İnşallah Biran önce sağlıkla çıkar bebeğinizle evinize donersiniz. Maşallah boyu kilosu da çok güzel.

Canım ben kilolu hamile kaldım. O yüzden çok kilo almamı beklemiyordum. 3 kilo aldım. Perinatolog toplamda 7-8 kilo alabilirsin ye dedi ama hiç yiyesim yok. Herşey zorla. Abur cubur, tatlı bile canım istemiyor. Ayrıca reflüm var.
Ama senin epey azmış kilon. Sen de mi yiyemiyorsun?

Anne karnindaki boy olcumleri cok dogru bilgi vermiyormus. Doktorum hep kilo soyluyordu bana. Boyunu sordugumda boy konusunda dogru olcumun imkansiz oldugunu soyledi. Fikir vermiyormus. Kilo daha yaklasik soyleyebiliyorlarmis. En minikleri hemen giydirirsin. Zaten hepsi ilk kiyafetleri belki bir kere ancak giyecek. Bana da kiyafetler cok minik gorunuyor gozume. Ablama gosterdim, nasil sigacak bunun icine diye, buyuk bile gelecek dedi ki kilosu iyi bebegimin. Minnos hepsi ya.

Benim de derdim tam tersi bebek erken doğarsa 45-48 cm civarı olacak aldığım takımlar çok mu bol gelecek diye korkuyorum. Hatta akşam oturup cetvelle ölçeceğim bakalım yıkandıktan sonra kaç cm olmuşlar
Canım erken doğarsa azıcık büyük giyer sonra üzerine göre olur merak etme, en güzeli o zaten, bir kere giydirmekten ya da giydirememekten iyidir.

İnşallah doktorun dediğinden daha kısa sürede taburcu olur canım bazen doktorlar en uzun ihtimali söylüyor ya inşallah öyledir. Seni çok iyi anlıyorum. Ama o sağlıklı sen sağlıklısın ya en önemlisi bu. Solunuö desteği kuvezde mi oluyor yoğun bakım ünitesinde mi? Şimdi çok alakasız olacak ama kıyefat istediler giydirdiler mi? Benimkinin de bu haftalarda gelme ihtimali çok yüksek ciğer geliştirici olduk beklemedeyiz bakalım, kafama herşey takılıyor erken gelirse şu şöyle mi olur bu böyle mi olur diye

Varmı hic agrın sızın kasılman vs ?

Ya kafama takılan bebeğin boyu baştan parmak ucuna göre hesaplanıyor ya. Tulumların da başı yol boyundan parmak ucuna kadar hesaplanıyorsa o zaamn küçük aldığımız tulumlar da olmaz mı? Yanlış mı anladım?
Aslında sırt üstü gerçekten rahatsız edici olur. Yan yatırmalılardı. Sıkıca bağlasalar sıkıntı olmaz, sen bi dahakine söyle yönlendir madem, rahatsı oluyorsan. Ben de şu an sırt üstü yatamıyorum mesela
Bebeğin kilosı iyiyse sıkıntı yapma. Normalde zAyıf ve kilo almak istiyorsan orasını bilemem ama doktoeun ne diyor. Ben de bu ay 1 kilo vermişim bebek almışım doktorum memnun oldu.

Evet canim hareketleri azalirsa yada olmazsa acilen gidecekmisim
Plesentaya giden damarlarda daralma olmus olabiliyor ya da plesenta yaslanmasi olabiliyor eskiden de bebek emzikten cikmis derlermis halama oyle demisler disaridan birsey yapamiyosun sadece kg takibi ile anlasiliyor bebegin ama onemli degil dunyaya gelince daha hizli buyur icin rahat etsin diye her hafta git dr a kafana takma dogunca emer emer buyur inşallah

Insallah

Kızlar tulumların boyu için eşim uzun ben kısa falan diye ölçmeyin bence benim kardeşim zamanında doğdu uzun anne ve babadan 50cm olarak, şimdi 1.95 yani bebeğin boyunu ölçümler de genetik de tam vermiyor her bebek farklı, o yuzden çoğunlukla 56 aldım ben, 3 takım da 50cmlik aldım. 50 olanlar da lazım olur araya hava girmeden sıcak tutacak emanet gibi durmayacak bir iki zıbını olsun dedim :)

Ah inşallah isteyen herkese nasip olur doğal, su gibi akıp giden, müdahalesiz doğum :)
Ben de eğitimdir, nefestir çabalıyorum ama bakalım nasip olacak mı :)

Canım squat (tam çömelme şeklinde olanı) 38. Haftadan sonra yapılmalı diye biliyorum. Eğitimde öyle söylemişlerdi. 38. Haftadan itibaren günde 40 tane diye. Adaçayını 40. Haftaya girdiyseniz demişlerdi.

Bir de Ahududu yaprağı çayı önerdiler 37 dolunca.

