Sana daha acayip bişi söyleyim. bazı ballandıra ballandıra Doğum hikayesi yazan arkadaşların yüzyüze tam da samimi olmadıklarını itiraf ettiklerini duydu bu kulaklar. Sanki en güzel kompozüsyon yarışası varmış gibi süslediklerini itiraf ettiler. Kimisi de hiç bnm yaşadıklarımı yaşamadıklarına çok rahat olduklarına yemin ettiler. Bende bunlarıyaşayacağımı bilmiyordum. Zaten paylaşmak için burdayız.Şurda birkaç haftaya okuruz herkesin hikayesini.
Benimde 2 gündür aşırı hareketliydi bugün yavaş hareket ettikçe aşağıyı cok acitiyordu bugün hareketi azaldı ama benim bildiğim kanala girdiğinde hareket azalması olmaz mi acaba senin şuan kanalda miydiKızlar oğlanın hareketler azalmıştı. 3 gündür inanılmaz arttı durmuyor resmen. O hareket ettikçe aşağı baskı artıyor . Kanalda olmasından kaynaklı huzursuz da o yüzden mi böyle acaba
Neden peki böyle olmuş sordun mu hiç doktoruna, tabii böyle kötü bir tecrübeyle istemezsin haliyle, bende epidural oldum ama doktorum hiç bilgilendirmedi beni, hareketlerini hissettikçe canım yanacak sandım hep, hiç yanmadı ama öyle sandığım için korktugumu hatırlıyorum, onun dışında herşey yolundaydı şükür, şimdi yine aynı şekilde olacak, genel ya da epidural ya da normal insan tedirgin oluyor ister istemez ama doktorum bana biz spinal tercih ediyoruz dogar dogmaz tenine yatırıp, temas kurup emziriyoruz deyince, korkudan ziyade bir heyecan sardı beniAnlatmam ne kadar doğru bilmiyorum. Belime iğne yapılıp sedyeye yatırıldım. Önüme perde gerildi. O an kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Eşim elimi tuttu. Bebek çıktı. Göbeğini kesip sarıp bana gösterdiler. Hayalimde o an kuzuma aşık olacam çok mutlu olacam diye kurmuştum ama yüzüne bile bakamadım çocuğun. Fena halde bir mide bulantısı oldu. Öğürmeye başladım. Bulantı için ilaç verildi. O arada çocuğu ameliyathaneden çıkardılar eşimde peşinden gitti. Ben tek başıma kaldım orda. Çırpına çırpına öğürdüm. Biraz bulantı azalınca ağrı hissettim karnımda. İçimde yapılan her Teması başlıyı ve acıyı hissettim. Anestezi çözülüyor biraz gaz vericez hafif uyuyacaksındiyip bir maske taktılar. İlk nefesi aldığımda boğulur gibi oldum ve öksürmeye başladım. Hem öğürdüm hem öksürdüm hem çırpındım hem ağladım. Gazı hemen kestiler ve biraz dayan az kaldı dediler. Bir de üstüne titreme geldi fena halde. Konuşamadım bile dişlerim birbirine çarpıyordu. Beş belki on dakika ama bana saatler gibigeldi. Isıtıcı koydular çarşafın altına ama kar etmedi. Ağrı kesici iğne yaptılar ama kesilmedi. Öğürmeye ve öksürmeye devam ettikçe dikiş yerim acıdı. Acıdıkça ağladım. Daha fazla ağrı kesici veremeyiz sabır dediler. Mide bulantısı geçti. Öksürme geçti. Titreme geçti. Ve ben o zaman ilk kez çocuğumun yüzünü gördüm. Ne hayaller kurmuştum. Hala hatırladıkça gözlerim doluyor. 9 yıl oldu. Ve ben epiduralin e sini bile duymak istemiyorum.
