Omeganın kan sulandırma etkisi kan sulandırıcı ilaçlara göre daha düşük onun o yönden zararı olmaz. Ama tabiki doktora danışıp kullanmak lazım.Ama kan sulandirici da son haftalarda kullandirilmiyor. Ben yarin sonuncuyu icecegim cok sukur. Hep korkuyordum, onu icerken dogurur muyum diye.
Evet nedir bu toplum baskısı, doğum konusunda. Eskiden doktor paracı o yüzden sezeryan yapıyor derlerdi, şimdi de kolaya kaçtı sezeryan oldu deniyor. Anne adaylarının üzerinde öyle bir baskı var ki. Eğitimde tanıdığım bir kızın doğumuna az kalmıştı, çok korkuyorum ama vicdanım da rahat olsun istiyorum, umarım doktor der sezeryan yapmamız gerekiyor diye dert yanmıştı. Kimseye bir şey açıklamak zorunda değil halbuki. Geçen burda bir arkadaş yazmıştı, 20 dikişle 24 sancıyla hiç de normal olmuyor o doğum. Dikişsiz Doğum yaptıran ünlü doktorlar var, gurur yürüyüşü yaptırıyorlar yeni Doğum yapmış anneye, sosyal medyada paylaşıyorlar annelerin en özel anlarını.Ben keyfi sezeryan yapan ayrı , ciddi anlamda normal Doğumdan korktuğu için sezeryan isteyen kişi ayrı diye düşünüyorum
Psikoloji herşeyden önemli normal Doğumda herşeyden önce hazır ve kafanın rahat olması önemli. Normal Doğumun desteklenmesi için uzmanlardan destek alınabilir gerekirse. Ama Çok korkan bir anne adayına bizde keyfi sezeryan dersek bu da toplum baskısı oluyor bence
Önlem amaclı verdi ilk bebegimin kalbi durmuştu malesef ondan vermişti pıhtılaşma testi bakilmadi Allah'a emanetler yavrularimizBana 34'te birak dedi. Allahin izniyle bi sey olmaz, zaten bu haftaya kadar gorevini gordu. Onlem amacli vermedi mi doktor? Herhangi bir sorun var mi pihtilasmayla ilgili?
Evet doktordan cikarken yuzumu gorseydiniz kendimi eve kadar zor tuttum evde patladim artik o moral bozuklugu ileYa ben bazi doktorlari anlamiyorum. Benimle ayni haftada olan arkafasima da bebegin kilosu dusuk besleyememissin deyip kizmis. Oysa soyledigi kilo normal sinirlar icinde. Niye boyle soyleyip moral bozuyorlar anlamiyorum.
Dediklerini dikkata alacagim canim limon suyu ne ise yariyor?Yok sağlık ocağı yapmaz özel hastaneler yapıyor o tahlili. Canım kan sulandırıcılar bebişe akın akışını arttırıyor ve bebeğin beslenmesine bayağa faydası oluyor ama bu haftalarda kan sulandırıcı vermezler artık o yüzden kan sulandırmaya yardımcı omega geldi aklıma ya da tansiyonun çok düşük değilse limon suyu iç. Haftada 2 gün balık ye. Ama yine de kilo almıyorsa üzülme canım, 38 de bile 2250 gibi doğum yapanlar oluyor ama sonra bebek çok güzel toparlanıyor. Tansiyonunu sık sık ölçtür. Preklampsiye yatkınlık da bebek de gelişimi yavaşlatıyor. Bi arkadaşımın öyle oldu, bebek kilo alıyordu sonra bi anda tansiyonu yükseldi ama ilaçla bi kaç hafta daha beklettiler 38 de doğum yaptı
Doğum haftası demissin ama hangi haftalar riskli canimSurpriseLove
Dayanamadım. Bir kaç birşey daha yazayım istedim. Benim hamileliğimin özellikle son iki ayı zehir olmuştu üzülmekten. Ben hastaneye giderken bebekten çok kendime kıyafet götürmüştüm. Bebek küvözde kalacak ihtiyacı olmayacak diye. Hatta bebek hemşiresi sezeryana girerken bebeğin kıyafetlerini istedi. Bebek küvöze girecek, gerek yok demiştim. Yine de verin demişti. Ameliyathanede kızımı yanağıma tuttular, ben bir an önce alıp götürsünler istedim, bir an önce müdahale edilsin diye. Sonra odaya çıktım, yanıma getirdiler. Ne olduğunu anlayamadım. Meğer turp gibiymiş. Hiç bir sıkıntısı yokmuş. Ve doğum kilosundan ziyde doğum haftsı önemliymiş. Ah ah bunların hiç birini bilmiyordum. Hep bir tedirginlik. Hep bir sıkıntı. Ama sonu güzel oldu. İnşallah sen de bebeğini sağ salim alırsın kucağına.
