Mavikelebek0134
Nasıl oldunuz son gelişmeler nasıl bayramda evdemisiniz Allahın izniyle
Öğlenleri yanına gittiğimde emziriyorum. İlk 3dk alacağını alıyor sonra hemen uyuyor sıpa uyan hadi annecim diye diye görüş saati doluyor. 2.5 kilo üstüne geçince taburcu ediyorlar. Bizimki de Cuma’ya kadar kılpayı yakalayacak gibi. Oyüzden kesin bir şey yok bayram sonrasına da kalabilir. Sağlıklısı hangisiyse o olsun . Bir yandan kavuşmayı çok istiyorum bir yandan da bayramda millete dokunmayın o preprematüre diye anlatmak zor olucak. Kv ve ekürilerine özellikle . Gerçi onlar hep var ama off Yada herkes hazır toplanmışken toplu konuşma yaparım dikkat etmemiz gerekenler vs diye.
Analığın en zor kısmı bu işte. Çevreden geleceklere karşı korumaya çalışmak

Şu an yoldayım az kaldı inşallah sürekli hareket etmeye çalışıyorum Allah'ım korusun hepimizi sağlıkla kavuştursun otobüs olunca biraz tereddüt ettim ama mecburiyetim de var ya nasip dedim çıktım bakalım hayırlısıyla varmak nasip olsun inşallah

Ay kızlar 2-3 gün girmesem girdiğimde bakıyorum ki birileri doğurmuş oluyor Şaka maka beraber başladığımız bu serüvenin sonuna çok yaklaştık, sağlıkla kuzularımızı kucağımıza alması kaldı inşallah bir tek Duygulanıyorum bunları düşündükçe gerçekten ya... Ne endişeler, ne mutluluklar, ne korkular, ne heyecanlar yaşanıyor bu süreçte Allahım yeter ki sağlık huzur versin zaman bir şekilde geçiyor gerçekten. Bugün 3,5 yaşındaki oğlumu kreşe bırakırken çok sinirlendirdi beni, üzdü ben de biraz kızdım, bağırdım. Yine de öperek sarılarak ayrıldım ama işe gelince dayanamadım bebeklik videolarını izledim oturup, gözlerim dola dola. Zaman ne çabuk geçmiş dedim. Bir türlü Uyumuyor, hiç kendi kendine oyalanmıyor diye bunalıyor, ne zaman geçecek bunlar diye sabırsızlanıyordum. Şimdi bakıyorum geçip gitmiş hepsi ve beraber geçirdiğimiz güzel zamanlar yanıma kâr kalmış. İşe başladıktan sonra telaş ve yorgunluktan akşamları geçirilen o birkaç saatten ne ben ne yavrum bişey anlıyoruz. Sonra da hangi ara büyüdü bu çocuk diyor oluyoruz işte

Lafı çok uzattım ancak şunu söylemek için yazıyorum arkadaşlar. Zor ya da kolay, hastalıklardır, uykusuzluktur, doğumdur, lohusalıktır. İnanın en bunaldığınız dönemler bile geçecek. Hepsi bitecek, her şey rayına oturacak. Bebeğiniz de siz de her şeyin üstesinden beraber geleceksiniz.
Bol bol koklayın, öpün, engeliniz yoksa emzirin koynunuzdan ayırmayın bir tek onlar kâr kalacak yanınıza çünkü :) zaman geçmiyor gibi gelse de jet hızıyla geçiyormuş insan evladı olunca daha net anlıyor.

Bebeği küvezde ya da hastanede olan arkadaşlarım aynı şekilde bunlar da geçecek gönlünüzü ferah tutun inşallah, evinize geçip kuzuları koklayınca hatırlamayacaksınız bile inşallah :)

@Mimicikk hayırlı uğurlu olsun canım, hiç endişelenme haftası, kilosu çok iyi. İleride gidiyor diye de endişelenmemek lazımmış şimdi nasıl iyi olmuş o kiloda olması minnoşun, her şeyde bi hayır var işte. Sen kendin toparlanmaya bak kuzun çok kısa sürede toparlayacak inşallah çünkü :)

Normal doğumun sancı aşamasını, suni sancıyla 4 cm açılmaya kadar yaşamış ve sonrasında sezaryen olmuş biri olarak, üstelik doğum ekibi nedeniyle kendimce travmatik bir doğum yapmama rağmen tavsiyem akışına bırak. Gerçekten ne planlarsan planla her şey olacağına varıyor.

