini emmek zor geldigi icin memeyi birakiyor. Biberonun emziginin bebek emmeden akitmamasi gerekiyor. Yani bebek cabalayacak. Ben ilk dogumda o sikintiyi yasadim. Simdi avent yenidogan aldim ama daha iyi bir biberon gordum acaba ondan mi alsam diyorum. Medelanin biberonu cok guzel. Bebek emmeden damlatmiyor bile.Şu an biraz rahatladım çünkü ben de lohusa tacı vs almayı düşünmüyorum. Bunu söylediğimde herkes yadirgiyor ama içimden gelmiyor. O sırada onu takmayı dusunecegimi sanmıyorum. O halde ben de gece için olan pedlerden alayım. Yani süs vs ikram düşünmüyorum ama herkes yazınca kendimde bir an eksiklik varmış gibi hissettim. Bir de biz normal bir biberon aldık. Aldığımız yerdeki hanımefendi yenifogana uygun olacağını, fark etmediğini söylemişti. Gerçekten öyle mi?
Biberon konusunu biraz arastirdim. Aslinda fark ediyor. Ben avent'in yenidogan akisli olan natural biberonunu aldim. Anne memesi hissiyati veriyormus, normal biberonla icen bebegin memeyi reddetmesi daha olasiymis. Akis memeye gore daha hizli oldugu icin bebek kolaya alisabiliyormus. Bir de avent'in natural biberon emzikleri anne memesini taklit ediyor. O yuzden risk almayip bundan aldim.Şu an biraz rahatladım çünkü ben de lohusa tacı vs almayı düşünmüyorum. Bunu söylediğimde herkes yadirgiyor ama içimden gelmiyor. O sırada onu takmayı dusunecegimi sanmıyorum. O halde ben de gece için olan pedlerden alayım. Yani süs vs ikram düşünmüyorum ama herkes yazınca kendimde bir an eksiklik varmış gibi hissettim. Bir de biz normal bir biberon aldık. Aldığımız yerdeki hanımefendi yenifogana uygun olacağını, fark etmediğini söylemişti. Gerçekten öyle mi?
Aynen acik acik soylemek lazim. Aglamayan bebege meme vermiyorlar misali aglamasini bilmeliyiz. Benim ilk dogumda canima okuduklari icin bukez ben milletin canina okuyacagim gibi geliyor. Bana ne canim ben aglayacagima onlar aglasin. Kaynananin hasta olup yatmasi mi? Kayinpederin cahil cahil kizindan icin o hemen kalkmisti, gelin neden hala yatiyor demeleri mi? Len manyaklar sezeryan ile normal dogum bir mi? Aman uzulemeyecegim. Bu kez aglamak yok damarima basarlarsa kocayi bile koyarim kapinin onune.Aynı ben de böyle düşünüyorum ,geçen gün lohusalığım için plan yapmaya çalışırken , bide sizinkileri mi eyleyeceğiz önemli olan ben dedim , ağzımla resmensen böyle düşünmezsen kimse düşünmez
Bimmiyorum ki ilk gebeligimde de 39.3 te sezeryan yapilmisti. Nekadar anne karninda kalirsa o kadar iyi diye dusunuyor sanirim.Gün vermek için 21 Ağustos geç değil mi canım, şuan 36 hafta içindesin. Bana 20 gün sonra gel dedi gün verecek
Merhabalar hastaneler genelde biberon, emzik istemiyor ama ben tedbiren bi küçük biberon aldım yanıma. Mama almadım ihtiyaç olursa eczaneden alınır. Hastaneye ziyarete gelecek hiç kimse olmayacaksa ikramlık almana gerek yok ama akrabalardan,arkadaşlardan 3-5 kişi de olsa gelebilecek varsa bi küçük paket lokum veya çikolata götürsen fena olmazMerhaba hanımlar... Ben yorumları baya okudum ama bazıları biberon-mama götür diyor bazıları goturme diyorve çikolata vs yazilmis hastane için de ben kimseyi cagirmadan eşim anneannem annem vs olarak gitme planı kuruyorum. Kalabalık istemiyorum. Hastane için cikolata-lokum vs şart mı? Ve kendimiz icin normal ped mi alacagiz yoksa yetişkin bezi tarzı birşey mi? Kafam gerçekten çok karışık
Bimmiyorum ki ilk gebeligimde de 39.3 te sezeryan yapilmisti. Nekadar anne karninda kalirsa o kadar iyi diye dusunuyor sanirim.
