- 21 Mart 2019
- 711
- 1.578
- 28
Yok canim bakmadilar ben kilo aliyorum hem de dikkat ettigim halde. Bu dedigin tahlili saglik ocagi da yapar mi olmadi ordan yaptirayim?Canım 24 saatlik idrarda protein kaçağı bakılmış mıydı hiç? Bu arada sen kilo alıyor musun?
Amin cok tesekkur ederizCanım Allah senin ve bebeğinin yardımcısı olsun inş herşey yolunda gider dualarım sizinle
Senin yapabilecegin ya da disaridan destekleyecegimiz bir sey yok diyor o yuzden kendimi yetersiz hissediyorumDoktoruna danışıp omega takviyesi alsan, kan sulandırma etkisinde var biraz bebeğe giden kan akışı artar hem hemde bebek için omega çok faydalı
Inşallah sağlıkla kucağına alırsın canim dr sadece hareketlerini mi kontrol et dedi başka bise yapılamaz miymisDoktordan geldim yine moralim bozuk. Bebek kg almakta sikinti cekiyor. Ne yeyip iceyim diyorum yediginle alakasi yok diyor. Vitamin filan verseniz diyorum onunla da alakasi yokmus plasentadan kaynakli o beslemiyor diyor. Hareketlerini vs kontrol et sorun oldugu an hemen gel dedi. Cok uzgunum gercekten aklimdan bir suru sey geciyor elimden de bir sey gelmiyor. 2100 grmmis. Bebegim icin endise etmeye basladim...insallah saglikla gelir. Kilo alirsa iyi ama boyle devam ederse sıkinti dedi.
Evet canim hareketleri azalirsa yada olmazsa acilen gidecekmisimInşallah sağlıkla kucağına alırsın canim dr sadece hareketlerini mi kontrol et dedi başka bise yapılamaz miymis
Adaçayı son haftalarda içiliyo die biliyorum onun yerine yürüyüş plates topuyla hareketler var onlardan yapabilirsin ben şuan plates topuyla çalışıyorum squat yapıyorum evde odalar arası yürüyüş yapıyorum Dışarda malesef yürüyecek yerim yokselam kızlarrrr
ben de günüm geçmesinden korkuyorum şu aralar çok bekletmeden gelse diyorum ilk doğumum ama korku yok valla :)
instagramda bazı hamile fenomenleri takip ediyodum şuson zamanda hepsinin günü geçti hepsi mecburi sezeryan oldu
öyle olmasını hiççç istemiyorum, düzgünce zamanında gelsin normal normal uğraştırmasın
olması için de bi şey yapmıyorum gerçi ama haftaya adaçayına başlıycam
Yaa nasıl güzel yazmışsınız, su serpti içime.Ay kızlar 2-3 gün girmesem girdiğimde bakıyorum ki birileri doğurmuş oluyorŞaka maka beraber başladığımız bu serüvenin sonuna çok yaklaştık, sağlıkla kuzularımızı kucağımıza alması kaldı inşallah bir tek Duygulanıyorum bunları düşündükçe gerçekten ya... Ne endişeler, ne mutluluklar, ne korkular, ne heyecanlar yaşanıyor bu süreçte Allahım yeter ki sağlık huzur versin zaman bir şekilde geçiyor gerçekten. Bugün 3,5 yaşındaki oğlumu kreşe bırakırken çok sinirlendirdi beni, üzdü ben de biraz kızdım, bağırdım. Yine de öperek sarılarak ayrıldım ama işe gelince dayanamadım bebeklik videolarını izledim oturup, gözlerim dola dola. Zaman ne çabuk geçmiş dedim. Bir türlü Uyumuyor, hiç kendi kendine oyalanmıyor diye bunalıyor, ne zaman geçecek bunlar diye sabırsızlanıyordum. Şimdi bakıyorum geçip gitmiş hepsi ve beraber geçirdiğimiz güzel zamanlar yanıma kâr kalmış. İşe başladıktan sonra telaş ve yorgunluktan akşamları geçirilen o birkaç saatten ne ben ne yavrum bişey anlıyoruz. Sonra da hangi ara büyüdü bu çocuk diyor oluyoruz işte
Lafı çok uzattım ancak şunu söylemek için yazıyorum arkadaşlar. Zor ya da kolay, hastalıklardır, uykusuzluktur, doğumdur, lohusalıktır. İnanın en bunaldığınız dönemler bile geçecek. Hepsi bitecek, her şey rayına oturacak. Bebeğiniz de siz de her şeyin üstesinden beraber geleceksiniz.
