- 1 Mart 2012
- 6.106
- 3.358
- 373
Aman Allahıııımmmm bu ne kadar tatlı bişi böylemaşallah kuveze, yoğun bakıma vs gerek olmadı dimi? Sağlıkla bi an evvel evinize dönersiniz inşallah
Oy maşallah donuna gelmişsiniz gün sayıyotsunuz:) Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Eki Görüntüle 2300982
İyiyim canım sağol sen nasılsın? Bebiş bize heyecanlı günler yaşattı, erken alınacak havaları estirdi sonra hiç bişey olmamış gibi toparladıen geç 10 güne kadar alınacak nasipse. Hayrola konu açtığına göre inşallah büyük bir sorun yoktur
Forum bölümüne girince altlara doğru hayatın içinden bölümü var, bir derdim var kısmı orda. Oraya girince de sağ üst köşe de konu aç kısmı var zaten. Eki Görüntüle 2300983
Ben devamlı buralardayım ama az yazıyorum sanırımAynen kostumler elbiseler gider diye dusunuyorum bendetesekkur ederiz sen nasilsin bayadir yazmiyosun dun aklima geldin :)
sen tamamen akışına bırak bence. iri olduğu için erken de gelmek isteyebilir. kanala falan girmis miydi? sadece sezeryana gün alma. mesela sancılanınca gidersin bakarsın vücudun esnektir gittiginde 6-7 cm. yada hiç esnek değildir 2-3 cm idir o an kendine güvenmiyorsan sezeryana girersin. yani bence gün alma sancını bekle. sürec neyi gösterirse öyle devam et. sancı-açıklık ilişkisi ne kadar kolay olursa seni o kadar motive eder. denemekten kaçma, bakarsın 38de gelmek ister seni pek de zorlamadan :)Zaman yaklastikca,sizleride burada gördukce ben de kendimi sorguluyorum acaba normali rahat yapabilir miydim ? Acaba cocugun iriligi kafasinin buyuklugu doktorumada banada bahane mi oldu ? Bir yandanda yasadigim psikolojik sürec normal dogum stresini kaldirmaya gucum yetmeyecek gibi düsündürüyo..o gucu kendimde bulamiyorum ama direk sezeryani konusarak cocuguma haksizlik mi ettim..son ana kadar beklese miydim ? Simdide kafamda sorulardoktor iri bir bebek zaten zorlar demisti 37 de 3.5 kiloysa zaten 38.de 4ü bulacak bilmiyorum kizlar ya vicdan azabida cekmek istemiyorum,riske atmakta istemiyorum..
YaaaAmeliyat iyi geçti canım, anestezi uzmanları hep moral verdi. Öyle bir sıkıntı olmadı şükür
37de artik oyle oluyor bende kalktim is yapmak icin yemem bile yapamadan yataga yattim uyku bastiriyoBen devamlı buralardayım ama az yazıyorum sanırımbenim kız erken gelcem atakları yaptı iş ciddiye binince duruldu 34te alınacak diye korkarken bu gidişle 38i görücez sanırım. Bi de artık hareketlerini bayağa aşağıda hissediyorum vajinamın tam üstünde sanki. Sezeryan planlarken pırt diye çıkıverecek sanki bu çocuk
Bence örgü işi çok mantıklı, çünkü örgü örme becerisi hiç olmayan benim gibi bi sürü insan varmesela eşim işe girsin veya tazminat gelsin hemen şu örgü tavşanlardan bi tane alıcam listemde var.
Yani sordum bunu kendi gelirsede sezeryan mi olcak dedim evet dedi doktorsen tamamen akışına bırak bence. iri olduğu için erken de gelmek isteyebilir. kanala falan girmis miydi? sadece sezeryana gün alma. mesela sancılanınca gidersin bakarsın vücudun esnektir gittiginde 6-7 cm. yada hiç esnek değildir 2-3 cm idir o an kendine güvenmiyorsan sezeryana girersin. yani bence gün alma sancını bekle. sürec neyi gösterirse öyle devam et. sancı-açıklık ilişkisi ne kadar kolay olursa seni o kadar motive eder. denemekten kaçma, bakarsın 38de gelmek ister seni pek de zorlamadan :)
Canım sen tek başına karar almıyorsun doktorunla birlikte alıyorsun o yüzden direk kendini suçlama. Doktor sana kaçıncı hafta sezeryan demişti unuttum ama olmazsa 39.haftaya kadar beklersin normal doğum o vakte kadar olmazsa doktorun son bi durum değerlendirmesi yapıp ona göre alır sezeryana. Tabiki herşeyin normal olanı, doğal olanı güzel ama sezeryan da öcü, cıs, zararlı bişey değilki o da doğumun farklı bir şekli.Zaman yaklastikca,sizleride burada gördukce ben de kendimi sorguluyorum acaba normali rahat yapabilir miydim ? Acaba cocugun iriligi kafasinin buyuklugu doktorumada banada bahane mi oldu ? Bir yandanda yasadigim psikolojik sürec normal dogum stresini kaldirmaya gucum yetmeyecek gibi düsündürüyo..o gucu kendimde bulamiyorum ama direk sezeryani konusarak cocuguma haksizlik mi ettim..son ana kadar beklese miydim ? Simdide kafamda sorulardoktor iri bir bebek zaten zorlar demisti 37 de 3.5 kiloysa zaten 38.de 4ü bulacak bilmiyorum kizlar ya vicdan azabida cekmek istemiyorum,riske atmakta istemiyorum..
