Doktorum bana dediki kuvez olayı tamamen bebek doğduğu andaki durumu ile alakalı, bi bakarsın 38de doğar ama sıkıntıları vardır kuveze girer, bi bakarsın 34te doğar ama herşeyi çok iyidir annenin yanına gider direk. Senin doktorundan bu ihtimali kast etmiş olabilir.37+1 benim gebelik haftam. Doktor bebek daha kucuk kuvoze girebilir dedi. Bilmkyorum ki nedenini. Sabahtan gorseydim bugu alirdim bile dedi doktor. Isin kotu yani erken gelmeye kalkarsa kendi doktorum degil hic gormedigim bir doktor yapacak sezeryanimi.
hadi ya çok heyecanlı Allah sağlıkla kavuştursun canım kendi kendine gelmesi çok güzel bence
benim ilk planlı sezaryen
düşünüyorumda korkutmasalardi beklerdim şimdi de tabiki hayırlısı olsun ama yine de bi emare ile gitmeyi isterim
Amin canim bebegin karar vermiş gelmek için hayırlısıyla kucağına alırsın inşallahAmin canim insallah cümlemiz hayirlisiyla kucagimiza aliriz. 34+3 deyiz,suyum erken geldigi icin böyle oldu,herseyde var bir hayir.rabbim yardimcim olsun ins
Inşallah kuvoze gerek kalmaz sen yat dinlen bence biraz daha durursa daha iyi ikiniz için kendi tarihinde gelir ama bebeklere de belli olmuyo ki yarin ne olacağı belli değil senin dediğin karnı kare yapma bendede uzun zamandır var nst lerde bi sorun çıkmamıştı benim oda mi kasılma oluyomuşDoktora gittim ben de ultrason ile bakti rahim agzin kapali erken dogum gibi bir durum yok ama nstni gormem lazim dedi. Gittim cektirdim geldim. Doktorum agrin var senin dedi. Haftaya da izne cikiyor.
Duzenli agrin cikmis 20 dakikada bir agrin var bu bebek beklemez dedi. Cumartesi pazar hafif kanaman olsa bile kadindogum acile git bebegi alirlar dedi. Eger cumartesi pazar olmazsa pazartesi sali hastanedeki doktorlardan birine ac olarak gel nst cektir dedi. Nst bugunku gibi olursa bebegi alirlar dedi. Eger pazartesi veya sali dogmazsa 26sinda pazartesi planlanan gunde ben yaparim sezeryanini dedi.
Doktorum bu nstyi sabah gorseydim bugun bile alirdim bebegi dedi.
Kizlar ya cok canim sikildi panik makamiyim. Dunku kaynana stresi beni erken dogurtacak sanirim. Cidden dun stresten omrumden omur gitti.
Gecekten de 1 saattir 20 dakikada bir agri gelip gidiyor. Evine git yatip dinlen suyunu ic ama ben bu bebegin bekleyecegini sanmiyorum dedi doktor. 2 gundur de cok yoruldum. Sanci olayini da cok hissetmiyordum arada alt kasiklarimda ve vajinada baski hissediyordum. Hani bebek kendini gerip karnimizi kare yapiyor ya o sekilde bir sertlesme ve ardindan hafif kramp gibi bir agri gelip gidiyordu ve bu yaklasik 1 aydir vardi ben onemsememistim. Bugun ise 20 dakikada geliyor ve adet agrisina benziyor. Bebek icin kuvoze de girebilir dedi doktorum.
Canım daha iyiyim sanki şişlikler küçüldü gibi ama tabi ağrısı var doktorum tabaiye etmedi oturma banyosunu erken doğum riski olabilir dedi ilaçlarını düZenli kullan geçer dediBenim ilaçlar hemen etki göstermişti inşallah seninde olur
Oturma banyosu yapıyormusun
işte benim ilkte çok iriydi 37 de ultrason 3750 gr. dedi çatı muayenesi v.s. mümkün değil dedi 3 doktor,benim kiz iri diye doktor cok onermedi ama planli sezeryan gibi bir sey oluyor.cunku daha yakindim hep sezeryana.. bir yandan yapip yapamayacagimi kestiremiyorum normali guvenim yok bir yandanda haksizlikmi ediyorum cocuga diyorum sezeryan diyerek..kafam fazla karisik.ama doktorunda dedigi sey 2hafta icinde gelirse normal olabilir 2hafta sonra cikisi zorlar falan dedi..insallah pisman olmam sonrasinda normali denese miydim diye.. dün bir akrabamla konustum yasi ileride ve ilk cocuguydu karar verdigin icin soyluyorum yonlendirmek asla istemem yoksa ama en rahat sey sezeryan dedi..genel anestezi olmus birde..