Benimki de tup bebek oldugu icin onlem olarak verdi. Aklimiza kotu bir sey getirmeyelim. Artik cok guclu bebisler. Bir sey olmaz Allahin izniyle.Önlem amaclı verdi ilk bebegimin kalbi durmuştu malesef ondan vermişti pıhtılaşma testi bakilmadi Allah'a emanetler yavrularimiz
Az bence benim paketler 40lı nolur nolmaz 4 tane attım hastanede illa lazım olur sonucta sezeryan olursak sürekli kalkıp el falanda yıkayamayız.Islak mendil çantama koydum 1 tane bebegin doğduğunda ilk giyeceği kıyafetleri verirken hemşireye vermicem dedim kendim için doğru oyle silinip geceligimizi giyeriz 1 tane az mi acaba
Ben de aynı o bayan gibi düşünüyorum. Sezeryanı kendim isteyince vicdan azabı çekerim diye benim için hayırlısıysa Allahım inşallah doktor söyler diyorumEvet nedir bu toplum baskısı, doğum konusunda. Eskiden doktor paracı o yüzden sezeryan yapıyor derlerdi, şimdi de kolaya kaçtı sezeryan oldu deniyor. Anne adaylarının üzerinde öyle bir baskı var ki. Eğitimde tanıdığım bir kızın doğumuna az kalmıştı, çok korkuyorum ama vicdanım da rahat olsun istiyorum, umarım doktor der sezeryan yapmamız gerekiyor diye dert yanmıştı. Kimseye bir şey açıklamak zorunda değil halbuki. Geçen burda bir arkadaş yazmıştı, 20 dikişle 24 sancıyla hiç de normal olmuyor o doğum. Dikişsiz Doğum yaptıran ünlü doktorlar var, gurur yürüyüşü yaptırıyorlar yeni Doğum yapmış anneye, sosyal medyada paylaşıyorlar annelerin en özel anlarını.
Bilmiyorum sorun aynımıdır ama geçen hafta gittiğimde banada gelişimi az nasil beslemeliyim diye sorduğumda senin yapabileceğin bisey yok dedi , ben kendim sabah akşam ballı sut ,kahvaltıda kaşar peyniri, tahin pekmez, iki yumurta bol proteinle besledim et balık düzenli saatli ara öğünlü ( bide ekmeği kestim ama fazla kilo almayayım diye ) su ve yürüyüşüde ihmal ermedim bir haftada normalleşmeye başladı dene bi istersen bisey kaybetmesin extra bi sıkıntın yoksa tabi :)Yok canim bakmadilar ben kilo aliyorum hem de dikkat ettigim halde. Bu dedigin tahlili saglik ocagi da yapar mi olmadi ordan yaptirayim?
Amin cok tesekkur ederiz
Senin yapabilecegin ya da disaridan destekleyecegimiz bir sey yok diyor o yuzden kendimi yetersiz hissediyorum
Evet canim inşallah zaten bu haftalardan sora kendilerini toparlarlar doğru diyosun getirmeyelimBenimki de tup bebek oldugu icin onlem olarak verdi. Aklimiza kotu bir sey getirmeyelim. Artik cok guclu bebisler. Bir sey olmaz Allahin izniyle.
