Ben markasini hatirlamiyorum hastane cikisinin. Yerel bir bebek magazasindan aldim. Canini sıkma beden konusunda. Alt ust takimlardan giydirirsin. Hep tecrube bunlar. Eskiden kanz vardi bizim bebege tam oluyordu kaliplari bedenleri ama artik yok. Carter's in kalip ve kumaslari da cok guzel ama cok pahali. Yine de bakmani oneririm ben gecen sezonun tulumlarindan indirimde buldum aldim. Arada girip bakmak lazim. Indirimleri takip etmek lazim.Hep eşim yüzünden oldu, Aziz bebe'ninkileri beğenmedi. Sonra da 50 Çin'den başka bulamadık. Elin memleketinde olunca böyle oluyor, bildiğim bi yer de yok burda. Sen hangi markanın buldun 56 cm? Hastane çıkışının tulumundan şimdiden vazgeçtim zaten bacak kısmı aşırı minnak. Bebek 2 buçuk kilo sesi doktor, boyu da 44 cm, e bir ay kaldı bilmiyorum bir iki gün ancak giyer gibi bu aldıklarımı. Kaldı ki yeğenim 55 cm doğmuştu ben nasıl eşimi dinledim hala inanamıyorum kendime. Yıkayınca sanki daha bir minik kaldılar.
Evet değişiyor demek ki sürekli, benim dediğim de 3 yıl öncesi yeğenimin bebekliğiydi. Aldıklarımızı da bedavaya almadık yazık günah hiç giyemezse, aman ne yapalım sağlıklı olsunlar daBen markasini hatirlamiyorum hastane cikisinin. Yerel bir bebek magazasindan aldim. Canini sıkma beden konusunda. Alt ust takimlardan giydirirsin. Hep tecrube bunlar. Eskiden kanz vardi bizim bebege tam oluyordu kaliplari bedenleri ama artik yok. Carter's in kalip ve kumaslari da cok guzel ama cok pahali. Yine de bakmani oneririm ben gecen sezonun tulumlarindan indirimde buldum aldim. Arada girip bakmak lazim. Indirimleri takip etmek lazim.
Ablamda gecen gün sling al dedi ay yok almam cocuk kucakcı oluyormus sonra dedim
Olsun dedi bak dedi yiğenin nasıl düşkündü kucagımdan ayrılmazdı benim simdi suratıma bakmıyor bebekken doy iyice kokusuna vs diye baya bi konustu :)
Ah ya ne güzel yazmıssın valla okurken derin bi nefes verdim resmen :)
Çok güzel yazmışsın canımben de normal doğum istiyordum hep, bebeğim de normal doğum konumunu almıştı ama acil müdahale gerekebilir büyük ihtimal zorunlu sezeryan olacak o zaman. Nasip artık...
Hayırlısı o zaman:)Bana da 1.5 hafta önce doktorum aynı şeyi söyledi erken gelebilir dedi , ama anlamdaysa aynı şey oldu 40.haftadan sonra geldi , yani kişiye ve duruma göre değişiyor. Ama güzel kısmı ters dönen ve kanala yerleşmiş bebekler artık kolay kolay dönmez
Sagol canim insallah bende cok rahatladim dogum stresim var biraz o da kolay gecer insallah saglikla kucagima alirim kuzumuBen de gideceğim tatlıcım benim Allah ın izniyle bi şey olmaz inş hatta arabayı kullanacağım 3-4 saat kadar
Ayyyy çok çok sevindimmm
Toparlancak artık inşallah
bebeğin size hep huzur bereket getirsin
Hediyeliklerin de çok tatlı olmuş güle güle kullanın
Doğuma da azkaldı Allah kolaylık versin yine güzel haberlerle gel inş
Maşallah kuzucuğa
Öğlenleri yanına gittiğimde emziriyorum. İlk 3dk alacağını alıyor sonra hemen uyuyor sıpauyan hadi annecim diye diye görüş saati doluyor. 2.5 kilo üstüne geçince taburcu ediyorlar. Bizimki de Cuma’ya kadar kılpayı yakalayacak gibi. Oyüzden kesin bir şey yok bayram sonrasına da kalabilir. Sağlıklısı hangisiyse o olsun . Bir yandan kavuşmayı çok istiyorum bir yandan da bayramda millete dokunmayın o preprematüre diye anlatmak zor olucak. Kv ve ekürilerine özellikle . Gerçi onlar hep var ama off Yada herkes hazır toplanmışken toplu konuşma yaparım dikkat etmemiz gerekenler vs diye.
