Inşallah gönlüne göre olur. Tabi en sağlıklı olan olsunBnm doktorumda sezeryan heveslisi daha 20li haftalarda sezeryan yaparız yaşın vs yüzünden demişti ki hamileliğim çok şükür problemsiz devam etti ona rağmen ben normal doğum için elimden geleni yapıorum inşallah sezeryan günü gelmeden doğumum başlarsa çaresiz belki doğurtur beni
yok hayatım yalan haberT tuboz kız sen de mi doğum yaptın, ay ben şokGözün aydın sağlıkla büyüt bebişini canım benim
@Plm123 inşallah çabucak çıkar bebişin ordanSütünü sağıyor musun peki sağma mak. götürmüş müydün hastaneye? Onlarda oluyormuş gerçi. Biberon gerekti mi mesela? Ben de bavulumu hazırlıyorum, bebiş fazla beklemicek gibi geliyor bana.
yok bacımTubozda doğum mu yaptı kızlar çoğu sayfayı kaçırdım
Cilt hassas olduğu için hep jilet kullanıyorum ya, görmeden yavaş yavaş yapıyorum mecbur biraz kesiliyor ama yapacak bir şey yokKizlar benimde kafamda delinsorular Kişisel temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz her an temiz olmak lazım her banyoda mutlaka temizlemeye çalışıyorum ama karın büyüdükçe göremez oldumbirde bebek sampuani losyonu pisik kremlerini naptinkzz
Mimi cok memnun kalmısbugün 2 yil önce bizimkinde doğum yapmış bir arkadaşım aradi acayip eleştirdi suan yine keyfim kaçtı hastaneden soğudum
of of
magic fruit
Bizle dalgamı gecersin oh olsun sana
Nişandır muhtemelen, een son muayenemde doktorum suyun gelirse, kanaman olursa hastaneye gel demişti banaKızlar az önce lavaboya girdim az kanlı iltihap vardı nişan mı ki o, ne yapsamki
Geçmiş olsun benimde ayaklarım ellerim sisiyo ama yüzüm cok sis değil herkes normal dio bende endiselenmiyo degilimBenim cok asiri odemim olmadi. Sadece uzun oturdugumda ayaklarim sisiyordu. Bugun birisi dudaklarin sismis deyince merak edip burada sordum. Hic aklima gelmezdi. Bu haftaya kadar hic sorun yasamadigim icin de hic beklemiyordum boyle acillik olmayi.
Yok ben öyle bir şey görmedim öğlen farklı konular konuşuyordukTubozda doğum mu yaptı kızlar çoğu sayfayı kaçırdım
Neden kabus gibi dakikalar yaşadın?Benim Doğumla ilgili verebileceğim tek tavsiye epidural sezaryen oldum. Şimdiki aklım olsa genel anestezi olurdum. Korkunç bir travmaydı. Bebek çıktıktan sonra kocam onun peşinden çıktı. Ve ben kabus gibi dakikalar yaşadım. Hala başına kalkarım beni bırakıp gittiği için.
aynen bende merak ediyorum 3 haftadır gitmiyordum. sagol kuzum insallah istediğim gibi olurYa hurma falan yedim işte hareket de ediyorum ama bilmiyorum. Karnım da devasa olduharekette de zorlaniyorum. Sen baya çalışıyorsun normali hakediyorsun vallahi hayırlısı olsun tabi de. Git bakalım sana ne diyecek
bağırsakların çok çalışmasını ilk defa duydum. vallahi 3-4 gündür acayip çalışıyo. afadersin günde 3 kez falan çıkıyorum ama ishal gibi değil. iyice inandım artık doğumun yaklastığınaKızlar bir de sancı çekenler veya suyu gelenler yaşadıkları belirtileri yazsa çok güzel olur. Çok cahiliz birşeyler öğreniriz
işte neymiş doğum öncesi burun şişer, bağırsaklar çok çalışır vs. Doğruluk payı var mı ?
başka eksiği yok ki. babynest vs hepsi var. şimdilik sepet beşiğe karar verdim galiba.Siz şimdi hiç park yatak almayın, eşin bi ara laf arasında anne siz 1 yaşına gelince oda yaparken yardımcı olun bize desin1-2 ay geçince de annen park yatak alır. Ya da ihtiyacın olacak başka bişey alsın anne dizi, salıncak vs tarzı.
bizde de anneanne yapar. annemler arabasını alışverişini yaptı. taşındık ya biz evime de bi sürü şey yaptılar. halı, tül perde ankastre falanmorcivertkedi bizde ilk torunun oda takımını anane alırmıs o yüzden oda takımını icini halıyı avizeyi annem
Arabaları ve perdeyi kaynanam aldı
ya umarımMimi cok memnun kalmıs
Beklentiyle alakalıdır belki veya o anlık yasadıklarınla
Hayırlı olsun canım gözün aydın Allah sağlıklı uzun ömür nasip etsin sanada geçmiş olsun bebegin ve sen iyisindir insallahKizlar cuma gunu agr8m cikmisti. Cok sukur haftasonunu atlattik. Doktorum bu hafta izne cikacagi icin pazartesi nst cektir hastanedeki arkadaslara goster demisti. Pazartesi gunu ac agrin yine cikarsa sezerya olur da demisti.
