E benim okuduklarım neydi o zamanyok hayatım yalan haber
ben doğum yapmiyom makara yapiyom burdan lütfen önden sizleri alalım benim takvim teee ay ortasıni gösteriyor bir aksilik olmazsa 17 18 19 eylül benimkisi
Çok şanslısınız@morcivertkedi bizde ilk torunun oda takımını anane alırmıs o yüzden oda takımını icini halıyı avizeyi annem
Arabaları ve perdeyi kaynanam aldı
Yok paketini bile açmadım valizde inş. kötü durmaz yakızlar mahalleden balon standı aldım internette 30du 15 e aldım yaa
siz denediniz mi pek hoş durduğunu söyleyemiycem
H honey bunchyesilus
Kaç cm açıklıkta vurdular? İğne acıtıyor diyorlar doğru mu?Ağrı oluyor, ishal ve adet ağrısı arası birşey aam doktorumun dediğine gore ağrının %10unu hissetmişim.
Ahh ahh keşke birileri bana bişe almak için tartışsa, ona sen beşik al diğerine sen de bebek arabası al derim ihtiyaçları pay ederim ohh miss. Bizim iki tarafta sindi biri de şu eksiğini alalım demiyor. İş başa düştü kimseden de beklentim yokbenim beşiğe ikisi de taleplendi. ama annem daha önce söylemisti. bende annem alacak diyince ayrı bi bozuldu zaten. bu dediğim 3-4 ay önce. sonra yengem bana o beşiği teklif etti bende kabul ettim ikisi de almasın dedim. şimdi de annemin içine sinmiyor iyice çocuk oyuncağı gibi oldu. hayır şimdi annem bunu alırsa kvler baya bozulacak biliyorum. kararsızım yani
Neden ki? Nereye gittiğini biliyorsunuz sonuçta?Benim Doğumla ilgili verebileceğim tek tavsiye epidural sezaryen oldum. Şimdiki aklım olsa genel anestezi olurdum. Korkunç bir travmaydı. Bebek çıktıktan sonra kocam onun peşinden çıktı. Ve ben kabus gibi dakikalar yaşadım. Hala başına kalkarım beni bırakıp gittiği için.
7 cm açıklıkta epidural yapılmıyor ama 3-45 cm en geç yapılıyor epidural. Sizinki neden o kadar gecikti?@Seymaaao
Ay pardon yazamamışım bir türlüNe kadar doğru olur bilmiyorum anlatmak sonuçta herkesin Doğum hikayesi farklı oluyor ama insan merak etmeden de duramıyor biliyorum.Epidural normal Doğum yaptım evet suyumun gelmesi ile başladı 41.haftada.1cm den 7cm açıklığa kadar sancı çektim epidural iğnesi yapıldı o ana kadar çok yavaş açılma oldu epiduralden sonra hızlandı bir anda hızla açılma oldu Doğum anı çok kolay geçti bir iki kez ıkınma da çıktı oğlum ama tabi sancı hissetmiyorum diye birşey yok en azından bende öyle oldu,ikinci çocuğu çok isteyen eşime bir daha asla derken tekrar aynı yoldayım.Şimdi görüyorum ki ne şekilde ne zorlukta doğuyorsa da herşeye değiyormuş evlat Hepsi sağlıkla gelsin de ne şekilde gelmeyi seçerlerse artık.