Coraspirini bende bıraktıktan sora oldu bu şişlikler siz söyleyince anladım ama mecbur bırakıyoruzEvet canım coraspirini tansiyon sorunu çıkanlara veriyorlar hem tansiyona hem bebeğe iyi geliyor. Bırakınca ortaya çıkmış olabilir. Benim tansiyon hiç aşırı yükselmedi ama idrarda protein kaçağı çıktı. Ben o zamandan beri sıfır tuzlu yiyorum, tansiyon ilacı içiyorum çok şükür bu haftalara rahatça gelebildik. Arkadaşımın malesef çok geç fark edilmiş erken doğumun eşiğinden döndü ama bebeği beslenememiş 38.haftada 1800 gram doğdu.
benim ilki yazmıştım spinal hikayemi ben de hep aşık oldum .v.s. diyenlere şaşıyordum yani hiç aşık falan olmadımSana daha acayip bişi söyleyim. bazı ballandıra ballandıra Doğum hikayesi yazan arkadaşların yüzyüze tam da samimi olmadıklarını itiraf ettiklerini duydu bu kulaklar. Sanki en güzel kompozüsyon yarışası varmış gibi süslediklerini itiraf ettiler. Kimisi de hiç bnm yaşadıklarımı yaşamadıklarına çok rahat olduklarına yemin ettiler. Bende bunlarıyaşayacağımı bilmiyordum. Zaten paylaşmak için burdayız.Şurda birkaç haftaya okuruz herkesin hikayesini.
Evet kanalda canımBenimde 2 gündür aşırı hareketliydi bugün yavaş hareket ettikçe aşağıyı cok acitiyordu bugün hareketi azaldı ama benim bildiğim kanala girdiğinde hareket azalması olmaz mi acaba senin şuan kanalda miydi
Sezeryan olacaklar için spinal+epidural en mantıklısı sanırımYani genel anestezi istemeyenler için.
Doktorum genel dedi. Epidural diye tutturan bn oldum. Israr ettim. Normalde o gazı verdiklerinde hafif onlar bni kapatana kadar uyuklamam gerekiyormuş. Gaza allerjik reaksiyon gösterdi bünyem soluyamadım. Orda filim koptu zaten. Mide bulantısı öğürme filan iyice panik oldum bilmiyordum öyle olacağını. Doktorumu dinlemeliydim. Sana uygun görüyorsa dinle tabiiki. Ama bnmki uygun görmedi ve haklı çıktı.Neden peki böyle olmuş sordun mu hiç doktoruna, tabii böyle kötü bir tecrübeyle istemezsin haliyle, bende epidural oldum ama doktorum hiç bilgilendirmedi beni, hareketlerini hissettikçe canım yanacak sandım hep, hiç yanmadı ama öyle sandığım için korktugumu hatırlıyorum, onun dışında herşey yolundaydı şükür, şimdi yine aynı şekilde olacak, genel ya da epidural ya da normal insan tedirgin oluyor ister istemez ama doktorum bana biz spinal tercih ediyoruz dogar dogmaz tenine yatırıp, temas kurup emziriyoruz deyince, korkudan ziyade bir heyecan sardı beni
Evet, ben de bu konu hakkinda okuyunca aydinlandim. Biraktiktan sonra basladi bu sorun. Bi de simdi bebegin gelisimini merak ediyorum. Cuma gunu kontrolum var. Normalde hep onde gidiyordu gelisimi. Yavasladi mi acaba merak ediyorum.Coraspirini bende bıraktıktan sora oldu bu şişlikler siz söyleyince anladım ama mecbur bırakıyoruz-EarthLing-
Sonu güzel olmuş. Bu kez hem başı hem sonu güzel olsun inşallahBenim açılmam çok yavaş ilerledi toplamda 16 saati buldu 7 cm’e ulaşması o sebeple iğne geç yapıldı çünkü sancıyı hissetmezsende açılma tamamlanamıyor bu durumda doğumu geciktiriyor tabi sonrası çok kısa sürdü 10 dk.içinde oğlumu gördüm
Ya çok güzel bi konuya değindin, ben de bebeğimi çok ama çok merak ediyorum ama bir yandan da çok korkuyorum lütfen yanlış anlaöayın ama ya o an sevemezsem diye çekiniyorum.benim ilki yazmıştım spinal hikayemi ben de hep aşık oldum .v.s. diyenlere şaşıyordum yani hiç aşık falan olmadım
bildiğin çirkin bu dedim
sonradan melek gibi bişey oldu pamuk oldu ama
O kapkara sey diye bahsettigin aslinda senin organin ve oradan bir dunya cikacak. Insan kendi bedeninden neden tiksinsin ki? Hem hadi seninki gecici bir degisiklik olabilir ama herkesin vajinasi farkli, kucuk, buyuk, beyaz, kahve, belki siyah... yaslaninca da sarkacak mesela. Erkekler kendi bedenleriyle ilgili hic boyle seyler dusunuyorlar midir acaba? Sanmiyorum.Hadi hayırlısı bakalım. Bir avazda kurtulursun inşallah
Ben çatlamadım şimdiye kadar. Umarım şimdiden sonra olmaz. Bacaklarım ve popomda ergenlikten beri çatlak var. Gebeliklerimde korktum ama yeni çatlak oluşmadı. Ama şu kararma çok fena baya bi beyaz tenliyim o kapkara şeyi görünce ay kusacaktım nerdeyse. İnşallah düzelir. Öyle kalırsa cinsel hayatım biter korkarım.
