Hadi inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğiniKızlar suyum geldi ve 3 cm açılmam var akşama yada sabaha doğum gerçekleşirmiş . Dualarınızı bekliyorum
BenKızlar epidural normL doğum düşünen yok mu?
7 tane kadın dogumcu calısıyor birde dısardan gelenle 8alırsam park yatak alıcam o kesin zaten. ama kvlere ayıp olur mu sanki siz alamıyosunuz der gibi. sepet beşiği 3-5 ay kullanayım, sonra yatamıyor diyip park yatak alırım yine. yoksa şimdi mi al dersin? pratik park yatak ya. tatile bile giderken at bagaja yani. katla kaldır hantal değil vs.
illaki vardır diye düsünüyorum. çünkü farklı ortamlar. ameliyathane soğuk bi alan mesela bilmem
oh maşallah ne kalabalık hastaneymis. yok yok farklıdır. düşündüm de ameliyathane sezeryana göre ayarlanmıştır hem artık çoğu hastanede normal doğum yatışının yapıldığı odada oluyor. belki orası da öyledir. bizimkinde mesela doğumhane katında ayrı oda veriliyor doğum olunca da normal yatış odasından bir oda veriliyor7 tane kadın dogumcu calısıyor birde dısardan gelenle 8
Gecen gün oda gezmek istedim tekrar 8katlı binanın 3 katı tamamen dogum odası olarak doluydu
Yettiremezler ki varsada :)
Bende ayne şekilde hurç yaptım bebek ve benim ki ayrı ilk verilecekleride fermuarlı bş paket vardı on a koydum direk verilecek hemşireyekalkın hanımlar temizliğe. bende sizi izlicem burdan dün yaptım çünküönce ütü sonra temizlik ve yemek daha sonra yürüyüs yaptığım için pilatese halim kalmadı. bugün de pilates+perine günü ve tabi ki yürüyüş. yemeğim de var dünden biraz rahatım bugün. hatta bi iş çıkarmak istiyorum kendime. dün buzluktan kemikli etleri çıkarsaydım ilikli kemik suyu kaynatırdım. kışa iyi olurdu. o birkaç gün sonraya kaldı artık.
ben hemsireye verilecek olarak bi minik hurç bebeğe bi hurç kendime yaptım. kendiminkinde sabahlıklı pijama takımı, iç çamaşır, emzirme atleti, tesettürlü olduğum için şal, depend ve göğüs pedi var. ilk giyeceğim 1 kat kıyafet yani. çorap koymadım koyayım mı?
Biz de dün doktora gittik. 37+3 Ama ultrasonda 40 haftayı doldurmuş görünüyorve 3700 gram olmuş. Pazartesi sezaryen ile dünyaya getireceğim inşallah. Bu son kontroldü zaten. Sancım açılmam vs hiç bi şey yok. Pazartesi 4 kilo dogar diyor doktorum. Daha fazla bekleme şansımız yok dedi. Iyice heyecan kapladı beni biraz da panik hali karışık duygular icerisindeyim
evet bende öyle yaptım. gayet düzenli oldu. benimkiler orta boy hurç. bebişinkiler kücük boy hurç. büyük boy hurçda da ikimizin yedekleri var. çok hoşuma gitti ya var bende de bi başak burçlulukBende ayne şekilde hurç yaptım bebek ve benim ki ayrı ilk verilecekleride fermuarlı bş paket vardı on a koydum direk verilecek hemşireye
Sorma dogumhastanesi diyorlar zatenoh maşallah ne kalabalık hastaneymis. yok yok farklıdır. düşündüm de ameliyathane sezeryana göre ayarlanmıştır hem artık çoğu hastanede normal doğum yatışının yapıldığı odada oluyor. belki orası da öyledir. bizimkinde mesela doğumhane katında ayrı oda veriliyor doğum olunca da normal yatış odasından bir oda veriliyor
H honey bunch ayni durum ben de de var normal boy valiz süs hediyelik şeker lokum çikolata v.s.
