neden gittin agrin sancin mi vardi canım
benim de iki gündür surekli be agrım
ara ara kasık ağrım var doktora da gitmedim
bebek hareket ediyor diye gitmiyorum

Nişanim geldigini farkettim böyle sumukumsu biseydi. Adet sancısı gibi sancim olunca gittim nst de sancim çıktı serum ilaç verdiler hastanede

Yok canım sezaryen Doğum yaptım,,, aslında 6 Eylül için randevumuzda ama benim bıcırık acele davrandı 1 Eylül de aniden suyum gelince doğumum oldu

Yok gercekten oyle degil. Bazi biberonlar bebek emmeden sutu likir likir akitiyor ve bebek annesini emmek zor geldigi icin memeyi birakiyor. Biberonun emziginin bebek emmeden akitmamasi gerekiyor. Yani bebek cabalayacak. Ben ilk dogumda o sikintiyi yasadim. Simdi avent yenidogan aldim ama daha iyi bir biberon gordum acaba ondan mi alsam diyorum. Medelanin biberonu cok guzel. Bebek emmeden damlatmiyor bile.

Biberon konusunu biraz arastirdim. Aslinda fark ediyor. Ben avent'in yenidogan akisli olan natural biberonunu aldim. Anne memesi hissiyati veriyormus, normal biberonla icen bebegin memeyi reddetmesi daha olasiymis. Akis memeye gore daha hizli oldugu icin bebek kolaya alisabiliyormus. Bir de avent'in natural biberon emzikleri anne memesini taklit ediyor. O yuzden risk almayip bundan aldim.

Aynen acik acik soylemek lazim. Aglamayan bebege meme vermiyorlar misali aglamasini bilmeliyiz. Benim ilk dogumda canima okuduklari icin bukez ben milletin canina okuyacagim gibi geliyor. Bana ne canim ben aglayacagima onlar aglasin. Kaynananin hasta olup yatmasi mi? Kayinpederin cahil cahil kizindan icin o hemen kalkmisti, gelin neden hala yatiyor demeleri mi? Len manyaklar sezeryan ile normal dogum bir mi? Aman uzulemeyecegim. Bu kez aglamak yok damarima basarlarsa kocayi bile koyarim kapinin onune.
Hadi anacim evinize, bebege de yok yaklasmayin hastalik bulastirirsiniz diyecem. Yok hastalik derse de hani hastaydiniz noldu gule gule. Anama anlatirken bile rahatladim.

Gün vermek için 21 Ağustos geç değil mi canım, şuan 36 hafta içindesin. Bana 20 gün sonra gel dedi gün verecek
Bimmiyorum ki ilk gebeligimde de 39.3 te sezeryan yapilmisti. Nekadar anne karninda kalirsa o kadar iyi diye dusunuyor sanirim.

Ay kızlar ne cok ayrıntı var dimi 30 sayfadır okuyorum bu arada bende hastanede ikram yapmayı düşünmüyorum zaten oturdugum yere 1 saat uzaklıkta baska bi sehirde gittiğim hastane. Sadece çikolata yaptıracagım onuda eve gelenlere ikram olarak. Hastane odası süslemesi istemiyorum gereksiz geliyor. Kapı süsü takı yastıgı yaptırdım ama odası için hastaneye asmaya gerek varmı ? Hediyeliğide mevlüt için düşündüm ama ziyarete gelenler içinde mi yaptırsam ?

Merhabalar hastaneler genelde biberon, emzik istemiyor ama ben tedbiren bi küçük biberon aldım yanıma. Mama almadım ihtiyaç olursa eczaneden alınır. Hastaneye ziyarete gelecek hiç kimse olmayacaksa ikramlık almana gerek yok ama akrabalardan,arkadaşlardan 3-5 kişi de olsa gelebilecek varsa bi küçük paket lokum veya çikolata götürsen fena olmaz

Bizde de durum aynı canım hiç merak etme bugün bizim de kontrol vardı bugün de göbek kordonunu almış yüzünün önüne, anca parça parça gördük suratını

Zaman gectikce stresim artiyor dogum korkusu basladi bende bir anda nedense. Kuzuma kavusacagim seviniyorum ama neden boyle oldu anlamadim. Halbuki bu zamana kadar sakin duruyordum. Dusunuyorum her ikisi de korkutuyor beni. Hele vajinal dogumu hic yapamam gibi hissetmeye basladim. Neden oldu bilmiyorum. Dogumu anlatan guzel videolar izledim bir kac tane ama pek etki etmiyor gibi. Var mi boyle olan ya da tecrubeli anneler moral verebilecek anilariniz var mi?

Kızlar, bence bayramda iki saat bile olsa yola mola gitmeyin, esinizi de gondermeyin. Ben ilk kizimda yaptım o hatayı kanamam oldu doguruyodum erkenden.

Bir de bayramda bol bol uyuyun. Son uykular. Dediydi dersiniz :)
Ben yaklaşık 4 saat yola gidicem hatta bugün biletimi kestirdim yarın için niye öyle dedin ki şimdi

Erken doğum riski olanlar el kaldırsın kızlar benim karaciğer enzimleri düşmüyor doktor böyle devam ederse her an alabiliriz bebeği dedi. Ağustos annesi olma ihtimalim giderek artıyor yani. 2 doz ciğer geliştirici oldum bugün, yarın da 2 doz olucam bakalım. İnşallah 2 haftacık daha dayanır bedenim de bebişim azcık daha büyür.

Avent dediğiniz Philips olan değil mi? Emzik aldık ondan iki tane ama bineronu satıcının önerisi ile normal aldık. Eğer bebek reddederse ekstra uc alırsınız olur biter dedi. Biz de bu konuda kör cahil olduğumuz için aldık. Bir dahaki gidişimde dediginizden bakarım

Canım en güzeli düşünme, araştırma. Olup bitecek. Olsa olsa en fazla 2 gün ağrın sancın olacak. Kaldı ki normal doğumda en şiddetli doğumlar son saatlerde oluyor o zaman da istersen epidural yapılır. Sonra bebişi kucağına alacak, hepsi yalan olacak. Ben çok zorlu ameliyatlara girdim (tabi doğum onlardan daha zor) hep sadece o an geçsin diye odaklandım, bi kaç saat sonra hepsi yalan olacak diye avundum.

Kimse gelmeyecek diye planladim. Hatta bir süre eve de kimseyi istemiyorum çünkü yakın kişilerle birlikte bebeğe ve o hisse alışmak istiyorum. Lohusalık vs depresyon deniyor. Olabildiğince sakin atlatmak istiyorum. Eve olmasa da eşime Eyüp Sultan a vs gidip lokum veya tespih tarzı birşeyler dağıtmasini rica ettim. Yerini tutar mı acaba? Yani eve gelenlere açıkçası hizmet Edip ikram düşünmek istemiyorum

O zaman en güzeli doğumu bi süre kimseye haber vermemek ben de öyle yapmayı çok isterdim ama bizim akrabalar olay çıkartır sonra doğumu sakladık diye. Bu arada ben gece pedi ile depend kilod ped aldım. Gece pedi iş görür dedi doktorum ama kilod ped çok rahat oluyormuş, acaba pedim sızdırdı mı geceliğime kan bulaştı mı vs derdi olmuyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…