Analığın en zor kısmı bu işte. Çevreden geleceklere karşı korumaya çalışmak
Tamamen katiliyorum kucagina alabildigin kadar al emzir hele minikken bir daha bebek olmuyorlar koynunda uyut kokla op sling ben de kullanicam bu kez cocuklarim kucuk rahatlik olur koynuma sarip disari cikarim evde is yaparim onunlaAyyy hele de ilk 4 ay alabildiğin kadar al. Korkma alışmaz. Kucak diye tutturursa da demek ki gerçekten koynunda olmaya ihtiyacı vardır kuzunun. Onun senin tenine ihtiyacı varken aman alışmasın diye kıyabilir misin hiç yavruna annesi :)
İlk kez anne olacaklara tavsiyem, alışır diye kucağa almamazlık yapmayın, düzen otursun vs diye saat kurup emzirmeyin. Bebeğiniz ne zaman hangi koşulda isterse emzirin gitsin. Emzirmek bebeğin sadece karnını doyurmaz çünkü :) güvene, kokunuza, huzura, keyif yapmaya ihtiyacı var ve annelerinden teninden, memelerinden daha iyi bildikleri güvendikleri başka hiçbir yer yok koca dünyada :)
Her şeyin hayırlısı canım. Dediğim gibi keyfi sezaryen istenmemeli ama zaruri durumlarda iyi ki sezaryen var ve en sağlıklı seçenek. Hiç belli olmaz, doğum işi son saniyesine kadar belirsiz ve gerçekten koşulsuz teslimiyet istiyor. Ne istersek ne şekilde istersek isteyelim Allah neyi kısmet ederse o oluyor, gerçekten bizler çok aciz kalıyoruz.
O biberonu bana hemşire önermişti ve hemen almıştım, yeni çıkmıştı hatta o zamanlar ve en büyük pişmanlığım cidden biberonla mama vermek, sonrasında meme de bastı yaygarası hep, tabi az az süt geliyor, nacizane tavsiyem şırıngayla çok kolay oluyor, hiç girmeyin biberon işlerineBana eltim verdi o biberondan, 2 sene önce almış ama oğlu hiç sevmemiş çok az deneme yapabilmişler sadece. Çok uğraşmasın rağmen sütü gelmedi onun oy züden mecburi mamaya geçtiler piyasadaki tüm biberonları denemişler bebek en rahat aventin emmiş ilk zamanlar tek delikli almışlar.
Benimki sezeryan ve ben de korkuyorum. İlkinde ameliyat ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım bile. Aptal aptal girdim. Şimdi daha bilinçliyim. O da korkuyuyor. Ama bir şekilde doğacak ve sonrasında inşallah kucaklarımız dolacak.kızlar valla 2.doğumum buda normal inşallah
ilkinde bilmediğim için korkmadım doğum anında
zordu evet o ayrı ama şimdi bildiğim için sanırım
çok korkuyorum günler yaklaştıkça daralıyorum nst ye girerken
bile heyecan basıyor korkudan napıcam bilmem
yazlığa gidicem cumartesi kafam dağılsın diyorum ama
ne kadar dağılır ki gelicem yine aynı yada uykuya yatarken gene aynı
düşünceler
Benim de ilk sezeryana girerken bilmedigim icin cok rahattim simdi 4. Ve cuma dogumum yine de dua ediyorum kolay gecsin acilarim az olsun diye bir de bebecigim kuvoze girmesin cigeri rahat olsun amiin dikis yerlerim sizliyor bebek buyudukce erken almasinda da hayir olacak inşallah hepimize kolaylik versin Allah su gibi aksin gecsin dogumumuzkızlar valla 2.doğumum buda normal inşallah
ilkinde bilmediğim için korkmadım doğum anında
zordu evet o ayrı ama şimdi bildiğim için sanırım
çok korkuyorum günler yaklaştıkça daralıyorum nst ye girerken
bile heyecan basıyor korkudan napıcam bilmem
yazlığa gidicem cumartesi kafam dağılsın diyorum ama
ne kadar dağılır ki gelicem yine aynı yada uykuya yatarken gene aynı
düşünceler
Bende dr browns dediğiniz cam biberonundan aldım olmadıgına eminmisiniz :)Canım benim yeğenim kolikti, annesi de pek emzirme yanlısı değildi. Mama takviyesi yapıyorlardı. Ben araştırdım Dr Brown's doğal akış cam biberon diye patentli bir biberonu çok övmüşlerdi,içinde çubuk var biberonun. Anne memeden kesene kadar çocuk hem biberon hem meme olarak devam etti. 3 yıl önceydi bu. Şimdi araştırıyorum aynısından satılmıyor, plastiğini yapmışlar bir sürü çeşit, memnun olmayanlar olmuş akıtıyor fln diye. Ben en iyisi senin dediğin gibi yapayım. Kaç ml'lik aldın? Resmini atabilirsen de güzel olur çok model var mı bilmiyorum ben de bakayım bir yandan.
