Mühendisin oglu geçenlerde çatlak özleyici yaşar paylaşmıştı, Shoosha truly diye bir markaya biraz baktım onarıcı özelliği de oldugu yazıyor, bir bak istersen.
Benimde göbek delşğinin üstünde deri incelmesi görünümlü çatlak oldu kahverengi değil ama beyaz , aslında çatlaktan ziyade aşırı sert bir tenim var incelme kaynaklı mecburi açılma gibi oldu bende her gün kantaron sürüyorum göbeğime özellikle bu çatlaktan sonra belli devamını engeller
Onun onarımı daha kolay olur bence. Benimde karnımın alt tarafı inanılmaz gergin orası çatlamış zaten. Aslında çok kilo da almadım 8-9 kilo civarı ama hep göbek büyüdü diğer her yer aynı, öyle olunca çatlamak kaçınılmaz son oldu sanırım
Ben bebekli cikolata yaptirmayi dusunmuyorum. O gun birine pelit, divan gibi iyi bir cikolatacidan 1 kutu cikolata aldirayim diyorum, ya da tatli pasta masta... yine de onceden siparis vermek gerekir mi ki? Hem erime filan gibi bir sorun olmaz. @honey bunch bizim odalarda buzdolabi var miydi ya? Hic dikkat etmedim.
bağdatta divan var oraya yakın divan var mi
ben bayramda almıştım bir iki paket (migrostan) açıkçası migrostaki paketlerinden bi fark göremedim bir kaç model denedim
hazırda serin bir köşede duruyor... bizim kızlar başladı doğurmaya bizimkilerde EYLÜL başında olabilir
Kızlar 3.5 saat araba kullanabilir miyim sizce? Annemdeydim uzun süredir eşim yurtdışı görevde evime döneyim dedim araya bayram girdi, sonra doktorum izne ayrılmış gidemedim bu vakite kaldim. Doktorum pek tavsiye etmedi bu haftalarda, eşimde yolda birşey olursa diye beni ikilemde bıraktı. Benden başkada sürecek yok. Eşim haftaya gelicek beklet mi ki bebek?? Doğumlar oldukça heyecan bastı. Burdada doktorum var ama evimde yapmak istiyordum
Kizlar cuma gunu agr8m cikmisti. Cok sukur haftasonunu atlattik. Doktorum bu hafta izne cikacagi icin pazartesi nst cektir hastanedeki arkadaslara goster demisti. Pazartesi gunu ac agrin yine cikarsa sezerya olur da demisti.
Bu sabah hastaneye ac gip nst cektirdim ve agrim yine cikti. Gosterdigim coktor beklemenin anlami yok bebegi alalim bu agrilarla rahim ön duvari incelip yirtilabilir dedi. Cumadan beri 20 dakikada 1 agri. Gelip gidiyordu. Hafta sonu 15 dakimada bir agrim vardi. Adet agrisi gibi bir kasiklarimdan ve belimden gelip 1 dk kadar surup gidiyordu. O esnada karnim sertlesiyordu. Normalde bebegin ortaya toplanmalari var ya aynen oyle ama her 15 dakikada 1 omdugu icon o duzenli agri oluyormus. Akintim normalde nasilsa oyleydi yani suyum falan gelmedi kanamam olmadi. Sadece kivrandiran adet agrisi gibi agrim vardi.
Neyse lafi cok uzattim. Sezeryan ile dogurdum. Spinal anesteziydi ve cok sukur guzel gecti. Ben sadece panik omdu. Ayagim uyusmadi ya aci hissedersem dedim. Hissetmezsin dedi anestezi doktoru. Midem bulandi diye igne yaptilar hemen ve bulantim gecti. Tam dikis attar bitti tekrar banti ogurme geldi kustum. Oksijen verdiler. Sonra da odaya gecirdiler. Hastane devlet hastanesi ve eski bir hastane oldugundan cok tenha. Sadece ben dogum?yaptim bugun?ve tek kisi kaliyoru. Kocaman odada.
Hazirliklarim tamamlanamamisti. Cunku haftaya sezeryan gunumdu. Bu hafta cikolata ve lohusa serbeti alirim diyordum olmadi. Evden valizimi getirdiler ve acil sezeryan oldum.
Tavsiyem valizinizde bebek icin 4 ila 5 takim kiyafet olsun. Bebegi sarmak icin 4 tane penye kundaginiz olsun. Bizimkinin birini ameliyathnede kullandilar, birini giydirince kullandilar. Yetmedi ben 3 tane getirmistim. 1ine de isedi tum. Kiyafetler degisti.
Bebek icin mama kasigi mutlaka alin. Benim 37. Hafta dogdu sut gelmedi diye mama verildi siringa ile ama kasik ile daha rahat oldu. Yaniniza komposto alin. Ilk gun sivi gidarla beslen dediler.
Ben 2 gecelik 1 pijama aldim ve su an 2. Geceligi giydim. Deli gibi terliyorum ve sondam sabaha kadar kalacak. O nedenle pijama giyemeyecegim. Yaninizda geceliginiz de 3 tane olsun. depend 1 tane kullandim. Rahat oldu ama terletti ben de normal kulot giyip lohusa pedi taktim o daha rahat oldu.
Hep bu persembe ve cuma yasadigim kaynana stresinden erken geldi bu bebisim ya hayirlisi artik. Icinizi ferah tutun?stres yapmayin. Benim doktorumu ilk defa bugun gordum ama cok iyi biri. Yani hersey olacagina variyor.
Kızlar bu arada ben de çatlayanlar gurubuna dahil oldum. Durdum durdum bu hafta çatladım. Hem de 2 günde oluverdi. Önce çok hafif lastik izi bişey oluştu ertesi gün bi baktım kahverengi çatlaklara dönüşmüş kantoron yağı sürücem hergün belki düzelir, başka önerisi olan var mı?
Ben inanilmaz catladim gören üzüluyor halime o derece birde kasiniyor aciyor..esim cocugu bile sevemiyo canin yancak diye dokunamiyorum diyo..napim valla onca stresten orayi takmaya zaman bile bulamadim baslarda cok sorun ediyodum..hergun kremleedim yagladim yine oldu yine oldu..doktor catlamandan belli zaten iriligi dedi harita oldum resmen..
Kızlar 3.5 saat araba kullanabilir miyim sizce? Annemdeydim uzun süredir eşim yurtdışı görevde evime döneyim dedim araya bayram girdi, sonra doktorum izne ayrılmış gidemedim bu vakite kaldim. Doktorum pek tavsiye etmedi bu haftalarda, eşimde yolda birşey olursa diye beni ikilemde bıraktı. Benden başkada sürecek yok. Eşim haftaya gelicek beklet mi ki bebek?? Doğumlar oldukça heyecan bastı. Burdada doktorum var ama evimde yapmak istiyordum