Korkman gereken vajinal doğum değil çünkü doğal akışında olan bu. Vücudunun istediği, her ay regl olurken yapmaya alışkın olduğu şey bu. Vajinal doğumda rahim regl den daha farklı bir şey yapmıyor mekanik olarak. Birinde kasılıp olgunlaşmış yumurtayı atıyor vücuttan diğerinde daha fazla kasılıp bebeği çıkarıyor böyle düşün :)

Yani senin doğana asıl aykırı olan sezaryen, vajinal doğum değil. Sezaryen zaruri durumlarda hayat kurtarıcıdır ve iyi ki vardır ama sırf korku nedeniyle gönüllü seçenek olmamalıdır.

Doğum kasılmalarını 10 saat boyunca sürekli acı çekeceğim diyerek düşünme. Allah öyle bir güzellik vermiş ki dinlenmen için en son anda bile hep fırsatın olacak. Ve o dinlenme aralarında şu an nasılsan öyle olacaksın yani hiçbir şey hissetmediğin molaların olacak. Güzel nefes egzersizlerine çalış derim. Gidebilirsen doğum Eğitimi al mutlaka, geç kaldım diye düşünme.

Bir de doğum o kadar kişiye özel ki arkadaşım 39. Haftasında adet ağrım var diye hastaneye gittiğinde 7 cm açılması olduğunu gördüler ve 2 saat sonra bebek sıfır müdahale ile kucağındaydı ve ilk doğumuydu. Kötü doğum hikayeleri dinleme. Teslimiyet lazım Allah’ın dediği olur. Senin sürecin başkasının acılı hikayelerine benzeyecek diye bir kaide yok. Bir de Hypnobirthing diye bir kitap var okursan rahatlarsın diye düşünüyorum. Dilerim yardımcı olur bu yazdıklarım :)

Bak ben nasip olursa sezaryen sonrası vajinal doğum deneyeceğim. İlkinde de kötü bir doğum tecrübem oldu ekip yüzünden diyorum. Ona rağmen yine de istiyorum. Şunu düşün o kadar berbat ve kötü olsa kimse ikinciyi doğurmaya cesaret edemezdi :) tek tavsiyem doktorunu ve ekibini iyi seç demek olur. En önemlisi o çünkü.

Allahım hepimizin gönlüne göre versin yeter ki sağlıkla gelsinler.

Ah ya sonra pimpirikli oluyoruz sonra aşırı korumacı oluyoruz milletin dilinde
Halbuki daha ikibucuk kg diyorsun minicik yahu insanın kendi düşünüp dokunmaya kıyamaması lazım da nerdeee
Aslında bayramı atlatmanız dedigin gibi misafirler acısından cok daha iyi olur ama insan evinede götürmek istiyordur
Dedigin gibi hayırlısı neyse o olsun saglıklı olsun da :)

Cok tesekkur ederim cok guzel moral oldu okuduklarim Allah razi olsun

Canım benim yeğenim kolikti, annesi de pek emzirme yanlısı değildi. Mama takviyesi yapıyorlardı. Ben araştırdım Dr Brown's doğal akış cam biberon diye patentli bir biberonu çok övmüşlerdi,içinde çubuk var biberonun. Anne memeden kesene kadar çocuk hem biberon hem meme olarak devam etti. 3 yıl önceydi bu. Şimdi araştırıyorum aynısından satılmıyor, plastiğini yapmışlar bir sürü çeşit, memnun olmayanlar olmuş akıtıyor fln diye. Ben en iyisi senin dediğin gibi yapayım. Kaç ml'lik aldın? Resmini atabilirsen de güzel olur çok model var mı bilmiyorum ben de bakayım bir yandan.

Son düzenleme:

Ablamda gecen gün sling al dedi ay yok almam cocuk kucakcı oluyormus sonra dedim
Olsun dedi bak dedi yiğenin nasıl düşkündü kucagımdan ayrılmazdı benim simdi suratıma bakmıyor bebekken doy iyice kokusuna vs diye baya bi konustu :)

Ah ya ne güzel yazmıssın valla okurken derin bi nefes verdim resmen :)

Aynı soru işaretleri bende de var canım ya. Bizim kızda 1-2 haftaya gelirse çok minik olacak, bağışıklığı da daha zayıf olur. Aksi gibi tatil diye herkes şuan burda. Herkes görmeye gelir ben eylülde olcak okullar açılacak herkes memleketine gidicek rahat edicez diye sevinirken başa gelene bak. Ben artık eşime söyleticem anne baba hariç kucağa almak kesinlikle yasak doktor çok sıkı tembih etti diye. Normal zamanında doğsa hiç sıkıntı etmem herkes sevsin, ama şuan minicik olacaklar daha anne karnında olması gereken haftalarda dış dünyada olacaklar.