Anlatmam ne kadar doğru bilmiyorum. Belime iğne yapılıp sedyeye yatırıldım. Önüme perde gerildi. O an kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Eşim elimi tuttu. Bebek çıktı. Göbeğini kesip sarıp bana gösterdiler. Hayalimde o an kuzuma aşık olacam çok mutlu olacam diye kurmuştum ama yüzüne bile bakamadım çocuğun. Fena halde bir mide bulantısı oldu. Öğürmeye başladım. Bulantı için ilaç verildi. O arada çocuğu ameliyathaneden çıkardılar eşimde peşinden gitti. Ben tek başıma kaldım orda. Çırpına çırpına öğürdüm. Biraz bulantı azalınca ağrı hissettim karnımda. İçimde yapılan her Teması başlıyı ve acıyı hissettim. Anestezi çözülüyor biraz gaz vericez hafif uyuyacaksındiyip bir maske taktılar. İlk nefesi aldığımda boğulur gibi oldum ve öksürmeye başladım. Hem öğürdüm hem öksürdüm hem çırpındım hem ağladım. Gazı hemen kestiler ve biraz dayan az kaldı dediler. Bir de üstüne titreme geldi fena halde. Konuşamadım bile dişlerim birbirine çarpıyordu. Beş belki on dakika ama bana saatler gibigeldi. Isıtıcı koydular çarşafın altına ama kar etmedi. Ağrı kesici iğne yaptılar ama kesilmedi. Öğürmeye ve öksürmeye devam ettikçe dikiş yerim acıdı. Acıdıkça ağladım. Daha fazla ağrı kesici veremeyiz sabır dediler. Mide bulantısı geçti. Öksürme geçti. Titreme geçti. Ve ben o zaman ilk kez çocuğumun yüzünü gördüm. Ne hayaller kurmuştum. Hala hatırladıkça gözlerim doluyor. 9 yıl oldu. Ve ben epiduralin e sini bile duymak istemiyorum.Neden kabus gibi dakikalar yaşadın?
Mesele bebeğin peşinden gitmesi değil benim çok çaresiz ve sıkıntılı anlarımda yanlış olmamdı aslında. Oda pişman oldu çıktığına. Bilsem bırakırmıydım seni dedi birlikte yıllarca konuşup ağladık bunuBebeğin Peşinden gitmesi daha iyi değil mi
, çoğu eş Doğuma da girmiyor. Neden kabus gibi dakikalar yaşadın , dikişlerden mi korktun ?
Evet eşim girdi ve çıktıEşin doğuma mı girmişti canım? Genel anesteziden sonra toparlanmak zor diyor herkes, offf ben de çok korkuyorum, o an panik yaparım kesin.
Anestezi yapan kişiyle alakalı bence, acıyı hissetmemen gerekiyor normalde. Ben ilk kez böyle yorum okudum. O an sende acı hissedince korkmuşsun, eşinde gidince kendini yalnız hissedip travma yaşamışsın bir nevi. Korkmakta haklısın, istemezsen bir daha yaptırmazsın. Ama normalde epidural bence daha mantıklı, keşke sen de böyle talihsiz bir olay yaşamamış olsaydın.Anlatmam ne kadar doğru bilmiyorum. Belime iğne yapılıp sedyeye yatırıldım. Önüme perde gerildi. O an kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Eşim elimi tuttu. Bebek çıktı. Göbeğini kesip sarıp bana gösterdiler. Hayalimde o an kuzuma aşık olacam çok mutlu olacam diye kurmuştum ama yüzüne bile bakamadım çocuğun. Fena halde bir mide bulantısı oldu. Öğürmeye başladım. Bulantı için ilaç verildi. O arada çocuğu ameliyathaneden çıkardılar eşimde peşinden gitti. Ben tek başıma kaldım orda. Çırpına çırpına öğürdüm. Biraz bulantı azalınca ağrı hissettim karnımda. İçimde yapılan her Teması başlıyı ve acıyı hissettim. Anestezi çözülüyor biraz gaz vericez hafif uyuyacaksındiyip bir maske taktılar. İlk nefesi aldığımda boğulur gibi oldum ve öksürmeye başladım. Hem öğürdüm hem öksürdüm hem çırpındım hem ağladım. Gazı hemen kestiler ve biraz dayan az kaldı dediler. Bir de üstüne titreme geldi fena halde. Konuşamadım bile dişlerim birbirine çarpıyordu. Beş belki on dakika ama bana saatler gibigeldi. Isıtıcı koydular çarşafın altına ama kar etmedi. Ağrı kesici iğne yaptılar ama kesilmedi. Öğürmeye ve öksürmeye devam ettikçe dikiş yerim acıdı. Acıdıkça ağladım. Daha fazla ağrı kesici veremeyiz sabır dediler. Mide bulantısı geçti. Öksürme geçti. Titreme geçti. Ve ben o zaman ilk kez çocuğumun yüzünü gördüm. Ne hayaller kurmuştum. Hala hatırladıkça gözlerim doluyor. 9 yıl oldu. Ve ben epiduralin e sini bile duymak istemiyorum.
