Doktordan geldim yine moralim bozuk. Bebek kg almakta sikinti cekiyor. Ne yeyip iceyim diyorum yediginle alakasi yok diyor. Vitamin filan verseniz diyorum onunla da alakasi yokmus plasentadan kaynakli o beslemiyor diyor. Hareketlerini vs kontrol et sorun oldugu an hemen gel dedi. Cok uzgunum gercekten aklimdan bir suru sey geciyor elimden de bir sey gelmiyor. 2100 grmmis. Bebegim icin endise etmeye basladim...insallah saglikla gelir. Kilo alirsa iyi ama boyle devam ederse sıkinti dedi.
Doktor enerjisiz ve olumsuz konusunca o kadar moralim bozuldu ki agladim az once sagligi riske girerse diye. Baska bi doktora daha gorunmustum o da geri demisti. Iki doktor oyle deyince endise ettim dogunca saglik sorunu yasar mi diye. Endise etmeye basladim. Hepimiz hayirlisi ile saglikla alalim insallah kucagimiza. Birbirimize dua edelim Allah kimseye kuzusunun hasta olmasini bile gostermesi onlar hep iyi olsunlar insallah...Canım başla bir yerde daha ölçüm yaptırmanı tavsiye ederim ama kilosu düşük değil ki , geçen gün arkadaşımın komşusu 38.haftada 2350 gr doğdu hiçte bişey olmuyor moralini bozma lütfen
Bence bir tane daha al , yada 1-3 aylık güzel bir 5li takım al koy duruma göre bakarsınHep eşim yüzünden oldu, Aziz bebe'ninkileri beğenmedi. Sonra da 50 Çin'den başka bulamadık. Elin memleketinde olunca böyle oluyor, bildiğim bi yer de yok burda. Sen hangi markanın buldun 56 cm? Hastane çıkışının tulumundan şimdiden vazgeçtim zaten bacak kısmı aşırı minnak. Bebek 2 buçuk kilo sesi doktor, boyu da 44 cm, e bir ay kaldı bilmiyorum bir iki gün ancak giyer gibi bu aldıklarımı. Kaldı ki yeğenim 55 cm doğmuştu ben nasıl eşimi dinledim hala inanamıyorum kendime. Yıkayınca sanki daha bir minik kaldılar.
Geçmiş olsun üzülme lütfen. Zayıf olması sağlığının kötü olduğunu göstermez ki plesantanın yaşlandığını kireçlendiğini yani bir şekilde işlevini yerine getiremediğini gösterir. 32. Haftadan sonra plesanta yaşlanabilir. 2 Doğum yapmış bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki zayıf doğan bebekler çok daha çabuk toparlar. İki kızım da zar zor 3 kiloyu buldu hatta ilk kızım bulamadı, boyları da 46 ve 48 cm’di.Doktor enerjisiz ve olumsuz konusunca o kadar moralim bozuldu ki agladim az once sagligi riske girerse diye. Baska bi doktora daha gorunmustum o da geri demisti. Iki doktor oyle deyince endise ettim dogunca saglik sorunu yasar mi diye. Endise etmeye basladim. Hepimiz hayirlisi ile saglikla alalim insallah kucagimiza. Birbirimize dua edelim Allah kimseye kuzusunun hasta olmasini bile gostermesi onlar hep iyi olsunlar insallah...
Kafana göre çaya başlaman doğru değil, belki başka olumsuz etkileri olacak??selam kızlarrrr
ben de günüm geçmesinden korkuyorum şu aralar çok bekletmeden gelse diyorum ilk doğumum ama korku yok valla :)
instagramda bazı hamile fenomenleri takip ediyodum şuson zamanda hepsinin günü geçti hepsi mecburi sezeryan oldu
öyle olmasını hiççç istemiyorum, düzgünce zamanında gelsin normal normal uğraştırmasın
olması için de bi şey yapmıyorum gerçi ama haftaya adaçayına başlıycam
selam kızlarrrr
ben de günüm geçmesinden korkuyorum şu aralar çok bekletmeden gelse diyorum ilk doğumum ama korku yok valla :)
instagramda bazı hamile fenomenleri takip ediyodum şuson zamanda hepsinin günü geçti hepsi mecburi sezeryan oldu
öyle olmasını hiççç istemiyorum, düzgünce zamanında gelsin normal normal uğraştırmasın
olması için de bi şey yapmıyorum gerçi ama haftaya adaçayına başlıycam
Bir iki takım var öyle, koyayım çantaya haklısın.Bence bir tane daha al , yada 1-3 aylık güzel bir 5li takım al koy duruma göre bakarsın
Geçmiş olsun üzülme lütfen. Zayıf olması sağlığının kötü olduğunu göstermez ki plesantanın yaşlandığını kireçlendiğini yani bir şekilde işlevini yerine getiremediğini gösterir. 32. Haftadan sonra plesanta yaşlanabilir. 2 Doğum yapmış bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki zayıf doğan bebekler çok daha çabuk toparlar. İki kızım da zar zor 3 kiloyu buldu hatta ilk kızım bulamadı, boyları da 46 ve 48 cm’di.