Bol bol koklayın, öpün, engeliniz yoksa emzirin koynunuzdan ayırmayın bir tek onlar kâr kalacak yanınıza çünkü :) zaman geçmiyor gibi gelse de jet hızıyla geçiyormuş insan evladı olunca daha net anlıyor.
Bebeği küvezde ya da hastanede olan arkadaşlarım aynı şekilde bunlar da geçecek gönlünüzü ferah tutun inşallah, evinize geçip kuzuları koklayınca hatırlamayacaksınız bile inşallah :)
@Mimicikk hayırlı uğurlu olsun canım, hiç endişelenme haftası, kilosu çok iyi. İleride gidiyor diye de endişelenmemek lazımmış şimdi nasıl iyi olmuş o kiloda olması minnoşun, her şeyde bi hayır var işte. Sen kendin toparlanmaya bak kuzun çok kısa sürede toparlayacak inşallah çünkü :)
Ayy inşallah kolay geçer. Allah yardımcımız olsun. 1-2 saatte doğuranlar gibi doğururuz inşallah.Normal doğumun sancı aşamasını, suni sancıyla 4 cm açılmaya kadar yaşamış ve sonrasında sezaryen olmuş biri olarak, üstelik doğum ekibi nedeniyle kendimce travmatik bir doğum yapmama rağmen tavsiyem akışına bırak. Gerçekten ne planlarsan planla her şey olacağına varıyor.
Korkman gereken vajinal doğum değil çünkü doğal akışında olan bu. Vücudunun istediği, her ay regl olurken yapmaya alışkın olduğu şey bu. Vajinal doğumda rahim regl den daha farklı bir şey yapmıyor mekanik olarak. Birinde kasılıp olgunlaşmış yumurtayı atıyor vücuttan diğerinde daha fazla kasılıp bebeği çıkarıyor böyle düşün :)
Yani senin doğana asıl aykırı olan sezaryen, vajinal doğum değil. Sezaryen zaruri durumlarda hayat kurtarıcıdır ve iyi ki vardır ama sırf korku nedeniyle gönüllü seçenek olmamalıdır.
Doğum kasılmalarını 10 saat boyunca sürekli acı çekeceğim diyerek düşünme. Allah öyle bir güzellik vermiş ki dinlenmen için en son anda bile hep fırsatın olacak. Ve o dinlenme aralarında şu an nasılsan öyle olacaksın yani hiçbir şey hissetmediğin molaların olacak. Güzel nefes egzersizlerine çalış derim. Gidebilirsen doğum Eğitimi al mutlaka, geç kaldım diye düşünme.
Bir de doğum o kadar kişiye özel ki arkadaşım 39. Haftasında adet ağrım var diye hastaneye gittiğinde 7 cm açılması olduğunu gördüler ve 2 saat sonra bebek sıfır müdahale ile kucağındaydı ve ilk doğumuydu. Kötü doğum hikayeleri dinleme. Teslimiyet lazım Allah’ın dediği olur. Senin sürecin başkasının acılı hikayelerine benzeyecek diye bir kaide yok. Bir de Hypnobirthing diye bir kitap var okursan rahatlarsın diye düşünüyorum. Dilerim yardımcı olur bu yazdıklarım :)
Bak ben nasip olursa sezaryen sonrası vajinal doğum deneyeceğim. İlkinde de kötü bir doğum tecrübem oldu ekip yüzünden diyorum. Ona rağmen yine de istiyorum. Şunu düşün o kadar berbat ve kötü olsa kimse ikinciyi doğurmaya cesaret edemezdi :) tek tavsiyem doktorunu ve ekibini iyi seç demek olur. En önemlisi o çünkü.