Bu sabah hastaneye ac gip nst cektirdim ve agrim yine cikti. Gosterdigim coktor beklemenin anlami yok bebegi alalim bu agrilarla rahim ön duvari incelip yirtilabilir dedi. Cumadan beri 20 dakikada 1 agri. Gelip gidiyordu. Hafta sonu 15 dakimada bir agrim vardi. Adet agrisi gibi bir kasiklarimdan ve belimden gelip 1 dk kadar surup gidiyordu. O esnada karnim sertlesiyordu. Normalde bebegin ortaya toplanmalari var ya aynen oyle ama her 15 dakikada 1 omdugu icon o duzenli agri oluyormus. Akintim normalde nasilsa oyleydi yani suyum falan gelmedi kanamam olmadi. Sadece kivrandiran adet agrisi gibi agrim vardi.
Neyse lafi cok uzattim. Sezeryan ile dogurdum. Spinal anesteziydi ve cok sukur guzel gecti. Ben sadece panik omdu. Ayagim uyusmadi ya aci hissedersem dedim. Hissetmezsin dedi anestezi doktoru. Midem bulandi diye igne yaptilar hemen ve bulantim gecti. Tam dikis attar bitti tekrar banti ogurme geldi kustum. Oksijen verdiler. Sonra da odaya gecirdiler. Hastane devlet hastanesi ve eski bir hastane oldugundan cok tenha. Sadece ben dogum?yaptim bugun?ve tek kisi kaliyoru. Kocaman odada.
Hazirliklarim tamamlanamamisti. Cunku haftaya sezeryan gunumdu. Bu hafta cikolata ve lohusa serbeti alirim diyordum olmadi. Evden valizimi getirdiler ve acil sezeryan oldum.
Tavsiyem valizinizde bebek icin 4 ila 5 takim kiyafet olsun. Bebegi sarmak icin 4 tane penye kundaginiz olsun. Bizimkinin birini ameliyathnede kullandilar, birini giydirince kullandilar. Yetmedi ben 3 tane getirmistim. 1ine de isedi tum. Kiyafetler degisti.
Bebek icin mama kasigi mutlaka alin. Benim 37. Hafta dogdu sut gelmedi diye mama verildi siringa ile ama kasik ile daha rahat oldu. Yaniniza komposto alin. Ilk gun sivi gidarla beslen dediler.
Ben 2 gecelik 1 pijama aldim ve su an 2. Geceligi giydim. Deli gibi terliyorum ve sondam sabaha kadar kalacak. O nedenle pijama giyemeyecegim. Yaninizda geceliginiz de 3 tane olsun. depend 1 tane kullandim. Rahat oldu ama terletti ben de normal kulot giyip lohusa pedi taktim o daha rahat oldu.
Hep bu persembe ve cuma yasadigim kaynana stresinden erken geldi bu bebisim ya hayirlisi artik. Icinizi ferah tutun?stres yapmayin. Benim doktorumu ilk defa bugun gordum ama cok iyi biri. Yani hersey olacagina variyor.
Doğru yukarı kademesi var ama yine de kocamanPark yatakların da ara katı var canım içine yatak da koyunca gayet normal beşik yüksekliğinde oluyorama tabiki yeni doğan için sepet daha kullanışlı olur
Bebeğin Peşinden gitmesi daha iyi değil miBenim Doğumla ilgili verebileceğim tek tavsiye epidural sezaryen oldum. Şimdiki aklım olsa genel anestezi olurdum. Korkunç bir travmaydı. Bebek çıktıktan sonra kocam onun peşinden çıktı. Ve ben kabus gibi dakikalar yaşadım. Hala başına kalkarım beni bırakıp gittiği için.
Hadi ya... valla sigortam olsaydi baska hastaneleri dusunebilirdim ama ozel sigortam yok. Diger hastaneler hakkinda hic bir fikrim yok. Burasi en azindan anne bebek dostu diye geciyo. Cok fazla dogum oluyo hem 2 senede baya bir sey degismistir yahu.bugün 2 yil önce bizimkinde doğum yapmış bir arkadaşım aradi acayip eleştirdi suan yine keyfim kaçtı hastaneden soğudum
of of
magic fruit
Eşin doğuma mı girmişti canım? Genel anesteziden sonra toparlanmak zor diyor herkes, offf ben de çok korkuyorum, o an panik yaparım kesin.Benim Doğumla ilgili verebileceğim tek tavsiye epidural sezaryen oldum. Şimdiki aklım olsa genel anestezi olurdum. Korkunç bir travmaydı. Bebek çıktıktan sonra kocam onun peşinden çıktı. Ve ben kabus gibi dakikalar yaşadım. Hala başına kalkarım beni bırakıp gittiği için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?