Hayırlı olsunSlm kızlar bebeğim doğdu şükürbende az ağrım var haber edeyim diye girdim. Kızım oldu 2,5 kilo doğdu. Spinal anestezi oldu, genel istiyordum biliyorsunuz ama anestezi uzmanı ikna etti beni
Slm kızlar bebeğim doğdu şükürbende az ağrım var haber edeyim diye girdim. Kızım oldu 2,5 kilo doğdu. Spinal anestezi oldu, genel istiyordum biliyorsunuz ama anestezi uzmanı ikna etti beni
Sağol canım. Aman aman büyük dertler olmasın daOy maşallah donuna gelmişsiniz gün sayıyotsunuz:) Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Cnm sanırım konuyu açtım.başardım:) bir Öğretmen arkadaşın çalıştığı okulu bulmaya çalışıyorum:)
Oyy maşşallah yaAmeliyat iyi geçti canım, anestezi uzmanları hep moral verdi. Öyle bir sıkıntı olmadı şükür
bende varım bebisini donduremeyen ama egzersizle alakası olduğunu düşünmüyorum muhtemelen yapısal dr da öyle dedi bu hafta döndü döndü bakalım dua edelim birbirimizeMaşallah kolaylıkla doğumun gerçekleşir umarım. Sağ salim alırsın kucağına.
Benim ağrı eşiğim yerlerde heralde senin yerinde olsam ortalığı birbirine katmıştıö
Sonrası da güzel olur inşallah. En kolay şekilde atlatırsın. Yaaa seni ben yerimmmmmelek işte bunlar yaaa. Maşallah kuzuya.
Ya kızlar doğum yapan anneler bebek fotosu atmanızı bekleyemeyiz belki ama şöyle ellerini ya da ayaklarını çekseniz insan bi huzur buluyor ya. Moral oluypr şahsen bana. Ne dersiniz?♥♥
Yalnoz değilim o zaman. İnşallah bu durum bizi olumsuz etkilemez allah yardımcımız olaun inşallah
Maşallah, sende kurtuldun artık. Geçmiş olsun. Sağlıkla büyüt.Ameliyat iyi geçti canım, anestezi uzmanları hep moral verdi. Öyle bir sıkıntı olmadı şükür
Evet canım kolestaz var. Bizdeki olay bebeği son ana kadar beklememek, çünkü hem bebek hem benim için riskli. Eğer 38e kadar normal doğum olmazsa en geç 38de sezeryan ile alınacak, hatta bebiş de ya da bende ciddi bir sıkıntı olursa her an sezeryana alabilir doktor. Ama o kadar gerilimli günler yaşadık ki, bi ara bebek hiç hareket etmedi başka bi zaman nabzı 90lara düştü vs derken bende stresten sanırım normal doğum korkusu oluştu tamamen sezeryana konsantre oldum. Halbuki ben baştan beri normal istiyordum. Yine de normal doğum başlarsa ve suni sancı ya gerek kalmadan açılmam 5 cmleri bulursa normal olarak devam ederim. Tabi benim için en önemli kıstas doktorum. Keyfi sezeryan yaptıracak birisi değil o yüzden o ne derse onu yaparım.37de artik oyle oluyor bende kalktim is yapmak icin yemem bile yapamadan yataga yattim uyku bastiriyogelirse kendiliginden yine sezeryan olacak dimi sende miydi kolestaz ? Kalmalari iyi birazcik daha cigerleri gelisssin her sey guzel olur umarim esin bulabildimi is ? Cok zor bir donem Allah yardimcisi olsun herkesinn
Aminnn insaallahEvet canım kolestaz var. Bizdeki olay bebeği son ana kadar beklememek, çünkü hem bebek hem benim için riskli. Eğer 38e kadar normal doğum olmazsa en geç 38de sezeryan ile alınacak, hatta bebiş de ya da bende ciddi bir sıkıntı olursa her an sezeryana alabilir doktor. Ama o kadar gerilimli günler yaşadık ki, bi ara bebek hiç hareket etmedi başka bi zaman nabzı 90lara düştü vs derken bende stresten sanırım normal doğum korkusu oluştu tamamen sezeryana konsantre oldum. Halbuki ben baştan beri normal istiyordum. Yine de normal doğum başlarsa ve suni sancı ya gerek kalmadan açılmam 5 cmleri bulursa normal olarak devam ederim. Tabi benim için en önemli kıstas doktorum. Keyfi sezeryan yaptıracak birisi değil o yüzden o ne derse onu yaparım.