İnşallah dediğin gibi olurİhtiyacın varmış ki almışsın. Emzirme döneminde gerektiği için alınıyormuş o kilolar. Çok enerji harcandığı için de emzirirken veriliyormuş. Ben zaten kiloluyum diye diyet yaptım ve kilo verdim. Doktora sordum, senin yap ve kas depoların yeterli, kilo versen de sorun değil dedi. Amacım şekerimin yükselmemesi idi ama böyle sonuçları da oldu işte başlangıç kilomun 4 kilo altındayım şuan.
aynen ben de de oluyo nst de çekildimInşallah kuvoze gerek kalmaz sen yat dinlen bence biraz daha durursa daha iyi ikiniz için kendi tarihinde gelir ama bebeklere de belli olmuyo ki yarin ne olacağı belli değil senin dediğin karnı kare yapma bendede uzun zamandır var nst lerde bi sorun çıkmamıştı benim oda mi kasılma oluyomuş
kız benden sin daha süreç bitmeden 14 aldimİnşallah dediğin gibi oluraslında hamilelikten öncede almıştım almaya meyilliyim ihtiyaç mı oburluk mu bilmem ama :))
Benim ilkinde hicbir belirti agri sizi suyu gelmesi yoktu. Zatwn bunda nst ile duzenli agri cikinca da sasirdim agrinin ne oldugunu bilmkyorum cunku. Ben kasilmam var yalanci sancidir diyip geçiyordum. Kaygilanma sebebim doktorum haftaya izinli ve bebek haftasonu gelmeue kalkarsa sehir hastanesine gitmem gerekiyor ve oradaki doktorlari bilmiyorum tanimiyorum. Bu parartesi veya sali olursa gittigim hastane ama yine tanimadigim doktorlarda dogum yapmak zorunda kalacagim. O nedenle 26sini beklesin istiyorum. 26sina sezeryan planlandi ama plana sadik kalmayanlar var. Benim oglusum planlari bozuyor.hadi ya çok heyecanlı Allah sağlıkla kavuştursun canım kendi kendine gelmesi çok güzel bence
benim ilk planlı sezaryen
düşünüyorumda korkutmasalardi beklerdim şimdi de tabiki hayırlısı olsun ama yine de bi emare ile gitmeyi isterim
Seninki mecburi olmus resmenişte benim ilkte çok iriydi 37 de ultrason 3750 gr. dedi çatı muayenesi v.s. mümkün değil dedi 3 doktor,
sadece biri istersen bekleyip görelim deneyelim falan dedi
ama ben o kadar saçma sartlardaydimki kimsesiz henüz yeni atandığımız bir şehir de doğuda saçma sapandım
başımda bana destek ne anne ne baba ne abla...
dedim basıma ya da bebegimin başına bişey gelirse kaldiramam bu yükü mecbur ortak karara he dedim
39 bittiği güne kadar gelme,se alacaz dediler 39 bitti tık yok ...
gün belli saat belli vs.
doğal olmuyo işte yapmacık gibi☺
anladığım kadariyla sen de de abla v.s. sana çok da destek olucak kimse yok ondan bu cesaret kırılması
yok ya güzel yapıldığı sürece sıkıntı yok bence ki ben sezaryen yerimle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadim gayette unutmuştum nerde dikmişim olduğunu aradaki yıl çok (9)Seninki mecburi olmus resmenben tekim..annemde yok suan..zaten 1 aydir hastane koselerinde cok hirpalandim.simdi gelecekmi sancim geldi saatlerce bekleyeyim,bagirayim sanciyla mucadele edeyim gibi bir güc kalmadi..o yuzden sezeryan sonrasi biraz sıkntılı ama sanki daha rahat edecekmisim gibi geliyo doktorla paylastigimda o da normalde israr etmedi kendide sezeryan yapmis.bilmiyorum olanlar cok memnun ama en guzeli normal diyende bir kesim var :)) keske daha sakin surec gecirseydim odaklanmistim cunku epidural normal olur diyordum ama bakalim...gelmezse 2 hafta icinde sezeryan diye konusuldu simdilik.2.hamilellikte sorun oluyor mu dikis yerleri vs ?
hakkında hayırlı olan olsun buna da gönlün tatmin olsun insaalllah canımBenim ilkinde hicbir belirti agri sizi suyu gelmesi yoktu. Zatwn bunda nst ile duzenli agri cikinca da sasirdim agrinin ne oldugunu bilmkyorum cunku. Ben kasilmam var yalanci sancidir diyip geçiyordum. Kaygilanma sebebim doktorum haftaya izinli ve bebek haftasonu gelmeue kalkarsa sehir hastanesine gitmem gerekiyor ve oradaki doktorlari bilmiyorum tanimiyorum. Bu parartesi veya sali olursa gittigim hastane ama yine tanimadigim doktorlarda dogum yapmak zorunda kalacagim. O nedenle 26sini beklesin istiyorum. 26sina sezeryan planlandi ama plana sadik kalmayanlar var. Benim oglusum planlari bozuyor.