Doğumdan sonra sadece anne sütüyle ilk ay 2 kilo, sonraki birkaç ay 1,5 kilo şeklinde kilo aldılar. 6 aylıkken %100 persentile ulaştılar. Ne kadar zayıfmış diyenlerin bebeklerinden 6 ay büyük görünüyorlardı. Eğer karnında büyümezse, kucağında büyütürsün. Lütfen üzme kendini.
Muhteşem bir biberon. İnternette bir iki yerde gördüm az önce, 225 gibi bir fiyata. Siz nerden aldınız ve ne kadardı? Bir de 240ml mi aldığınız?Bende dr browns dediğiniz cam biberonundan aldım olmadıgına eminmisiniz :)
Ben keyfi sezeryan yapan ayrı , ciddi anlamda normal Doğumdan korktuğu için sezeryan isteyen kişi ayrı diye düşünüyorumAyyy hele de ilk 4 ay alabildiğin kadar al. Korkma alışmaz. Kucak diye tutturursa da demek ki gerçekten koynunda olmaya ihtiyacı vardır kuzunun. Onun senin tenine ihtiyacı varken aman alışmasın diye kıyabilir misin hiç yavruna annesi :)
İlk kez anne olacaklara tavsiyem, alışır diye kucağa almamazlık yapmayın, düzen otursun vs diye saat kurup emzirmeyin. Bebeğiniz ne zaman hangi koşulda isterse emzirin gitsin. Emzirmek bebeğin sadece karnını doyurmaz çünkü :) güvene, kokunuza, huzura, keyif yapmaya ihtiyacı var ve annelerinden teninden, memelerinden daha iyi bildikleri güvendikleri başka hiçbir yer yok koca dünyada :)
Her şeyin hayırlısı canım. Dediğim gibi keyfi sezaryen istenmemeli ama zaruri durumlarda iyi ki sezaryen var ve en sağlıklı seçenek. Hiç belli olmaz, doğum işi son saniyesine kadar belirsiz ve gerçekten koşulsuz teslimiyet istiyor. Ne istersek ne şekilde istersek isteyelim Allah neyi kısmet ederse o oluyor, gerçekten bizler çok aciz kalıyoruz.
Ben 26 haftalikken cok yoruldugum bir gun basladi o zaman endol kullandim ama benim endol kullanma nedenim amniyon sivi fazlaligiydi. Sen de oyle bir durum var mi? Sen sakin ol ama kasilmalar siklasirsa hastaneye gitmeye cekinme. Aklinda kalacagina hastanede olmak daha rahat hissettirir. Benim de geceleri sik sik kasilmam oluyo ama dedigim gibi alistim. Hatta kasilmalari ve sertlesmeleri 1 tam gun boyunca not etmeni oneririm. Kac dk da bir ne kadar suruyo. Doktoruna gonderir ya da sorarsin.Evet canım nidilat kullandım şuan sadece endol alıyorum günde 1 kez. Senin ne zaman başladı sancilarin. Hastanede 100 leri gördüm ama inince eve gonderdiler. İnşallah vaktinde gelir devamlı yatıyorum çok hareketle ince bile korkmaya başladım artık. Bu gece taş gibi oldu canım yandı baya ama sabrettim şimdi sırtım ağrıyor biraz
Canım bak takip ettiğim bir çocuk doktoru paylaşmış, yıpratma kendini,Doktor enerjisiz ve olumsuz konusunca o kadar moralim bozuldu ki agladim az once sagligi riske girerse diye. Baska bi doktora daha gorunmustum o da geri demisti. Iki doktor oyle deyince endise ettim dogunca saglik sorunu yasar mi diye. Endise etmeye basladim. Hepimiz hayirlisi ile saglikla alalim insallah kucagimiza. Birbirimize dua edelim Allah kimseye kuzusunun hasta olmasini bile gostermesi onlar hep iyi olsunlar insallah...
Ben keyfi sezeryan yapan ayrı , ciddi anlamda normal Doğumdan korktuğu için sezeryan isteyen kişi ayrı diye düşünüyorum
Psikoloji herşeyden önemli normal Doğumda herşeyden önce hazır ve kafanın rahat olması önemli. Normal Doğumun desteklenmesi için uzmanlardan destek alınabilir gerekirse. Ama Çok korkan bir anne adayına bizde keyfi sezeryan dersek bu da toplum baskısı oluyor bence
Doktordan geldim yine moralim bozuk. Bebek kg almakta sikinti cekiyor. Ne yeyip iceyim diyorum yediginle alakasi yok diyor. Vitamin filan verseniz diyorum onunla da alakasi yokmus plasentadan kaynakli o beslemiyor diyor. Hareketlerini vs kontrol et sorun oldugu an hemen gel dedi. Cok uzgunum gercekten aklimdan bir suru sey geciyor elimden de bir sey gelmiyor. 2100 grmmis. Bebegim icin endise etmeye basladim...insallah saglikla gelir. Kilo alirsa iyi ama boyle devam ederse sıkinti dedi.
