Amin inşallah cümlemizin büyütmeyi nasip etsin darısı sizlere inşallah döner allah büyükAllah güle güle büyütmeyi nasip etsinBenim şuan bebek ters durduğu için ekstra korkuyorum doğum başlarsa diye. Doktor dönmezse eğer 10 Eylül gibi sezeryan dedi.
Simit gibi olan. Yaninda kucuk dikdortgen parcasi da var benimkinin set seklinde.Canım emzirme yastığı dediğin u şeklinde simit gibi olanlar var o mu yoksa küçük dikdörtgen şeklinde olan mı?
Kıyamam kuzum yaa inşallah hemen iyileşir
Degisiyo ozaman zamani geldiğinde sorarım bendeHer doktorun, her hastanenin lens konusunda farklı bir uygulaması var. Ben doktoruma sordum takabilirsin dedi. Daha önce de genel anestezi ile farklı hastanelerde pek çok işlem yapıldı kiminde lensi sorun etmediler kiminde çıkart dediler.
Oda cok sicak, fazla giyinmekten olmus olabilir mis. Giydirdigim de alt ust takim ve icinde zibini. Ondan size en ince kiyafetleri bulun dedim zaten. Cok giydirmedim.Allah Allah geçmiş olsun
ne biçim yoğun bakım
hay Allahim ya
Allah tan acil şifa diliyorum kuzumuza
ateş neden cıktı ne dediler
Sagma makinasi goturdum ama beceremedim. Hastaneninkini kullaniyorum. Yeni acilmamis aparat veriyorlar sen makinaya takip sagiyorsun. Benim memisler yara oldu. Mutlaka gogus ucu icin catlak kremi goturun ve mutlaka biberon da goturun her ihtimale karsi.T tuboz kız sen de mi doğum yaptın, ay ben şokGözün aydın sağlıkla büyüt bebişini canım benim
Plm123 inşallah çabucak çıkar bebişin ordan Sütünü sağıyor musun peki sağma mak. götürmüş müydün hastaneye? Onlarda oluyormuş gerçi. Biberon gerekti mi mesela? Ben de bavulumu hazırlıyorum, bebiş fazla beklemicek gibi geliyor bana.
Ayyyy kiyamam sanaaaaa. Bana bu dogumda dikisler atilirken ogurme geldi ve gelir gelemz hemen anestezi uzmani igne yapmalarini soyledi. Dedigin gibi nefes alamadim konusamadim oksijen verdiler ve sadece 2 kez öğürüp kustum hemen temizleyip sildiler. Oksijen sayesinde tekrar öğürmedim. Dijisler esnasinda da oncesinde de aci hissetmedim hareketleri hissettim.Anlatmam ne kadar doğru bilmiyorum. Belime iğne yapılıp sedyeye yatırıldım. Önüme perde gerildi. O an kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Eşim elimi tuttu. Bebek çıktı. Göbeğini kesip sarıp bana gösterdiler. Hayalimde o an kuzuma aşık olacam çok mutlu olacam diye kurmuştum ama yüzüne bile bakamadım çocuğun. Fena halde bir mide bulantısı oldu. Öğürmeye başladım. Bulantı için ilaç verildi. O arada çocuğu ameliyathaneden çıkardılar eşimde peşinden gitti. Ben tek başıma kaldım orda. Çırpına çırpına öğürdüm. Biraz bulantı azalınca ağrı hissettim karnımda. İçimde yapılan her Teması başlıyı ve acıyı hissettim. Anestezi çözülüyor biraz gaz vericez hafif uyuyacaksındiyip bir maske taktılar. İlk nefesi aldığımda boğulur gibi oldum ve öksürmeye başladım. Hem öğürdüm hem öksürdüm hem çırpındım hem ağladım. Gazı hemen kestiler ve biraz dayan az kaldı dediler. Bir de üstüne titreme geldi fena halde. Konuşamadım bile dişlerim birbirine çarpıyordu. Beş belki on dakika ama bana saatler gibigeldi. Isıtıcı koydular çarşafın altına ama kar etmedi. Ağrı kesici iğne yaptılar ama kesilmedi. Öğürmeye ve öksürmeye devam ettikçe dikiş yerim acıdı. Acıdıkça ağladım. Daha fazla ağrı kesici veremeyiz sabır dediler. Mide bulantısı geçti. Öksürme geçti. Titreme geçti. Ve ben o zaman ilk kez çocuğumun yüzünü gördüm. Ne hayaller kurmuştum. Hala hatırladıkça gözlerim doluyor. 9 yıl oldu. Ve ben epiduralin e sini bile duymak istemiyorum.