Allahım hepimizin gönlüne göre versin yeter ki sağlıkla gelsinler.
Bilenler korkuyorsa biz bilmeyenler daha mı çok korkmalıyızkızlar valla 2.doğumum buda normal inşallah
ilkinde bilmediğim için korkmadım doğum anında
zordu evet o ayrı ama şimdi bildiğim için sanırım
çok korkuyorum günler yaklaştıkça daralıyorum nst ye girerken
bile heyecan basıyor korkudan napıcam bilmem
yazlığa gidicem cumartesi kafam dağılsın diyorum ama
ne kadar dağılır ki gelicem yine aynı yada uykuya yatarken gene aynı
düşünceler
Ay çok haklısın ama ne bileyim, ilkinde normal doğum yapamazsam ikinciye hiç yapamam gibi geliyor. Bi ilkinde denesem mi diye düşünüyorum. Olmazsa alın beni sezeryana diye bağırırımBu kadar normal Doğum korkun varsa , lütfen çekinme sezeryan istiyorum demeyi, kimi ne ilgilendirir ki normal Doğum yapmak süper kahraman olmak değil biz insanız kadınız bizim psikolojimiz, korkularımız kaygılarımız olamaz mı anne olucaz diye kendimizden vazgeçmemiz gerekmiyor. Sen ne istiyor ne hissediyorsan kimseyi umursama önemli olan bebeği sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak toplum baskısı yüzünden strese girdiğine değmez
Sadece kilo sıkıntı mı var? Başka bi sıkıntısı yoksa sorun etme. Bak benim doktorum hep diyor ki, kilolu doğan bebekten çok az kilolu doğan bebeği tercih ederim diyor, doğunca gelişmeye emmeye büyümeye daha elverişli olur diyor.Doktor enerjisiz ve olumsuz konusunca o kadar moralim bozuldu ki agladim az once sagligi riske girerse diye. Baska bi doktora daha gorunmustum o da geri demisti. Iki doktor oyle deyince endise ettim dogunca saglik sorunu yasar mi diye. Endise etmeye basladim. Hepimiz hayirlisi ile saglikla alalim insallah kucagimiza. Birbirimize dua edelim Allah kimseye kuzusunun hasta olmasini bile gostermesi onlar hep iyi olsunlar insallah...
Ama daha erken neden erken gelmesini istiyorsun ki?selam kızlarrrr
ben de günüm geçmesinden korkuyorum şu aralar çok bekletmeden gelse diyorum ilk doğumum ama korku yok valla :)
instagramda bazı hamile fenomenleri takip ediyodum şuson zamanda hepsinin günü geçti hepsi mecburi sezeryan oldu
öyle olmasını hiççç istemiyorum, düzgünce zamanında gelsin normal normal uğraştırmasın
olması için de bi şey yapmıyorum gerçi ama haftaya adaçayına başlıycam
Aynen öyle. En kolay şekilde doğurmak nasip olsun inşallah yaBen keyfi sezeryan yapan ayrı , ciddi anlamda normal Doğumdan korktuğu için sezeryan isteyen kişi ayrı diye düşünüyorum
Psikoloji herşeyden önemli normal Doğumda herşeyden önce hazır ve kafanın rahat olması önemli. Normal Doğumun desteklenmesi için uzmanlardan destek alınabilir gerekirse. Ama Çok korkan bir anne adayına bizde keyfi sezeryan dersek bu da toplum baskısı oluyor bence
Magnezyum kasılmaları önlediği için normal doğumu etkiler mi acaba dr lar belli bi haftadan sora biraktiriyolar miadet baslayacak gibi olan karnımın alt bölgesindeki ağrıyı doktoruma danıştım whatsaptan. Magnezyum ilacımı artırdı günde birdi 2 yada 3 kere iç dedi. Bir de ağrı olunca nst cektir dedi. Kontrolüm 16sinda
AslındaEvet canim hareketleri azalirsa yada olmazsa acilen gidecekmisim
Ama kan sulandirici da son haftalarda kullandirilmiyor. Ben yarin sonuncuyu icecegim cok sukur. Hep korkuyordum, onu icerken dogurur muyum diye.AslındaShinSeGi dediği gibi omega kilo kaldiriyo aynı zamanda kan sulandirici takviyesi belki iyi gelebilirdi ama dr daha iyi bilir tabiki
Bende kullanıyorum dr 36 da bırakırsın dedi bende korkuyom ama bide biraktigim an kan akışı olmaz bise olur die de korkuyomAma kan sulandirici da son haftalarda kullandirilmiyor. Ben yarin sonuncuyu icecegim cok sukur. Hep korkuyordum, onu icerken dogurur muyum diye.
