Fitil makattan mi vaginal mi?Evet verdi canım hastanede serum ve nidilat verdiler eve geçince popodan fitil verdi. Karnimda sertleşme bel ağrım oluyor ama dayanabildigim kadar dayancam bakalım inşallah senin gibi geçer günler bir an önce
adet baslayacak gibi olan karnımın alt bölgesindeki ağrıyı doktoruma danıştım whatsaptan. Magnezyum ilacımı artırdı günde birdi 2 yada 3 kere iç dedi. Bir de ağrı olunca nst cektir dedi. Kontrolüm 16sindageçen de hareket etmiyor diye koşarak gittim ya
üşüttüm heralde diye bi kendimi dinleyip bekleyim dedim
sen nasıl oldun kontrolün ne zaman...
Gözünüz aydın aminGünaydın kızlar kontrolümüz vardı bugün hersey normale dönmüş çok şükür enfeksiyon, hareketleri artık normal düzeyde zaten belli etmiştikilosudatoparlamaya başlamış çok şükür 2000 olmuş (iyiye giderken bi anda alımı durmuştu ondan şüphelendim dedi dr ) miyonluk degildi yanı çok şükür bi rahatlama geldi bana ohh ya hep hayırlı haberlerle gelelim inşallah
Valla o kırılır bu alınır diye hiçççç düşünmeyin gerekli uyarıları yapın alınan alınsın kırılan kırılsın önemli olan bebeginizÖğlenleri yanına gittiğimde emziriyorum. İlk 3dk alacağını alıyor sonra hemen uyuyor sıpauyan hadi annecim diye diye görüş saati doluyor. 2.5 kilo üstüne geçince taburcu ediyorlar. Bizimki de Cuma’ya kadar kılpayı yakalayacak gibi. Oyüzden kesin bir şey yok bayram sonrasına da kalabilir. Sağlıklısı hangisiyse o olsun . Bir yandan kavuşmayı çok istiyorum bir yandan da bayramda millete dokunmayın o preprematüre diye anlatmak zor olucak. Kv ve ekürilerine özellikle . Gerçi onlar hep var ama off Yada herkes hazır toplanmışken toplu konuşma yaparım dikkat etmemiz gerekenler vs diye.
Analığın en zor kısmı bu işte. Çevreden geleceklere karşı korumaya çalışmak
Benim ilk kızım 34-35 haftalıkken makattan başa dönmüştü. Belki sizin yaramaz da dönerYa benimki yine makat gelişti kontrolde. Haftalarca başı aşağıda durdu, Doğum yaklaşınca ters döndü bıdık. Hayırlısı.
Kumasa sariyorsun ya bebegi tasimak icinbahsettiğiniz nedir ben bilmiyorum onu..
sezeryan bayılınca korkma gerçi geçi onda da uyanamama korkusu oluyor ama
normalde evet sancı çok kötü ama doğunca okadar rahatsın ki hiç birşey yaşamamış
gibi..
şimdi mi ağrıyor dikiş yerleri evet çok bekletmiyolar diye biliyorum
dikişlerden dolayı inşallah hepimiz tez vakitte bir avazda kolayca kurtulucaz.
Sling kumasi kendine doluyorsun bebegi icine koyuyorsun esnek bir kumas rahat birsey, evet eski dikis yerlerim sizliyor artik karnim buyudu ya insallah hepimizinki kolay olsun insallahbahsettiğiniz nedir ben bilmiyorum onu..
sezeryan bayılınca korkma gerçi geçi onda da uyanamama korkusu oluyor ama
normalde evet sancı çok kötü ama doğunca okadar rahatsın ki hiç birşey yaşamamış
gibi..
şimdi mi ağrıyor dikiş yerleri evet çok bekletmiyolar diye biliyorum
dikişlerden dolayı inşallah hepimiz tez vakitte bir avazda kolayca kurtulucaz.
