Canım ben lcw den aldım bi nevresim takımı hemde indirimdeydi 39 tlye aldım. Yastığı çok tatlı beşiğin başına süs gibi koyarım dedim. Bi kaç tane de lastikli çarşaf alıcam.Kizlar bebek yorgani ya da nevresim takimi falan aldiniz mi? Adana'da yasiyorum. Ev dogal gazli. Cok kalin bir yorgana ihtiyacimiz yok. Battaniye yeter mi acaba diye dusunuyorum. Bir de yastik kullanmayacagim icin nevresim takimi yerine sadece carsaf mi alsam bilemedim.
Ben de doğumu yoğun bakım ünitesi olan bi hastanede yapmaya karar verdim zaten. İnşallah gerek kalmaz da. Senin kuzuna da çok dua ediyorum inşallah herkesi uyandırıp 4-5 güne çıkar gelirHayır kıyafet giydirmiyolar sadece bezliler. Yoğun bakım ünitesinde yatiyolar kuvez değil ağızdan ve burundan solunum desteği alıyor. Solunum desteği bitince kuveze aliyolar. Allah yardımcın olsun yoğun bakım ünitesi iyi biyerde doğumunu yap bu çok önemli bi detaymis şimdi anladim
Gece filan devamlı olarak sırt üstü yatmayın diyorlar ya damarlara baskı yapıyormuş ama nst de o kadarcık sırt üstünde yatmanın zararı olmaz olsa zaten yatırmazlarYok cnm en son sırt üstü kaldım. Sırt üstü yatmanin bebege ne gibi zararı olabilir ki
Ben mesela artık 15-20 dk dan fazla sırt üstü yatamıyorum nefes alamıyorumAman annelerimiz zamanı sola yat diye bişey mi varmıs
Dogru düzgün doktora bile gitmeden dogurulmusuz bi cogumuz
Bazen fazla takıntılı oluyorlar benim damarlarımda centik olmasına ragmen doktorum hic sola yat dememişti mesela hatta sola yatmaya zorluyorum kendimi demiştimde e sagada yat o zaman niye kısıtlıyorsun ki kendini demişti :)
Bana da sağa yatmama izin vermiyor dediğimde tam sağa yat bişey olmaz dedi , ama sırt üstü olayı tansiyonu etkilediği için bir kaç randevuda uyarmıştı doktorumAman annelerimiz zamanı sola yat diye bişey mi varmıs
Dogru düzgün doktora bile gitmeden dogurulmusuz bi cogumuz
Bazen fazla takıntılı oluyorlar benim damarlarımda centik olmasına ragmen doktorum hic sola yat dememişti mesela hatta sola yatmaya zorluyorum kendimi demiştimde e sagada yat o zaman niye kısıtlıyorsun ki kendini demişti :)
Dümdüz bende beş dkdan fazla yatamam ama arkama iki yastıkla yarı kalkık cok güzel uzanabiliyorum :)Ben mesela artık 15-20 dk dan fazla sırt üstü yatamıyorum nefes alamıyorum
Sana zararı olunca otomatikman bebeğe de zararı oluyor amaAnladım cnm. Bebeğe zararı olmasında ben sabrederim
Bana üc hafta önceki randevumda bebegim büyüdügü icin artık sırt üstü yatma dedi ilk defa ki zaten uyurken yatamıyorum anca tv izlerken destekleBana da sağa yatmama izin vermiyor dediğimde tam sağa yat bişey olmaz dedi , ama sırt üstü olayı tansiyonu etkilediği için bir kaç randevuda uyarmıştı doktorum
Bende öyle yastık desteğiyle ayaklarımı uzatmak istediğimde flnBana üc hafta önceki randevumda bebegim büyüdügü icin artık sırt üstü yatma dedi ilk defa ki zaten uyurken yatamıyorum anca tv izlerken destekle
Ben de bi sağ bi sol. Göbek de ağır basıyor akşamları dönmek işkence oluyorDümdüz bende beş dkdan fazla yatamam ama arkama iki yastıkla yarı kalkık cok güzel uzanabiliyorum :)
Sola yatınca elim karıncalanmaya baslıyor mutlaka bide kalbim sıkısıyor canım acımaya baslıyor sürekli dön dön haldeyim yani
Yaa, keske bu kadar uzulmeseydiniz. Egitimdeki doktor "vajinal dogum basari degildir, sen cocugu 2 yil ekrandan, 3 yil sekerden uzak turabiliyosan basarilisindir" demisti. Aslinda etrafinizda boyle insanlar varsa, susup kendinizi uzeceginize. Uslubunuzu bozmadan cevap verseniz, hem siz rahatlarsiniz hem belki onlar hatalarini anlarlar. Hatta uslubunuzu bir parca bozabilirsiniz. Insanin icinden " sen dogur da sonra konusalim" diyesi geliyor.Ah inşallah isteyen herkese nasip olur doğal, su gibi akıp giden, müdahalesiz doğum :)
Ben de eğitimdir, nefestir çabalıyorum ama bakalım nasip olacak mı :)
Canım squat (tam çömelme şeklinde olanı) 38. Haftadan sonra yapılmalı diye biliyorum. Eğitimde öyle söylemişlerdi. 38. Haftadan itibaren günde 40 tane diye. Adaçayını 40. Haftaya girdiyseniz demişlerdi.
Bir de Ahududu yaprağı çayı önerdiler 37 dolunca.