Tam emin degilim ama sanırım normal doğumu bekleyenlerde belli bir haftadan sonra biraktiriyor olabilirler. Kadın dogumculara sormak lazımMagnezyum kasılmaları önlediği için normal doğumu etkiler mi acaba dr lar belli bi haftadan sora biraktiriyolar mi
Bayramdan sora randevum ozaman sorucam dr a bende öyle tahmin etmiştim biraktirirlar dieTam emin degilim ama sanırım normal doğumu bekleyenlerde belli bir haftadan sonra biraktiriyor olabilirler. Kadın dogumculara sormak lazım
Bana 34'te birak dedi. Allahin izniyle bi sey olmaz, zaten bu haftaya kadar gorevini gordu. Onlem amacli vermedi mi doktor? Herhangi bir sorun var mi pihtilasmayla ilgili?Bende kullanıyorum dr 36 da bırakırsın dedi bende korkuyom ama bide biraktigim an kan akışı olmaz bise olur die de korkuyom
Hiç kendini üzme. Foruma kaç oldu yazıyorum. Tekrar tekrar okuyanlardan özür diliyorum ama içini rahatlatmak için tekrar yazacağım. Benim ilk kızım 35+6da 1820 gr doğdu. Ne küvöze girdi ne solunum sıkıntısı yaşadı elhamdülillah. Hastaneden çıktık, evimize geldik. Anne karnında beslenemiyordu. Yememle de alakası yokmuş. Haftada 2 kere nst çekilip bebeğin kalp atışları ve hareketleri takip ediliyordu. 36a kadar bekleyelim sonra sezeryanla alınsın demişti perinatolog. Öyle de oldu.Doktordan geldim yine moralim bozuk. Bebek kg almakta sikinti cekiyor. Ne yeyip iceyim diyorum yediginle alakasi yok diyor. Vitamin filan verseniz diyorum onunla da alakasi yokmus plasentadan kaynakli o beslemiyor diyor. Hareketlerini vs kontrol et sorun oldugu an hemen gel dedi. Cok uzgunum gercekten aklimdan bir suru sey geciyor elimden de bir sey gelmiyor. 2100 grmmis. Bebegim icin endise etmeye basladim...insallah saglikla gelir. Kilo alirsa iyi ama boyle devam ederse sıkinti dedi.
Teşekkür ederim :)İlişki zaten bizde normal seyrinde devam etti hep, hamilelikten sebep onu reddedip madur etmek istemedim doktor da bi yasak koymamıştı diye,Eşinle ilişki ve papatya çayı da tetikliyor haberin olsun
Cok sagol canim icim rahatladi adam olumsuz konusunca insan korkuyor sagligi da mi sıkıntiya giriyor diye annelik cok guzel ama cok zormus aklimiz hep onlarda Allah acilarini uzuntulerini gostermesin insallahHiç kendini üzme. Foruma kaç oldu yazıyorum. Tekrar tekrar okuyanlardan özür diliyorum ama içini rahatlatmak için tekrar yazacağım. Benim ilk kızım 35+6da 1820 gr doğdu. Ne küvöze girdi ne solunum sıkıntısı yaşadı elhamdülillah. Hastaneden çıktık, evimize geldik. Anne karnında beslenemiyordu. Yememle de alakası yokmuş. Haftada 2 kere nst çekilip bebeğin kalp atışları ve hareketleri takip ediliyordu. 36a kadar bekleyelim sonra sezeryanla alınsın demişti perinatolog. Öyle de oldu.
