Ben markasini hatirlamiyorum hastane cikisinin. Yerel bir bebek magazasindan aldim. Canini sıkma beden konusunda. Alt ust takimlardan giydirirsin. Hep tecrube bunlar. Eskiden kanz vardi bizim bebege tam oluyordu kaliplari bedenleri ama artik yok. Carter's in kalip ve kumaslari da cok guzel ama cok pahali. Yine de bakmani oneririm ben gecen sezonun tulumlarindan indirimde buldum aldim. Arada girip bakmak lazim. Indirimleri takip etmek lazim.

Evet değişiyor demek ki sürekli, benim dediğim de 3 yıl öncesi yeğenimin bebekliğiydi. Aldıklarımızı da bedavaya almadık yazık günah hiç giyemezse, aman ne yapalım sağlıklı olsunlar da Carters'a bakmak lazım evet, arkadaşımın bebeğine hediye almıştım ordan çok güzel ürünleri.

Ayyy hele de ilk 4 ay alabildiğin kadar al. Korkma alışmaz. Kucak diye tutturursa da demek ki gerçekten koynunda olmaya ihtiyacı vardır kuzunun. Onun senin tenine ihtiyacı varken aman alışmasın diye kıyabilir misin hiç yavruna annesi :)

İlk kez anne olacaklara tavsiyem, alışır diye kucağa almamazlık yapmayın, düzen otursun vs diye saat kurup emzirmeyin. Bebeğiniz ne zaman hangi koşulda isterse emzirin gitsin. Emzirmek bebeğin sadece karnını doyurmaz çünkü :) güvene, kokunuza, huzura, keyif yapmaya ihtiyacı var ve annelerinden teninden, memelerinden daha iyi bildikleri güvendikleri başka hiçbir yer yok koca dünyada :)

Çok güzel yazmışsın canım ben de normal doğum istiyordum hep, bebeğim de normal doğum konumunu almıştı ama acil müdahale gerekebilir büyük ihtimal zorunlu sezeryan olacak o zaman. Nasip artık...

Her şeyin hayırlısı canım. Dediğim gibi keyfi sezaryen istenmemeli ama zaruri durumlarda iyi ki sezaryen var ve en sağlıklı seçenek. Hiç belli olmaz, doğum işi son saniyesine kadar belirsiz ve gerçekten koşulsuz teslimiyet istiyor. Ne istersek ne şekilde istersek isteyelim Allah neyi kısmet ederse o oluyor, gerçekten bizler çok aciz kalıyoruz.

Hayırlısı o zaman:)

Sagol canim insallah bende cok rahatladim dogum stresim var biraz o da kolay gecer insallah saglikla kucagima alirim kuzumu hepimize Allah kolayliklar versin saglikla kavustursun amiin

İnşalla tez zamnda kavuşursun bebişine canım.
topluma girmesen olmaz mı misafir falan geldiğinde
evine gitsen sdana gelecekleri de kabul etmesen yani büyükler desin gerekirse
bebek için misafir yasak vs sonuçta onun sağlığı herkesden önemli babannne anane görmeye zaten gelir de
başka gelicek olan misafirlerden bahsediyorum..

kızlar valla 2.doğumum buda normal inşallah
ilkinde bilmediğim için korkmadım doğum anında
zordu evet o ayrı ama şimdi bildiğim için sanırım
çok korkuyorum günler yaklaştıkça daralıyorum nst ye girerken
bile heyecan basıyor korkudan napıcam bilmem
yazlığa gidicem cumartesi kafam dağılsın diyorum ama
ne kadar dağılır ki gelicem yine aynı yada uykuya yatarken gene aynı
düşünceler

Tamamen katiliyorum kucagina alabildigin kadar al emzir hele minikken bir daha bebek olmuyorlar koynunda uyut kokla op sling ben de kullanicam bu kez cocuklarim kucuk rahatlik olur koynuma sarip disari cikarim evde is yaparim onunla

O biberonu bana hemşire önermişti ve hemen almıştım, yeni çıkmıştı hatta o zamanlar ve en büyük pişmanlığım cidden biberonla mama vermek, sonrasında meme de bastı yaygarası hep, tabi az az süt geliyor, nacizane tavsiyem şırıngayla çok kolay oluyor, hiç girmeyin biberon işlerine

Benimki sezeryan ve ben de korkuyorum. İlkinde ameliyat ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım bile. Aptal aptal girdim. Şimdi daha bilinçliyim. O da korkuyuyor. Ama bir şekilde doğacak ve sonrasında inşallah kucaklarımız dolacak.

