Canım benim de tüp bebek hem de 5.denemede zorla oldu. Doktorum başından beri üstüne titriyor, bişey olacak diye ödü kopuyor. Ama normal doğuma karşı değil, hatta bende kolestaz ve preklampsi riski çıkmasa normal doğumu bekleyecektik son ana kadar. Üstelik doktorum prof ve yılların tüp bebek doktoru. Bazı doktorlar tüp bebekte sezeryan olmalı olayını abartıyor. Hatta şunu da söyleyeyim ben 35.hafataya kadar coraspirin kullandım, clexane a ise devam ediyoruz bırakmadım bile.
Kesinlikle. Kolestaz çıkmamasına çok sevindim. Berbat bişey. Bütün sindirim sistemimi bozdu. Yumurta, tereyağ, yağlı et vs yasak. Çoğu ilacımı kestik mecburen, vitamin değerlerim yerlerde. Kaşıntı krizleri bi başladı mı heryerim yara oluyor. Bi de bebeğe her an bişey olacak korkusu cabası
Vaalla demek ki olmayacagi kanisina vardi kendiside..bir de bakti bende sezeryan agirlikliyim..ki cok korkuyorumda normalden..ama cevremdeki herkes memmun uzmanlari dinliyorum vajinal dogum yanlisi cikamadim isin icinden ama dedigim gibi hazir hissetmiyorum son 1 ay oturup dusunme firsatim bile olmadinasıl yani sancınla gittin hatrı sayılır açıklığın var yine sezeryana mı alacak? 4 kilodan korkma 3700ün 3800ün çıktığı yerden 4 de çıkar. az daha zor olabilir baş çevresine bağlı tabi. kararını etkilemek istemem ama sancını bekle derim gidisata göre yapamıcak gibi olursan karar verirsin. doktorun kolayına gider gün verip sezeryanla almak
Selam canım bizim de tüp bebek ve doktorum sordu normal doğum düşünür müsün diye tabi isterim dedim tüp bebek olunca sezaryen düşünür müsünüz diye soruyoruz dediKızlar bzmde bugün kontrolümüz vardı 34+6 dayız yarın 35 hayırlısıyla 2850 gr olmuş bizim kız10 gün önde gidiyormuş. Bzm tüp bebek ve doktorumuz kullandığım ilaçların risklerinden ve tüp bebek gebeliği olduğu için sezeryan konusunda ısrarcı. 15 eylül civarı en geç alabiliriz diyor hatta. Ben size sormak istiyorum topicte başka tüp bebek hamileleri vardı sizede doktorunuz bu şekilde birşey söyledimi? Birde kullandığım tek ilaç kan sulandırıcıydı 32. Haftada kesti acaba kan sulandırıcı yüzünden kanama riski mi oluyor bıraksakta o yzdn mi illa sezeryan diyor. Yani normal denemek istiyorum dedim ona bile risk dedi aslında doktoruma güveniyorum en başından beri hiç başka doktora gitmedim hep çok memnun kaldım ilgisinden yaklşımından vs. Ama internetten biraz okudum araştırdım bütün ünlü dr. Lar tüp bebek merkezleri tüp bebek tedavisinin başlı başına sezeryan nedeni olamicağını yazmış. Acaba başka doktora gidip ekstra fikir alsammı yada şansımı zorlamasam kabul etsemmi? Kafam karıştı
Seninki biraz daha mecburi gibi sanki, benim doktorumda 4 kiloyu asla normal doğurtmam diyor. Bilemiyorum artık ya bizim için ne hayırlıysa Allah bizi ona yönlendirsin diyorumIste bizde de bebek iri kafasi buyuk bir de en son kordon boynundaymis..ama iri doguranlarda var diyorumben direk sezeryana yonelince doktorlarin zaten isine geliyor ki bizimki riske atmayan bir tip hep pimpirikliydi..normal icin gelenleri cesaretlendiriyorum ama dedi sonrada anlatti bana..e simdidogum baslamamisken doguracak olmam kizima haksizlik mi ediyorumu dusunduruyo deneyecegim diye yanlis bir sey yapmis olmaktanda korkuyorum
Yok aslında benimki döndü ama kanala girmedi. Seninki hiç dönmedi heralde makat geliş mi?bende varım bebisini donduremeyen ama egzersizle alakası olduğunu düşünmüyorum muhtemelen yapısal dr da öyle dedi bu hafta döndü döndü bakalım dua edelim birbirimize
Eğer çevrende tavsiye edilen başka iyi bir doktor varsa gidip muayne olup bi tavsiye alabilirsin. Bebek sağlıklı, anne sağlıklı neden sezeryan şart olsun kiBenim ilk denemede oldu,açıkçası belki tüp bebek denemeyebilirdim bile ama eş kaynaklı problemimiz vardı ve yaşımda 36 olduğu için eşimin yaşı 39 ameliyat olmasını sperm sayımlarının düzelmesi sürecini vs beklemek istemedik,btn hamileliğimde çok şükür sorunsuz geçti tahlillerim değerlerim hep normal ama bu şekilde bile hala sezeryan demesi bilmiyorum biraz doktorumla ilgili hayal kırıklığı yaşıyorum şu an.
