Canım başla bir yerde daha ölçüm yaptırmanı tavsiye ederim ama kilosu düşük değil ki , geçen gün arkadaşımın komşusu 38.haftada 2350 gr doğdu hiçte bişey olmuyor moralini bozma lütfen

Canım başla bir yerde daha ölçüm yaptırmanı tavsiye ederim ama kilosu düşük değil ki , geçen gün arkadaşımın komşusu 38.haftada 2350 gr doğdu hiçte bişey olmuyor moralini bozma lütfen
Doktor enerjisiz ve olumsuz konusunca o kadar moralim bozuldu ki agladim az once sagligi riske girerse diye. Baska bi doktora daha gorunmustum o da geri demisti. Iki doktor oyle deyince endise ettim dogunca saglik sorunu yasar mi diye. Endise etmeye basladim. Hepimiz hayirlisi ile saglikla alalim insallah kucagimiza. Birbirimize dua edelim Allah kimseye kuzusunun hasta olmasini bile gostermesi onlar hep iyi olsunlar insallah...

Bence bir tane daha al , yada 1-3 aylık güzel bir 5li takım al koy duruma göre bakarsın

selam kızlarrrr
ben de günüm geçmesinden korkuyorum şu aralar çok bekletmeden gelse diyorum ilk doğumum ama korku yok valla :)
instagramda bazı hamile fenomenleri takip ediyodum şuson zamanda hepsinin günü geçti hepsi mecburi sezeryan oldu
öyle olmasını hiççç istemiyorum, düzgünce zamanında gelsin normal normal uğraştırmasın
olması için de bi şey yapmıyorum gerçi ama haftaya adaçayına başlıycam

Geçmiş olsun üzülme lütfen. Zayıf olması sağlığının kötü olduğunu göstermez ki plesantanın yaşlandığını kireçlendiğini yani bir şekilde işlevini yerine getiremediğini gösterir. 32. Haftadan sonra plesanta yaşlanabilir. 2 Doğum yapmış bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki zayıf doğan bebekler çok daha çabuk toparlar. İki kızım da zar zor 3 kiloyu buldu hatta ilk kızım bulamadı, boyları da 46 ve 48 cm’di.

Doğumdan sonra sadece anne sütüyle ilk ay 2 kilo, sonraki birkaç ay 1,5 kilo şeklinde kilo aldılar. 6 aylıkken %100 persentile ulaştılar. Ne kadar zayıfmış diyenlerin bebeklerinden 6 ay büyük görünüyorlardı. Eğer karnında büyümezse, kucağında büyütürsün. Lütfen üzme kendini.

Kafana göre çaya başlaman doğru değil, belki başka olumsuz etkileri olacak??

Eşinle ilişki ve papatya çayı da tetikliyor haberin olsun

Hatta annem şu anki hamileliğim için üzme kendini erken doğarsa da diyor. Benim sütüm yarıyormuş, karnımda büyümeyen çocuk çıkınca serpiliyormuş :)

Bende dr browns dediğiniz cam biberonundan aldım olmadıgına eminmisiniz :)
Muhteşem bir biberon. İnternette bir iki yerde gördüm az önce, 225 gibi bir fiyata. Siz nerden aldınız ve ne kadardı? Bir de 240ml mi aldığınız?

Ben keyfi sezeryan yapan ayrı , ciddi anlamda normal Doğumdan korktuğu için sezeryan isteyen kişi ayrı diye düşünüyorum
Psikoloji herşeyden önemli normal Doğumda herşeyden önce hazır ve kafanın rahat olması önemli. Normal Doğumun desteklenmesi için uzmanlardan destek alınabilir gerekirse. Ama Çok korkan bir anne adayına bizde keyfi sezeryan dersek bu da toplum baskısı oluyor bence

Ben 26 haftalikken cok yoruldugum bir gun basladi o zaman endol kullandim ama benim endol kullanma nedenim amniyon sivi fazlaligiydi. Sen de oyle bir durum var mi? Sen sakin ol ama kasilmalar siklasirsa hastaneye gitmeye cekinme. Aklinda kalacagina hastanede olmak daha rahat hissettirir. Benim de geceleri sik sik kasilmam oluyo ama dedigim gibi alistim. Hatta kasilmalari ve sertlesmeleri 1 tam gun boyunca not etmeni oneririm. Kac dk da bir ne kadar suruyo. Doktoruna gonderir ya da sorarsin.