Ben spinal oldum ikisini de. Tavsiye ederim. Ben de spinal icin kotu hikayeler duymustum. Yok igneyi kac kez batirdilar dogru yeri bulamdilar vs vs gibi. Cok sukur igne incecik bisey sinek isirigi gibi acisi. Yani cok acimiyor. Igneden 2 -3 dk sonra ayaklar uyusuyor zaten. Ignenin yerine de bant yapistiriyorlar. Rahatti.Sezeryan olacaklar için spinal+epidural en mantıklısı sanırımYani genel anestezi istemeyenler için.
O agri spinalin yan etkisi. Nescafe ve kola icmemi onerdiler iyi geldi. Doktorum agrikesici de verdi. Basim ve omuzlarim cok agridi benim de bu defa.Banada spinal daha iyi geliyor bebeğin her anını görüyorsun, yoğun bir bulantı hissi bendede olmuştu acı yavaş yavaş başlıyor hemen bir ağrı kesici yaptirmistim.grnel anestezide uyanan arkadaşlarım korkunç bir acıyla uyandığını söylüyor. Benim sezaryandan sonra omuzlarım tutulmuştu nefes bile alırken batıyordu, sezaryan acımı bastırmıştı. Ya ameliyathanenin soğukluğundan yada iğnenin etkisi var mi yaşayan bilmiyorum suan gene olur mu diye korkuyorum
Ayyy ilk gebelikte ben, ya bebegimi sevmezsem ya begenmezsem diye agliyordum. Sonuc mu? Su an bayiliyorum kizima. Ilk gordugum an ne hissedecegimi, hangi duyguyu once hissedecegimi sasirip duygu karmasasi yasayip kalakalmistim ama nedense icimden aglamak gelmisti ve aglamistim.Sonu güzel olmuş. Bu kez hem başı hem sonu güzel olsun inşallah
Ya çok güzel bi konuya değindin, ben de bebeğimi çok ama çok merak ediyorum ama bir yandan da çok korkuyorum lütfen yanlış anlaöayın ama ya o an sevemezsem diye çekiniyorum.
Ay çok kötü olmuş inşallah bidaha yaşamassın inşallah kimse yaşamazAnlatmam ne kadar doğru bilmiyorum. Belime iğne yapılıp sedyeye yatırıldım. Önüme perde gerildi. O an kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Eşim elimi tuttu. Bebek çıktı. Göbeğini kesip sarıp bana gösterdiler. Hayalimde o an kuzuma aşık olacam çok mutlu olacam diye kurmuştum ama yüzüne bile bakamadım çocuğun. Fena halde bir mide bulantısı oldu. Öğürmeye başladım. Bulantı için ilaç verildi. O arada çocuğu ameliyathaneden çıkardılar eşimde peşinden gitti. Ben tek başıma kaldım orda. Çırpına çırpına öğürdüm. Biraz bulantı azalınca ağrı hissettim karnımda. İçimde yapılan her Teması başlıyı ve acıyı hissettim. Anestezi çözülüyor biraz gaz vericez hafif uyuyacaksındiyip bir maske taktılar. İlk nefesi aldığımda boğulur gibi oldum ve öksürmeye başladım. Hem öğürdüm hem öksürdüm hem çırpındım hem ağladım. Gazı hemen kestiler ve biraz dayan az kaldı dediler. Bir de üstüne titreme geldi fena halde. Konuşamadım bile dişlerim birbirine çarpıyordu. Beş belki on dakika ama bana saatler gibigeldi. Isıtıcı koydular çarşafın altına ama kar etmedi. Ağrı kesici iğne yaptılar ama kesilmedi. Öğürmeye ve öksürmeye devam ettikçe dikiş yerim acıdı. Acıdıkça ağladım. Daha fazla ağrı kesici veremeyiz sabır dediler. Mide bulantısı geçti. Öksürme geçti. Titreme geçti. Ve ben o zaman ilk kez çocuğumun yüzünü gördüm. Ne hayaller kurmuştum. Hala hatırladıkça gözlerim doluyor. 9 yıl oldu. Ve ben epiduralin e sini bile duymak istemiyorum.
