Ben dün sordum, meninin içindeki bir madde doğumu tetikliyormuş ama senin bebeğin henüz kanala girmesi sıkıntı olmaz dedi. Ben 2 hafta yokum riske atmayın yine de dedi. Doğum başlarsa doktorumun olmaması beni çok köyü etkiler çünlü.Biz de yapmayacağız. 38 den sonra artık.kızlar ilişki durumunuz nasıl bu aylarda zararlı mı acaba
doktora başından beri bu konuyu hiç sormadım:):):):)
Ben dün sordum, meninin içindeki bir madde doğumu tetikliyormuş ama senin bebeğin henüz kanala girmesi sıkıntı olmaz dedi. Ben 2 hafta yokum riske atmayın yine de dedi. Doğum başlarsa doktorumun olmaması beni çok köyü etkiler çünlü.Biz de yapmayacağız. 38 den sonra artık.
Bu arada kuzlar bebek arabası aldınız mı ya? Ben diyorum doğumdan sonra alırım ilk zamanlar slingmiş kanguruymuş ousetmiş idare ederiz sanki. Zaten kış da geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz
İnşallah bu kadar erken gelmez seninki daha kücük cünkü bir gün bile kardır dikkat et kendineYok canım, benim ağrı sızıdan dolayı değil de karaciğer enzimleri çok yükselirse sezeryana alacaklar hemen canım o yüzden diken üstünde bekliyoruz. Sürekli kan tahlilleri, nst, ultrason takip altındayım.
Ya ben nst yi anlamadımBu arada dünkü nst de bel ve kasıklarımda aşırı ağrı vardo gelip giden ama düzensiz ama hiç sancı çıkmadı. Demekki yalancı sancı böyle oluyor
Hormonlar hormonlarKızlar dün biraz eşimle tartıştık ben onu zorladım daha doğrusu üstüne gittim bir çerçeveyi kurdum hattasonra sinir krizi geçirdim seni terkediyorum fln dedim kıyafetimi değiştirmeye çalıştım fln bana su getirdi , pencereleri kapattı millete rezil olduk diye , kızımızı gerdiğim için bana çok kızdı sonrasında ben pişman oldum tabi neyseki sonu güzel bitti bugün de açtım YouTube dan şarkıları göbek atıp rahatlamaya çalışıyorum niye böyle oldu ya
Kızlar dün biraz eşimle tartıştık ben onu zorladım daha doğrusu üstüne gittim bir çerçeveyi kurdum hattasonra sinir krizi geçirdim seni terkediyorum fln dedim kıyafetimi değiştirmeye çalıştım fln bana su getirdi , pencereleri kapattı millete rezil olduk diye , kızımızı gerdiğim için bana çok kızdı sonrasında ben pişman oldum tabi neyseki sonu güzel bitti bugün de açtım YouTube dan şarkıları göbek atıp rahatlamaya çalışıyorum niye böyle oldu ya
Ben yarin ilk kez girecegim nst'ye. Cok merak ediyorum.İnşallah bu kadar erken gelmez seninki daha kücük cünkü bir gün bile kardır dikkat et kendine
Ya ben nst yi anlamadım
Bazı arkaasların eline tus veriyorlarmıs basması icin bana tuş falan vermediler
İki tane kemer diyenler vardı bana gayet bi tane takıldı
Bebeğim uyuyor diye ilk zamanlar 120-140 arası atıyordu kalbi sonra dürttük dürttük 160ları gecti atısı
Sancıya dair bi ibare cıktıda varmıydı hatırlamıyorum sadece ekg gibi bişeydi cıkan kagıt
Halbuki hastanem dogum hastanesi olarak geciyor aletler cok yeni sadece nst icin 6 yatak ve makine var odada gecen aynı anda 4kadın yattık mesela
Bilemedim kafamda deli sorular
Kafasını popsunu biyere dayanası dışında , karnın kare şeklini alıp birde ufaktan ağrı yapıyor ya rahim kasılıyor işte mümkünse hemen sola yatmaya çalışBazen kendini gerdiriyo karnım kare şekline geliyo agriyo haliyle
Alla allaBenim gerdirdiğinde bazen tık diye ses geliyo ama hep aynı taraftan anlamadım ne iş
Göbeğini jelleyip bi kemer gibi bişey baglıyorlar bebegin kalp atıslarını duyuyorsunBen yarin ilk kez girecegim nst'ye. Cok merak ediyorum.
35ten itibaren egzersizlere baslanilabilir die okumuştum ama 40 tane falan yapmiyom 10 tane yapiyom canim alıştırma amaçlı bide benimki 2 hafta önden gidiyo nasıl olcak die kafama takıyorum ondan başladım bende adaçayını içmedim ahududu yaprağını denerim canim sağolAh inşallah isteyen herkese nasip olur doğal, su gibi akıp giden, müdahalesiz doğum :)
Ben de eğitimdir, nefestir çabalıyorum ama bakalım nasip olacak mı :)
Canım squat (tam çömelme şeklinde olanı) 38. Haftadan sonra yapılmalı diye biliyorum. Eğitimde öyle söylemişlerdi. 38. Haftadan itibaren günde 40 tane diye. Adaçayını 40. Haftaya girdiyseniz demişlerdi.
Bir de Ahududu yaprağı çayı önerdiler 37 dolunca.
