- 27 Ocak 2019
- 176
- 155
- 53
- 35
İnşallah Biran önce sağlıkla çıkar bebeğinizle evinize donersiniz. Maşallah boyu kilosu da çok güzel.Çıkmadı henüz doktor en az 1 hafta ortalama 10 gün civarı kalır dedi ama belli değil gelişimine bağlı şuan normal gidiyor herşey pazar günü 1 haftalık olacak kuzum beni sorma onu evime getirmek koklamaktan başka bişey düşünemiyorum çok zor onu orda bırakıp eve dönmek. Ama orda çok iyi bakılıyor biliyorum sağlıkla Alicam kucağımda insallah
Canım ben kilolu hamile kaldım. O yüzden çok kilo almamı beklemiyordum. 3 kilo aldım. Perinatolog toplamda 7-8 kilo alabilirsin ye dedi ama hiç yiyesim yok. Herşey zorla. Abur cubur, tatlı bile canım istemiyor. Ayrıca reflüm var.Peki canim senin kilo alımın nasil? Ben kilo alamıyorum 2 -3 hafta önce 60.6 kiloydum şimdi tartıldım 60.0 neden alamıyorum anlamıyorum buda sorun aslında. 59 la hamile kaldim. Bebeğin kilosu normal olsa hiç takmiycam kendi kilomu ama sanırım kendimide besleyemiyorum.
Anne karnindaki boy olcumleri cok dogru bilgi vermiyormus. Doktorum hep kilo soyluyordu bana. Boyunu sordugumda boy konusunda dogru olcumun imkansiz oldugunu soyledi. Fikir vermiyormus. Kilo daha yaklasik soyleyebiliyorlarmis. En minikleri hemen giydirirsin. Zaten hepsi ilk kiyafetleri belki bir kere ancak giyecek.Benim taraf uzun boylu, dediğim gibi yengem kısa boylu olmasına rağmen yeğenim 55 cm doğdu. Eşimin baba tarafı kısa sayılır onlara çeker mi bilmiyorum, ihtiyaca göre alınacak artık yenileri. Organik diye bu takımları aldırdı eşim, bu tarz işlere erkekleri karıştırmamak lazım da işte bu şehir benim bildiğim yer değil, ondan biraz gafil avlandım, yoksa kesinlikle 56 cm almak vardı aklımda.
Canım erken doğarsa azıcık büyük giyer sonra üzerine göre olur merak etme, en güzeli o zaten, bir kere giydirmekten ya da giydirememekten iyidir.Benim de derdim tam tersi bebek erken doğarsa 45-48 cm civarı olacak aldığım takımlar çok mu bol gelecek diye korkuyorum. Hatta akşam oturup cetvelle ölçeceğim bakalım yıkandıktan sonra kaç cm olmuşlar
Kollarını kıvırır giydirirCanım erken doğarsa azıcık büyük giyer sonra üzerine göre olur merak etme, en güzeli o zaten, bir kere giydirmekten ya da giydirememekten iyidir.
İnşallah doktorun dediğinden daha kısa sürede taburcu olur canımÇıkmadı henüz doktor en az 1 hafta ortalama 10 gün civarı kalır dedi ama belli değil gelişimine bağlı şuan normal gidiyor herşey pazar günü 1 haftalık olacak kuzum beni sorma onu evime getirmek koklamaktan başka bişey düşünemiyorum çok zor onu orda bırakıp eve dönmek. Ama orda çok iyi bakılıyor biliyorum sağlıkla Alicam kucağımda insallah
İlkinde düz yatmıştım bebek hareket etmeyince ikinci de sola yatırdılar. Aslında o aletleri sıkıca bağlasalar kayması mümkün değil yaEvet cnm . Siz sola yattıniz ne güzel. Ben sola yatınca makine aletlerinde kayma oldu o yüzden düz yatmak zorunda kaldim
Varmı hic agrın sızın kasılman vs ?İnşallah doktorun dediğinden daha kısa sürede taburcu olur canımbazen doktorlar en uzun ihtimali söylüyor ya inşallah öyledir. Seni çok iyi anlıyorum. Ama o sağlıklı sen sağlıklısın ya en önemlisi bu. Solunuö desteği kuvezde mi oluyor yoğun bakım ünitesinde mi? Şimdi çok alakasız olacak ama kıyefat istediler giydirdiler mi? Benimkinin de bu haftalarda gelme ihtimali çok yüksek ciğer geliştirici olduk beklemedeyiz bakalım, kafama herşey takılıyor erken gelirse şu şöyle mi olur bu böyle mi olur diye
Ya kafama takılan bebeğin boyu baştan parmak ucuna göre hesaplanıyor ya. Tulumların da başı yol boyundan parmak ucuna kadar hesaplanıyorsa o zaamn küçük aldığımız tulumlar da olmaz mı? Yanlış mı anladım?Benim taraf uzun boylu, dediğim gibi yengem kısa boylu olmasına rağmen yeğenim 55 cm doğdu. Eşimin baba tarafı kısa sayılır onlara çeker mi bilmiyorum, ihtiyaca göre alınacak artık yenileri. Organik diye bu takımları aldırdı eşim, bu tarz işlere erkekleri karıştırmamak lazım da işte bu şehir benim bildiğim yer değil, ondan biraz gafil avlandım, yoksa kesinlikle 56 cm almak vardı aklımda.
