Ben de varımBiz de 1 haftadir surekli tartisiyoruz, isin kotusu ben sakinlesemiyorum
2 hafta sonrası 37 nin sonlarına geliyor aslında, 38 'in içinde oluyorsun çok da erken sayılmaz dedi doktor. Heyecanlandım bayaAyyy cok heyecanlı böyle gün vermeleri ya
Neden o kadar erken peki
Yani dogru tahmini dogumdan yaklasık 3 hafta önce ama gelişimi tamamlanmıs oluyor tabi bide önde diyorsun bişeycik olmaz Allahın izniyle :)2 hafta sonrası 37 nin sonlarına geliyor aslında, 38 'in içinde oluyorsun çok da erken sayılmaz dedi doktor. Heyecanlandım baya
Ben de mamas papas dusunuyorum, hangi modeli dusunuyosunuz? Bir de soyle bir durum var bebekler biraz buyuyunce ebeveynler hep bastona geciyorlarmis yani 4 yasina kadar mamas papas vs gibi agir arabalar pek kullanilmiyor galiba. Boyle dusununce bosuna havaya para mi vericez diye dusunuyorum. Kararsizligimdan kizimin ne yatagi var, ne arabasi.Bende hala almadım , bir uygun fiyatlılara bakıyoruz bir de daha sağlam modellere 2.bebeğede kısmetse kullanalım diye , mamas papas ve insignia arasında gidip geliyoruz model belirsiz hala
Ne güzel demis doktor. Hep rahat olmak lazım da İnsan bazı şeyleri duyunca evhamlı oluyor maalesefAman annelerimiz zamanı sola yat diye bişey mi varmıs
Dogru düzgün doktora bile gitmeden dogurulmusuz bi cogumuz
Bazen fazla takıntılı oluyorlar benim damarlarımda centik olmasına ragmen doktorum hic sola yat dememişti mesela hatta sola yatmaya zorluyorum kendimi demiştimde e sagada yat o zaman niye kısıtlıyorsun ki kendini demişti :)
Şu an normal planlıyoruz canım.Yani dogru tahmini dogumdan yaklasık 3 hafta önce ama gelişimi tamamlanmıs oluyor tabi bide önde diyorsun bişeycik olmaz Allahın izniyle :)
Normal dogum mu sezeryan mı olucak belli mi
Bilmiyorum valla o tulumları neye göre yapıyorlar. Minnacık oluyor hepsi.Ya kafama takılan bebeğin boyu baştan parmak ucuna göre hesaplanıyor ya. Tulumların da başı yol boyundan parmak ucuna kadar hesaplanıyorsa o zaamn küçük aldığımız tulumlar da olmaz mı? Yanlış mı anladım?
Aslında sırt üstü gerçekten rahatsız edici olur. Yan yatırmalılardı. Sıkıca bağlasalar sıkıntı olmaz, sen bi dahakine söyle yönlendir madem, rahatsı oluyorsan. Ben de şu an sırt üstü yatamıyorum mesela
Bebeğin kilosı iyiyse sıkıntı yapma. Normalde zAyıf ve kilo almak istiyorsan orasını bilemem ama doktoeun ne diyor. Ben de bu ay 1 kilo vermişim bebek almışım doktorum memnun oldu.
Aktif değilde biz de arada sıradaydı, bayramdan sonra gelmezse sürekli eşimi kovalarım artıkİdrar yolu enfeksiyonundan bende çok çektim panik oldum stres yaptım
erken mi gelicek acaba diye bol miktarda bakteri çıktı serum tek seferlik ilaç sonrasında 2 kere
falan daha sancılandım bu hafta daha iyiyim çok stres yapma canım kendini üzme hiç birşey için
hiç birşey senden değerli değil..
ya düşük tehlikesi yoksa bende öyle biliyorum ama son zamnlar ya
belki dedim zararlıdır erken doğuma falan sebep olur eşimide üzmek
istemiyorum kırmak falan oda sağolsun baya anlayışlı birşey olur diye korkar
hep ama bayramdan sonra doğurcan kız nerdeyse nasıl nereye devam ediyosun:):):):)
Ay naşallahTeyzeleri biz kontrolden çıktık. 3050 gram olmuş, 10 gün önden gidiyor. Nst de sancı kısmı 5-25 arasında gitti geldi, sancı yok dedi doktor. Rahim ağzım incelmiş, 22 mm olarak ölçtü, 2 hafta içinde doğurursun dedi. Bizden haberler böyle
Ben de varımen son 1 hafta önce seninle dogum yapana kadar konuşmak istemiyorum dedim ve konuşmuyorum da ve ben hormonlarımlar ilgili oldugunu düşünmüyorum hatta azıcık kızdıgımda hemen hamileliğe baglanıyor olmasına nasıl sinirleniyorum, yazarken bile sinirleniyorum
Ben de mamas papas dusunuyorum, hangi modeli dusunuyosunuz? Bir de soyle bir durum var bebekler biraz buyuyunce ebeveynler hep bastona geciyorlarmis yani 4 yasina kadar mamas papas vs gibi agir arabalar pek kullanilmiyor galiba. Boyle dusununce bosuna havaya para mi vericez diye dusunuyorum. Kararsizligimdan kizimin ne yatagi var, ne arabasi.
