Aslında benim göbek hiç yukarda değildi hep aşağıdaydı o yüzden bir fark olmadı
Çatı kemiklerim kütür kütür son 1 aydır tatlı kızım sağolsun

Ay kendimi gördüm resmen :)

ben de pıhtılaşma nedeniyle clexane ve coraspirin kullandım 34 bitene kadar, cleaxane a hala devam ediyorum,
asprini bıraktım 2-3 hafta önden giden çocuk 1 hafta geriye düştü, ellerim ayaklarım şişti
dedim asprin sen nelere kadirmişsin

benim de 37 bitiyo , 36 +5 te 3060 gr çıktı kilosu, bakalım doğarsa da üzülmem pek artık ya, gelişimini güzelce tammalasın bu aydan sonra ne zaman istiyosa doğabilir minnak kızım :)
bende senden farklı olarak tansiyon düşük seyrediyo canım geçen ölçtürdüm 10 a 6 çıktı
o kadar ödem neden oluyo anlamadım ben de

Yani bebek iri olmasaydi, normal dogumu deneyebilirdin elbet ama bence vicdan yapacagin bir durum yok. Hepsi dogum hepsi normal. Gecen arkadas bana baya bir celallendi ama aslinda soyledigi guzel bir sey vardi: doktorunuz aksini soyluyorsa, illa yapicam diye tutturmayin demisti. Bence doktoruna guven, ama son bir kez aynen burada yazdigin gibi konusabilirsin doktorunla. En azindan aklinda soru isareti kalmaz.

Doğum yapanlari gördükçe korkum hevesim birbirine giriyor ya maşallah
Kızlar bişey sorcam gene akintiniz var mı benim nerdeyse yeşile çalan akintim hep vardı cesitli ilaçlar denedim geçmedi bilmiyorum nolcak şimdide şeffaf değilde bildiğiniz beyaz geliyor anlamadım gitti normal mi değil mi

Kordon kani cok yuksek meblalar sanirim @yesilus bahsetmisti..sigorta bizde yaptiracagiz bebis cok sık hastalanabilir..
Ya her yil saklama parasi filan da veriyosun, 1 seferlik bir masraf degil malesef. Gerci iste sonra basa gelirse su yazdigim bile vicdan azabi olarak donecek biliyorum. Ama her seye de artik madden yetismek mumkun degil. Cok kararsiz kaldim.

Evet mantikli, ben bir arastirayim su sigorta isini, tanidik bir sigortacimiz var aslinda bir sorayim olmadi senden de numarayi rica ederim. Cok tesekkurler.[/QUOTE]

Doktorum kendiside sezeryan yanlisi 2cocugunuda sezeryan dogurmus isteyerek..vajinal dogumu isteyenleri cesaretlendiriyorum ama artilarini eksilerini anlatti aslinda bana..iri ve kafasida buyuk ilerleyen haftalarda yapamazsin dedi ama eger olcumler yanlissa ya da bu haftalarda yaparsam eger normali deneyebilecegmi soracagim..sonradan pisman olmaktan korkuyorum acikcasi daha da donmedi tosbik ilerledikcede kilo aliyo gerci kafam hayli karisik

Tansiyonun dusuk cikmasi cok iyi. Benim de hep dusuktu coraspini birakana kadar. Valla ben de minicik aspirinin bu kadar etkili olacagini sanmazdim. Oylesine iciyordum saniyordum. Tup bebek doktorum onlem amacli iceceksin deyince sorgulamamistim neden diye. Ben en azindan Agustos bitene kadar dayansin istiyorum. Haftasi iyi olsa da iceride ne kadar kalirsa onun icin daha iyi. Insallah saglikla gelir hepsi.

Evet bana da en gec 38 dedi. Kendi doktorumu gormeden icim rahat etmiyor ama.
Aslında bu tarz preklampsi riski olanların riskli gebelik uzmanına gitmesi gerekiyormuş, devlet hastanesindeki doktorum öyle demişti. Ama benim özelde ki doktorum yılların doktoru hem de çok iyi bir prof, birlikte çalıştığı riskli gebelik uzmanı da var o yüzden ben kendisi ile devam ettim. Doktorum izinde mi? Ne zaman gelecek?

Aslında benim göbek hiç yukarda değildi hep aşağıdaydı o yüzden bir fark olmadı
Çatı kemiklerim kütür kütür son 1 aydır tatlı kızım sağolsun
Benim de öyle karnımın sağ tarafı ile soldaki çatı kemiğini aynı anda ittiriyor, içeride gerinme hareketleri mi yapıyor napıyorsa

Beyaz akıntı peynir kesiği gibi pütürlü değilse normaldir canım, ben hep öyle beyaz geliyor

Ya valla istege bagli sezeryan pahali olmasa, doktorum sezeryan icin bahane bulsa ben hic vicdan azabi cekmem doktor kendi bile sezeryan olduysa bence en iyisini o biliyordur zaten her seyi kontrol etmemiz mumkun degil. Sen normal dogum icin 20 saat sanci cekerisn, son dakikada sezeeryan olur. Bence senin sezeryan olman icin butun sartlar uygun benim doktorum da haftaya cati muayenesi yapacak, bakalim dogum icin ne diyecek, ben de bir sorayim siz nasil dogum yaptiniz diye

