Kızlar bu gün kontrol günümdü kızımı gördüm gelişimi gayet güzel dedi haftasıyla uyumlu gidiyor 2250 gram olmuş teyzeleri nst te bağlandım biraz sancı çıktı bir kaç gündür fazla yoruluyorum sanırım oda etkili oldu anneme gidiyorum gündüzleri ağrıdan kırmaşamıyor fazla yemektir ortalığı toparlamaktı sonrada evde aynılarını yapmak ekstra yoruyor o yüzden de ara ara kasık ve bel ağrılarım oluyor hayırlısı bakalım olacak bı samcılar artık iyice son zamanlara yaklaşıyoruz tahlil vermiştim onlarıda yarın göstercem doktora inşallah bir sıkıntı çıkmaz bizden haberler böyle
Hoşgeldin ben biberon koydum yenidoğana uyumlu hazirlik falan yapmicam çikolata falan yaptirmicam devlet hastanesinde doğumum olucak gerek duymadım hastaneyede gelecek olan kimse yok annem eşim kayinvalidem gelir depend almadim ben hasta bezi aldim eczaneye sordum verdi onu koydum
O zaman en güzeli doğumu bi süre kimseye haber vermemek ben de öyle yapmayı çok isterdim ama bizim akrabalar olay çıkartır sonra doğumu sakladık diye. Bu arada ben gece pedi ile depend kilod ped aldım. Gece pedi iş görür dedi doktorum ama kilod ped çok rahat oluyormuş, acaba pedim sızdırdı mı geceliğime kan bulaştı mı vs derdi olmuyormuş
Öyle yapacağım sanırım :) illa biri olsun yanindq demeseler anneanneme falan da haber veresim yok açıkçası. Çok karmaşık duygular içinde olacağım diye düşünüyorum. Gerilirim insan olursa :) benim için ne kadar az insan o kadar huzur zamanla her şeye karışacaklar nasıl olsa :) ben de gece pedi alacağım artık:)
Merhaba kızlar ben 32 haftalık hamileyim pazar günü sancim çıktı 1 gün yattım hastanede azalınca eve gönderdi doktor wcye kalkmama izin var sadece aynı durumları Yasayan var mı strese girmek istemiyorum ama işte ister istemez oluyor 1 ay daha dayansa iyiydi hayırlısı
Benim kasilmalarim 26 haftaliktan beri var. Su an gitsem yine sanci cikar kesin ama garip bir sekilde rahim agzinda kisalma olmuyor. Ben de alistim duruma ama ilac da kullaniyorum. Doktorun ilac verdi mi? Bol bol su icmeye bak. Tuvalete gitmeyi ihmal etme cunku idrar ve gaz da kasilmalari tetikliyor. Ben 26 dan 34 e geldiysem, senin bebis de bekler umarim.
Kizim gitmesin o hafta gidilir mi? Baksana topikte bile millet dogurdu erkenden:))
Tabi siz bilirsiniz. Beni evde esim yatirip kaldiriyor.
Ben de erken dogursam cok guzel olacak ama nasip tabi. Erken dogurunca dogum oncesi iznimi dogum sonrasina aktarabiliyorum ama vaktinde dogurursam aktaramiyorum. Cok gicik bu sistemler.
Sİz de öğretmendiniz sanırım, şimdi ben 37. Haftada Doğum yapsam sonrasına üç hafta aktarabilir miyim? Ben öncesi komple yanacak hatta Ağustos'ta olduğu için sonrası da yanacak diye düşünüyordum.
Sagol canim Allah razi olsun amin insallah Allah sana da hepimize de saglikla yavrularimizi kucaklamayi nasip etsin sıkıntılarimizi ustumuzden kaldirsin
Kızlar bu gün kontrol günümdü kızımı gördüm gelişimi gayet güzel dedi haftasıyla uyumlu gidiyor 2250 gram olmuş teyzeleri nst te bağlandım biraz sancı çıktı bir kaç gündür fazla yoruluyorum sanırım oda etkili oldu anneme gidiyorum gündüzleri ağrıdan kırmaşamıyor fazla yemektir ortalığı toparlamaktı sonrada evde aynılarını yapmak ekstra yoruyor o yüzden de ara ara kasık ve bel ağrılarım oluyor hayırlısı bakalım olacak bı samcılar artık iyice son zamanlara yaklaşıyoruz tahlil vermiştim onlarıda yarın göstercem doktora inşallah bir sıkıntı çıkmaz bizden haberler böyle
Geecekten oyle mi? Mesela 1 hafta erken geldi bebek. Dogum izni sonrasinda 13 yerine 14 hafta mi oluyor? Bir de bu sadece normal dogum icin mi gecerli? Benimki 39'da sezaryen olacak her sey yolunda giderse.
