Aslında benim göbek hiç yukarda değildi hep aşağıdaydı o yüzden bir fark olmadıGöbeğin de aşağı indi mi? Beni görüntü olarak çok aşağıda değil ama bugün resmen vajinanın üstünde hareketleri, el ve ayakları da göbek deliğimin üstüne indi. Karnımın üst tarafında kese var ama bebek yok sanki sadece su var orda gibi. Benim de mi kanala girdi acaba diyorum
Ay kendimi gördüm resmen :)ShinSeGi Canim sana gun verdi mi doktorun?
Benim bugun acilde bana bakan doktorla randevum vardi. Bana dedigi sey tansiyonu surekli kontrol etmem ve buyuk 14'u kucuk 9'u gecerse hemen acile gitmem. Tansiyonu bir yere kadar kontrol edebilirmisiz, bi yerden sonra inmez dedi. O anda da bebegi almak zorundayiz, zaten 36 bitti sorun olmaz dedi. Bu durumun beslenmeyle hic alakasi yokmus. Tekrar sordum, normal yemegini ye dedi. Tuzu kesmem ise yaramazmis, cunku bu normal tansiyon degilmis. Bebegin plasentasiyla ilgili bi durummus. Simdiye kadar coraspin sayesinde baskilanmis, bebek de beslenebilmis. Ama simdiden sonra giderek artacakmis tansiyon. Bebegim 3060 gr olmus. Haftasina gore iyi ama coraspin icerken 3 hafta o den gidiyordu gelisimi. Son olcume gore kilo almis ama ayni hizda degil. Benim tek derdim en azindan Agustos bitene kadar dayanabilmek. Istarahat verdi, sakin kal dedi. Haftaya cuma kendi doktorumla randevum var. Insallah o zamana kadar acil bi durum olmaz.
Yani bebek iri olmasaydi, normal dogumu deneyebilirdin elbet ama bence vicdan yapacagin bir durum yok. Hepsi dogum hepsi normal. Gecen arkadas bana baya bir celallendi ama aslinda soyledigi guzel bir sey vardi: doktorunuz aksini soyluyorsa, illa yapicam diye tutturmayin demisti. Bence doktoruna guven, ama son bir kez aynen burada yazdigin gibi konusabilirsin doktorunla. En azindan aklinda soru isareti kalmaz.Zaman yaklastikca,sizleride burada gördukce ben de kendimi sorguluyorum acaba normali rahat yapabilir miydim ? Acaba cocugun iriligi kafasinin buyuklugu doktorumada banada bahane mi oldu ? Bir yandanda yasadigim psikolojik sürec normal dogum stresini kaldirmaya gucum yetmeyecek gibi düsündürüyo..o gucu kendimde bulamiyorum ama direk sezeryani konusarak cocuguma haksizlik mi ettim..son ana kadar beklese miydim ? Simdide kafamda sorulardoktor iri bir bebek zaten zorlar demisti 37 de 3.5 kiloysa zaten 38.de 4ü bulacak bilmiyorum kizlar ya vicdan azabida cekmek istemiyorum,riske atmakta istemiyorum..
Ya her yil saklama parasi filan da veriyosun, 1 seferlik bir masraf degil malesef. Gerci iste sonra basa gelirse su yazdigim bile vicdan azabi olarak donecek biliyorum. Ama her seye de artik madden yetismek mumkun degil. Cok kararsiz kaldim.Kordon kani cok yuksek meblalar sanirim @yesilus bahsetmisti..sigorta bizde yaptiracagiz bebis cok sık hastalanabilir..
Aslında şuan öyle bir durumumuz yok ama olmayan bütçeyi açmaya çalışıyor eşimkordon bankası düşünüyoruz , tıp çok gelişiyor aileden herkese faydası olabiliyor kordon kanı
Özel Sigorta yaptıracaksan bebeğine anne veya baba üzerinden yapılabiliyor , yani seninfe yaptırman lazım sen mesela ayakta tedavi düşük limitli tutup düşük paket Sigorta yaptırabilirsin , bebeğe de bütçene göre limit belirleyip yaptırabilirsin , eğer istanbuldaysan
Doktorum kendiside sezeryan yanlisi 2cocugunuda sezeryan dogurmus isteyerek..vajinal dogumu isteyenleri cesaretlendiriyorum ama artilarini eksilerini anlatti aslinda bana..iri ve kafasida buyuk ilerleyen haftalarda yapamazsin dedi ama eger olcumler yanlissa ya da bu haftalarda yaparsam eger normali deneyebilecegmi soracagim..sonradan pisman olmaktan korkuyorum acikcasi daha da donmedi tosbik ilerledikcede kilo aliyo gerci kafam hayli karisikYani bebek iri olmasaydi, normal dogumu deneyebilirdin elbet ama bence vicdan yapacagin bir durum yok. Hepsi dogum hepsi normal. Gecen arkadas bana baya bir celallendi ama aslinda soyledigi guzel bir sey vardi: doktorunuz aksini soyluyorsa, illa yapicam diye tutturmayin demisti. Bence doktoruna guven, ama son bir kez aynen burada yazdigin gibi konusabilirsin doktorunla. En azindan aklinda soru isareti kalmaz.
