Ozaman o giysiler sana cok rahat kasmadan olur. Ben de daha büyürüm diye Xl baktim ama L aldim kyiki L almisim. Gobek te dogumda hic inmese bebek kadar kesin inecek rahat ol, suslu gecelikleri giyebilirsin.

Evet öyle. Sütüm gelmiyor nasıl sağdınız ilk zamanlar hemşire pompa kullanma hemen dedi. Önce biraz elle kendi sütünü sağ dedi ama olmuyor
[/QUOTE]
Once altin kural sutum gelmiyor demiyoruz. Sutum cok var gelecek diye olumlu dusunecegiz. Benim de hemen gelmedi sütüm. Ama hep sutum var dedim. Meme basini sıkınca ama derin siyah yeri ile birlikte sikacan sadece ucunu sikarsan acir. Sana bu konuda hemsireler yardimci olur. Ilk gun hic bir sekilde damla yoktu memenin birinde digerinde de sadece su gibi birsey cikti o kadar. Bebek emmeye cok istekliydi emdi ama cikaramadi. 2. Gun biraz sut olustu bu defa bebek ememedi. 3. Gun sutum bolca indi. Evde sezeryanli kisim islanmasin diye belime havlu dolayip memisleri ilik su ile yikadim sut oyle arttti 3. Gunde.
El ile daha acisiz bir sagim oluyor biraz sabirli olup denemeye devam etmek lazim. Hic sut cikmayacak gibi geliyor ama sagmaya calistikca geliyor. Zaten bebegin midesi kiraz kadarmis.

Bende
bu dogumda bile odem gitti bacaklarim gebelige gore daha inceldi. Onceden şişlik varmis ben yok desem de esim de farketti. Hic evham yapma.

2 gecelik 1 sabahlık, iki de pijama takımı aldım bunlardan ikisi şık ikisi spor. Evet Allahtan giyilen bi şey
Kizlar gecelik hic cok degil emin olun. Ben sürekli gecelik giyiyorum. Pijamalar karnimi sıkıp acıtıyor sezeryan oldugundan. Gecelikleri eve yikamaya gönderiyorum ogrenci gibi yikayip getiriyorlar. Tabi ben hastanede cok kaldim onjn da etkisi oldu ama gkyiliyor.
Terleyip terleyip degistirirsiniz.

Ben de esim doguma girsin isterdim ilk dogumumu yapmadan once. Am dogurduktan sonra dedim kendime bazi seyler ozel kalmali esler arasinda bile. Yani dogum anne ve bebek arasinda ozel olmali. Ben agladim zirladim tamanrm duygusala bagladim esim o hallerimi gormesin istedim. Ama bu istek dogumu yasadiktan sonra olustu. Dogumdan once ise bebek ikimizin de bebegi esim ile birlikte yaptik birlikte de doguralim mantigi vardi bende.
Esleriniz istemezse doguma girmesi konusunda zorlamayin bence.
Babalik duygusu da cok farkli ne yaparsak yapalim biz o duyguyu anlayamayiz. Ayni sekilde eslerimiz de annelik duygusunu anlayamaz o da bize ozgu.

En azından günü belli bak bize mechullerdeyiz :)
Canim benim de gunu belliydi ama 1 hafta one geliverdi. Sadece ustunde hosgeldin bebek yazan cikolatalardan alabildik.
Hastaneden cikinca esimi gonderip badem sekeri, kus lokumu aldirip kavanozlara koyacagim ben de eve gelenler icin. Dagitmalik lavanta keselerim var ama karton poset almamistim daha. Herseyi bu haftaya birakmistim. Artik gelwnlerinzeline posetsiz veririm diyorum.

Karnım toplanıp duruyor ilk yalancı kasılmalarımı anca yaşıyorum galiba uyuyamadım bu aşamaya gelmem 37+5 sürdüyse doğumu Allah bilir
Canim saate baksana o kasilma esnasinda. Yalanci olmayabilir. Ben de yalanci diyor ve onemsemiyordum ama 37.1 de duzenli kasilma oldugu ortaya cikti ve 37.4de dogum oldu. Kasilma surelerine bak. Benim 20 dakikada 1 geliyordu.

Tatlim acile gitsene. Bana doktor oyle bir durumda kadindogum ac8le git bu bebek beklemez demisti.

SLVESTER canim Allah yardimcin olsun insalkah hersey yolunda gider saglikla atlatirsiniz dogumu. Tüplerini baglatmayai falan dusunuyorsan doktoruna sor..

Ben doğal deniz süngeri aldım. Çok tavsiye okumuştum
ben de ilk kizimda kullandim
seba med uruleri kullandim

buna ne yağ ne sabun ne sampuan aldim

safsabun
el yapimi kantaron
organic hindistancevizi
ve aromatik yaglar

ilk kızım başından sonuna prima premum care ile büyüdü
şimdi sleepy aldi islak mendil de hem pamuk su olanı hem de uni baby hassas olani
yaşayıp görelim

Kizlar oglum daha 4 gunluk ama daha eve goturemedim. Dun kafasindan bile ultrason cekmisler bingildagi icin. Biraz kucuk bingildak bolumu. Dun bi gittim kafa islak yagli gibi. ne surdunuz kafasina dedim bisey surmedik diyorlar. Karni kizarmis, meger ultrason cekmisler karnindan da ondan kizarmis. Zaten kuvozde sadece bezi ile yatiyor elinde serum ama elinden buyuk gazlibez ile sarilmis. Kiyamiyorum orada gordukce.
Kıllı tuylu bisey minicik. 3350 olmus kilosu 20 gram almis. Opup koklayip birakip odaya geliyorum.
Esime cok uzuldum yazik o sadece gunde 10 dk görebiliyor. Babalara taninan gorme suresi o kadarcik.

Aksam evime gidip dus aldim bebegi emzirdim gelince ve gece guzel uyudum dinlendim. Ondan bukadar cok mesaj yazabildim.
Herkes dogurduktan sonra da grubu kapatmasak yazmaya devam etsek ya. Sanal da olsak hepiniz arkadasimsiniz cok alıştım dertlesmek iyi geliyor.
Simdiden soanra da bebeklerle ilgili konusuruz.
Mesela bebege islak mendil sleepy aldim memnun kaldim. O bitince unybabay aldim ondan da memnunum. Pisik kremi surmedim prima premium care 2 numara kullaniyorum ogluma ve bez boyu iyi geliyor buyuk olmadi. 1 numara bez almadim hic.
Banyosu icin de bebe yununden lif orerim diye dusunuyorum kizima oyle ormustum yumusacik olmustu.

geçecek Allah'ın izniyle tatlim ya sabır Rabbim bundan fazla keder vermesin
saglikla sihhatle kavuştursun inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…