Bu hamileliğimde yine bebeğimin kilosu az. Yine aynı perinatoloğa gidiyorum. Bu sefer kan akışın çok fena değil. Azcık yemeğe yüklen dedi ama ben yiyemiyorum pek. Yarın randevum var. Bakalım kilo durumumu nasıl. Duruma göre hemen doğum da diyebilir. Nasip kısmet. Hayırlısı diyorum. Bebeğin kilosu kesinlikle sağlığı için endişelendirmesin seni.
SurpriseLove
Dayanamadım. Bir kaç birşey daha yazayım istedim. Benim hamileliğimin özellikle son iki ayı zehir olmuştu üzülmekten. Ben hastaneye giderken bebekten çok kendime kıyafet götürmüştüm. Bebek küvözde kalacak ihtiyacı olmayacak diye. Hatta bebek hemşiresi sezeryana girerken bebeğin kıyafetlerini istedi. Bebek küvöze girecek, gerek yok demiştim. Yine de verin demişti. Ameliyathanede kızımı yanağıma tuttular, ben bir an önce alıp götürsünler istedim, bir an önce müdahale edilsin diye. Sonra odaya çıktım, yanıma getirdiler. Ne olduğunu anlayamadım. Meğer turp gibiymiş. Hiç bir sıkıntısı yokmuş. Ve doğum kilosundan ziyde doğum haftsı önemliymiş. Ah ah bunların hiç birini bilmiyordum. Hep bir tedirginlik. Hep bir sıkıntı. Ama sonu güzel oldu. İnşallah sen de bebeğini sağ salim alırsın kucağına.
Ya ben bazi doktorlari anlamiyorum. Benimle ayni haftada olan arkafasima da bebegin kilosu dusuk besleyememissin deyip kizmis. Oysa soyledigi kilo normal sinirlar icinde. Niye boyle soyleyip moral bozuyorlar anlamiyorum.Cok sagol canim icim rahatladi adam olumsuz konusunca insan korkuyor sagligi da mi sıkıntiya giriyor diye annelik cok guzel ama cok zormus aklimiz hep onlarda Allah acilarini uzuntulerini gostermesin insallah
Yok sağlık ocağı yapmaz özel hastaneler yapıyor o tahlili. Canım kan sulandırıcılar bebişe akın akışını arttırıyor ve bebeğin beslenmesine bayağa faydası oluyor ama bu haftalarda kan sulandırıcı vermezler artık o yüzden kan sulandırmaya yardımcı omega geldi aklıma ya da tansiyonun çok düşük değilse limon suyu iç. Haftada 2 gün balık ye. Ama yine de kilo almıyorsa üzülme canım, 38 de bile 2250 gibi doğum yapanlar oluyor ama sonra bebek çok güzel toparlanıyor. Tansiyonunu sık sık ölçtür. Preklampsiye yatkınlık da bebek de gelişimi yavaşlatıyor. Bi arkadaşımın öyle oldu, bebek kilo alıyordu sonra bi anda tansiyonu yükseldi ama ilaçla bi kaç hafta daha beklettiler 38 de doğum yaptıYok canim bakmadilar ben kilo aliyorum hem de dikkat ettigim halde. Bu dedigin tahlili saglik ocagi da yapar mi olmadi ordan yaptirayim?
Amin cok tesekkur ederiz
Senin yapabilecegin ya da disaridan destekleyecegimiz bir sey yok diyor o yuzden kendimi yetersiz hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?