Benim de ilk sezeryana girerken bilmedigim icin cok rahattim simdi 4. Ve cuma dogumum yine de dua ediyorum kolay gecsin acilarim az olsun diye bir de bebecigim kuvoze girmesin cigeri rahat olsun amiin dikis yerlerim sizliyor bebek buyudukce erken almasinda da hayir olacak inşallah hepimize kolaylik versin Allah su gibi aksin gecsin dogumumuz

Bende dr browns dediğiniz cam biberonundan aldım olmadıgına eminmisiniz :)

Tamamen katiliyorum kucagina alabildigin kadar al emzir hele minikken bir daha bebek olmuyorlar koynunda uyut kokla op sling ben de kullanicam bu kez cocuklarim kucuk rahatlik olur koynuma sarip disari cikarim evde is yaparim onunla

bahsettiğiniz nedir ben bilmiyorum onu..

sezeryan bayılınca korkma gerçi geçi onda da uyanamama korkusu oluyor ama
normalde evet sancı çok kötü ama doğunca okadar rahatsın ki hiç birşey yaşamamış
gibi..

şimdi mi ağrıyor dikiş yerleri evet çok bekletmiyolar diye biliyorum
dikişlerden dolayı inşallah hepimiz tez vakitte bir avazda kolayca kurtulucaz.

İnşallah zamanında sağlıkla kucağınıza alırsınız , güzel düşünelim güzel olsun Vahvah85

Dogumdan ben de korkuyorum ama dogum anindan degil sonrasindan. Ilk ayaga kalkmak korkutuyor aci acisindan ama asil korkum lohusalik sureci. O ilk haftayi nasil atlatacagim endisesi var. Malum kaynana ve kocamin tavirlari ne olacak bilemiyorum. Benim dogum korkum bunlar. Yoksa bir sekilde bebeklerimize kavusacagiz insallah.

Doktordan geldim yine moralim bozuk. Bebek kg almakta sikinti cekiyor. Ne yeyip iceyim diyorum yediginle alakasi yok diyor. Vitamin filan verseniz diyorum onunla da alakasi yokmus plasentadan kaynakli o beslemiyor diyor. Hareketlerini vs kontrol et sorun oldugu an hemen gel dedi. Cok uzgunum gercekten aklimdan bir suru sey geciyor elimden de bir sey gelmiyor. 2100 grmmis. Bebegim icin endise etmeye basladim... insallah saglikla gelir. Kilo alirsa iyi ama boyle devam ederse sıkinti dedi.

sezeryan bayılınca korkma gerçi geçi onda da uyanamama korkusu oluyor ama
normalde evet sancı çok kötü ama doğunca okadar rahatsın ki hiç birşey yaşamamış
gibi.
İlk sezeryanım belden uyuşturmalı oldu. Bunu da öyle düşünüyorum. Tamamen bayılmak da koruuuor çünkü.

Bu kadar normal Doğum korkun varsa , lütfen çekinme sezeryan istiyorum demeyi, kimi ne ilgilendirir ki normal Doğum yapmak süper kahraman olmak değil biz insanız kadınız bizim psikolojimiz, korkularımız kaygılarımız olamaz mı anne olucaz diye kendimizden vazgeçmemiz gerekmiyor. Sen ne istiyor ne hissediyorsan kimseyi umursama önemli olan bebeği sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak toplum baskısı yüzünden strese girdiğine değmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…