Bizim de hep normal seyrinde ilerledi ilişkimiz. Ben benim için de eşim için de çok iyi olduğunu düşünüyorum böyle olmasının psikolojik olarak. Hatta Son haftalara doğru normal doğumu kolaylaştırması ve spermdeki bir maddenin doğumu tetiklemeye vesile olması nedeniyle gün aşırı ilişki önerdiler eğitimde.
Ben ilk doğumumda o konuşanlar yüzünden resmen travma yaşadım aylarca kendime gelemedim.
Doğumdan çıktım kayınbabam bile gelip bana dedi ki ( ben boyum uzun ve kiloluyum abimin eşi çok zayıf ve minyondur) “valla abinin karısı o haliyle o canıyla doğurdu da sen niye beceremedin anlamadım” dedi.
Şok oldum gözlerim doldu ve 3,5 sene geçmesine rağmen hala keşke normal doğum olsaydı der dururlar!!! Hala ya! Belki de psikolojik olarak onların baskısından bu kadar istiyorum sezaryen sonrası vajinal doğum!
Sülalelerinde 1 tane vajinal doğuran yok hepsi keyfi sezaryen oldu vücutları bozulmasın diye. Gün alıp gittiler hastaneye, saatine kadar kendileri isteyerek. Onlara tek bir laf eden olmadı.
Ben 8 saat suni sancı çektim açılmam oldu bebeğin kalp atışlarında sıkıntı oldu diye sezaryene aldılar ama ben doğuramadı oldum! Doğumdan sonra 2-3 ay ağladım resmen bana böyle hissettirdikleri için!
Ben kilolu hamile kaldığım için mesajlarınızı okurken vaaaay ne harika yaaa hiç kilo almamışlar falan diye okudum ama devam edince gerçekten kilo işine bu kadar takılmamam gerektiğini de anladım. Yemek isteyip yiyememek ve yemek zorunda olmak da eminim çok zordur. Allah yardımcınız olsun kızlar.
Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah sağlıkla gelir bebeginYok canım, benim ağrı sızıdan dolayı değil de karaciğer enzimleri çok yükselirse sezeryana alacaklar hemen canım o yüzden diken üstünde bekliyoruz. Sürekli kan tahlilleri, nst, ultrason takip altındayım.
Bendede tuş falan verilmedi yattım jel sürüp 2 tane kemer bağlıyorlar biri benim sancin için diğeri bebegin kalp atışları için çıkan kâğıtta da ritimleri yazıyodu ama normalde giren sancılar orda çıkmıyo sanirim ebe 80 den sorasini hissedersin dediİnşallah bu kadar erken gelmez seninki daha kücük cünkü bir gün bile kardır dikkat et kendine
Ya ben nst yi anlamadım
Bazı arkaasların eline tus veriyorlarmıs basması icin bana tuş falan vermediler
İki tane kemer diyenler vardı bana gayet bi tane takıldı
Bebeğim uyuyor diye ilk zamanlar 120-140 arası atıyordu kalbi sonra dürttük dürttük 160ları gecti atısı
Sancıya dair bi ibare cıktıda varmıydı hatırlamıyorum sadece ekg gibi bişeydi cıkan kagıt
Halbuki hastanem dogum hastanesi olarak geciyor aletler cok yeni sadece nst icin 6 yatak ve makine var odada gecen aynı anda 4kadın yattık mesela
Bilemedim kafamda deli sorular
Yanimda tatli bi seyler gotureyim o zaman. Benimki durte durte de uyanmiyor. Son doktor kontrolunde doktor 10 dk durttu, yine de uyanmadi. Yuzunu de gorememistik.Göbeğini jelleyip bi kemer gibi bişey baglıyorlar bebegin kalp atıslarını duyuyorsun
Tok git hatta girmeden bebegin neye tepki veriyorsa ondan ye cünkü uyanık olması lazım
Beni sagıma yatırdılar kimini soluna yada sırtüstü yatırmıslar
Normalde 15-20dk sürüyor ancak bebeğim uyudugu icin benimki 35dk sürdü
Karnıma parmak saplamak suretiyle dürte dürte uyandırdık minnakımı
Kalp atım ritmini 140ın üzerinde olmasını bekliyorlar sanırım
Sola yatıyorum bazen saga da yatıyorum sıkılıyorum artik bu yatmalardanKafasını popsunu biyere dayanası dışında , karnın kare şeklini alıp birde ufaktan ağrı yapıyor ya rahim kasılıyor işte mümkünse hemen sola yatmaya çalış
Ben son üctür göremiyorum yüzünüYanimda tatli bi seyler gotureyim o zaman. Benimki durte durte de uyanmiyor. Son doktor kontrolunde doktor 10 dk durttu, yine de uyanmadi. Yuzunu de gorememistik.
Ben yarin ilk kez girecegim nst'ye. Cok merak ediyorum.
Yok gayet kalp atısını dinleye dinleye yattım ekg gibi bi kagıt cıktı aldılarH honey bunch benim elime alet verdiler düğmeye basayım diye ama , sonradan dediki o çok önemli değil biz detayları görüyoruz cihazdan zaten dedi , senin nts cihazında sadece sancıya bakmış olabilirler doktor muayenede zaten kalp atışını inceliyor o yüzden çok bişey fark etmeyecektir bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?