Aslında sırt üstü gerçekten rahatsız edici olur. Yan yatırmalılardı. Sıkıca bağlasalar sıkıntı olmaz, sen bi dahakine söyle yönlendir madem, rahatsı oluyorsan. Ben de şu an sırt üstü yatamıyorum meselaKızlar günaydın herkese. Dün 31 haftalı nstye girdim. Kasılmaların var demiştim ya geçti ama doktor yine nst ye bağladı. 3 kere bağladı çünkü aç karnına gitmistimm. Birşeyler yiyince güzel sonucu aldık çok şükür. Sizlerde nstden önce mutlaka birşeyler yiyin. Çok çekti birde nst sırasında sirt üstü yattım hep bir zararı olmaz değil mi. Aynı anda çoklu nst de de rahatsız oldum açıkçası zararı olmasın diye
Bebeğin kilosı iyiyse sıkıntı yapma. Normalde zAyıf ve kilo almak istiyorsan orasını bilemem ama doktoeun ne diyor. Ben de bu ay 1 kilo vermişim bebek almışım doktorum memnun oldu.Peki canim senin kilo alımın nasil? Ben kilo alamıyorum 2 -3 hafta önce 60.6 kiloydum şimdi tartıldım 60.0 neden alamıyorum anlamıyorum buda sorun aslında. 59 la hamile kaldim. Bebeğin kilosu normal olsa hiç takmiycam kendi kilomu ama sanırım kendimide besleyemiyorum.
Plesentaya giden damarlarda daralma olmus olabiliyor ya da plesenta yaslanmasi olabiliyor eskiden de bebek emzikten cikmis derlermis halama oyle demisler disaridan birsey yapamiyosun sadece kg takibi ile anlasiliyor bebegin ama onemli degil dunyaya gelince daha hizli buyur icin rahat etsin diye her hafta git dr a kafana takma dogunca emer emer buyur inşallahEvet canim hareketleri azalirsa yada olmazsa acilen gidecekmisim
InsallahPlesentaya giden damarlarda daralma olmus olabiliyor ya da plesenta yaslanmasi olabiliyor eskiden de bebek emzikten cikmis derlermis halama oyle demisler disaridan birsey yapamiyosun sadece kg takibi ile anlasiliyor bebegin ama onemli degil dunyaya gelince daha hizli buyur icin rahat etsin diye her hafta git dr a kafana takma dogunca emer emer buyur inşallah
Bilmiyorum ki. Aslında kimsede kaymiyor. Ne hikmetse bana denk geldi. En sonunda elimle tutturdular da sonuç aldikİlkinde düz yatmıştım bebek hareket etmeyince ikinci de sola yatırdılar. Aslında o aletleri sıkıca bağlasalar kayması mümkün değil ya
Bana soracak olursan ben normal Doğum için deliriyorum kendimi yüreklendiriyorum sezeryan sonrası kimseye muhtaç olmadan ayaklanayım istiyorumama uzmanlar diyor ki lohusalıkta bunalım yaşamamak için kendinizi her Doğum şekline hazırlayın. Rabbim hepimizin gönlüne göre nasip etsin inşallahhhh
Adaçayı son haftalarda içiliyo die biliyorum onun yerine yürüyüş plates topuyla hareketler var onlardan yapabilirsin ben şuan plates topuyla çalışıyorum squat yapıyorum evde odalar arası yürüyüş yapıyorum Dışarda malesef yürüyecek yerim yok
Teşekkür ederim :)İlişki zaten bizde normal seyrinde devam etti hep, hamilelikten sebep onu reddedip madur etmek istemedim doktor da bi yasak koymamıştı diye,
papatyayı adaçayından daha çok tercih ederim muhtemelen, ikisinin de bu saatten sonra zararı oalcağını sanmıyorum günde 1 2 fincan ideal gibime geliyor :)
Evet nedir bu toplum baskısı, doğum konusunda. Eskiden doktor paracı o yüzden sezeryan yapıyor derlerdi, şimdi de kolaya kaçtı sezeryan oldu deniyor. Anne adaylarının üzerinde öyle bir baskı var ki. Eğitimde tanıdığım bir kızın doğumuna az kalmıştı, çok korkuyorum ama vicdanım da rahat olsun istiyorum, umarım doktor der sezeryan yapmamız gerekiyor diye dert yanmıştı. Kimseye bir şey açıklamak zorunda değil halbuki. Geçen burda bir arkadaş yazmıştı, 20 dikişle 24 sancıyla hiç de normal olmuyor o doğum. Dikişsiz Doğum yaptıran ünlü doktorlar var, gurur yürüyüşü yaptırıyorlar yeni Doğum yapmış anneye, sosyal medyada paylaşıyorlar annelerin en özel anlarını.