kabin boy benim kıyafetler
sırt cantam bebek kiyafetleri
sagma cihazı
biberon vs
kızlar mutlaka hırka corap alın
ben sezaryenden çıkınca aldı beni bi üşüme zangir zangır titredim adeta üstüme bir kaç battaniye attilar
sonra hastane çok sıcaktı ama üşüme olabiliyo
zaten kanlarımız düşük
sezaryen old. olabilir kanama olmadi bende çok o yüzden yanımda sadece ped var ilk doğum olucaklar alsin
ben almıştım ilk doğumda külot bez
sabah sezaryenlerde gün bitmek bilmiyo ya ya da ben hiperaktifim
çok sıkılmıştım
terlik alırsınız zaten rahat bişey alın
arkasi açık /sırt dekolteli
hasta önlüğü ile giriyorsunuz ameliyat haneye metal yasak
dediler tokamdaki pullara bile baktilardi metal mi diye
çıkışta odaya kadar üstünüzde battaniye çarşaf v.s. ile odaya kadar geri gidiyorsunuz artık tercih size kalmış yakininiz mi yardım eder (spinaldim ben kendim giyebildim )
eşim yardım etti alt taraf üstüm örtük ciplak kaldi altıma bez sermişti ebeler tabi sonda da var
doktor gelip kan akıntı kontrolu yaptı o beze bakarak...
tamam herşey yolunda sondasini çıkarın w.c. ye gidebilir diyince de kostüm değişikligi yaptım
ben hiç birini kirletmedim
Çıkar inşallah canım çabucak üzme Kendşnş sütün etkşlenmesinKizlar bir tavsiye daha emzirme uastigi cok isime yaradi. Acaba alsam mi, almasam mi, bosuna masraf mi derken aldim ve hastanede cok faydasini gordum.Ozellikle sezeryan olanlar mutlaka hastaneye goturun yaninizda. Karnimdan egilemedim yataktan kalkip koltuga oturdum kucagima da yastigi ustune de bebegi oyle rahat emzirdim.
Spinal anestezi olanlar kafein bas ve omuz agrisina iyi geliyor. Bol bol nescafe icin. Ben sekerli icemiyorum diye 2si bir arada olanlardan aldim yanima. Daha dogrusu hastanenin karsisi market, marketten aldirdim.
Dua edin bebisim yogunbakimdan ciksin. Bugun ve yarin orada gibi duruyor. Sekeri dusmus yavrumun. Serum takmislar. Yanimdayken en azindan emziriyordum zorla da olsa. Emzirme araligi uzayinca sekeri dusmus. Cok duygulandim kuvozde gorunce.
Anladım canım sağolBenim bildiğim onlar kanama için önlemi alıp odaya normal indigin gibi getiriyorlar odada biraz zaman sonra silip giydiriyorlar seni sen sadece bebek kıyafeti vereceksin yani
Bence tabiki var olan beşiği kullan , sonrakini de annen alsın hem arada kalmış olmazsınya bide size sorayım çok kararsız kaldım. şimdi ben beşik almayacaktım. abimin 3-4 ay kullandıkları sepet beşik var yeğenim yatamadı kaldırdık öylece. ben onu kullanacaktım. o sepet beşiği de yeğenime anneannesi almıştı. hem ben 1,5 yaşında falan odasını ayırıcam diye çok da önemsemedim. odasına özen göstericem. ama annemin içine sinmedi ille de beşik alayım diyor. bende bu beşiği 5-6 ay kullanayım daha kullanamam o zaman alırsın diyorum ama o ısrarcı. hala vaktimiz var diyor banabide bu arada kv beşik almak istemişti bende bunu kullanacağımı söyledim. şimdi de beşik alırsam onları atlatmış gibi olucam. annem alınca ayıp olacak gibi. ne yapsam hala kararsızım
Allah mı söyletti ameliyathane diyosun
oy maşallahpazartesi benim de kontrol var sen doğurucan ben sap sap geri dönerim saat kaçta? belki o zamana kadar kendi gelmek ister. sen yine normal doğumu tetikleyecek hareketler yapsana
Epidural normal değil mi? Kaç cm açıklıkta taktılar, takarken ağrı oldu mu? Bir de doğum esnasında azaltıyorlarmış ki kasılmayı hissedip ıkınabilelim diye tam o süreç nasıldı?Ben epidural yaptım ilk doğumumu,şimdi de öyle düşünüyorum tabi bir terslik olmazsa
Sezeryan mı olacaksınız?Biz de dün doktora gittik. 37+3 Ama ultrasonda 40 haftayı doldurmuş görünüyorve 3700 gram olmuş. Pazartesi sezaryen ile dünyaya getireceğim inşallah. Bu son kontroldü zaten. Sancım açılmam vs hiç bi şey yok. Pazartesi 4 kilo dogar diyor doktorum. Daha fazla bekleme şansımız yok dedi. Iyice heyecan kapladı beni biraz da panik hali karışık duygular icerisindeyim
Valla ben bi kere ayna kullanma gafletinde bulundum gördüklerim karşısında travma yaşadımKör kör el yordamıyla jiletle yapıyorum. Yarım yamalak oluyor orası. Ayna kullan dediler ama tövbe bismillah dedim görünce bakamadım. Kapkara kocaman bişi olmuş. Olduğu kadar artık. Gerisini makineyle alıyorum.