Deneyeyim canim tesekkur ederimBilmiyorum sorun aynımıdır ama geçen hafta gittiğimde banada gelişimi az nasil beslemeliyim diye sorduğumda senin yapabileceğin bisey yok dedi , ben kendim sabah akşam ballı sut ,kahvaltıda kaşar peyniri, tahin pekmez, iki yumurta bol proteinle besledim et balık düzenli saatli ara öğünlü ( bide ekmeği kestim ama fazla kilo almayayım diye ) su ve yürüyüşüde ihmal ermedim bir haftada normalleşmeye başladı dene bi istersen bisey kaybetmesin extra bi sıkıntın yoksa tabi :)
Bende bi iki paket daha koyayım ozaman canimAz bence benim paketler 40lı nolur nolmaz 4 tane attım hastanede illa lazım olur sonucta sezeryan olursak sürekli kalkıp el falanda yıkayamayız.
Dun ben de ilk kez vajinama batma seklinde hissettim. Bir sure iki buklum kaldim. Sonra kendiliginden gecti. Artik ara ara garip agrilar olmaya basladi zaten. Bebegin kilosu normal masallah, endiselenecek bir sey yok. Ileri olabilir belki ama doktor bilir tabi kac hafta vs. Benim de kontrolum Cuma gunu, sabirsizlikla bekliyorum.Kizlar yeri burası mi bilmiyorum dabugün doktor 2550 dedi kilosu için. 34 haftaya bugün ulaştık. Kilosunu doğuma kadar 3700-4000 arası bekliyorum dedi. İyi birşey mi bu yoksa kilo olarak geride mi, ileride mi? Bir de benim dünden beri karnımın alt bölgesinde geçmeyen bir ağrı var. Doktor baktı ama hiçbir sorun olmadığını söyledi. Çok ayakta kalma vs dedi sadece. Hiç ne şişlik, ne ağrı sızı vs hiç birşey yaşamadım bu güne kadar şükür. Ama dünden beri alt karındaki devamlı süren ağrı rahatsız edici, yürürken dik yuruyemiyorum nerdeyse. Eğilme ihtiyaci hissediyorum. Ön taraftan bazen belime geçiyor regl ağrısı gibi. Buna benzer birşey yaşayan var mı?
Onun da kan sulandırma etkisi var tabi kan sulandırıcı hap ya da iğneler kadar değil ama bi dene istersen c vitamini de almış olursun. İstersen doktoruna danış. Sana çözüm olacak ne olabilir acaba diye aklıma gelen herşeyi yazıyorum. Sen elinden geleni yap gerisi tevekkülDediklerini dikkata alacagim canim limon suyu ne ise yariyor?
Kilosu normal canım hatta biraz önde bileKizlar yeri burası mi bilmiyorum dabugün doktor 2550 dedi kilosu için. 34 haftaya bugün ulaştık. Kilosunu doğuma kadar 3700-4000 arası bekliyorum dedi. İyi birşey mi bu yoksa kilo olarak geride mi, ileride mi? Bir de benim dünden beri karnımın alt bölgesinde geçmeyen bir ağrı var. Doktor baktı ama hiçbir sorun olmadığını söyledi. Çok ayakta kalma vs dedi sadece. Hiç ne şişlik, ne ağrı sızı vs hiç birşey yaşamadım bu güne kadar şükür. Ama dünden beri alt karındaki devamlı süren ağrı rahatsız edici, yürürken dik yuruyemiyorum nerdeyse. Eğilme ihtiyaci hissediyorum. Ön taraftan bazen belime geçiyor regl ağrısı gibi. Buna benzer birşey yaşayan var mı?
34. haftada ciğer gelişimi tamamlanıyor benim bildiğim. Ondan sonra doğsa da sıkıntı olmuyor. Özellikle bebek 35+lardaysa küvöze de girmeyebiliyor.Doğum haftası demissin ama hangi haftalar riskli canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?