Ayy ne güzel, bu gidişle tam 37yi doldurup kolayca gelecek demekki minik kuşAy ben doktordan çıktım, 3 haftador progestan ve istirahat vermişti bu hafta bırakacaktık
Ama muayenede rahim hem kısalmış hem 1.5cm açılmış dedi çok heyecanlandım
37yi tamamlamanı istiyorum ondan sonra sıkıntı olmaz inşallah
Yatmaya ve fitile devam söylediklerimi yaparsan durur inşallah
Kızım aceleci davranmaz da tamamlar haftasını inşallah ♥
2790gr şu an minik kuşum
Ay allah razı olsun ne güzel söyledin öyle olur inşallahAyy ne güzel, bu gidişle tam 37yi doldurup kolayca gelecek demekki minik kuş
Göbeğin de aşağı indi mi? Beni görüntü olarak çok aşağıda değil ama bugün resmen vajinanın üstünde hareketleri, el ve ayakları da göbek deliğimin üstüne indi. Karnımın üst tarafında kese var ama bebek yok sanki sadece su var orda gibi. Benim de mi kanala girdi acaba diyorumAy allah razı olsun ne güzel söyledin öyle olur inşallahkanalda zaten ve bu senin için iyi birşey dedi
Bu arada muayeneden çok korkmayın kuzular az dişinizi sıkın 5-10 saniyede bitiyor
Oyyy çok tatlı maşallahAmeliyat iyi geçti canım, anestezi uzmanları hep moral verdi. Öyle bir sıkıntı olmadı şükür
Evet makat gelişli yarın kontrolümüz var bakalım ne halde , yola gitmediyse vakti vardır hiç acele etme bence benim bile dönecek diye umudum var düşün yani hayırlısı neyse o olsun napalimSeninki biraz daha mecburi gibi sanki, benim doktorumda 4 kiloyu asla normal doğurtmam diyor. Bilemiyorum artık ya bizim için ne hayırlıysa Allah bizi ona yönlendirsin diyorum
Yok aslında benimki döndü ama kanala girmedi. Seninki hiç dönmedi heralde makat geliş mi?
Benim önceden kaybim var diye bende sizin gibi asprin ve iğne kullanıyorum asprin 34 biraktik hibor igne doğuma kadar devam dedi asprin bırakınca iğne yine aynı mi değişiklik yaptınız mi 0.2 lik 0.4luk yaptı mi benim onda da degiisklik olmadı aynı ama bazı kişilerde onları hep değiştirmişler benim de sormak aklıma gelmediCanım benim de tüp bebek hem de 5.denemede zorla oldu. Doktorum başından beri üstüne titriyor, bişey olacak diye ödü kopuyor. Ama normal doğuma karşı değil, hatta bende kolestaz ve preklampsi riski çıkmasa normal doğumu bekleyecektik son ana kadar. Üstelik doktorum prof ve yılların tüp bebek doktoru. Bazı doktorlar tüp bebekte sezeryan olmalı olayını abartıyor. Hatta şunu da söyleyeyim ben 35.hafataya kadar coraspirin kullandım, clexane a ise devam ediyoruz bırakmadım bile.