Peki canim senin kilo alımın nasil? Ben kilo alamıyorum 2 -3 hafta önce 60.6 kiloydum şimdi tartıldım 60.0 neden alamıyorum anlamıyorum buda sorun aslında. 59 la hamile kaldim. Bebeğin kilosu normal olsa hiç takmiycam kendi kilomu ama sanırım kendimide besleyemiyorum.
Canım ben kilolu hamile kaldım. O yüzden çok kilo almamı beklemiyordum. 3 kilo aldım. Perinatolog toplamda 7-8 kilo alabilirsin ye dedi ama hiç yiyesim yok. Herşey zorla. Abur cubur, tatlı bile canım istemiyor. Ayrıca reflüm var.
Ama senin epey azmış kilon. Sen de mi yiyemiyorsun?
Kesinlikle iş showa dönüştü artık , ben korku şuan hissetmediğim akışa bırakabildiğim için kafamı boşaltmaya çalışıyorum vs o yüzden normal düşünebiliyorum ama ne nasip olur onu bilemem , korkudan aklımı kaybedeceğime sağlıklı bir Doğum için en mantıklısı neyse o olmalı, anneler o anın güzelliğini unutup baskılardan korkuyor resmenEvet nedir bu toplum baskısı, doğum konusunda. Eskiden doktor paracı o yüzden sezeryan yapıyor derlerdi, şimdi de kolaya kaçtı sezeryan oldu deniyor. Anne adaylarının üzerinde öyle bir baskı var ki. Eğitimde tanıdığım bir kızın doğumuna az kalmıştı, çok korkuyorum ama vicdanım da rahat olsun istiyorum, umarım doktor der sezeryan yapmamız gerekiyor diye dert yanmıştı. Kimseye bir şey açıklamak zorunda değil halbuki. Geçen burda bir arkadaş yazmıştı, 20 dikişle 24 sancıyla hiç de normal olmuyor o doğum. Dikişsiz Doğum yaptıran ünlü doktorlar var, gurur yürüyüşü yaptırıyorlar yeni Doğum yapmış anneye, sosyal medyada paylaşıyorlar annelerin en özel anlarını.
Ah inşallah isteyen herkese nasip olur doğal, su gibi akıp giden, müdahalesiz doğum :)
Ben de eğitimdir, nefestir çabalıyorum ama bakalım nasip olacak mı :)
Canım squat (tam çömelme şeklinde olanı) 38. Haftadan sonra yapılmalı diye biliyorum. Eğitimde öyle söylemişlerdi. 38. Haftadan itibaren günde 40 tane diye. Adaçayını 40. Haftaya girdiyseniz demişlerdi.
Bir de Ahududu yaprağı çayı önerdiler 37 dolunca.
Bizim de hep normal seyrinde ilerledi ilişkimiz. Ben benim için de eşim için de çok iyi olduğunu düşünüyorum böyle olmasının psikolojik olarak. Hatta Son haftalara doğru normal doğumu kolaylaştırması ve spermdeki bir maddenin doğumu tetiklemeye vesile olması nedeniyle gün aşırı ilişki önerdiler eğitimde.
Ben ilk doğumumda o konuşanlar yüzünden resmen travma yaşadım aylarca kendime gelemedim.
Doğumdan çıktım kayınbabam bile gelip bana dedi ki ( ben boyum uzun ve kiloluyum abimin eşi çok zayıf ve minyondur) “valla abinin karısı o haliyle o canıyla doğurdu da sen niye beceremedin anlamadım” dedi.