İlk sezeryanım belden uyuşturmalı oldu. Bunu da öyle düşünüyorum. Tamamen bayılmak da koruuuor çünkü.
Bu kadar normal Doğum korkun varsa , lütfen çekinme sezeryan istiyorum demeyi, kimi ne ilgilendirir ki normal Doğum yapmak süper kahraman olmak değil biz insanız kadınız bizim psikolojimiz, korkularımız kaygılarımız olamaz mı anne olucaz diye kendimizden vazgeçmemiz gerekmiyor. Sen ne istiyor ne hissediyorsan kimseyi umursama önemli olan bebeği sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak toplum baskısı yüzünden strese girdiğine değmez
Minikligi dert değilde dr gelişimi durumu diye tereddüt etmişti ondan çok korkmuştum şükür normale dönmüş toparlar dedi ufak doğan bebisler daha hızlı büyüyor dünyaya geldiğinde yeğenlerimden biliyorum sağlıklı olsunlarda biseycik olmazBenimkide minik canim dün 2250 gr di kızımda aynı bu haftada 2200 doğdu benim bebekler küçük oluyor kendimde kilo almıyorum beslenmiyorum galiba kızımda 34+6 da 2200 doğdu ben 6 kilo aldim. Bu bebegimde 34+3 2250 bukadar benzeyemez . Metobolizmam sanirim cok calisiyo 2 kilo aldim diye dusunurken sabah bi baktim daha 1 kilo almisim daha. Bide erken dogum riskim var gene surekli kasilmam var 2 hafta dayansa diye dua ediyorum. Tabi once bebeklerimizin sagligi en onemli olan
Kızlar hastane çıkışımız ve ek olarak üç tane takımımız 50 cm yani yenidoğan. Ya küçük gelir mi diyorum bu takımlar sanki yıkayınca daha bi minik kaldılar. Aziz bebe'nin hastane çıkışları 56 cm, keşke ondan alsaydım diyorum ama sadece şu delikli yazlık olanlarından vardı, piyasada yok eskisi gibi.
Lcw de yenidogan bolumu var canım boy boy onlardan bak ama enaz 60cm olsun bence dünyaya gelince çok çabuk büyüyorlar 50 cm bi defa ya giyebilir anca çok minik geliyo gözümüzdemibüyütüyoruz bilmiyorum ama :))Hep eşim yüzünden oldu, Aziz bebe'ninkileri beğenmedi. Sonra da 50 Çin'den başka bulamadık. Elin memleketinde olunca böyle oluyor, bildiğim bi yer de yok burda. Sen hangi markanın buldun 56 cm? Hastane çıkışının tulumundan şimdiden vazgeçtim zaten bacak kısmı aşırı minnak. Bebek 2 buçuk kilo sesi doktor, boyu da 44 cm, e bir ay kaldı bilmiyorum bir iki gün ancak giyer gibi bu aldıklarımı. Kaldı ki yeğenim 55 cm doğmuştu ben nasıl eşimi dinledim hala inanamıyorum kendime. Yıkayınca sanki daha bir minik kaldılar.
Geçmiş olsun üzülme lütfen. Zayıf olması sağlığının kötü olduğunu göstermez ki plesantanın yaşlandığını kireçlendiğini yani bir şekilde işlevini yerine getiremediğini gösterir. 32. Haftadan sonra plesanta yaşlanabilir. 2 Doğum yapmış bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki zayıf doğan bebekler çok daha çabuk toparlar. İki kızım da zar zor 3 kiloyu buldu hatta ilk kızım bulamadı, boyları da 46 ve 48 cm’di.
Doğumdan sonra sadece anne sütüyle ilk ay 2 kilo, sonraki birkaç ay 1,5 kilo şeklinde kilo aldılar. 6 aylıkken %100 persentile ulaştılar. Ne kadar zayıfmış diyenlerin bebeklerinden 6 ay büyük görünüyorlardı. Eğer karnında büyümezse, kucağında büyütürsün. Lütfen üzme kendini.
Canım bak takip ettiğim bir çocuk doktoru paylaşmış, yıpratma kendini,
Benimde dr basinin olacagi yere popoyu yerlestirmis bu inasllah doner sansimiza dedi :))Ya benimki yine makat gelişti kontrolde. Haftalarca başı aşağıda durdu, Doğum yaklaşınca ters döndü bıdık. Hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?