Oldum canım şükür herşey yolundaN’aptın canım kontrol oldun mu?
anaa ne tatlı maşaallah yumoş yanakOldum canım şükür herşey yolunda
34+3 günlük Ece prensesim 2570 gr 46 cm olmuş gelişimi suyu nst sonucu hepsi iyi şükür. Bugün yüzünü ilk defa da olsa kısmen gösterdi kuzum❤ Kucağıma alacağım günü heyecanla bekliyorum
Kızlar eşimin diretmesi ile doktora gittik. Ultrason ile rahim açıklığına baktı, 3 cm gibi dedi. Bol bol yürü, sağlıklı beslen haftaya görüşelim diye gönderdi beni. Beklemedeyiz bakalım, aktif doğum ne zaman başlar bilmiyorum
Aşağı baskı, regl gibi kasık ve bel ağrısı oldu canım ama ciddi derecede değil . 3-4 cm açılma ile haftalarca gezen de var 1 günde doğuran da. Belirsizlik canımı sıkıyor biraz ,nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Normalde ağlak bir hamilelik geçirmedim ama moralim bozuldu birden geldim eve ağladım . Dün bir ebe de alttan muayene edip 4 cm açılma demişti ama rahminin yapısına gore 3-4 güne doğum olur demişti. Doktorum daha yuvarlak cümleler kurdu bu şekilde 40. Haftaya giden de var gibi. Afalladım açıkçası.
Kayseri de yaşıyorum burada özel bir hastanede yapacağım.
Doktora gittim ben de ultrason ile bakti rahim agzin kapali erken dogum gibi bir durum yok ama nstni gormem lazim dedi. Gittim cektirdim geldim. Doktorum agrin var senin dedi. Haftaya da izne cikiyor.
Duzenli agrin cikmis 20 dakikada bir agrin var bu bebek beklemez dedi. Cumartesi pazar hafif kanaman olsa bile kadindogum acile git bebegi alirlar dedi. Eger cumartesi pazar olmazsa pazartesi sali hastanedeki doktorlardan birine ac olarak gel nst cektir dedi. Nst bugunku gibi olursa bebegi alirlar dedi. Eger pazartesi veya sali dogmazsa 26sinda pazartesi planlanan gunde ben yaparim sezeryanini dedi.
Doktorum bu nstyi sabah gorseydim bugun bile alirdim bebegi dedi.
Kizlar ya cok canim sikildi panik makamiyim. Dunku kaynana stresi beni erken dogurtacak sanirim. Cidden dun stresten omrumden omur gitti.
Gecekten de 1 saattir 20 dakikada bir agri gelip gidiyor. Evine git yatip dinlen suyunu ic ama ben bu bebegin bekleyecegini sanmiyorum dedi doktor. 2 gundur de cok yoruldum. Sanci olayini da cok hissetmiyordum arada alt kasiklarimda ve vajinada baski hissediyordum. Hani bebek kendini gerip karnimizi kare yapiyor ya o sekilde bir sertlesme ve ardindan hafif kramp gibi bir agri gelip gidiyordu ve bu yaklasik 1 aydir vardi ben onemsememistim. Bugun ise 20 dakikada geliyor ve adet agrisina benziyor. Bebek icin kuvoze de girebilir dedi doktorum.
aynen ben de de oluyo nst de çekildim
bülent hoca kitap gibi nst dedi
Maşallah ya minnoşaOldum canım şükür herşey yolunda
34+3 günlük Ece prensesim 2570 gr 46 cm olmuş gelişimi suyu nst sonucu hepsi iyi şükür. Bugün yüzünü ilk defa da olsa kısmen gösterdi kuzum❤ Kucağıma alacağım günü heyecanla bekliyorum
Evet normalde dayanılcak en sıcak suya oturuyormussun ben gebe oldugum icin ılık suya oturttular anlık rahatlama saglıyordu oturup direk gece yatısına geciyordumCanım daha iyiyim sanki şişlikler küçüldü gibi ama tabi ağrısı var doktorum tabaiye etmedi oturma banyosunu erken doğum riski olabilir dedi ilaçlarını düZenli kullan geçer dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?