H honey bunch hastaneye eğitime gittin mi
ben evi börek atolyesine cevrdim
Geldim evet te cok egitmen girdi kafam corba oldu yiyecek ikramları kafamı bulandırdı uyku bastı falan
Bide malum 39.haftamdayım bi tık daha erken alınsa daha iyi olurmus

neden kendine işkence ediyorsun ki? vicdan azabı derken neyin vicdan azabı? bebeğini düşünüyorsan sezeryan bebek için daha güvenli. sıkışma oksijensiz kalma gibi ihtimaller ortadan kalkıyor Allah korusun. benim şuan ters duruyor bebek o yüzden iki hafta sonra sezeryan dedi doktor. ama ondan önce de ben bekleyip 40 haftayı doldurup sonrasında bebek gelmezse zorla doğurtulma taraftarı değildim. bir yandan tabi ki ameliyattan da korkuyorum. eşim de sezeryana sıcak bakıyor. zaten burda bir arkadaş demişti 20 dikişle hiç de normal olmuyor o doğum. yani bunun için kendini üzmene ve sorumlu hissetmene üzüldüm. hakkında hayırlısı neyse o olsun, ben en başından beri hayırlısı diyorum soranlara. şimdi de soran olursa ters olduğu için sezeryan deme zorunluluğunu bile hissetmiyorum. Allah hepimize hastaneden mutlu çıkmayı nasip etsin, gerisi boş.

Benim kendi doktorum riskli gebelik uzmani zaten. Ama aksi gibi o varken hicbir sorun yoktu. Adam tatile gitti ben acillik oldum. Neyse pazartesi donuyor, cuma randevum var. En azindan acil bi sey olursa mudahale edebilir. Tatilde rahatsiz etmek de istemedim adami. Bi de benim gittigim hastanedeki butun doktorlar cok iyi. Tum takiplerim ve tup bebek tedavim de orada oldugu icin oykumu de biliyorlar. Hatta ikinci gece hastanede tup bebek doktoruma da rastladim. O da ilgilendi.

Canım seninki de mi makat geliş şuan? Benim de öyle, iki hafta sonra sezeryan dedi doktor, 37'den sonra dönmesi zor ihtimalmiş. Aslında 33'te başı aşağıdaydı, sonra bir döndü bir daha dönmedi. Benim sat'a göre Eylül'ün ilk haftası normal doğum ama doktorum en başından beri iki hafta geriden hesaplıyor, geç döllenme diyor. Ben de korkuyorum Sat'a doğru doğmaya kalkışır, e bir de makat geliş fln diye.

Arkadaşlar benim 3.doğumum olacak,ilk iki doğumum sezeryan olmasına rağmen bunda normali deneyeceğiz.Ilk doğumum 41+2de sezeryan oldu.Buyuk ihtimal (30-35 günü bulurdu o zamanlar adetim) geç dollenme idi.Gunu geçti, kakasini yutabilir,açıklık 1cm dedi dra güvendik.Ama sezeryan sırasında bebek kanala girmis cümlesi 9 yıldır kulağımdan gitmedi.Bebegim geç doğmasına rağmen 4 gün kuvozde kaldı.Alerjik bir çocuk,ha normal olsaydı allerjik olmazmiydi olabilirdi ama biz çok çektik.1 yaşı ile 1.5 yasi arasında 100e yakın iğne yedi.Bagisiklikligi düşüktü hep.
Ikıncı bebeğime hamile kalınca normal olma durumunu araştırdım,yapılabiliyordu drum aynı dr idi söyledim kesinlikle yapılmaz dedi.Gene sezeryan oldum.Kizim da sürekli bronşit olur ve astıma çevirmek üzereydi bu durum.
Şimdi ablamda sezeryan oldu ama onda da ilk çocuğun da miad asimi oldu.Cocuk alerjik,ikinci çocuğun da gene sezeryan oldu fakat annemin yanına gitmesini beklemek isterken sancısı başladı ve sezeryana sanci ile girdi.Ve iki çocuğunun sağlığı arasında dağlar kadar fark var.
Evet sezeryanda bir doğum şekli ama sezeryan anne ve bebek yaşamı riske girdiğinde ikisinin yaşamını kurtarıcı bir operasyon bu gerçeği lütfen gözardı etmeyin.
Ben de ilk doğumda normal doğumdan korkuyordum,illaki kolay değildir kolay olan ne varki ama herkesin doğumu aynı olmuyor.
Bu 3.dogumumda ebeden eğitim aldim.Ve inanın bilmediğim bir sürü şey ogrendim.Evet drumuza güvenelim ama her dr gerçekten iyi niyetli olmuyor.
Plânlı sezeryan ile bir şekild e başlamış doğumdan sonra gerçekleşen sezeryan arasında çok fark varmış.Baslamis doğumlarda vücut hormonları salgıladığı için daha farklı oluyormuş.
Amacım polemik olması değil,Rabbim hepimize keskesiz doğumlar nasip etsin insallah

Canım hiç kendini huzursuz hissetme. Ablama doğumdan önceki kontrolde 3200 falan demişlerdi. Normal doğum yaptı 3800 ve çok zorlanmış. 4 olsa hayatta doğuramazdım dedi. Senin ve bebeğin için sağlıklı olan sezeryan diye söylemiş doktorun. O yüzden huzurla bebeğini kucağına alacağın günü bekle ve öyle miydi böyle miydi diye düşünüp canını sıkma

Canım kolestaz nasıl bişey sinek isirigimi kestiremiyorum aynı sinek ısırığı gibi bazı yerlerimde noktalar var çok ciddi kasinmasada kaşınıyor sol kalcamda baya var şuan sinek olsa nasıl girsin diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…