9 sene önce epidural oranı bukadar yaygın değildi belki acemilikten belki sizin bünyenize işlemedi , ama kötü bir tecrübe olmuş gerçektenAnlatmam ne kadar doğru bilmiyorum. Belime iğne yapılıp sedyeye yatırıldım. Önüme perde gerildi. O an kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Eşim elimi tuttu. Bebek çıktı. Göbeğini kesip sarıp bana gösterdiler. Hayalimde o an kuzuma aşık olacam çok mutlu olacam diye kurmuştum ama yüzüne bile bakamadım çocuğun. Fena halde bir mide bulantısı oldu. Öğürmeye başladım. Bulantı için ilaç verildi. O arada çocuğu ameliyathaneden çıkardılar eşimde peşinden gitti. Ben tek başıma kaldım orda. Çırpına çırpına öğürdüm. Biraz bulantı azalınca ağrı hissettim karnımda. İçimde yapılan her Teması başlıyı ve acıyı hissettim. Anestezi çözülüyor biraz gaz vericez hafif uyuyacaksındiyip bir maske taktılar. İlk nefesi aldığımda boğulur gibi oldum ve öksürmeye başladım. Hem öğürdüm hem öksürdüm hem çırpındım hem ağladım. Gazı hemen kestiler ve biraz dayan az kaldı dediler. Bir de üstüne titreme geldi fena halde. Konuşamadım bile dişlerim birbirine çarpıyordu. Beş belki on dakika ama bana saatler gibigeldi. Isıtıcı koydular çarşafın altına ama kar etmedi. Ağrı kesici iğne yaptılar ama kesilmedi. Öğürmeye ve öksürmeye devam ettikçe dikiş yerim acıdı. Acıdıkça ağladım. Daha fazla ağrı kesici veremeyiz sabır dediler. Mide bulantısı geçti. Öksürme geçti. Titreme geçti. Ve ben o zaman ilk kez çocuğumun yüzünü gördüm. Ne hayaller kurmuştum. Hala hatırladıkça gözlerim doluyor. 9 yıl oldu. Ve ben epiduralin e sini bile duymak istemiyorum.
3-7 cm açıklık beklendikten sonra epidural yapılıyor,benim son ana kadar bekledi dr. bende hiç sorgulamadım doktoruma çok güvendiğim için.Kaç cm açıklıkta vurdular? İğne acıtıyor diyorlar doğru mu?
Ahh ahh keşke birileri bana bişe almak için tartışsa, ona sen beşik al diğerine sen de bebek arabası al derim ihtiyaçları pay ederim ohh miss. Bizim iki tarafta sindi biri de şu eksiğini alalım demiyor. İş başa düştü kimseden de beklentim yok
Neden ki? Nereye gittiğini biliyorsunuz sonuçta?
7 cm açıklıkta epidural yapılmıyor ama 3-45 cm en geç yapılıyor epidural. Sizinki neden o kadar gecikti?
Tövbe bir daha. Acıbadem Bakırköy’de yaşadım bunu. Kimseye dilemem ve tavsiye etmem.Anestezi yapan kişiyle alakalı bence, acıyı hissetmemen gerekiyor normalde. Ben ilk kez böyle yorum okudum. O an sende acı hissedince korkmuşsun, eşinde gidince kendini yalnız hissedip travma yaşamışsın bir nevi. Korkmakta haklısın, istemezsen bir daha yaptırmazsın. Ama normalde epidural bence daha mantıklı, keşke sen de böyle talihsiz bir olay yaşamamış olsaydın.
