Günaydın. Herkesi bir doğum heyecanı sarmış. Benim 2. doğumum olacak ve aynı heyecan bende de var. Tabi biraz korku ve endişe de var ama artık bebişimi kucağıma almak istiyorum. Hamileliğin son gününe kadar kusan biri olarak çok yoruldum artık.
Cuma günü nstye girdim. Sancı çıktı. Dün tekrar sancı çıksaydı direk sezeryana alınacaktım. Şükür çıkmadı. Bugün tam 37 haftamız doldu. Perinatolog 37-38 haftaları arasında doğum dedi. Biz de doktorumla Salı gününe karar kıldık. 37+2de alacaklar kızımı. İlk sezeryanımda olağnüstü bir sıkıntı yaşamadım. İnşallah bu da öyle olur.
Sezeryan oldu canım kan şekeri düşük çıkmıştı mama yeyince yükseldi yoksa kuvoze alacaklardı.işte sütüm yok yine de emziriyorum gelir diyorlar inşallah emdikce
Gelicek gelicek sezeryanda mecbur bikaç güne alısıyormus vucut sen sakin ol sütüm yok diye üzülme her türlü gelicek o süt bebeginede löp löp et olucak
Saglıklı huzurlu mutlu ömrü olsun insallah
Merhaba ilk doğumum olacağı için bilmiyorum. Hastane çantanıza süt pompası, biberon ve mama koydunuz mu acaba? Süt pompası doğum öncesi mutlaka alınması gereken bir şey mi?
Merhaba ilk doğumum olacağı için bilmiyorum. Hastane çantanıza süt pompası, biberon ve mama koydunuz mu acaba? Süt pompası doğum öncesi mutlaka alınması gereken bir şey mi?
Pompayı Doğum öncesi ayarlarsan rahat edersin , emmeyle süt gelmezse ilk etapta süt kanallarını hareket etttirmek için gerekebilir , sadece süt stoğu için değil sütü arttırmada da etkili. Biberon ve mama koymadım yeni doğan bebeğe biberon tavsiye etmiyorlar , çene kasları kuvvetsiz olduğu için biberon kolay geliyor ve sonra anne memesinde zorlanıyorlarmış. Hastanede süt olmazsa kaşıkla mama verme imkanları varmış , bende kaşık alayım bavuluma
Ilk doğum sanırım.Bazen nisandan sonra hemen olurmuş doğum bazen 1 hafta sonra olabilirmiş.Kisiden kisiye değişirmiş.Icinizin rahat etmesi açısından kontrol olabilirsiniz.Bebegin hareketlerini kontrol edin
Ilk doğum sanırım.Bazen nisandan sonra hemen olurmuş doğum bazen 1 hafta sonra olabilirmiş.Kisiden kisiye değişirmiş.Icinizin rahat etmesi açısından kontrol olabilirsiniz.Bebegin hareketlerini kontrol edin
Selam
Acıkcası ben aldım ancak mecbur kalmadıkca veya işe baslamadıkca kullanmayı düşünmüyorum
Hastane cantamada koymayacagım cunku hastanem öyle bi durumda kendi makinesini veriyor olacaktır
Benim gibi garanticiysen al ancak belki ihtiyacın bile olmayacak
Pompayı Doğum öncesi ayarlarsan rahat edersin , emmeyle süt gelmezse ilk etapta süt kanallarını hareket etttirmek için gerekebilir , sadece süt stoğu için değil sütü arttırmada da etkili. Biberon ve mama koymadım yeni doğan bebeğe biberon tavsiye etmiyorlar , çene kasları kuvvetsiz olduğu için biberon kolay geliyor ve sonra anne memesinde zorlanıyorlarmış. Hastanede süt olmazsa kaşıkla mama verme imkanları varmış , bende kaşık alayım bavuluma
Hadi hayırlı olsun En son gittiğimde suyun nişanın gelirse haber ver mutlaka hastanede buluşalım dedi
En azından telefonlaşın haberi olsun o seni yönlendirir
Hadi hayırlı olsun En son gittiğimde suyun nişanın gelirse haber ver mutlaka hastanede buluşalım dedi
En azından telefonlaşın haberi olsun o seni yönlendirir
bende organik zeytinyağı var doktorum onunla yapabilirsin dedi. kokusu bana ağır geliyo şöyle bi lavanta yağı falan olmaz mı mis mis dedim önermem en doğalıyla yap çünkü vajina içine giriyor o yağ dedi evet mantıklı. bi de onun alerjisiyle falan uğraşamam. kendim yapıyorum. önce çömelir şekilde denedim zor oldu. şimdi bi ayağımı tabureye koyarak yapıyorum. ama o videolardaki gibi olacak diye düşünme cidden öyle olmuyor. orayı yağla yumuşat biraz masaj yap içten dıştan biraz gerdir bu hafif yanma hissi verebilir sana. yeterli bu kadar
bi kontrol olabilirsin aklın kalmasın. ama sancı vs yoksa eve gönderirler. nişandan sonra ertesi gün doğuran da var 2 hafta sonra doğuran da. ama yaklaştığının belirtisini vermesi çok güzel
Ben kizim erken doğmuştu emme refleksi yoktu eşim o gun hemen elektrikli bir sağma makinesi aldı 2 hafta sağarak verdim sonra manüel olanıda aldim ben çok kullandim sağma makinelerini, süt geldikten sonra fazlaydı akıyordu sağdım buzluğa koydum, ek gıda döneminde bile sagip kullandim iki makinemde eskidi lastikleri sagmiyor değiştirmem lazım. Şuan bende çantama bir makine koymadım çok ihtiyaç olursa yeni doğanda sağabilirsiniz, sonra duruma göre bakarsınız.
Günaydın. Herkesi bir doğum heyecanı sarmış. Benim 2. doğumum olacak ve aynı heyecan bende de var. Tabi biraz korku ve endişe de var ama artık bebişimi kucağıma almak istiyorum. Hamileliğin son gününe kadar kusan biri olarak çok yoruldum artık.
Cuma günü nstye girdim. Sancı çıktı. Dün tekrar sancı çıksaydı direk sezeryana alınacaktım. Şükür çıkmadı. Bugün tam 37 haftamız doldu. Perinatolog 37-38 haftaları arasında doğum dedi. Biz de doktorumla Salı gününe karar kıldık. 37+2de alacaklar kızımı. İlk sezeryanımda olağnüstü bir sıkıntı yaşamadım. İnşallah bu da öyle olur.
Mrh. Ben biberon ve mama koyacagim sadece her ihtimale karşı. Ama mama gerekse bile biberonla direkt vermeyeceğim kaşık da aldım yanima biberonu bardak gibi kullanacağım kaşık yada enjektörle verecegim biberona alisinca memeden soğuyor genelde bebekler. Sut sağma makinem yok olsaydı yanıma alırdım onu da. Ilk bebeğimde sütüm hemen gelmişti ikinci bebeğimde 3. Gün geldi (üçüncü gün gidip makine almıştım sonra birine verdiğim için şimdi yok gerekirse tekrar alicam) Ama inş bunların hiçbirine ihtiyacımız olmaz