Selam canım bizim de tüp bebek ve doktorum sordu normal doğum düşünür müsün diye tabi isterim dedim tüp bebek olunca sezaryen düşünür müsünüz diye soruyoruz dedi
Valla ben ameliyattan daha çok çekiniyorum dedim güldü
Yani kontrol ve müdahale altında tutmak için sezaryen böyle diyorlar sanırım
Eğer çevrende tavsiye edilen başka iyi bir doktor varsa gidip muayne olup bi tavsiye alabilirsin. Bebek sağlıklı, anne sağlıklı neden sezeryan şart olsun ki
Bende kan pıhtılaşması yok ama benim de önceden 3 tane kimyasal gebelik olmuştu ve bu benim 5.tüp bebek denememdi o yüzde tedbiren kullanıyorduk. Hatta doktorum 12.haftada bırakabiliriz istersen ama tedbire devam etmek de yarar var deyince ben devam edelim o zaman dedim. Ecoprin kesince clexane (enox) a aynı dozda devam ettik (4000 yani en düşük doz). Belki kan pıhtılaşması kesin olanlarda öyle yapmışlardır.Benim önceden kaybim var diye bende sizin gibi asprin ve iğne kullanıyorum asprin 34 biraktik hibor igne doğuma kadar devam dedi asprin bırakınca iğne yine aynı mi değişiklik yaptınız mi 0.2 lik 0.4luk yaptı mi benim onda da degiisklik olmadı aynı ama bazı kişilerde onları hep değiştirmişler benim de sormak aklıma gelmedi
Benim de yanımda uzun süre kalabilecek kimse yok sadece eşim eğer işe girmezse o olacak. Ben de o yüzden normal istiyordum. Hem de ileri de normal doğum olmazsa pişman olabilirim gibi bir his vardı, sonuçta normal doğumun hem anne hem bebek için pek çok artısı var ama koşullar beni sezeryana yönlendirecek gibi.Ya bende ameliyattan daha çok çekiniyorum ve en başından beri söylüyorum ztn doktorumada. Sezeryan bende travma yaratabilir korkum var, ağrı sızı kısmı bir yana istediğim gibi bebeğimle ilgilenemezmişim gbi geliyor,ki ben bebeğime en başından itibaren eşimle beraber bakıcam yardımcı olabilicek kimse yok kaynanamdan hayır yok sürekli hasta grip vs bulaşıcı hastalıklar bide mütemadiyen biri iyileşiyor biri başlıyor 3 ay oldu görmüorum bile kendisini birkaç haftada bir anca ararsa arayıp hastalıklarını anlatıyor. Kendi ailem başka şehirde yaşıyor doğuma gelebilir ama birkaç gün kalabilir ancak ve ben ameliyatlı yatıp kalkmakta zorlanır bir halde o lohusalık depresyonunu birde o çaresizlikle yaşarsam altından nasıl kalkarım diye düşünüyorum.