Tansiyonun dusuk cikmasi cok iyi. Benim de hep dusuktu coraspini birakana kadar. Valla ben de minicik aspirinin bu kadar etkili olacagini sanmazdim. Oylesine iciyordum saniyordum. Tup bebek doktorum onlem amacli iceceksin deyince sorgulamamistim neden diye. Ben en azindan Agustos bitene kadar dayansin istiyorum. Haftasi iyi olsa da iceride ne kadar kalirsa onun icin daha iyi. Insallah saglikla gelir hepsi.Ay kendimi gördüm resmen :)
ben de pıhtılaşma nedeniyle clexane ve coraspirin kullandım 34 bitene kadar, cleaxane a hala devam ediyorum,
asprini bıraktım 2-3 hafta önden giden çocuk 1 hafta geriye düştü, ellerim ayaklarım şişti
dedim asprin sen nelere kadirmişsin
benim de 37 bitiyo , 36 +5 te 3060 gr çıktı kilosu, bakalım doğarsa da üzülmem pek artık ya, gelişimini güzelce tammalasın bu aydan sonra ne zaman istiyosa doğabilir minnak kızım :)
bende senden farklı olarak tansiyon düşük seyrediyo canım geçen ölçtürdüm 10 a 6 çıktı
o kadar ödem neden oluyo anlamadım ben de
Aslında bu tarz preklampsi riski olanların riskli gebelik uzmanına gitmesi gerekiyormuş, devlet hastanesindeki doktorum öyle demişti. Ama benim özelde ki doktorum yılların doktoru hem de çok iyi bir prof, birlikte çalıştığı riskli gebelik uzmanı da var o yüzden ben kendisi ile devam ettim. Doktorum izinde mi? Ne zaman gelecek?Evet bana da en gec 38 dedi. Kendi doktorumu gormeden icim rahat etmiyor ama.
Hadi gözün aydın canımm. Geçmiş olsunnnSlm kızlar bebeğim doğdu şükürbende az ağrım var haber edeyim diye girdim. Kızım oldu 2,5 kilo doğdu. Spinal anestezi oldu, genel istiyordum biliyorsunuz ama anestezi uzmanı ikna etti beni
Benim de öyleAslında benim göbek hiç yukarda değildi hep aşağıdaydı o yüzden bir fark olmadı
Çatı kemiklerim kütür kütür son 1 aydır tatlı kızım sağolsun
Beyaz akıntı peynir kesiği gibi pütürlü değilse normaldir canım, ben hep öyle beyaz geliyorDoğum yapanlari gördükçe korkum hevesim birbirine giriyor ya maşallah
Kızlar bişey sorcam gene akintiniz var mı benim nerdeyse yeşile çalan akintim hep vardı cesitli ilaçlar denedim geçmedi bilmiyorum nolcak şimdide şeffaf değilde bildiğiniz beyaz geliyor anlamadım gitti normal mi değil mi
Ya valla istege bagli sezeryan pahali olmasa, doktorum sezeryan icin bahane bulsa ben hic vicdan azabi cekmemDoktorum kendiside sezeryan yanlisi 2cocugunuda sezeryan dogurmus isteyerek..vajinal dogumu isteyenleri cesaretlendiriyorum ama artilarini eksilerini anlatti aslinda bana..iri ve kafasida buyuk ilerleyen haftalarda yapamazsin dedi ama eger olcumler yanlissa ya da bu haftalarda yaparsam eger normali deneyebilecegmi soracagim..sonradan pisman olmaktan korkuyorum acikcasi daha da donmedi tosbik ilerledikcede kilo aliyo gerci kafam hayli karisik
Geldim evet te cok egitmen girdi kafam corba oldu yiyecek ikramları kafamı bulandırdı uyku bastı falan
Ben de aynı markadan aldım o zaman azcık zorlayacağım sığdırmak için. Bebişinkiler el kadar zaten sığıyor da benimkilerinde bir çaresine bakacağım o zaman
Al benden de o kadar. Benim şu an normal doğum için hiç bi engelim yok tabi daha kanala girmemiş, girmezse bi engel olmuş olacaka ama eğer girerse sırf vicdan azabından ötürü normali bekliyorum, yoksa yapım normali kaldırmaz diye düşünüyorum ya da önyargılarımdan ötürü. Bekarlıktan beri doğumdan hep korktum, hatta insanlar şu an bemim normal doğumu beklediğimi duyunca çok şaşırıyorlar, sırf bebeğim için ve 2. De ssvd ye falan teşebbüs etmeyeceğime emin olduğum için bir deneyeyim istiyorum. Ama her gece kabusum oluyor normal foğum çok korkuyorum. Belki de kolay geçecek bilemiyorum ama durum bundan ibaret, doğurana kadar şu zaman dilimi içinde kaç kez doğum kadar korku yaşadım bi bilseniz