Bizde de durum aynı canım hiç merak etmeBiz de bugün kontrole gittik 2300gr. 34.hafta her şey normal dedi doktor ama ikidir yüzünü göstermiyor inatçı kızımherkes elinde a4 kağıdı kadar renkli görüntüyle çıkıyor bende bişey yok eh dedim sorarım ben sana evde:)
Ben yaklaşık 4 saat yola gidicem hatta bugün biletimi kestirdim yarın içinKızlar, bence bayramda iki saat bile olsa yola mola gitmeyin, esinizi de gondermeyin. Ben ilk kizimda yaptım o hatayı kanamam oldu doguruyodum erkenden.
Bir de bayramda bol bol uyuyun. Son uykular. Dediydi dersiniz :)
Avent dediğiniz Philips olan değil mi? Emzik aldık ondan iki tane ama bineronu satıcının önerisi ile normal aldık. Eğer bebek reddederse ekstra uc alırsınız olur biter dedi. Biz de bu konuda kör cahil olduğumuz için aldık. Bir dahaki gidişimde dediginizden bakarımBiberon konusunu biraz arastirdim. Aslinda fark ediyor. Ben avent'in yenidogan akisli olan natural biberonunu aldim. Anne memesi hissiyati veriyormus, normal biberonla icen bebegin memeyi reddetmesi daha olasiymis. Akis memeye gore daha hizli oldugu icin bebek kolaya alisabiliyormus. Bir de avent'in natural biberon emzikleri anne memesini taklit ediyor. O yuzden risk almayip bundan aldim.
Canım en güzeli düşünme, araştırma. Olup bitecek. Olsa olsa en fazla 2 gün ağrın sancın olacak. Kaldı ki normal doğumda en şiddetli doğumlar son saatlerde oluyor o zaman da istersen epidural yapılır. Sonra bebişi kucağına alacak, hepsi yalan olacak. Ben çok zorlu ameliyatlara girdim (tabi doğum onlardan daha zor) hep sadece o an geçsin diye odaklandım, bi kaç saat sonra hepsi yalan olacak diye avundum.Zaman gectikce stresim artiyor dogum korkusu basladi bende bir anda nedense. Kuzuma kavusacagim seviniyorum ama neden boyle oldu anlamadim. Halbuki bu zamana kadar sakin duruyordum. Dusunuyorum her ikisi de korkutuyor beni. Hele vajinal dogumu hic yapamam gibi hissetmeye basladim. Neden oldu bilmiyorum. Dogumu anlatan guzel videolar izledim bir kac tane ama pek etki etmiyor gibi. Var mi boyle olan ya da tecrubeli anneler moral verebilecek anilariniz var mi?
Kimse gelmeyecek diye planladim. Hatta bir süre eve de kimseyi istemiyorumMerhabalar hastaneler genelde biberon, emzik istemiyor ama ben tedbiren bi küçük biberon aldım yanıma. Mama almadım ihtiyaç olursa eczaneden alınır. Hastaneye ziyarete gelecek hiç kimse olmayacaksa ikramlık almana gerek yok ama akrabalardan,arkadaşlardan 3-5 kişi de olsa gelebilecek varsa bi küçük paket lokum veya çikolata götürsen fena olmaz
O zaman en güzeli doğumu bi süre kimseye haber vermemekKimse gelmeyecek diye planladim. Hatta bir süre eve de kimseyi istemiyorumçünkü yakın kişilerle birlikte bebeğe ve o hisse alışmak istiyorum. Lohusalık vs depresyon deniyor. Olabildiğince sakin atlatmak istiyorum. Eve olmasa da eşime Eyüp Sultan a vs gidip lokum veya tespih tarzı birşeyler dağıtmasini rica ettim. Yerini tutar mı acaba? Yani eve gelenlere açıkçası hizmet Edip ikram düşünmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?