Tamamen katiliyorum kucagina alabildigin kadar al emzir hele minikken bir daha bebek olmuyorlar koynunda uyut kokla op sling ben de kullanicam bu kez cocuklarim kucuk rahatlik olur koynuma sarip disari cikarim evde is yaparim onunla
Benimki sezeryan ve ben de korkuyorum. İlkinde ameliyat ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım bile. Aptal aptal girdim. Şimdi daha bilinçliyim. O da korkuyuyor. Ama bir şekilde doğacak ve sonrasında inşallah kucaklarımız dolacak.
Benim de ilk sezeryana girerken bilmedigim icin cok rahattim simdi 4. Ve cuma dogumum yine de dua ediyorum kolay gecsin acilarim az olsun diye bir de bebecigim kuvoze girmesin cigeri rahat olsun amiin dikis yerlerim sizliyor bebek buyudukce erken almasinda da hayir olacak inşallah hepimize kolaylik versin Allah su gibi aksin gecsin dogumumuz
İnşallah zamanında sağlıkla kucağınıza alırsınız , güzel düşünelim güzel olsunBende de öncesinde tansiyon problemi vardı 21.haftada çıktı. Resmen haftaları saydım, her biten haftada Ohhh bere dedim. 30.haftada kolestaz çıktı bi de ki o daha da sıkıntılı bir durummuş. Ama artık korkmuyorum 34 olduk, 2 hafta daha dayansa sonra doğada sıkıntı yok. İnşallah seninki de 3-4 hafta daha sabreder. Kendine hep haftalık hedef koy 33ü bi atlatsak, 34ü bi atlatsak gibi o zaman daha kolay geçiyor sanki
Kizlar esim cikti hastaneden bugun gittim kayinvalideme cok mutluyum o da toparlayacak insallah doguma da 2 gun kaldi heyecan dorukta bende
İlk sezeryanım belden uyuşturmalı oldu. Bunu da öyle düşünüyorum. Tamamen bayılmak da koruuuor çünkü.sezeryan bayılınca korkma gerçi geçi onda da uyanamama korkusu oluyor ama
normalde evet sancı çok kötü ama doğunca okadar rahatsın ki hiç birşey yaşamamış
gibi.
Bu kadar normal Doğum korkun varsa , lütfen çekinme sezeryan istiyorum demeyi, kimi ne ilgilendirir ki normal Doğum yapmak süper kahraman olmak değil biz insanız kadınız bizim psikolojimiz, korkularımız kaygılarımız olamaz mı anne olucaz diye kendimizden vazgeçmemiz gerekmiyor. Sen ne istiyor ne hissediyorsan kimseyi umursama önemli olan bebeği sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak toplum baskısı yüzünden strese girdiğine değmezDediğiniz biberonu inceledim de gerçekten çok mantıklı, biraz pahalı ama biberondan süt gelmesi için iyi bi emiş gücü lazım olması memeyi reddi de ortadan kaldırır, eğer ihtiyaç olursa alırım. Sayenizde öğrendim
Allah lohusa zamanında bu sığ insanlardan korusun hepimizi, ne kadar günaha giriyorlar
Duygularımı o kadar iyi ifade ettin ki aynı hislerdeyim sadece bir fark var ben hep korktum doğumdan yeni başlamadı yani, ben doğurursam herkes doğurur gibi. Kendi ağzımla sezeryan istemeye çekiniyorum, normalden de korkuyorum. Kaldım ortada
İnşallah dayanır, vakitlice gelir
Hiç öyle düşünmemeiştim. Tutar niye tutmasın, eyüp sultan da bi kaç kez rastgelmiştim yeni doğum yapanların çikplata falam dağıttığını.
Ben başka bir yere koydum ıslak mendili. Lazım olursa ordan alır kullanılır heralde.
Gözün aydın. Daha iyi olun inşallah. Sağlıkla kucağınıza alım. Bebeiş daha ne hayırlara gebedir kimbilir
Ellerine sağlık çok güzel olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?