Aynen oyle ama yasarken oyle sarsildim ki bir de son zamana denk geldi bebegimi dogurup ferahlamak istiyorum artik tamamen insallahHerşey yoluna giriyor inşallah yaşarken sabretmek zor ama bitmeyen gün mü var
2. Doğum ilkinden daha kolay oluyor genelde. Olumlu düşünmeye çalışın. Minnoşla kavuşma anına odaklaninkızlar valla 2.doğumum buda normal inşallah
ilkinde bilmediğim için korkmadım doğum anında
zordu evet o ayrı ama şimdi bildiğim için sanırım
çok korkuyorum günler yaklaştıkça daralıyorum nst ye girerken
bile heyecan basıyor korkudan napıcam bilmem
yazlığa gidicem cumartesi kafam dağılsın diyorum ama
ne kadar dağılır ki gelicem yine aynı yada uykuya yatarken gene aynı
düşünceler
bak onun etkisi mi bilmiyorum ben 2 gündür maden suyunu 1er şişe içiyordum ağrılar bitmedi 48 saatadet baslayacak gibi olan karnımın alt bölgesindeki ağrıyı doktoruma danıştım whatsaptan. Magnezyum ilacımı artırdı günde birdi 2 yada 3 kere iç dedi. Bir de ağrı olunca nst cektir dedi. Kontrolüm 16sinda
2 sezeryan geçirmiş ve 3. Sezeryana girecek biri olarak rahat olun derim. Biz sakin pozitif olursak inş herşey daha yolunda giderBenimki sezeryan ve ben de korkuyorum. İlkinde ameliyat ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım bile. Aptal aptal girdim. Şimdi daha bilinçliyim. O da korkuyuyor. Ama bir şekilde doğacak ve sonrasında inşallah kucaklarımız dolacak.
Canım 24 saatlik idrarda protein kaçağı bakılmış mıydı hiç? Bu arada sen kilo alıyor musun?Doktordan geldim yine moralim bozuk. Bebek kg almakta sikinti cekiyor. Ne yeyip iceyim diyorum yediginle alakasi yok diyor. Vitamin filan verseniz diyorum onunla da alakasi yokmus plasentadan kaynakli o beslemiyor diyor. Hareketlerini vs kontrol et sorun oldugu an hemen gel dedi. Cok uzgunum gercekten aklimdan bir suru sey geciyor elimden de bir sey gelmiyor. 2100 grmmis. Bebegim icin endise etmeye basladim...insallah saglikla gelir. Kilo alirsa iyi ama boyle devam ederse sıkinti dedi.
Canım Allah senin ve bebeğinin yardımcısı olsun inş herşey yolunda gider dualarım sizinleDoktordan geldim yine moralim bozuk. Bebek kg almakta sikinti cekiyor. Ne yeyip iceyim diyorum yediginle alakasi yok diyor. Vitamin filan verseniz diyorum onunla da alakasi yokmus plasentadan kaynakli o beslemiyor diyor. Hareketlerini vs kontrol et sorun oldugu an hemen gel dedi. Cok uzgunum gercekten aklimdan bir suru sey geciyor elimden de bir sey gelmiyor. 2100 grmmis. Bebegim icin endise etmeye basladim...insallah saglikla gelir. Kilo alirsa iyi ama boyle devam ederse sıkinti dedi.
Genel anestezi olacagim diye korkuyorum bende spinal yapmiyo dr bu sefer genel anesteziden uyaninca kafam kotu oluyor bu sefer olmasin insallah acisi da var ama geciyo bi sekilde bebek ve biz saglikla doguralim da insallaheDogumdan ben de korkuyorum ama dogum anindan degil sonrasindan. Ilk ayaga kalkmak korkutuyor aci acisindan ama asil korkum lohusalik sureci. O ilk haftayi nasil atlatacagim endisesi var. Malum kaynana ve kocamin tavirlari ne olacak bilemiyorum. Benim dogum korkum bunlar. Yoksa bir sekilde bebeklerimize kavusacagiz insallah.
Doktoruna danışıp omega takviyesi alsan, kan sulandırma etkisinde var biraz bebeğe giden kan akışı artar hem hemde bebek için omega çok faydalıDoktor enerjisiz ve olumsuz konusunca o kadar moralim bozuldu ki agladim az once sagligi riske girerse diye. Baska bi doktora daha gorunmustum o da geri demisti. Iki doktor oyle deyince endise ettim dogunca saglik sorunu yasar mi diye. Endise etmeye basladim. Hepimiz hayirlisi ile saglikla alalim insallah kucagimiza. Birbirimize dua edelim Allah kimseye kuzusunun hasta olmasini bile gostermesi onlar hep iyi olsunlar insallah...