Pişik kremi hametol, bez Prima, ıslak mendil uni baby, şampuan bioderma aldım.
İlki nasıl geçti kolay oldu mu? Çok ağrı hissettiniz mi?Ben düşünüyorum. İlkini d eöyle yaptım. Gayet de kolay ve sorunsuz geçti.
Kv lerin öyle bir talebi var mı ki? Bizde de park yatağı annem aldı (bebeğin kıyafet vs tarzı şeylerini de annemler aldı) ama bebek arabası için kp para verdi (sonra alıcaz), kv de 1000 lira verdi doğum parasına koyarsınız diye (kv, kp ayrı bizim). Biz kimseden bişey istemedik hepsi kendi teklif edip verdi. Sizde de kim ne teklif ediyorsa kabul etalırsam park yatak alıcam o kesin zaten. ama kvlere ayıp olur mu sanki siz alamıyosunuz der gibi. sepet beşiği 3-5 ay kullanayım, sonra yatamıyor diyip park yatak alırım yine. yoksa şimdi mi al dersin? pratik park yatak ya. tatile bile giderken at bagaja yani. katla kaldır hantal değil vs.
illaki vardır diye düsünüyorum. çünkü farklı ortamlar. ameliyathane soğuk bi alan mesela bilmem
dimi ya. öyle yapayım en iyisi ben. 3-5 ay sonra alırım yine park beşiği.Bence tabiki var olan beşiği kullan , sonrakini de annen alsın hem arada kalmış olmazsın
Aynen dediğin gibi yap önce beşik 6.aydan sonda park yatak ideal bence. yenidoğan bebeğin park yatakta ne işi var eğil yatır kaldır indir eğil bükül , sepet yukarda almak koymak rahat bebeği.alırsam park yatak alıcam o kesin zaten. ama kvlere ayıp olur mu sanki siz alamıyosunuz der gibi. sepet beşiği 3-5 ay kullanayım, sonra yatamıyor diyip park yatak alırım yine. yoksa şimdi mi al dersin? pratik park yatak ya. tatile bile giderken at bagaja yani. katla kaldır hantal değil vs.
Ağrı oluyor, ishal ve adet ağrısı arası birşey aam doktorumun dediğine gore ağrının %10unu hissetmişim.Epidural normal değil mi? Kaç cm açıklıkta taktılar, takarken ağrı oldu mu? Bir de doğum esnasında azaltıyorlarmış ki kasılmayı hissedip ıkınabilelim diye tam o süreç nasıldı?
Sezeryan mı olacaksınız?
Valla ben bi kere ayna kullanma gafletinde bulundum gördüklerim karşısında travma yaşadımönceden bembeyaz küçücüktü
İlki nasıl geçti kolay oldu mu? Çok ağrı hissettiniz mi?
Yalnız degilmisim inşallah dogumdan sonra eski haline döner ya zira 32. Haftaya kadar catlamadim bir anda günden güne çatır çutur çatlamaya başladım piskolojim bozuldu zatenKör kör el yordamıyla jiletle yapıyorum. Yarım yamalak oluyor orası. Ayna kullan dediler ama tövbe bismillah dedim görünce bakamadım. Kapkara kocaman bişi olmuş. Olduğu kadar artık. Gerisini makineyle alıyorum.
Pişik kremi hametol, bez Prima, ıslak mendil uni baby, şampuan bioderma aldım.
benim beşiğe ikisi de taleplendi. ama annem daha önce söylemisti. bende annem alacak diyince ayrı bi bozuldu zaten. bu dediğim 3-4 ay önce. sonra yengem bana o beşiği teklif etti bende kabul ettim ikisi de almasın dedim. şimdi de annemin içine sinmiyor iyice çocuk oyuncağı gibi oldu. hayır şimdi annem bunu alırsa kvler baya bozulacak biliyorum. kararsızım yaniKv lerin öyle bir talebi var mı ki? Bizde de park yatağı annem aldı (bebeğin kıyafet vs tarzı şeylerini de annemler aldı) ama bebek arabası için kp para verdi (sonra alıcaz), kv de 1000 lira verdi doğum parasına koyarsınız diye (kv, kp ayrı bizim). Biz kimseden bişey istemedik hepsi kendi teklif edip verdi. Sizde de kim ne teklif ediyorsa kabul etama bence kv lerin öyle bir niyeti varsa eşin söylesin oda yaparken yardım etsinler. Bi arkadaşımın kv si öyle yaptı çocuk 2 yaşına gelince oda yapmaları için para verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?