- 1 Ağustos 2018
- 2.858
- 6.655
- 158
- 36
Dediğiniz biberonu inceledim de gerçekten çok mantıklı, biraz pahalı ama biberondan süt gelmesi için iyi bi emiş gücü lazım olması memeyi reddi de ortadan kaldırır, eğer ihtiyaç olursa alırım. Sayenizde öğrendimYok gercekten oyle degil. Bazi biberonlar bebek emmeden sutu likir likir akitiyor ve bebek annesini emmek zor geldigi icin memeyi birakiyor. Biberonun emziginin bebek emmeden akitmamasi gerekiyor. Yani bebek cabalayacak. Ben ilk dogumda o sikintiyi yasadim. Simdi avent yenidogan aldim ama daha iyi bir biberon gordum acaba ondan mi alsam diyorum. Medelanin biberonu cok guzel. Bebek emmeden damlatmiyor bile.
Allah lohusa zamanında bu sığ insanlardan korusun hepimizi, ne kadar günaha giriyorlarAynen acik acik soylemek lazim. Aglamayan bebege meme vermiyorlar misali aglamasini bilmeliyiz. Benim ilk dogumda canima okuduklari icin bukez ben milletin canina okuyacagim gibi geliyor. Bana ne canim ben aglayacagima onlar aglasin. Kaynananin hasta olup yatmasi mi? Kayinpederin cahil cahil kizindan icin o hemen kalkmisti, gelin neden hala yatiyor demeleri mi? Len manyaklar sezeryan ile normal dogum bir mi? Aman uzulemeyecegim. Bu kez aglamak yok damarima basarlarsa kocayi bile koyarim kapinin onune.
Hadi anacim evinize, bebege de yok yaklasmayin hastalik bulastirirsiniz diyecem. Yok hastalik derse de hani hastaydiniz noldu gule gule. Anama anlatirken bile rahatladim.
Duygularımı o kadar iyi ifade ettin ki aynı hislerdeyim sadece bir fark var ben hep korktum doğumdan yeni başlamadı yani, ben doğurursam herkes doğurur gibi. Kendi ağzımla sezeryan istemeye çekiniyorum, normalden de korkuyorum. Kaldım ortadaZaman gectikce stresim artiyor dogum korkusu basladi bende bir anda nedense. Kuzuma kavusacagim seviniyorum ama neden boyle oldu anlamadim. Halbuki bu zamana kadar sakin duruyordum. Dusunuyorum her ikisi de korkutuyor beni. Hele vajinal dogumu hic yapamam gibi hissetmeye basladim. Neden oldu bilmiyorum. Dogumu anlatan guzel videolar izledim bir kac tane ama pek etki etmiyor gibi. Var mi boyle olan ya da tecrubeli anneler moral verebilecek anilariniz var mi?
İnşallah dayanır, vakitlice gelirErken doğum riski olanlar el kaldırsınkızlar benim karaciğer enzimleri düşmüyor doktor böyle devam ederse her an alabiliriz bebeği dedi. Ağustos annesi olma ihtimalim giderek artıyor yani. 2 doz ciğer geliştirici oldum bugün, yarın da 2 doz olucam bakalım. İnşallah 2 haftacık daha dayanır bedenim de bebişim azcık daha büyür.
Hiç öyle düşünmemeiştim. Tutar niye tutmasın, eyüp sultan da bi kaç kez rastgelmiştim yeni doğum yapanların çikplata falam dağıttığını.Kimse gelmeyecek diye planladim. Hatta bir süre eve de kimseyi istemiyorumçünkü yakın kişilerle birlikte bebeğe ve o hisse alışmak istiyorum. Lohusalık vs depresyon deniyor. Olabildiğince sakin atlatmak istiyorum. Eve olmasa da eşime Eyüp Sultan a vs gidip lokum veya tespih tarzı birşeyler dağıtmasini rica ettim. Yerini tutar mı acaba? Yani eve gelenlere açıkçası hizmet Edip ikram düşünmek istemiyorum
Ben başka bir yere koydum ıslak mendili. Lazım olursa ordan alır kullanılır heralde.Güzel anneler iyi akşamlar herkeseBebişe ilk giydirileceklerin olduğu keseye neler koyuyorduk kıyafet ve battaniye dışında, bez koyarız heralde, ıslak mendil de koyuyor muyduk
Bunlar da oğlumun ilk giyecekleri olacak inşallah
Gözün aydın. Daha iyi olun inşallah. Sağlıkla kucağınıza alım. Bebeiş daha ne hayırlara gebedir kimbilirKizlar esim cikti hastaneden bugun gittim kayinvalideme cok mutluyum o da toparlayacak insallah doguma da 2 gun kaldi heyecan dorukta bende
Ellerine sağlık çok güzel olmuşKucuk kavanozda hastane suslerim hazir kizlar nasil olmusEki Görüntüle 2296337