Ortalama doğan bebek kilosuna göre yapıyorlar işteBilmiyorum valla o tulumları neye göre yapıyorlar. Minnacık oluyor hepsi.
Canım internette okuduğum kadarıyla 25 mm in altında olunca doğum adına risk başlıyorAy naşallahrahim ağzının kaç Aralık’larda olması lazım ben onu bilmiyorum
oy maşallah :) kilosu baya iyi. 2 hafta diyince bi erken geldi hepimizeTeyzeleri biz kontrolden çıktık. 3050 gram olmuş, 10 gün önden gidiyor. Nst de sancı kısmı 5-25 arasında gitti geldi, sancı yok dedi doktor. Rahim ağzım incelmiş, 22 mm olarak ölçtü, 2 hafta içinde doğurursun dedi. Bizden haberler böyle
Ya bir arkadaş daha yazmıştı burda doğum sonrası kayınpeder yorumunu. Benim aklım almıyor ne biçim adamlar bunlar. Onlara mı kalmış!!! Benim iki tane yeğenim oldu, babam gitti elleriyle sezeryan paralarını verdi, torunları sağ salim doğdu diye gözyaşlarını tutamadı. Sen yeni doğan torununa odaklansana be adam!!! Ayıptır ya gelinin doğum şekliyle ilgili konuşmak. En sinir olduğum erkek tipi gerçekten. Sen babasın, dedesin, çekil kenara, zamanı geldiğinde torununu kucakla sev, dahası lazım mı sana ya!!!Ah inşallah isteyen herkese nasip olur doğal, su gibi akıp giden, müdahalesiz doğum :)
Ben de eğitimdir, nefestir çabalıyorum ama bakalım nasip olacak mı :)
Canım squat (tam çömelme şeklinde olanı) 38. Haftadan sonra yapılmalı diye biliyorum. Eğitimde öyle söylemişlerdi. 38. Haftadan itibaren günde 40 tane diye. Adaçayını 40. Haftaya girdiyseniz demişlerdi.
Bir de Ahududu yaprağı çayı önerdiler 37 dolunca.
Bizim de hep normal seyrinde ilerledi ilişkimiz. Ben benim için de eşim için de çok iyi olduğunu düşünüyorum böyle olmasının psikolojik olarak. Hatta Son haftalara doğru normal doğumu kolaylaştırması ve spermdeki bir maddenin doğumu tetiklemeye vesile olması nedeniyle gün aşırı ilişki önerdiler eğitimde.
Ben ilk doğumumda o konuşanlar yüzünden resmen travma yaşadım aylarca kendime gelemedim.
Doğumdan çıktım kayınbabam bile gelip bana dedi ki ( ben boyum uzun ve kiloluyum abimin eşi çok zayıf ve minyondur) “valla abinin karısı o haliyle o canıyla doğurdu da sen niye beceremedin anlamadım” dedi.
Şok oldum gözlerim doldu ve 3,5 sene geçmesine rağmen hala keşke normal doğum olsaydı der dururlar!!! Hala ya! Belki de psikolojik olarak onların baskısından bu kadar istiyorum sezaryen sonrası vajinal doğum!
Sülalelerinde 1 tane vajinal doğuran yok hepsi keyfi sezaryen oldu vücutları bozulmasın diye. Gün alıp gittiler hastaneye, saatine kadar kendileri isteyerek. Onlara tek bir laf eden olmadı.
Ben 8 saat suni sancı çektim açılmam oldu bebeğin kalp atışlarında sıkıntı oldu diye sezaryene aldılar ama ben doğuramadı oldum! Doğumdan sonra 2-3 ay ağladım resmen bana böyle hissettirdikleri için!
Ben kilolu hamile kaldığım için mesajlarınızı okurken vaaaay ne harika yaaa hiç kilo almamışlar falan diye okudum ama devam edince gerçekten kilo işine bu kadar takılmamam gerektiğini de anladım. Yemek isteyip yiyememek ve yemek zorunda olmak da eminim çok zordur. Allah yardımcınız olsun kızlar.
Allah yardımcın olsun canım hayırlı zamanda gelsin minnak.Yok canım, benim ağrı sızıdan dolayı değil de karaciğer enzimleri çok yükselirse sezeryana alacaklar hemen canım o yüzden diken üstünde bekliyoruz. Sürekli kan tahlilleri, nst, ultrason takip altındayım.
Birinde ikili diyor yani iki tane biri tek :)Kızlar ben arabayı casual vista aldım hem baston hemde ilk zamanlar puset takiliyor. Şimdi yattogim yerden ne olur ne olmaz erken doğum riskim var diye avent biberon ve lansinoh kremve pede bakıyorum da 2 fiyatlı biberon var farkı anlamadım ben cahilEki Görüntüle 2296997 Eki Görüntüle 2296997 Eki Görüntüle 2296998 Eki Görüntüle 2296997 Eki Görüntüle 2296998
Birde fiyatlar gerçekten ucuz diger sitelere ve mağazalara göre inşallah saglam geliyodurBirinde ikili diyor yani iki tane biri tek :)
Sanırım plastik aklınızda olsunBirde fiyatlar gerçekten ucuz diger sitelere ve mağazalara göre inşallah saglam geliyodur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?