- 3 Temmuz 2009
- 1.304
- 1.081
- 658
ben başladım 36dan sonra. her yaptığımda biraz daha genişletiyorum. biraz yanma oluyor ama. senin ilk doğum mu? yapıyor musun?
Ben de başladım bende de çok yanma oldu ya daha doğrusu o gerginlik hissiyle acı hissi karışık bişey oldu. Önce eşim denedi o yüzden mi o kadar acıdı acaba diye düşündüm ama kendim yapmaya çalışınca da aynısı oldu. Kendim yapınca emin olamıyorum ama yeteri kadar doğru ve gergin yapabiliyor muyum diye. Kilo da olunca :)
Doktorun kesmeye niyeti varsa hiç ona bakmaz ki
Bu konuyu öncesinde doktorla kesinlikle konuşmak lazım. Rutin epizyotomi yapan doktorlar var maalesef ihtiyaç olmadığı halde. Bu nedenle kesinlikle doktorun rutin uygulamaları hakkında Doğum öncesi bilgilenip anlaşma yapılmalı.
Benim bütün normal Doğum yapan arkadaşlarım , suni sancı aldıysa en kötüsü bu diyor, eğer kendi sancınla açılman oluyorsa ne güzel , ama Doğum sancıları , suni sancı hele ki ilerleyen saate rağmen açılma ilerlemiyor ise sezeryana alınma riski bile oluyor bunlar esas insanı zorlayan. O esnada arkadaşım kesi atıldığını farketmemiş bile doktor sormuş ama duymamış cevap alamayınca uyuşturmadan dikiş atmış onu bile hissetmedim diyor , aslında o Doğum olayının yanında küçük bir detay
Benim ilk doğumum bahsettiğiniz şekilde oldu. Suni sancıyla 4 cm e kadar ilerleyip sezaryene alındım.
Suni sancıdan bu kadar kötü bahsedilmesinin nedeni şu aslında. Doğal Doğum kasılmalarında vücut endorfin hormonu salgılıyor ve bu ameliyatlarda verilen morfinlerden yani uyuşturuculardan daha güçlü bir uyuşturucu. Suni sancı yapay olduğu İçin vücut endorfin salgılayamıyor haliyle anne adayı kasılmayı çok yoğun yaşıyor. O yüzden çoğu kadın öcü gibi bahsediyor suni sancıdan.
morcivertkedi perine masajını yaparken parmağını neyle yağlandırıyorsun bugün bi deneyeceğim
Sen kendin mi yapıyordun yoksa eşin mi yardım ediyor
Ben organik Hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Alerjik olmayan tatlı badem yağı, kayısı yağı vs bir yağ da olabilir.
Kendim de denedim eşim de yaptı sanki eşimin yaptığı daha doğru oluyor. Kendi kendime ulaşmak da biraz daha zor oluyor haliyle.
Yok benim 3.ama inşallah Rabbim nasip ederse ilk normal olacağı için yapacağım.Henuz 34+2 haftaya başlayacağım inşallah.
Ayyyyy kendime yoldaş buldum :)) ben de ssvd deneyeceğim nasip olursa :) sizin bir de 2ssvd sanırım. Ayy çok heyecanlı sağlıkla ikimize de nasip olur inşallah
Kızlar bu sabah nişanım geldi. Ağrım sızım hiçbirşeyim yok ne yapmalıyım sizce? Tam 36.haftaya girdik bugün. Evde beklesem mi, doktora gitsem mi?
Mutlaka kontrole gidin bence, kasılma çıkmazsa gönderirler zaten eve, bakarsınız 2 hafta sonra doğar. Nişan yaklaştığının habercisi sadece :)
bende organik zeytinyağı var doktorum onunla yapabilirsin dedi. kokusu bana ağır geliyo şöyle bi lavanta yağı falan olmaz mı mis mis dedimönermem en doğalıyla yap çünkü vajina içine giriyor o yağ dedi evet mantıklı. bi de onun alerjisiyle falan uğraşamam. kendim yapıyorum. önce çömelir şekilde denedim zor oldu. şimdi bi ayağımı tabureye koyarak yapıyorum. ama o videolardaki gibi olacak diye düşünme cidden öyle olmuyor. orayı yağla yumuşat biraz masaj yap içten dıştan biraz gerdir bu hafif yanma hissi verebilir sana. yeterli bu kadar
doktorum dinlenince geçen ağrıları ciddiye alma dedi bana :) çok fake veriyolar bu haftalarda sıpalar
Hah bi perineci daha :)) ben de bir ayağımı tabureye koyunca rahat ettim ama doğru yaptığımdan emin olamıyorum bir türlü :)) Zeytinyağının asit oranı yüksek olduğu İçin yanma yapabilir biraz ısıtıp soğutursan asit oranı düşer daha rahat edersin belki.
Valla ben de bazı günler yorulunca, çok yürüyünce flan feleğim şaşıyor kasılma ağrı sızı. 3 gündür kayınvalidem görümcem flan tatile geldi izmirdeyiz diye 2 dakika oturmadım bende bir enerji bir enerji maşallah ne ağrı ne sızı hiçbiri yok :) dedim 40 ı geçecek herhalde benim şıpa da :)
Bu arada İzmir’deki hanımlar iletişime geçsek ne güzel olur :) Doğumdan sonra da hazır havalar Ekim’e doğru serinlemeye başlar buluşuruz bebişlerimizle, bebekli gün yaparız :)) çalışıyor musunuz bilmiyorum da ben 2,5 sene ücretsiz izinde olacağım bebişler de arkadaş olurlar :)