Islak mendil çantama koydum 1 tane bebegin doğduğunda ilk giyeceği kıyafetleri verirken hemşireye vermicem dedim kendim için doğru oyle silinip geceligimizi giyeriz 1 tane az mi acabaIslak mendili dogum yapmış bi arkadaşım kendin içinde koy, doğumdan sonra hemşireler ıslak mendil ile temizliğini yapıp öyle geceliğini giydiriyolar demişti. Benim ıslak mendil paketlerim kücük diye 4 tane attım çantaya. Hem bebek hem kendim için
Inşallah en kısa sürede toparlar eşin bebeğinide sağlıkla kucağına alırsın inşallah canimKizlar esim cikti hastaneden bugun gittim kayinvalideme cok mutluyum o da toparlayacak insallah doguma da 2 gun kaldi heyecan dorukta bende
Amin canimBen de cagirmadim kimseyisessiz sakin en güzeli. Sağlıcakla doğsun bebiş
Evet tarih için, bedeni için vs hiç düşünmeden ay tabiki sezeryan diyenler var çok farklı bir kafa bu hem keyfi hem üzücü bir anne olarak ne kadar özel bir şey yaşadığının farkında değil aslında.. bende normal Doğumu çok destekliyorum ay nasıl olacak diye düşündüğüm anda hemen o düşünceleri Yok edip ben soğukkanlıyım nefes egzersizi çalıştım aylardır yogaya gidiyorum vücudum hamlamasın esnek olabilsin meditasyonla kafam boşalsın vs diye ama dediğin gibi bazılarımızın etrafında çok felaket senaryosu yaşayıp anlatan var. Mesela ablamın kayınvalidesi 2 çocukta normal Doğumla olmuş 4.5 5 kg a yakın çocukları doğurduktan sonra bilmem kaç dikişle tam bir tramva yaşamış hala korkusu bakiKeyfi sezaryenden kastım vücudum bozulmasın, burcu bilmem ne olsun, tatile gideceğim öncesinde doğsun da rahatça gideyim, 03.03.03 çok uyumlu tarih doğumgünü o olsun gibi istekler. Bilinçli bir doğum Eğitimi alan her gebe bu tarz isteklerin tamamen keyfi olacağını düşünür diye düşünüyorum.
Korkmak başka bir boyut. Hangimiz korkmuyoruz doğumdan? Maalesef negatif doğum hikayeleri nesilden nesile erkeklerin askerlik anıları gibi beynimize işleniyor çocukluktan beri. Yok ıkınırken makatıma kadar yırtıldım, yok sancı vücuttaki 57 kemiğin kırılmasına denkmiş vs vs.
Sezaryen desen başlı başına bir ameliyat ve insanlar aman kestir gitsin diye ifade etse de kalp ameliyatına eş düzeyde riskleri olan bir ameliyat.
O yüzden bence korkma konusu için iki doğum şekli de çok müsait. O yüzden beynimize işlenenler sağolsun Kaygılı bir gebe -buna ben de dahil- maalesef doğumdan her türlü korkar.
Biraz eğitim biraz yönlendirme her şeyin üstesinden gelir diye düşündüğüm için burada yazıyorum.
Ben ilk doğumunda çok bilinçsizdim ve sonrasında çok keşke dedim. Burada bu vesileyle 1 kişi bile bunu demezse bu beni mutlu eder.
Yoksa vajinal ya da sezaryen asla risk yok akışına bırak güzel geçer diye hangimiz garanti edebilir?
kilo düşüklüğü niye sıkıntı ki allah korusun bi sağlık sorunu yoksa
kilo alır elbet yeter ki sağlıklı olsun.
ozaman korkma hissetmezsin sanırım.
bence sonrasını düşün ağrısını falan o daha kötü.
illaki öyle ama doğum yapana kadar o ağrı sancı korku
doğduktan sonra o kadar güzel ki herşeyi unutuyosun kucağındaki
miniğe odaklanıyosun ağrın bile olmuyor bitiyor herşey sence sonrası önemli
değil mi ağrısız falan.
İnşallah canım aminn hepimiz saglikla kavusalimInşallah en kısa sürede toparlar eşin bebeğinide sağlıkla kucağına alırsın inşallah canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?