Tüp bebekte transfer tarihine göre hesap yapmak lazım. Benim de tüp bebek ama son adete göre değil transfer tarihine göre hesapladı doktorum. 3.gün embriyosu transfer edildi bana, transfer tarihinden 3 gün geri gidince sanki o gün ovulasyon olmuş gibi baz alıyorsun 14 gün öncesini de son adet tarihi gibi baz alıyorsun.

Bebek de gelişim geriliği genelde kan akışı veya plesanta ile alakalı oluyor. Preklampsi veya plesanta kireçlenmesi gibi sorunlar sebep olabiliyor.
 


Canim tam anlayamadim :/ benim 13 aralik sat . 7 ocak dondurulmuş beşinci gun embryo transferi. Buna gore kac haftalik olmasi gerekiyor ?

Doktor zayıf minyon bi bebek diyor. Ama iki hafta gerilik falan beni tedirgin ediyor
 

10 aralık son adetim transferim 24 aralık sizinle adet tarihi olarak 3 gün fark 14 gün transfer gunu farkı var.sizin bana göre daha geç ama genede doktorlar adeti baz alıyor.aslinda çok adet gününe takılmamak gerek sanirim oda ortama olarak mecbur hesaplaniyor
 
Yani cay seklinde demlenip iciliyormus..ne bileyim bi teyzenin anneside senelerce yatmis cok iyi geliodu falan dedi insan yapmicagi seyleri yapabiliyo cozum olur belki diye..
Çay şeklinde demlenip içiliyormuş evet , onun dışında yağı sürmekte fayda sağlar umarım
 
Canim tam anlayamadim :/ benim 13 aralik sat . 7 ocak dondurulmuş beşinci gun embryo transferi. Buna gore kac haftalik olmasi gerekiyor ?

Doktor zayıf minyon bi bebek diyor. Ama iki hafta gerilik falan beni tedirgin ediyor
7 ocaktan 5 çıkar 2 ocak sanki yumurtan çatlamış da döllenmiş gibi kabul ediliyor. Normalde adetin 14.günü ovulasyon oluyor ya o yüzden 14 gün geri gidince son adet tarihi oluyor. 2 ocaktan 14 gün geri gidince 18 Aralık gibi bi tarih oluyor. Zaten Google yazınca da çıkıyor tüp bebek de gebelik haftası hesaplama diye.

Bi de 1-2 haftalık oynama normal kabul ediliyor genelde bebek gelişiminde. Doktorun çok sıkıntı etmiyorsa sen de evham yapma canım. Ama tansiyonunu sık sık takip et.
 
Benimki adet tarihine gore hesapliyor.
 
Benimki adet tarihine gore hesapliyor.
Ama aslında bu durum karışıklığa sebep oluyor. Ben mesela geçici menapozdaydıö aylarca regli görmeden transfer oldum. Doktorum transfer tarihinden yola çıkarak bir son adet tarihi hesapladı bana ve bebek o tarihe uyumlu gitti hep. Sadece tüp bebek değil geç döllenme - erken döllenme olanlarda da aynı sıkıntı olabiliyor. Ama asıl önemli olan zaten ultrason ölçümlerinde 2 haftaya kadar olan fark normal kabul ediliyor o yüzden 2 haftadan fazla oynama olmuyorsa çok takılmamak lazım.
 


Anladim canim cok teşekkür ederim detayli anlattigin icin. Tansiyonum genelde düşük hep, aile olarak düşük tansiyonluyuz. Genel olarak 10-6 civarlarinda
 

Birde zaten 32. Hafta uyumlu dedi usg olcumleri. Ve bebek kilosu 1700 gr. Netten arastirdigimda 32 haftalik bebek kilosu o civarda çıkıyor.
 
Bence de oyle. Doktoruma bikac kez sordum. Tup bebek farkli hesaplanmiyor mu diye. Yok farketmez diyor. Bebegin gelisimi de 3 hafta onde benim, internette de tup bebek hesaplamasina gore farkli tarih cikiyor. O yuzden hep erken gelecekmis gibi geliyor bana.
 
O zaman sen ne olur ne olmaz erken gelecek gibi hazırla kendini
 

Adete göre hesaplanıyor ama arkadaşla aramızda adet tarihi olarak 3 gün var transfer olarak 14 gün var. Aslında erken yumurtlama geç yumurtlama değiştiriyor durumu. Ama tabi genede ortalama olarak bir zaman almak durumundalar.normal gebe kalanlar içinde geçerli bu durum kiminin 10. Gun Catliyo kiminin 18. Gun, o yüzden gebelikte 1 Haftalık farkları çok kafaya takmamak gerek
 
Düzenli adet görüyorsanız adet tarihine 10 gün kala hamile kalınmaz net Bilgi. Ondan öncede adetin 14. Günü yumurtlama kabul ediliyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…