Bizim de hep normal seyrinde ilerledi ilişkimiz. Ben benim için de eşim için de çok iyi olduğunu düşünüyorum böyle olmasının psikolojik olarak. Hatta Son haftalara doğru normal doğumu kolaylaştırması ve spermdeki bir maddenin doğumu tetiklemeye vesile olması nedeniyle gün aşırı ilişki önerdiler eğitimde.
Ben ilk doğumumda o konuşanlar yüzünden resmen travma yaşadım aylarca kendime gelemedim.
Doğumdan çıktım kayınbabam bile gelip bana dedi ki ( ben boyum uzun ve kiloluyum abimin eşi çok zayıf ve minyondur) “valla abinin karısı o haliyle o canıyla doğurdu da sen niye beceremedin anlamadım” dedi.
Şok oldum gözlerim doldu ve 3,5 sene geçmesine rağmen hala keşke normal doğum olsaydı der dururlar!!! Hala ya! Belki de psikolojik olarak onların baskısından bu kadar istiyorum sezaryen sonrası vajinal doğum!
Sülalelerinde 1 tane vajinal doğuran yok hepsi keyfi sezaryen oldu vücutları bozulmasın diye. Gün alıp gittiler hastaneye, saatine kadar kendileri isteyerek. Onlara tek bir laf eden olmadı.
Ben 8 saat suni sancı çektim açılmam oldu bebeğin kalp atışlarında sıkıntı oldu diye sezaryene aldılar ama ben doğuramadı oldum! Doğumdan sonra 2-3 ay ağladım resmen bana böyle hissettirdikleri için!
Ben kilolu hamile kaldığım için mesajlarınızı okurken vaaaay ne harika yaaa hiç kilo almamışlar falan diye okudum ama devam edince gerçekten kilo işine bu kadar takılmamam gerektiğini de anladım. Yemek isteyip yiyememek ve yemek zorunda olmak da eminim çok zordur. Allah yardımcınız olsun kızlar.
Biz de 1 haftadir surekli tartisiyoruz, isin kotusu ben sakinlesemiyorumKızlar dün biraz eşimle tartıştık ben onu zorladım daha doğrusu üstüne gittim bir çerçeveyi kurdum hattasonra sinir krizi geçirdim seni terkediyorum fln dedim kıyafetimi değiştirmeye çalıştım fln bana su getirdi , pencereleri kapattı millete rezil olduk diye , kızımızı gerdiğim için bana çok kızdı sonrasında ben pişman oldum tabi neyseki sonu güzel bitti bugün de açtım YouTube dan şarkıları göbek atıp rahatlamaya çalışıyorum niye böyle oldu ya
Biraz eşin orta yol bulması birazda göbek atmak işe yarıyor benceBiz de 1 haftadir surekli tartisiyoruz, isin kotusu ben sakinlesemiyorum
Ben de dün sancilarim uzerine acile gittim..ayagimin ustune bastigimda sag kasigima batmalar oldu..once vajinal muaynne sonra nstye baglandim bir sorun yokmus idrar yolu enfeksiyonu dedi yine fitil ve toz verdi 3gune donecegim artik..en cok uzuldugumde cocugumla bag kuramadim ben..her gun uzulmeler her gun bir aglama fasli..sinir harbii...son 1ayda yasadiklarimin haddi hesabi yok karnimda ne tasidim bende bilmiyorum..umarim bunun sıkntisıni yasamam..
Doktor bana 3 aydan sonra ki randevuda ilişki serbest demişti , Aradaki randevularda devam edilebilir demişti , yasak koyamadığı sürece sorun yok. Bu haftalarda da daha dikkatli olunmalı biz olamadık ama süreci hızlandırmak için bayramdan sonra rutin şekilde devam ederiz
Ya ben bebek arabası konusunda çok mantıklı davrandım diye düşünüyorum ama hiç kullanmadım daha tabi, sonra bir sıkıntı olur mu bilmiyorum, joi nin travel sistem olan baston arabasını aldım, 6 kg ve küçücük olabiliyor katlanınca, yazın artık büyüyecek ve baston kullanmak daha iyi olacak diye böyle aldım açıkcası, bastonun bir çantası var küçücük oluyor tak yazın koluna çık, öyle birşeyBen dün sordum, meninin içindeki bir madde doğumu tetikliyormuş ama senin bebeğin henüz kanala girmesi sıkıntı olmaz dedi. Ben 2 hafta yokum riske atmayın yine de dedi. Doğum başlarsa doktorumun olmaması beni çok köyü etkiler çünlü.Biz de yapmayacağız. 38 den sonra artık.
Bu arada kuzlar bebek arabası aldınız mı ya? Ben diyorum doğumdan sonra alırım ilk zamanlar slingmiş kanguruymuş ousetmiş idare ederiz sanki. Zaten kış da geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz
Canım ben lcw den aldım bi nevresim takımı hemde indirimdeydi 39 tlye aldım. Yastığı çok tatlı beşiğin başına süs gibi koyarım dedim. Bi kaç tane de lastikli çarşaf alıcam.
Ben mesela artık 15-20 dk dan fazla sırt üstü yatamıyorum nefes alamıyorum
Yarın son benimdekızlar işte bugün son benim varmı hala çalışan
yada son haftaya kadar çalışacak olan valla artık gitmiyor
çalışmak çok zorlaşıyor....
Ayyy cok heyecanlı böyle gün vermeleri yaTeyzeleri biz kontrolden çıktık. 3050 gram olmuş, 10 gün önden gidiyor. Nst de sancı kısmı 5-25 arasında gitti geldi, sancı yok dedi doktor. Rahim ağzım incelmiş, 22 mm olarak ölçtü, 2 hafta içinde doğurursun dedi. Bizden haberler böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?