Aslında olduğum yerdeki tüm doktorlar normal doğumu destekliyor kendi doktorumda normalde bu yaklaşımda hem tüp bebek uzmanı hem kadın doğum doktoru normal kadın hastalıkları bile bakmıyor ve herkesin çok övdüğü memnun olduğu bir doktor epizyosuz yaptığı normal doğumlarla ünlü öyle ki aile sağlığı merkezinde devlet hastanesinde bile tavsiye ediyorlar yeni hamileleri doktoruma yönlendiriyorlar birde burda işi showa dönüştürmüş birkaç ünlüyü doğurtmuş bi doktor var onada açıkçası gitmek istemiyorum doğuma 3 hafta kaldı gözüküyor kalkıp istanbula mı gitsem diye bile düşünmeye başladım ☹
Canım ben tansiyon ilacı kullanıyorum o yüzden çok şükür tansiyonum iyi gidiyor. Sadece çok sıcakta kalırsam veya bişeye sinirlenip ağlarsam filan yükseliyor. Tuzlu yediğim zamanda inanılmaz ödem yapıyor. Ödem de ayaklarıma filan ağrı yapıyor. Benim de bebiş 2 hafta önden gidiyordu hep ecoprini bıraktık o mu etkiledi yoksa kolestaz çıktı ben de o mu etkiledi bilmem gelişimi bayağa yavaşladı şuan haftasıyla uyumlu. Benim hem tansiyon riski hem kolestaz dan ötürü en geç 38de alınacak. Pazartesi kontrolüm var 37 olacağım belki doktor gün verir artık. Doktorun öyle demiş olsa bile sen yine de özellikle sıcağa, sinirlenmemeye ve ödemin varsa tuza dikkat et canım. Allahtan haftan iyi o yüzden bence sıkıntı olmazShinSeGi Canim sana gun verdi mi doktorun?
Benim bugun acilde bana bakan doktorla randevum vardi. Bana dedigi sey tansiyonu surekli kontrol etmem ve buyuk 14'u kucuk 9'u gecerse hemen acile gitmem. Tansiyonu bir yere kadar kontrol edebilirmisiz, bi yerden sonra inmez dedi. O anda da bebegi almak zorundayiz, zaten 36 bitti sorun olmaz dedi. Bu durumun beslenmeyle hic alakasi yokmus. Tekrar sordum, normal yemegini ye dedi. Tuzu kesmem ise yaramazmis, cunku bu normal tansiyon degilmis. Bebegin plasentasiyla ilgili bi durmmus. Simdiye kadar coraspin sayesinde baskilanmis, bebek de beslenebilmis. Ama simdiden sonra giderek artacakmis tansiyon. Bebegjm 3060 gr olmus. Haftasina gore iyi ama coraspin icerken 3 hafta o den gidiyordu gelisimi. Son olcume gore kilo almis ama ayni hizda degil. Benim tek derdim en azi dan Agustos bitene kadar dayanabilmek. Istarahat verdi, sakin kal dedi. Haftaya cuma kendi doktorumla randevum var. Insallah o zamana kadar acil bi durum olmaz.
Anladım, bilgi için teşekkür ederimBende kan pıhtılaşması yok ama benim de önceden 3 tane kimyasal gebelik olmuştu ve bu benim 5.tüp bebek denememdi o yüzde tedbiren kullanıyorduk. Hatta doktorum 12.haftada bırakabiliriz istersen ama tedbire devam etmek de yarar var deyince ben devam edelim o zaman dedim. Ecoprin kesince clexane (enox) a aynı dozda devam ettik (4000 yani en düşük doz). Belki kan pıhtılaşması kesin olanlarda öyle yapmışlardır.
Evet bana da en gec 38 dedi. Kendi doktorumu gormeden icim rahat etmiyor ama.Canım ben tansiyon ilacı kullanıyorum o yüzden çok şükür tansiyonum iyi gidiyor. Sadece çok sıcakta kalırsam veya bişeye sinirlenip ağlarsam filan yükseliyor. Tuzlu yediğim zamanda inanılmaz ödem yapıyor. Ödem de ayaklarıma filan ağrı yapıyor. Benim de bebiş 2 hafta önden gidiyordu hep ecoprini bıraktık o mu etkiledi yoksa kolestaz çıktı ben de o mu etkiledi bilmem gelişimi bayağa yavaşladı şuan haftasıyla uyumlu. Benim hem tansiyon riski hem kolestaz dan ötürü en geç 38de alınacak. Pazartesi kontrolüm var 37 olacağım belki doktor gün verir artık. Doktorun öyle demiş olsa bile sen yine de özellikle sıcağa, sinirlenmemeye ve ödemin varsa tuza dikkat et canım. Allahtan haftan iyi o yüzden bence sıkıntı olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?