Ama kan sulandirici da son haftalarda kullandirilmiyor. Ben yarin sonuncuyu icecegim cok sukur. Hep korkuyordum, onu icerken dogurur muyum diye.
Omeganın kan sulandırma etkisi kan sulandırıcı ilaçlara göre daha düşük onun o yönden zararı olmaz. Ama tabiki doktora danışıp kullanmak lazım.

Evet nedir bu toplum baskısı, doğum konusunda. Eskiden doktor paracı o yüzden sezeryan yapıyor derlerdi, şimdi de kolaya kaçtı sezeryan oldu deniyor. Anne adaylarının üzerinde öyle bir baskı var ki. Eğitimde tanıdığım bir kızın doğumuna az kalmıştı, çok korkuyorum ama vicdanım da rahat olsun istiyorum, umarım doktor der sezeryan yapmamız gerekiyor diye dert yanmıştı. Kimseye bir şey açıklamak zorunda değil halbuki. Geçen burda bir arkadaş yazmıştı, 20 dikişle 24 sancıyla hiç de normal olmuyor o doğum. Dikişsiz Doğum yaptıran ünlü doktorlar var, gurur yürüyüşü yaptırıyorlar yeni Doğum yapmış anneye, sosyal medyada paylaşıyorlar annelerin en özel anlarını.

Bana 34'te birak dedi. Allahin izniyle bi sey olmaz, zaten bu haftaya kadar gorevini gordu. Onlem amacli vermedi mi doktor? Herhangi bir sorun var mi pihtilasmayla ilgili?
Önlem amaclı verdi ilk bebegimin kalbi durmuştu malesef ondan vermişti pıhtılaşma testi bakilmadi Allah'a emanetler yavrularimiz

Ya ben bazi doktorlari anlamiyorum. Benimle ayni haftada olan arkafasima da bebegin kilosu dusuk besleyememissin deyip kizmis. Oysa soyledigi kilo normal sinirlar icinde. Niye boyle soyleyip moral bozuyorlar anlamiyorum.
Evet doktordan cikarken yuzumu gorseydiniz kendimi eve kadar zor tuttum evde patladim artik o moral bozuklugu ile

Dediklerini dikkata alacagim canim limon suyu ne ise yariyor?

Doğum haftası demissin ama hangi haftalar riskli canim

Önlem amaclı verdi ilk bebegimin kalbi durmuştu malesef ondan vermişti pıhtılaşma testi bakilmadi Allah'a emanetler yavrularimiz
Benimki de tup bebek oldugu icin onlem olarak verdi. Aklimiza kotu bir sey getirmeyelim. Artik cok guclu bebisler. Bir sey olmaz Allahin izniyle.

Kizlar yeri burası mi bilmiyorum da bugün doktor 2550 dedi kilosu için. 34 haftaya bugün ulaştık. Kilosunu doğuma kadar 3700-4000 arası bekliyorum dedi. İyi birşey mi bu yoksa kilo olarak geride mi, ileride mi? Bir de benim dünden beri karnımın alt bölgesinde geçmeyen bir ağrı var. Doktor baktı ama hiçbir sorun olmadığını söyledi. Çok ayakta kalma vs dedi sadece. Hiç ne şişlik, ne ağrı sızı vs hiç birşey yaşamadım bu güne kadar şükür. Ama dünden beri alt karındaki devamlı süren ağrı rahatsız edici, yürürken dik yuruyemiyorum nerdeyse. Eğilme ihtiyaci hissediyorum. Ön taraftan bazen belime geçiyor regl ağrısı gibi. Buna benzer birşey yaşayan var mı?

Islak mendil çantama koydum 1 tane bebegin doğduğunda ilk giyeceği kıyafetleri verirken hemşireye vermicem dedim kendim için doğru oyle silinip geceligimizi giyeriz 1 tane az mi acaba
Az bence benim paketler 40lı nolur nolmaz 4 tane attım hastanede illa lazım olur sonucta sezeryan olursak sürekli kalkıp el falanda yıkayamayız.

Ben de aynı o bayan gibi düşünüyorum. Sezeryanı kendim isteyince vicdan azabı çekerim diye benim için hayırlısıysa Allahım inşallah doktor söyler diyorum

Bilmiyorum sorun aynımıdır ama geçen hafta gittiğimde banada gelişimi az nasil beslemeliyim diye sorduğumda senin yapabileceğin bisey yok dedi , ben kendim sabah akşam ballı sut ,kahvaltıda kaşar peyniri, tahin pekmez, iki yumurta bol proteinle besledim et balık düzenli saatli ara öğünlü ( bide ekmeği kestim ama fazla kilo almayayım diye ) su ve yürüyüşüde ihmal ermedim bir haftada normalleşmeye başladı dene bi istersen bisey kaybetmesin extra bi sıkıntın yoksa tabi :)

Deneyeyim canim tesekkur ederim

Dun ben de ilk kez vajinama batma seklinde hissettim. Bir sure iki buklum kaldim. Sonra kendiliginden gecti. Artik ara ara garip agrilar olmaya basladi zaten. Bebegin kilosu normal masallah, endiselenecek bir sey yok. Ileri olabilir belki ama doktor bilir tabi kac hafta vs. Benim de kontrolum Cuma gunu, sabirsizlikla bekliyorum.

Kızlar doğumla ilgili o kadar güzel şeyler yazıyorsunuz ki hepinize tek tek teşekkür ediyorum

Okudukça hafifliyorum mesajlarınızın ekran grüntüsünü alıp gün içinde açıp okuyorum bana çok iyi geliyor böyle de sevaplar işliyorsunuz bi yandan
Bugün de bi eğitime katıldım psikolog geldi ve sizin söylediklerinizin aynısını söyledi
Kaygılarım bugün çok azaltı şükür
Sizleri seviyorum iyi ki varsınız

Dediklerini dikkata alacagim canim limon suyu ne ise yariyor?
Onun da kan sulandırma etkisi var tabi kan sulandırıcı hap ya da iğneler kadar değil ama bi dene istersen c vitamini de almış olursun. İstersen doktoruna danış. Sana çözüm olacak ne olabilir acaba diye aklıma gelen herşeyi yazıyorum. Sen elinden geleni yap gerisi tevekkül Stres bebekleri de etkiliyor, stres yapmak yerine benim minnak kızım diye sev onu organlarında bi sıkıntı olmasın da varsın az biraz minyon olsun hiç dert etme canım. En riskli haftaları atlattık ya buna şükredelim

Kilosu normal canım hatta biraz önde bile bebek baş aşağı dönmüştür ve tüm ağırlığını aşağı vermiştir ondan zorluyordur seni. Bende o zorlanmadan anladım bebeğin baş aşağı döndüğünü

Merhaba kızlar hastane çıkışı 50cm aldıö çıtçıktlı badiler takımlar sanki küçük geldiler gözüme siZler kaç cm lik aldınız e bebekten yenidoğan takımları aldım sanki küçükler gibi geliyo gözüme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…