Erkekler ne düşünür bilmem. Ama bnm tepkin birden bu kadar dramatik bir değişiklik olmasıyla ilgili. 6. Aydan beri görmüyordum arkadaşı. Çok değişmişti. Yaşlanınca sarkması da 1 günde olmayacağından göre göre alışırız diye düşünüyorum.O kapkara sey diye bahsettigin aslinda senin organin ve oradan bir dunya cikacak. Insan kendi bedeninden neden tiksinsin ki? Hem hadi seninki gecici bir degisiklik olabilir ama herkesin vajinasi farkli, kucuk, buyuk, beyaz, kahve, belki siyah... yaslaninca da sarkacak mesela. Erkekler kendi bedenleriyle ilgili hic boyle seyler dusunuyorlar midir acaba? Sanmiyorum.
hayırlısı olsun canımTuboz eğer İstanbul’a gelebilirsem dr um Bahçelievler memorial da. Orda yapıcam. Gelemezsem Gaziantep medical park ta yapıcam doğumumu.
Sezeryan olacaklar için spinal+epidural en mantıklısı sanırımYani genel anestezi istemeyenler için.
valla kasmamak lazım her türlü hissedebilirizSonu güzel olmuş. Bu kez hem başı hem sonu güzel olsun inşallah
Ya çok güzel bi konuya değindin, ben de bebeğimi çok ama çok merak ediyorum ama bir yandan da çok korkuyorum lütfen yanlış anlaöayın ama ya o an sevemezsem diye çekiniyorum.
Rabbim şifa versin bebeğine en kısa zamanda çıkar insallah yanında olurKizlar bir tavsiye daha emzirme uastigi cok isime yaradi. Acaba alsam mi, almasam mi, bosuna masraf mi derken aldim ve hastanede cok faydasini gordum.Ozellikle sezeryan olanlar mutlaka hastaneye goturun yaninizda. Karnimdan egilemedim yataktan kalkip koltuga oturdum kucagima da yastigi ustune de bebegi oyle rahat emzirdim.
Spinal anestezi olanlar kafein bas ve omuz agrisina iyi geliyor. Bol bol nescafe icin. Ben sekerli icemiyorum diye 2si bir arada olanlardan aldim yanima. Daha dogrusu hastanenin karsisi market, marketten aldirdim.
Dua edin bebisim yogunbakimdan ciksin. Bugun ve yarin orada gibi duruyor. Sekeri dusmus yavrumun. Serum takmislar. Yanimdayken en azindan emziriyordum zorla da olsa. Emzirme araligi uzayinca sekeri dusmus. Cok duygulandim kuvozde gorunce.
Hayırlısı olsun sağlıcakla kucağına alırsın inşallah canim açılma olunca mi su geliyo acabaKızlar suyum geldi ve 3 cm açılmam var akşama yada sabaha doğum gerçekleşirmiş . Dualarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?