Bizim de hep normal seyrinde ilerledi ilişkimiz. Ben benim için de eşim için de çok iyi olduğunu düşünüyorum böyle olmasının psikolojik olarak. Hatta Son haftalara doğru normal doğumu kolaylaştırması ve spermdeki bir maddenin doğumu tetiklemeye vesile olması nedeniyle gün aşırı ilişki önerdiler eğitimde.

Ben ilk doğumumda o konuşanlar yüzünden resmen travma yaşadım aylarca kendime gelemedim.

Doğumdan çıktım kayınbabam bile gelip bana dedi ki ( ben boyum uzun ve kiloluyum abimin eşi çok zayıf ve minyondur) “valla abinin karısı o haliyle o canıyla doğurdu da sen niye beceremedin anlamadım” dedi.
Şok oldum gözlerim doldu ve 3,5 sene geçmesine rağmen hala keşke normal doğum olsaydı der dururlar!!! Hala ya! Belki de psikolojik olarak onların baskısından bu kadar istiyorum sezaryen sonrası vajinal doğum!
Sülalelerinde 1 tane vajinal doğuran yok hepsi keyfi sezaryen oldu vücutları bozulmasın diye. Gün alıp gittiler hastaneye, saatine kadar kendileri isteyerek. Onlara tek bir laf eden olmadı.
Ben 8 saat suni sancı çektim açılmam oldu bebeğin kalp atışlarında sıkıntı oldu diye sezaryene aldılar ama ben doğuramadı oldum! Doğumdan sonra 2-3 ay ağladım resmen bana böyle hissettirdikleri için!

Ben kilolu hamile kaldığım için mesajlarınızı okurken vaaaay ne harika yaaa hiç kilo almamışlar falan diye okudum ama devam edince gerçekten kilo işine bu kadar takılmamam gerektiğini de anladım. Yemek isteyip yiyememek ve yemek zorunda olmak da eminim çok zordur. Allah yardımcınız olsun kızlar.

Kesinlikle iş showa dönüştü artık , ben korku şuan hissetmediğim akışa bırakabildiğim için kafamı boşaltmaya çalışıyorum vs o yüzden normal düşünebiliyorum ama ne nasip olur onu bilemem , korkudan aklımı kaybedeceğime sağlıklı bir Doğum için en mantıklısı neyse o olmalı, anneler o anın güzelliğini unutup baskılardan korkuyor resmen

İnanamıyorum ya biri de çıkıp demedi mi sana ne be adam
Ya da laf anlatamazsın ama doktor sezeryan uygun gördü kızı niye üzüyorsun diye , sen ağlarken kimse buna çözüm bulamadı mı ?? Valla minicik boyum var demem yapıştırırım cevabı çok sinir bozucu

Varmı hic agrın sızın kasılman vs ?
Yok canım, benim ağrı sızıdan dolayı değil de karaciğer enzimleri çok yükselirse sezeryana alacaklar hemen canım o yüzden diken üstünde bekliyoruz. Sürekli kan tahlilleri, nst, ultrason takip altındayım.

Kumasa sariyorsun ya bebegi tasimak icin

Sling kumasi kendine doluyorsun bebegi icine koyuyorsun esnek bir kumas rahat birsey, evet eski dikis yerlerim sizliyor artik karnim buyudu ya insallah hepimizinki kolay olsun insallah☺

geçen birinde gördüm ama ilk defa rahat mı oluyor yani ben kanguru falan alırım die
düşünmüştüm..

2. Doğum ilkinden daha kolay oluyor genelde. Olumlu düşünmeye çalışın. Minnoşla kavuşma anına odaklanin

inşallah cnm dediğin gibi olur..

inşallah cnm herkes için rabbim hangisi hayırlı ise onu versin.
ama gerçekten doğumu yaşamaktan etkilenecekse kadın sezeryan tercihi en doğal hakkı
iyi ki var gerçektenama bebek bakımı içinde sonrası yani en güzeli normal doğum.

benim ilk olmasına rağmen doğumum çok kolay oldu aslında
sadece sancıyı yaşamak korkutuyor yoksa doğurmak dikiş vs
bişey değil canım..

ben hiç bedene bakmadım daha doğrusu yenidoğan kıyafeti almadım
tulum tarzı aldım oda 6-9 ay gibi çıtçıt badileri bazıları yenidoğan halaları almış
onlar küçük yapıcak bişey yok onlarada artık ne kadar giyerse:):):)

Bilmiyorum ki. Aslında kimsede kaymiyor. Ne hikmetse bana denk geldi. En sonunda elimle tutturdular da sonuç aldik
Benim sırt üstü yatarken takıp sonra sola döndürdüler, sana da öyle yaptılar dimi? O kadarcık sırt üstü yatmanın bebeğe zararı olmaz herhalde ama ben çok daraldım nefes alamadım sedyenşm baş ucunu filan yükselttik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…