Normal doğumda da sezeryanda da 40+0dan önce dogurdugunuzda arada kaç gün kalmışsa aktarılıyor. Mesela ikinci doğumumu sezeryanla 38+4te yaptım 40+0a kadar olan süre (10 gun) doğum sonrasına aktarıldı. Dogum sonrası verilen doğum sonrasi izin kağıdına yazılıyor ona dikkat edin doğru yazılmış mi diye
Sezeryanla doğurunca erken olmuyor di mi, ne zaman erken oluyor? Benim 37 hafta 22 Ağustos'ta doluyor. Eki Görüntüle 2296169
Bunu diyorsun sanırım ama ben anlamadım a şıkkını. Neye göre kime göre erken doğum, kaç haftaya kadar erken sayılıyor.
Sezeryan yada normal farketmez 40+0dan önce olan doğumlar erken sayılıyor mesela 39+2de doğurdunuz diyelim 5 gün sonraya aktarılır. 39+0da doğurdunuz diyelim 7 gün aktarılır gibi
Selam kızlar geçen sene bu zamanlar bende hamileydim Hande Mina mın gelmesini dört gözle bekliyordum,,, zaman çok çabuk geçiyor şimdi doğumgünü için plan yapıyoruz❤❤
Kisiye gore degisiyor. Ben biberon goturecegim, mama goturmeyecegim. Yenidogan akisli minik bir biberon aldim, onu da belki emmezse sutumu sagip veririz diye. Orada kasik ya da baska bir sey kullanmalarini istemiyorum. Sutum gelmezse mamayi bir sekilde aliriz. Ben de hastanede ikram yapmayacagim. Belki esim bir kutu cikolata alir, gelenlere ikram eder ama evde ikram edecegim ozel cikolatalarimi. Hastane susu falan da yapmiyorum. Hatta laf aramizda lohusa taci bile almadim, pek hoslanmiyorum bu tarz seylerden. Burada cogu kisi depend koyuyor cantasina ama yakinlarim hep pedin yetecegini soyluyor, o yuzden ben de sadece en buyuk pedlerden koyacagim. Yetmezse o da alinir bir sekilde.
Yani herkes kendine ve begenisine gore bir seyler yapiyor. Kisiye gore cok degisiyor.
Size tavsiyem inş ihtiyaç olmaz ama biberonla vermeyin derim biberonu bardak gibi kullanabilirsiniz ama kaşıkla yada enjektörle verin. Yanınızda plastik kaşık götürün (bebeklerin ek gıdaya geçişte kullandıkları kaşıklardan küçük olanlardan seçip) Çünkü ister istemez yavaş akışlı da olsa biberona alisabiliyorlar
Ikincu kizim dogdugunda ilk kizim 6.5 yaşındaydı şükür genel olarak iyi anlaşıyorlar şimdi büyük 10 küçük 3 yaşında oyun arkadaşı oldular. Bakalım 3. Kız kardeş gelince ne yapacaklar?
Merhaba kızlar ben 32 haftalık hamileyim pazar günü sancim çıktı 1 gün yattım hastanede azalınca eve gönderdi doktor wcye kalkmama izin var sadece aynı durumları Yasayan var mı strese girmek istemiyorum ama işte ister istemez oluyor 1 ay daha dayansa iyiydi hayırlısı
32 hafta baya iyi bir hafta sayılır tabi bebek anne karnında ne kadar dursa o kadar iyi orası ayrı ama. Siz kendinizi ve bebegi strese sokmayın doktorunuzun dediklerine harfiyen uyun. Gerisi Allah'tan. Ins saglikla vaktinde gelir bebeginiz
neden gittin agrin sancin mi vardi canım
benim de iki gündür surekli be agrım
ara ara kasık ağrım var doktora da gitmedim
bebek hareket ediyor diye gitmiyorum
Zaman gectikce stresim artiyor dogum korkusu basladi bende bir anda nedense. Kuzuma kavusacagim seviniyorum ama neden boyle oldu anlamadim. Halbuki bu zamana kadar sakin duruyordum. Dusunuyorum her ikisi de korkutuyor beni. Hele vajinal dogumu hic yapamam gibi hissetmeye basladim. Neden oldu bilmiyorum. Dogumu anlatan guzel videolar izledim bir kac tane ama pek etki etmiyor gibi. Var mi boyle olan ya da tecrubeli anneler moral verebilecek anilariniz var mi?
Benim doğumlarım sezeryan bu 3. Sezeryanım. Sizin ilk bebek sanırım. Inanın o kadar güzel bir duygu ki o minnak bebisi kucağınıza ilk alışınız o mis kokusunu ilk içinize çekişiniz. Herşeyi unutturuyor. Benim doğumlarım şükür rahat geçti. Biz ne kadar rahat pozitif olursak herşey o kadar kolay ilerler öyle düşünün. Inş sağlıkla neşeyle kucaklarız bebeklerimizi