Benim kendi doktorum riskli gebelik uzmani zaten. Ama aksi gibi o varken hicbir sorun yoktu. Adam tatile gitti ben acillik oldum. Neyse pazartesi donuyor, cuma randevum var. En azindan acil bi sey olursa mudahale edebilir. Tatilde rahatsiz etmek de istemedim adami. Bi de benim gittigim hastanedeki butun doktorlar cok iyi. Tum takiplerim ve tup bebek tedavim de orada oldugu icin oykumu de biliyorlar. Hatta ikinci gece hastanede tup bebek doktoruma da rastladim. O da ilgilendi.Aslında bu tarz preklampsi riski olanların riskli gebelik uzmanına gitmesi gerekiyormuş, devlet hastanesindeki doktorum öyle demişti. Ama benim özelde ki doktorum yılların doktoru hem de çok iyi bir prof, birlikte çalıştığı riskli gebelik uzmanı da var o yüzden ben kendisi ile devam ettim. Doktorum izinde mi? Ne zaman gelecek?
Canım seninki de mi makat geliş şuan? Benim de öyle, iki hafta sonra sezeryan dedi doktor, 37'den sonra dönmesi zor ihtimalmiş. Aslında 33'te başı aşağıdaydı, sonra bir döndü bir daha dönmedi. Benim sat'a göre Eylül'ün ilk haftası normal doğum ama doktorum en başından beri iki hafta geriden hesaplıyor, geç döllenme diyor. Ben de korkuyorum Sat'a doğru doğmaya kalkışır, e bir de makat geliş fln diye.Doktorum kendiside sezeryan yanlisi 2cocugunuda sezeryan dogurmus isteyerek..vajinal dogumu isteyenleri cesaretlendiriyorum ama artilarini eksilerini anlatti aslinda bana..iri ve kafasida buyuk ilerleyen haftalarda yapamazsin dedi ama eger olcumler yanlissa ya da bu haftalarda yaparsam eger normali deneyebilecegmi soracagim..sonradan pisman olmaktan korkuyorum acikcasi daha da donmedi tosbik ilerledikcede kilo aliyo gerci kafam hayli karisik
Canım hiç kendini huzursuz hissetme. Ablama doğumdan önceki kontrolde 3200 falan demişlerdi. Normal doğum yaptı 3800 ve çok zorlanmış. 4 olsa hayatta doğuramazdım dedi. Senin ve bebeğin için sağlıklı olan sezeryan diye söylemiş doktorun. O yüzden huzurla bebeğini kucağına alacağın günü bekle ve öyle miydi böyle miydi diye düşünüp canını sıkmaZaman yaklastikca,sizleride burada gördukce ben de kendimi sorguluyorum acaba normali rahat yapabilir miydim ? Acaba cocugun iriligi kafasinin buyuklugu doktorumada banada bahane mi oldu ? Bir yandanda yasadigim psikolojik sürec normal dogum stresini kaldirmaya gucum yetmeyecek gibi düsündürüyo..o gucu kendimde bulamiyorum ama direk sezeryani konusarak cocuguma haksizlik mi ettim..son ana kadar beklese miydim ? Simdide kafamda sorulardoktor iri bir bebek zaten zorlar demisti 37 de 3.5 kiloysa zaten 38.de 4ü bulacak bilmiyorum kizlar ya vicdan azabida cekmek istemiyorum,riske atmakta istemiyorum..
Canım kolestaz nasıl bişey sinek isirigimi kestiremiyorum aynı sinek ısırığı gibi bazı yerlerimde noktalar var çok ciddi kasinmasada kaşınıyor sol kalcamda baya var şuan sinek olsa nasıl girsin diye düşünüyorumKesinlikle. Kolestaz çıkmamasına çok sevindim. Berbat bişey. Bütün sindirim sistemimi bozdu. Yumurta, tereyağ, yağlı et vs yasak. Çoğu ilacımı kestik mecburen, vitamin değerlerim yerlerde. Kaşıntı krizleri bi başladı mı heryerim yara oluyor. Bi de bebeğe her an bişey olacak korkusu cabası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?