Şok oldum gözlerim doldu ve 3,5 sene geçmesine rağmen hala keşke normal doğum olsaydı der dururlar!!! Hala ya! Belki de psikolojik olarak onların baskısından bu kadar istiyorum sezaryen sonrası vajinal doğum!
Sülalelerinde 1 tane vajinal doğuran yok hepsi keyfi sezaryen oldu vücutları bozulmasın diye. Gün alıp gittiler hastaneye, saatine kadar kendileri isteyerek. Onlara tek bir laf eden olmadı.
Ben 8 saat suni sancı çektim açılmam oldu bebeğin kalp atışlarında sıkıntı oldu diye sezaryene aldılar ama ben doğuramadı oldum! Doğumdan sonra 2-3 ay ağladım resmen bana böyle hissettirdikleri için!
Ben kilolu hamile kaldığım için mesajlarınızı okurken vaaaay ne harika yaaa hiç kilo almamışlar falan diye okudum ama devam edince gerçekten kilo işine bu kadar takılmamam gerektiğini de anladım. Yemek isteyip yiyememek ve yemek zorunda olmak da eminim çok zordur. Allah yardımcınız olsun kızlar.
Yok canım, benim ağrı sızıdan dolayı değil de karaciğer enzimleri çok yükselirse sezeryana alacaklar hemen canım o yüzden diken üstünde bekliyoruz. Sürekli kan tahlilleri, nst, ultrason takip altındayım.Varmı hic agrın sızın kasılman vs ?
Kumasa sariyorsun ya bebegi tasimak icin
Sling kumasi kendine doluyorsun bebegi icine koyuyorsun esnek bir kumas rahat birsey, evet eski dikis yerlerim sizliyor artik karnim buyudu ya insallah hepimizinki kolay olsun insallah☺
2. Doğum ilkinden daha kolay oluyor genelde. Olumlu düşünmeye çalışın. Minnoşla kavuşma anına odaklanin
Bana soracak olursan ben normal Doğum için deliriyorum kendimi yüreklendiriyorum sezeryan sonrası kimseye muhtaç olmadan ayaklanayım istiyorumama uzmanlar diyor ki lohusalıkta bunalım yaşamamak için kendinizi her Doğum şekline hazırlayın. Rabbim hepimizin gönlüne göre nasip etsin inşallahhhh
Yaa nasıl güzel yazmışsınız, su serpti içime.
Ayy inşallah kolay geçer. Allah yardımcımız olsun. 1-2 saatte doğuranlar gibi doğururuz inşallah.
Bilenler korkuyorsa biz bilmeyenler daha mı çok korkmalıyız
Ay çok haklısın ama ne bileyim, ilkinde normal doğum yapamazsam ikinciye hiç yapamam gibi geliyor. Bi ilkinde denesem mi diye düşünüyorum. Olmazsa alın beni sezeryana diye bağırırım
Sadece kilo sıkıntı mı var? Başka bi sıkıntısı yoksa sorun etme. Bak benim doktorum hep diyor ki, kilolu doğan bebekten çok az kilolu doğan bebeği tercih ederim diyor, doğunca gelişmeye emmeye büyümeye daha elverişli olur diyor.
Ama daha erken neden erken gelmesini istiyorsun ki?
Aynen öyle. En kolay şekilde doğurmak nasip olsun inşallah ya
@lara87 ben de ayni hatayı yaptım, çoğu takımım ve hastane çıkışım 50 cm. E bebekten aldım ben de, yıkadım ve sanki iyice küçüldüler. Yeğenim 55 cm doğdu, 56 cm'lik hastane çıkışı tam oldu ona.
50 cm yenidoğan olarak geçiyor, prematüre daha küçük oluyor.
Bu arada dünkü nst de bel ve kasıklarımda aşırı ağrı vardo gelip giden ama düzensiz ama hiç sancı çıkmadı. Demekki yalancı sancı böyle oluyorVarmı hic agrın sızın kasılman vs ?
Benim sırt üstü yatarken takıp sonra sola döndürdüler, sana da öyle yaptılar dimi? O kadarcık sırt üstü yatmanın bebeğe zararı olmaz herhalde ama ben çok daraldım nefes alamadım sedyenşm baş ucunu filan yükselttikBilmiyorum ki. Aslında kimsede kaymiyor. Ne hikmetse bana denk geldi. En sonunda elimle tutturdular da sonuç aldik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?