Çok güzel yazmışsın canım ben de normal doğum istiyordum hep, bebeğim de normal doğum konumunu almıştı ama acil müdahale gerekebilir büyük ihtimal zorunlu sezeryan olacak o zaman. Nasip artık...

Kucuk buyuk giyecek artik canim. Baktin kucuk geliyor, yeni birseyler aldirirsin esine dogumdan sonra. Benimkiler 56 ama hastane cikisinin tulumu cok kucuk geldi gözüme. Bazi kiyafetlerini 3.6 ay aldim.
Hep eşim yüzünden oldu, Aziz bebe'ninkileri beğenmedi. Sonra da 50 Çin'den başka bulamadık. Elin memleketinde olunca böyle oluyor, bildiğim bi yer de yok burda. Sen hangi markanın buldun 56 cm? Hastane çıkışının tulumundan şimdiden vazgeçtim zaten bacak kısmı aşırı minnak. Bebek 2 buçuk kilo sesi doktor, boyu da 44 cm, e bir ay kaldı bilmiyorum bir iki gün ancak giyer gibi bu aldıklarımı. Kaldı ki yeğenim 55 cm doğmuştu ben nasıl eşimi dinledim hala inanamıyorum kendime. Yıkayınca sanki daha bir minik kaldılar.

Bana eltim verdi o biberondan, 2 sene önce almış ama oğlu hiç sevmemiş çok az deneme yapabilmişler sadece. Çok uğraşmasın rağmen sütü gelmedi onun oy züden mecburi mamaya geçtiler piyasadaki tüm biberonları denemişler bebek en rahat aventin emmiş ilk zamanlar tek delikli almışlar.

Çok güzel yazmışsın canım ben de normal doğum istiyordum hep, bebeğim de normal doğum konumunu almıştı ama acil müdahale gerekebilir büyük ihtimal zorunlu sezeryan olacak o zaman. Nasip artık...
Ya benimki yine makat gelişti kontrolde. Haftalarca başı aşağıda durdu, Doğum yaklaşınca ters döndü bıdık. Hayırlısı.

Ya benimki yine makat gelişti kontrolde. Haftalarca başı aşağıda durdu, Doğum yaklaşınca ters döndü bıdık. Hayırlısı.
Döner yine hiç merak etme. Benimki de bayağa yan yattı sonra geçen hafta aşağı döndü kasıklarda aşırı baskı olunca anladım zaten, dünde ultrasonda baş aşağıydı. Bi de bebekle konuşmak filan da etkili oluyor diyenler var, konuş sen onunla biraz severek "hadi annem dön artık yavaş yavaş, zaman yaklaşıyor" vs diye belli mi olur belki hisseder dinler seni

Aslında herkesin durumu ve hissiyatı farklı
Ama bensiz düğüne de gitmesin yani kızarım

Kızlar bugün kontrole gittim herşey yolunda çok şükür. Yalnız bebek kanala girmeye başlamış dedi doktor. Bu iyi bişey mi bilemedim
Bana da 1.5 hafta önce doktorum aynı şeyi söyledi erken gelebilir dedi , ama anlamdaysa aynı şey oldu 40.haftadan sonra geldi , yani kişiye ve duruma göre değişiyor. Ama güzel kısmı ters dönen ve kanala yerleşmiş bebekler artık kolay kolay dönmez

Evet canım nidilat kullandım şuan sadece endol alıyorum günde 1 kez. Senin ne zaman başladı sancilarin. Hastanede 100 leri gördüm ama inince eve gonderdiler. İnşallah vaktinde gelir devamlı yatıyorum çok hareketle ince bile korkmaya başladım artık. Bu gece taş gibi oldu canım yandı baya ama sabrettim şimdi sırtım ağrıyor biraz

Evet nst de çıktı inşallah dayanır bebisler

Canim alabiliyorsan medela biberon al. Tek boyu var zaten. Yenidogana da buyuk bebege de o kullaniliyor. Yani 2 biberon yerine 1 biberon almis olursun. Ben aventin en kucuk boy cam biberonunu aldim. Medelayi sonradan duydum bilseydim direk ondan alirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…