Belki haklısındır. Bünyemle ilgilidir.9 sene önce epidural oranı bukadar yaygın değildi belki acemilikten belki sizin bünyenize işlemedi , ama kötü bir tecrübe olmuş gerçekten
Tansiyonu kontrol et canim. Ben de hic beklemedigim anda boyle bir problemle karsilastim. Simdi gun icinde olcuyorum hep. Bas agrim var, bazen carpinti oluyor, nefes darligi. Cok yorgun hissediyorum. Asiri sicaklarin da etkisi var tabi.Geçmiş olsun benimde ayaklarım ellerim sisiyo ama yüzüm cok sis değil herkes normal dio bende endiselenmiyo degilim
bunlar hangi hastane ve doktor gozetiminde olduAnlatmam ne kadar doğru bilmiyorum. Belime iğne yapılıp sedyeye yatırıldım. Önüme perde gerildi. O an kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Eşim elimi tuttu. Bebek çıktı. Göbeğini kesip sarıp bana gösterdiler. Hayalimde o an kuzuma aşık olacam çok mutlu olacam diye kurmuştum ama yüzüne bile bakamadım çocuğun. Fena halde bir mide bulantısı oldu. Öğürmeye başladım. Bulantı için ilaç verildi. O arada çocuğu ameliyathaneden çıkardılar eşimde peşinden gitti. Ben tek başıma kaldım orda. Çırpına çırpına öğürdüm. Biraz bulantı azalınca ağrı hissettim karnımda. İçimde yapılan her Teması başlıyı ve acıyı hissettim. Anestezi çözülüyor biraz gaz vericez hafif uyuyacaksındiyip bir maske taktılar. İlk nefesi aldığımda boğulur gibi oldum ve öksürmeye başladım. Hem öğürdüm hem öksürdüm hem çırpındım hem ağladım. Gazı hemen kestiler ve biraz dayan az kaldı dediler. Bir de üstüne titreme geldi fena halde. Konuşamadım bile dişlerim birbirine çarpıyordu. Beş belki on dakika ama bana saatler gibigeldi. Isıtıcı koydular çarşafın altına ama kar etmedi. Ağrı kesici iğne yaptılar ama kesilmedi. Öğürmeye ve öksürmeye devam ettikçe dikiş yerim acıdı. Acıdıkça ağladım. Daha fazla ağrı kesici veremeyiz sabır dediler. Mide bulantısı geçti. Öksürme geçti. Titreme geçti. Ve ben o zaman ilk kez çocuğumun yüzünü gördüm. Ne hayaller kurmuştum. Hala hatırladıkça gözlerim doluyor. 9 yıl oldu. Ve ben epiduralin e sini bile duymak istemiyorum.
Evet hava nemli ve sıcak burdada tansiyonum genelde düşük çıkar ama şüphelenirsem eczaneden olctururumTansiyonu kontrol et canim. Ben de hic beklemedigim anda boyle bir problemle karsilastim. Simdi gun icinde olcuyorum hep. Bas agrim var, bazen carpinti oluyor, nefes darligi. Cok yorgun hissediyorum. Asiri sicaklarin da etkisi var tabi.
Ama epiduralden sonrası kolay oldu değil mi? Biz doktorla konuştuk bugün 4 cm açıklıkta uygulanır 5ten sonrası risk dedi bana. Ben de epidurale rağmen yapamazsam epidural sezeryana dönerim diye düşünüyorum.3-7 cm açıklık beklendikten sonra epidural yapılıyor,benim son ana kadar bekledi dr. bende hiç sorgulamadım doktoruma çok güvendiğim için.
Bir daha böyle bir tecrübe yaşamazsın umarımTövbe bir daha. Acıbadem Bakırköy’de yaşadım bunu. Kimseye dilemem ve tavsiye etmem.
Belki haklısındır. Bünyemle ilgilidir.
Hayırlı olsun Gözün aydın canim sanada geçmiş olsun Allah sağlıklı uzun ömür nasip etsin bebegineEylül bebekleri birer birer doğmaya başladı. Ben de sabah sezeryan oldum. 2200gr kız bebeğimiz oldu. Darısı bekleyenlere.
Benim açılmam çok yavaş ilerledi toplamda 16 saati buldu 7 cm’e ulaşması o sebeple iğne geç yapıldı çünkü sancıyı hissetmezsende açılma tamamlanamıyor bu durumda doğumu geciktiriyor tabi sonrası çok kısa sürdü 10 dk.içinde oğlumu gördümAma epiduralden sonrası kolay oldu değil mi? Biz doktorla konuştuk bugün 4 cm açıklıkta uygulanır 5ten sonrası risk dedi bana. Ben de epidurale rağmen yapamazsam epidural sezeryana dönerim diye düşünüyorum.
Bir daha böyle bir tecrübe yaşamazsın umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?