- 8 Kasım 2018
- 5.964
- 14.753
- 248
Ebet phillips avent, natural biberon emzigi.Avent dediğiniz Philips olan değil mi? Emzik aldık ondan iki tane ama bineronu satıcının önerisi ile normal aldık. Eğer bebek reddederse ekstra uc alırsınız olur biter dedi. Biz de bu konuda kör cahil olduğumuz için aldık. Bir dahaki gidişimde dediginizden bakarım
Canım en güzeli düşünme, araştırma. Olup bitecek. Olsa olsa en fazla 2 gün ağrın sancın olacak. Kaldı ki normal doğumda en şiddetli doğumlar son saatlerde oluyor o zaman da istersen epidural yapılır. Sonra bebişi kucağına alacak, hepsi yalan olacak. Ben çok zorlu ameliyatlara girdim (tabi doğum onlardan daha zor) hep sadece o an geçsin diye odaklandım, bi kaç saat sonra hepsi yalan olacak diye avundum.
Sancim azalınca gönderdiler eve artınca suyum gelince yada kanaman olunca hemen gel dediler biraz var sancim şimdi korkuyorum ne kadar dayanır bilmiyorumee şimdi anormal bişey olmadan duracak mıymış bebek
ne diyerek gönderdiler...
Ya yok artık 21 aylık bebek nedir, hangi biriyle ilgilenecek kayınvaliden, çok kötü denk gelmiş. Evet bahsetmiştin hatırlıyorum damat tarafından ilgilenecek kimse yok demiştin, hadi geldi diyelim dediğin gibi evden al evine götür oldu canım. Ama sizde getirip götürme potansiyeli varsa hayatta kendileri uğraşmaz söyleyim, bizimki de hep öyle alıştırmış. Nerdeyse WC'ye gitseler kardeşim gel bizi al diyeceklerSen anlattıkça ben sinirleniyorum , görümcelerin çok biliyorsa kendileri araba alsın kullansın bekarlıkla evlilik , üstelik bebek bekliyorsunuz aynı şeyler değil
Geçen gün bende eşimi uyardım. Malum lohusalık dönemimde görümcem ile başlıyor geçen bahsetmiştim bende de kayınvalide olacak görümcemin 21 aylık bebeği de bize gelecek başka çare yok. Peki dedim bebeği kim alıp getirecek bize güvenip mi iş yapıyorlar dedim, biz destek olabilelim diye bize biraz yalına taşının dedi zaten ev arıyorlardı çünkü. Taşınma işi de beklemeye alındı, getirip götürme işi bize kilitlenecek belli yani , evleri arabayla 10-15 dk ama çok ters yollar kötü neyse dedim ailen için bişeyler yapabiliyor olman beni de mutlu ediyor gurur verici hayırlı evlat olman seni iyi bir aile babası da yapıyor aynı zamanda fakat biz artık bir aileyiz birde küçük bebeğimiz olacak o yüzden sınırını bil dedim
Ben varım canım nişanim geldi sancilarim başladı benimde 32 +1 im heran herşey olabilir dün sancimi azaltıp eve gönderdiler şuan yatarak bekliyorumErken doğum riski olanlar el kaldırsınkızlar benim karaciğer enzimleri düşmüyor doktor böyle devam ederse her an alabiliriz bebeği dedi. Ağustos annesi olma ihtimalim giderek artıyor yani. 2 doz ciğer geliştirici oldum bugün, yarın da 2 doz olucam bakalım. İnşallah 2 haftacık daha dayanır bedenim de bebişim azcık daha büyür.
Yok gezme olsa bende olay cıkarırdım iş icin bu ve gercekten buraya yazana kadar kendime dert olarak bile görmemiştimAy Yok bende göndermem hatta düşünse bile kızarım ne alaka yani gezme zamanımı ben eve kitlenecem sen takıl kafana göre yani mecburiyet olmadığı sürece keyfi takılamaz son dönemimde
Allah yardımcın olsun canimSancim azalınca gönderdiler eve artınca suyum gelince yada kanaman olunca hemen gel dediler biraz var sancim şimdi korkuyorum ne kadar dayanır bilmiyorum
bebeğinin gelişimi ve kilosu nasil olası bi durumdan ne kadar etkilenir canimBen varım canım nişanim geldi sancilarim başladı benimde 32 +1 im heran herşey olabilir dün sancimi azaltıp eve gönderdiler şuan yatarak bekliyorum
Ohhhh sefan olsunEvet evet bende öyle 2 gündür keyif yapıyorum bugün arkadaşımı çağırdım hattasabah kızımla kendime güzel bir kahvaltı hazırladım sonra mutfağı toparladım hiç kendimi yormadan gittim sola yattım dinlendim kızım çok orasını burasını dayıyor arada sancı da oluyor onu rahat hissettirmek istiyorum , sonra duşa girip kendime soğuk meyve tabağı hazırladım kremlenirken ninni şarkı söyledim sonra serin serin meyve yedim , sonra kalktım biraz ütü yaptım ve yine soluma yattım sonra salatalı ızgara yaptım kendime biraz kitap okudum kafamı boşalttım ihtiyacım olan da buydu , rahatlamak
Dün hemşire dedi ki biberonu istemiyoruz, süt sağıp versek bile küçük bir kaşıkla yapmalıyız buna, yoksa meme reddi olur fln. Bilmiyorum ben de yenidoğan akışlı bir biberon almak istiyorum. Mama götürmicem ben de, lazım olursa alınır, hastanelerin yanı eczane dolu.Kisiye gore degisiyor. Ben biberon goturecegim, mama goturmeyecegim. Yenidogan akisli minik bir biberon aldim, onu da belki emmezse sutumu sagip veririz diye. Orada kasik ya da baska bir sey kullanmalarini istemiyorum. Sutum gelmezse mamayi bir sekilde aliriz. Ben de hastanede ikram yapmayacagim. Belki esim bir kutu cikolata alir, gelenlere ikram eder ama evde ikram edecegim ozel cikolatalarimi. Hastane susu falan da yapmiyorum. Hatta laf aramizda lohusa taci bile almadim, pek hoslanmiyorum bu tarz seylerden. Burada cogu kisi depend koyuyor cantasina ama yakinlarim hep pedin yetecegini soyluyor, o yuzden ben de sadece en buyuk pedlerden koyacagim. Yetmezse o da alinir bir sekilde.