Eşim bi kaç yere başvurdu cevap gelmedi. Kendi iş kurmak istiyor ama onun için de tazminatın gelmesini bekliyor. Eldeki birikimleri de yavaş yavaş eritiyoruzben en azından 2-3 öğrenciye özel ders versem iyi olacaktı ama tatil dönemi olunca öğrenci bulmak da zor. Allahtan eşim de ben de tutumlu insanlarız da aileler dışında kimseye muhtaç olmadık. Kızım inşallah bereketi ile gelir.
Canım benim de tüp bebek hem de 5.denemede zorla oldu. Doktorum başından beri üstüne titriyor, bişey olacak diye ödü kopuyor. Ama normal doğuma karşı değil, hatta bende kolestaz ve preklampsi riski çıkmasa normal doğumu bekleyecektik son ana kadar. Üstelik doktorum prof ve yılların tüp bebek doktoru. Bazı doktorlar tüp bebekte sezeryan olmalı olayını abartıyor. Hatta şunu da söyleyeyim ben 35.hafataya kadar coraspirin kullandım, clexane a ise devam ediyoruz bırakmadım bile.Kızlar bzmde bugün kontrolümüz vardı 34+6 dayız yarın 35 hayırlısıyla 2850 gr olmuş bizim kız10 gün önde gidiyormuş. Bzm tüp bebek ve doktorumuz kullandığım ilaçların risklerinden ve tüp bebek gebeliği olduğu için sezeryan konusunda ısrarcı. 15 eylül civarı en geç alabiliriz diyor hatta. Ben size sormak istiyorum topicte başka tüp bebek hamileleri vardı sizede doktorunuz bu şekilde birşey söyledimi? Birde kullandığım tek ilaç kan sulandırıcıydı 32. Haftada kesti acaba kan sulandırıcı yüzünden kanama riski mi oluyor bıraksakta o yzdn mi illa sezeryan diyor. Yani normal denemek istiyorum dedim ona bile risk dedi aslında doktoruma güveniyorum en başından beri hiç başka doktora gitmedim hep çok memnun kaldım ilgisinden yaklşımından vs. Ama internetten biraz okudum araştırdım bütün ünlü dr. Lar tüp bebek merkezleri tüp bebek tedavisinin başlı başına sezeryan nedeni olamicağını yazmış. Acaba başka doktora gidip ekstra fikir alsammı yada şansımı zorlamasam kabul etsemmi? Kafam karıştı
Kesinlikle. Kolestaz çıkmamasına çok sevindim. Berbat bişey. Bütün sindirim sistemimi bozdu. Yumurta, tereyağ, yağlı et vs yasak. Çoğu ilacımı kestik mecburen, vitamin değerlerim yerlerde. Kaşıntı krizleri bi başladı mı heryerim yara oluyor. Bi de bebeğe her an bişey olacak korkusu cabasıAminnn insaallahinsallah her sey düzene girer..bendd kasinmaya baslayinca oyle.demisti doktor yarin bile alirim cikarsa diye bugun donus yapti karacigerde sorun yok diye..insan neye sartliyorsa kendini o kolay geliyo
nasıl yani sancınla gittin hatrı sayılır açıklığın var yine sezeryana mı alacak? 4 kilodan korkma 3700ün 3800ün çıktığı yerden 4 de çıkar. az daha zor olabilir baş çevresine bağlı tabi. kararını etkilemek istemem ama sancını bekle derim gidisata göre yapamıcak gibi olursan karar verirsin. doktorun kolayına gider gün verip sezeryanla almakYani sordum bunu kendi gelirsede sezeryan mi olcak dedim evet dedi doktor38de 4kilo.olmus oluyo acikcasi hic cati muaynnssi fln olmadi kanala girdimi de bilmiyorum ama gelebilir kendisidr diyo hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?