50cm prematüre falan icin değil midir ?
Ben 35+5 te gittigimde cocugum 49cmdi
50cmlik iki üc zıbın aldım
Ortalama bebekler 52-56cm gibi bişey arası doguyor aklında olsun
Yok canım 52 cm mesela bizim aileye göre uzun boylu bebek 48-52 cm ortalama beklenen bildiğim kadarıyla ortalama üstüyse ailede boyu uzunlar var demektir veya senin etrafında hep o şekilde varsa dikkat et bücürük biri yoktur
Kizlar bebek yorgani ya da nevresim takimi falan aldiniz mi? Adana'da yasiyorum. Ev dogal gazli. Cok kalin bir yorgana ihtiyacimiz yok. Battaniye yeter mi acaba diye dusunuyorum. Bir de yastik kullanmayacagim icin nevresim takimi yerine sadece carsaf mi alsam bilemedim.
50cm prematüre falan icin değil midir ?
Ben 35+5 te gittigimde cocugum 49cmdi
50cmlik iki üc zıbın aldım
Ortalama bebekler 52-56cm gibi bişey arası doguyor aklında olsun
Benim aldığım yeni doğan Aziz ben 50-56 cm yazıyor ama büyük gelir bana muhtemelen benim ablam 2800 Doğum yaptı yenidoğan bile büyük geldi yani prematüre olmamasına rağmen prematüre kıyafet aldılar bir kaç gün, tamam miniğiz ama 3100 doğan yeğenim tam oldu o erkekti ama , kafam karıştı
Ben de dün sancilarim uzerine acile gittim..ayagimin ustune bastigimda sag kasigima batmalar oldu..once vajinal muaynne sonra nstye baglandim bir sorun yokmus idrar yolu enfeksiyonu dedi yine fitil ve toz verdi 3gune donecegim artik..en cok uzuldugumde cocugumla bag kuramadim ben..her gun uzulmeler her gun bir aglama fasli..sinir harbii...son 1ayda yasadiklarimin haddi hesabi yok karnimda ne tasidim bende bilmiyorum..umarim bunun sıkntisıni yasamam..
İnşallah doktorun dediğinden daha kısa sürede taburcu olur canım bazen doktorlar en uzun ihtimali söylüyor ya inşallah öyledir. Seni çok iyi anlıyorum. Ama o sağlıklı sen sağlıklısın ya en önemlisi bu. Solunuö desteği kuvezde mi oluyor yoğun bakım ünitesinde mi? Şimdi çok alakasız olacak ama kıyefat istediler giydirdiler mi? Benimkinin de bu haftalarda gelme ihtimali çok yüksek ciğer geliştirici olduk beklemedeyiz bakalım, kafama herşey takılıyor erken gelirse şu şöyle mi olur bu böyle mi olur diye
Hayır kıyafet giydirmiyolar sadece bezliler. Yoğun bakım ünitesinde yatiyolar kuvez değil ağızdan ve burundan solunum desteği alıyor. Solunum desteği bitince kuveze aliyolar. Allah yardımcın olsun yoğun bakım ünitesi iyi biyerde doğumunu yap bu çok önemli bi detaymis şimdi anladim
Bir yerde okumustum kuvez anne ve bebegin alisma surecidir diye. Soyle dusun karninda olacagina, benzer bir yerde, kuvezde ama sen bebegini karsilamak icin gucleniyosun, vucudun, psikolojin toparliyor. Biz Muhtemelen sudan cikmis baliga donucez. Bu yuzden hic canini sikma.
Kızlar dün biraz eşimle tartıştık ben onu zorladım daha doğrusu üstüne gittim bir çerçeveyi kurdum hatta sonra sinir krizi geçirdim seni terkediyorum fln dedim kıyafetimi değiştirmeye çalıştım fln bana su getirdi , pencereleri kapattı millete rezil olduk diye , kızımızı gerdiğim için bana çok kızdı sonrasında ben pişman oldum tabi neyseki sonu güzel bitti bugün de açtım YouTube dan şarkıları göbek atıp rahatlamaya çalışıyorum niye böyle oldu ya
Ya kafama takılan bebeğin boyu baştan parmak ucuna göre hesaplanıyor ya. Tulumların da başı yol boyundan parmak ucuna kadar hesaplanıyorsa o zaamn küçük aldığımız tulumlar da olmaz mı? Yanlış mı anladım?
Aslında sırt üstü gerçekten rahatsız edici olur. Yan yatırmalılardı. Sıkıca bağlasalar sıkıntı olmaz, sen bi dahakine söyle yönlendir madem, rahatsı oluyorsan. Ben de şu an sırt üstü yatamıyorum mesela
Bebeğin kilosı iyiyse sıkıntı yapma. Normalde zAyıf ve kilo almak istiyorsan orasını bilemem ama doktoeun ne diyor. Ben de bu ay 1 kilo vermişim bebek almışım doktorum memnun oldu.