Canım bak takip ettiğim bir çocuk doktoru paylaşmış, yıpratma kendini,

Eklentiler

• Screenshot_20190807_181540.webp
    79,5 KB · Görüntüleme: 54

Keyfi sezaryenden kastım vücudum bozulmasın, burcu bilmem ne olsun, tatile gideceğim öncesinde doğsun da rahatça gideyim, 03.03.03 çok uyumlu tarih doğumgünü o olsun gibi istekler. Bilinçli bir doğum Eğitimi alan her gebe bu tarz isteklerin tamamen keyfi olacağını düşünür diye düşünüyorum.

Korkmak başka bir boyut. Hangimiz korkmuyoruz doğumdan? Maalesef negatif doğum hikayeleri nesilden nesile erkeklerin askerlik anıları gibi beynimize işleniyor çocukluktan beri. Yok ıkınırken makatıma kadar yırtıldım, yok sancı vücuttaki 57 kemiğin kırılmasına denkmiş vs vs.
Sezaryen desen başlı başına bir ameliyat ve insanlar aman kestir gitsin diye ifade etse de kalp ameliyatına eş düzeyde riskleri olan bir ameliyat.
O yüzden bence korkma konusu için iki doğum şekli de çok müsait. O yüzden beynimize işlenenler sağolsun Kaygılı bir gebe -buna ben de dahil- maalesef doğumdan her türlü korkar.
Biraz eğitim biraz yönlendirme her şeyin üstesinden gelir diye düşündüğüm için burada yazıyorum.
Ben ilk doğumunda çok bilinçsizdim ve sonrasında çok keşke dedim. Burada bu vesileyle 1 kişi bile bunu demezse bu beni mutlu eder.
Yoksa vajinal ya da sezaryen asla risk yok akışına bırak güzel geçer diye hangimiz garanti edebilir?

kilo düşüklüğü niye sıkıntı ki allah korusun bi sağlık sorunu yoksa
kilo alır elbet yeter ki sağlıklı olsun.

İlk sezeryanım belden uyuşturmalı oldu. Bunu da öyle düşünüyorum. Tamamen bayılmak da koruuuor çünkü.

ozaman korkma hissetmezsin sanırım.
bence sonrasını düşün ağrısını falan o daha kötü.

illaki öyle ama doğum yapana kadar o ağrı sancı korku
doğduktan sonra o kadar güzel ki herşeyi unutuyosun kucağındaki
miniğe odaklanıyosun ağrın bile olmuyor bitiyor herşey sence sonrası önemli
değil mi ağrısız falan.

Minikligi dert değilde dr gelişimi durumu diye tereddüt etmişti ondan çok korkmuştum şükür normale dönmüş toparlar dedi ufak doğan bebisler daha hızlı büyüyor dünyaya geldiğinde yeğenlerimden biliyorum sağlıklı olsunlarda biseycik olmaz bayramı gectinmi 1 hafta biter kalır 1 hafta hiç dert etme stres çok etkiliyor sen kendin rahat ol atlatırsın inslh

Lcw de yenidogan bolumu var canım boy boy onlardan bak ama enaz 60cm olsun bence dünyaya gelince çok çabuk büyüyorlar 50 cm bi defa ya giyebilir anca çok minik geliyo gözümüzdemibüyütüyoruz bilmiyorum ama :))

Canım bak takip ettiğim bir çocuk doktoru paylaşmış, yıpratma kendini,

Cok tesekkur ederim hepinize destekleriniz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…