Çok iyiyiz teyzesi merak etme şuan emzirmeye kalktım mucizem kucağımda
Canim evdesiniz siz artik degil mi. Iyi olmaniza sevindim.Çok iyiyiz teyzesi merak etme şuan emzirmeye kalktım mucizem kucağımdaAllah hepinize sağlıkla kavuşmaları nasip etsin
çok şükür canım ya meraktan catlattin çok sevindim evdesiniz artık ❣Çok iyiyiz teyzesi merak etme şuan emzirmeye kalktım mucizem kucağımdaAllah hepinize sağlıkla kavuşmaları nasip etsin
Yaaa sondayi ne zaman cikartiyolarrr ertesi gun cekim yaptircaktim güyabenim olmadı canım ama tabi olabilir ben de öyle yapmıştım her ihtimale karşılık sezaryen olursa zaten sonda falan da var süslenmenin alemi yok altıma işerken :)))))
aynı gün canım inşallah bir aksilik olmazsa uyuşukluk açılıyo bacaklardaki sonda da çıkıyo… ertesi güne pek keyifli ve konforlu olamasan da fotoğraf çekimi için hazırsın...Yaaa sondayi ne zaman cikartiyolarrr ertesi gun cekim yaptircaktim güya
Alo 184 ten şikayet edebilirsinGunaydin kizlar. Yogunbakim bolumune kiziyordum ama o degil hemsiresine kizdigimi farkettim. Bir tane hemsireye emzirdikten sonra saat kac gibi geleyim diye soruyorum, 3.5 -4 gibi gelin biz sizi arariz diyor. Tamam bund sorun yok. Bende gidiyorum 4 gibi uyuyorsa uyandirip emziriyorum.
Ama gicik oldugum hemsire sizin bebeginiz daha uyuyor diyip gonderiyor beni. Benim bebegim en son gece 2de emmis uyumus saat olmus 5.45 gittim bebegi emzireyim diye. Sizin bebeginiz dah uyuyor, uyaninca haber veririz diyor. Hayir bunu diyen hemsire hanim dogum servisinde nobetciyken de aman bebeginizin sekeri duser uyusa bile uyandirip mutlaka emzirin diyen ayni hemsire. Bir insan neden orda baska burda baska konusur. Neymis yogunbakimda bebegin sekeri dusmezmis cunku serumu varmis.
Yahu ben bebegi dogurdugumun 1. Gunu emmedigi icin sekeri 65e kadar dustu. Sen yogunbakimda nasil 50 ye kadar dusurdun. Birak emsin iste. Ben bu hemsireyi nereye sikayet etsem. Ya gitsin bu suratsizlikla ve bu insanliktan uzak tavriyla hemsire olmasin oluyorsa da yenidogan yogunbakimda calismasin. Nolur bana saglikci arkadaslar bir akil verin. Cok kizdim kiza. Uyaninca once emzirirsiniz sonra mama veririrz diyor. Benim sutum varken neden mama verelim.
Öncelikle gecmis olsun umarim bir daha yasamazsiniz ayni seyleri ama bu tarz hikayelere bakiyorum hep gecmiste yasanmis bir 5 yil önce sanirim ay bile farkediyor tibbin gelismesi icin..sezerryan sonrasi agri hissedeni biliyorum ama o ani hissetmeniz tamamen anestezi uzmanimin basarisizligi..hayirli dogumlar diliyorumSizin adınıza sevindim. İlaç meselesini bilmiyorum. Her Doğum şekliyle ilgili güzel hikayeler de var kötü hikayeler de. Kuzenim suda normal Doğum yaptı öve öve bitiremiyor mesela. Komşum aynı Doğumu korku filmi gibi anlatıyor. Her gebelik nasıl şahsına münhasırsa sanırım Doğum şekli de öyle. Her İnsanın ağrı eşiği, psikolojisi, sabrı, cesareti, bünyesi farklı. İyi bir doktor zaten bu konuda doğru yönlendiriyor hastasını. Benim gibi olmaz yapamazsın dendiği halde tutturmamak gerekmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?