Yok canım 52 cm mesela bizim aileye göre uzun boylu bebek 48-52 cm ortalama beklenen bildiğim kadarıyla ortalama üstüyse ailede boyu uzunlar var demektir veya senin etrafında hep o şekilde varsa dikkat et bücürük biri yoktur
Ben 164lük boyumla gayet bücürügüm aslında ama dayı hala vs 175üstü belki ondandır yiğenim veya arkadaslarında benzerdir yoksa selvi boylu arkadaslarımın cocukları yok henüz :)
Doktor bana 3 aydan sonra ki randevuda ilişki serbest demişti , Aradaki randevularda devam edilebilir demişti , yasak koyamadığı sürece sorun yok. Bu haftalarda da daha dikkatli olunmalı biz olamadık ama süreci hızlandırmak için bayramdan sonra rutin şekilde devam ederiz
Ben dün sordum, meninin içindeki bir madde doğumu tetikliyormuş ama senin bebeğin henüz kanala girmesi sıkıntı olmaz dedi. Ben 2 hafta yokum riske atmayın yine de dedi. Doğum başlarsa doktorumun olmaması beni çok köyü etkiler çünlü.Biz de yapmayacağız. 38 den sonra artık.
Bu arada kuzlar bebek arabası aldınız mı ya? Ben diyorum doğumdan sonra alırım ilk zamanlar slingmiş kanguruymuş ousetmiş idare ederiz sanki. Zaten kış da geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz
Bende hala almadım , bir uygun fiyatlılara bakıyoruz bir de daha sağlam modellere 2.bebeğede kısmetse kullanalım diye , mamas papas ve insignia arasında gidip geliyoruz model belirsiz hala
Benim sırt üstü yatarken takıp sonra sola döndürdüler, sana da öyle yaptılar dimi? O kadarcık sırt üstü yatmanın bebeğe zararı olmaz herhalde ama ben çok daraldım nefes alamadım sedyenşm baş ucunu filan yükselttik
Bebege değil sana zararı var zaten :)
Gögüs kafesinin üstüne cigerlerin üstüne baskı olusturuyor
Ama ben tv izlerken rahatsızlık hissedene kadar yarı dik sırt üstü yatıyorum gayey
Bebege değil sana zararı var zaten :)
Gögüs kafesinin üstüne cigerlerin üstüne baskı olusturuyor
Ama ben tv izlerken rahatsızlık hissedene kadar yarı dik sırt üstü yatıyorum gayey
İnşallah bu kadar erken gelmez seninki daha kücük cünkü bir gün bile kardır dikkat et kendine
Ya ben nst yi anlamadım
Bazı arkaasların eline tus veriyorlarmıs basması icin bana tuş falan vermediler
İki tane kemer diyenler vardı bana gayet bi tane takıldı
Bebeğim uyuyor diye ilk zamanlar 120-140 arası atıyordu kalbi sonra dürttük dürttük 160ları gecti atısı
Sancıya dair bi ibare cıktıda varmıydı hatırlamıyorum sadece ekg gibi bişeydi cıkan kagıt
Halbuki hastanem dogum hastanesi olarak geciyor aletler cok yeni sadece nst icin 6 yatak ve makine var odada gecen aynı anda 4kadın yattık mesela
Bilemedim kafamda deli sorular
Canım cihazlar farklı oluyor sanırım. Benim doktorumda bana da bi sürü şey takıyorlar eşime tuşlu bişey veriyorlar bebek hareket ettikçe bas diye ama dün devlet hastanesine gittim dün öyle elime bişey vermediler. O grafiği ben de pek anlamıyorum doktor bakıp söylüyor sancı, bebek iyi vs diye
Aman annelerimiz zamanı sola yat diye bişey mi varmıs
Dogru düzgün doktora bile gitmeden dogurulmusuz bi cogumuz
Bazen fazla takıntılı oluyorlar benim damarlarımda centik olmasına ragmen doktorum hic sola yat dememişti mesela hatta sola yatmaya zorluyorum kendimi demiştimde e sagada yat o zaman niye kısıtlıyorsun ki kendini demişti :)
Canım cihazlar farklı oluyor sanırım. Benim doktorumda bana da bi sürü şey takıyorlar eşime tuşlu bişey veriyorlar bebek hareket ettikçe bas diye ama dün devlet hastanesine gittim dün öyle elime bişey vermediler. O grafiği ben de pek anlamıyorum doktor bakıp söylüyor sancı, bebek iyi vs diye
Bir kaç ay önce doktorum artık sırt üstü yatmayı bırak sağa veya sola yat şeklinde Bilgi verdi , araştırdım hatta burda da konuştuk sırtüstü yatınca bebek organlara baskı yapıyor ve senin tansiyonunu etkiliyor