Yani herkes kendine ve begenisine gore bir seyler yapiyor. Kisiye gore cok degisiyor.
Bilemedim, benim hastanemin politikasi nedir. Cuma gunu kontrolum var, unutmazsam soracagim bunlari.Dün hemşire dedi ki biberonu istemiyoruz, süt sağıp versek bile küçük bir kaşıkla yapmalıyız buna, yoksa meme reddi olur fln. Bilmiyorum ben de yenidoğan akışlı bir biberon almak istiyorum. Mama götürmicem ben de, lazım olursa alınır, hastanelerin yanı eczane dolu.
Hoşgeldin ben biberon koydum yenidoğana uyumlu hazirlik falan yapmicam çikolata falan yaptirmicam devlet hastanesinde doğumum olucak gerek duymadım hastaneyede gelecek olan kimse yok annem eşim kayinvalidem gelir depend almadim ben hasta bezi aldim eczaneye sordum verdi onu koydumMerhaba hanımlar... Ben yorumları baya okudum ama bazıları biberon-mama götür diyor bazıları goturme diyor☹ ve çikolata vs yazilmis hastane için de ben kimseyi cagirmadan eşim anneannem annem vs olarak gitme planı kuruyorum. Kalabalık istemiyorum. Hastane için cikolata-lokum vs şart mı? Ve kendimiz icin normal ped mi alacagiz yoksa yetişkin bezi tarzı birşey mi? Kafam gerçekten çok karışık
Benim normal doğumdan çok korkan bir arkadaşım vardı sezeryan istedi, öyle daha mutlu daha rahat oldu. Senin psikolojin de çok önemli. Doktorunla tüm kaygılarını paylaş, ortak bi karar alırsınız zaten. Yalnız normal doğumda epidural da mantıklı gibi, sancının en yoğun saatlerini daha rahat geçirmeni sağlıyorEvet bilmek mi iyi bilmemek mi bilemiyorum :) sezeryan mi istesem diyorum sonra ondan da tedirgin oluyorum sacma bi ruh haline girdim. Sanci cekmekten cok nasil cikacak ben basaramazsam bebegi sıkintiya sokarsam diye dusunceler geldi. Neden boyle oldum bilmiyorum Rabbim hepimizin dogumlarini en kolayi eylesin insallah.
Bende de öncesinde tansiyon problemi vardı 21.haftada çıktı. Resmen haftaları saydım, her biten haftada Ohhh bere dedim. 30.haftada kolestaz çıktı bi de ki o daha da sıkıntılı bir durummuş. Ama artık korkmuyorum 34 olduk, 2 hafta daha dayansa sonra doğada sıkıntı yok. İnşallah seninki de 3-4 hafta daha sabreder. Kendine hep haftalık hedef koy 33ü bi atlatsak, 34ü bi atlatsak gibi o zaman daha kolay geçiyor sankiBen varım canım nişanim geldi sancilarim başladı benimde 32 +1 im heran herşey olabilir dün sancimi azaltıp eve gönderdiler şuan yatarak bekliyorum
Güle güle giyinsin insallah oğlusun ben kıyafet dışında 2 tane bez koydum ıslak mendil koymadımGüzel anneler iyi akşamlar herkeseBebişe ilk giydirileceklerin olduğu keseye neler koyuyorduk kıyafet ve battaniye dışında, bez koyarız heralde, ıslak mendil de koyuyor muyduk
Bunlar da oğlumun ilk giyecekleri olacak inşallah
Hakkında hayırlısı olsun hafta erken değil ama ne kadar dururlarsa o kadar iyi inşallah biraz daha içerde bekler bebisinBen varım canım nişanim geldi sancilarim başladı benimde 32 +1 im heran herşey olabilir dün sancimi azaltıp eve gönderdiler şuan yatarak bekliyorum
Tepki veriyordur annesine benim oğlumda aşırı hareketli bazen hic sesi çıkmıyo uyan saatler sesleniyorum hemen tepki veriyoKizlar, benim oglan normalde asiri hareketli degildi. Iki gundur ne zaman elimi gogsumle gobegim arasina koysam sanki tepki veriyor. Cek elini orada diyor. Anlamadim rahatsiz mi oluyor, tepki mi veriyor, normal mi? Acaba yeri cok daraldi ondan mi? Ama resmen birinde attigi tekmeyle elimi kendiliginden indirtti
Islak mendili dogum yapmış bi arkadaşım kendin içinde koy, doğumdan sonra hemşireler ıslak mendil ile temizliğini yapıp öyle geceliğini giydiriyolar demişti. Benim ıslak mendil paketlerim kücük diye 4 tane attım çantaya. Hem bebek hem kendim içinGüle güle giyinsin insallah oğlusun ben kıyafet dışında 2 tane bez koydum ıslak mendil koymadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?