- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Hayırlı olsunn vatana millete hayırlı evlat olsun insallah gözün aydınSlm kızlar bebeğim doğdu şükürbende az ağrım var haber edeyim diye girdim. Kızım oldu 2,5 kilo doğdu. Spinal anestezi oldu, genel istiyordum biliyorsunuz ama anestezi uzmanı ikna etti beni
Yaaa yerim ne tatlı maşallah maşallah Rabbim yüzü gibi bahtınıda güzel eylesinAmeliyat iyi geçti canım, anestezi uzmanları hep moral verdi. Öyle bir sıkıntı olmadı şükür
Slm kızlar bebeğim doğdu şükürbende az ağrım var haber edeyim diye girdim. Kızım oldu 2,5 kilo doğdu. Spinal anestezi oldu, genel istiyordum biliyorsunuz ama anestezi uzmanı ikna etti beni
Sor bakalim genelde kadin dogumcular sezeryan oluyorYa valla istege bagli sezeryan pahali olmasa, doktorum sezeryan icin bahane bulsa ben hic vicdan azabi cekmemdoktor kendi bile sezeryan olduysa bence en iyisini o biliyordur zaten her seyi kontrol etmemiz mumkun degil. Sen normal dogum icin 20 saat sanci cekerisn, son dakikada sezeeryan olur. Bence senin sezeryan olman icin butun sartlar uygun benim doktorum da haftaya cati muayenesi yapacak, bakalim dogum icin ne diyecek, ben de bir sorayim siz nasil dogum yaptiniz diye
Benimde donmedi kafasi yanda hep..ama beklediginde donenler var 39,40larda falan ne bileyim ama zaten benim o haftaalarda 4kiloyu bulacak zaten olmaz diye belirtmisti..benimde duzcede bakan doktor adet tarihinizi yanlis biliyor olabilirsiniz diye kurt dusurdu icime ama oylede olsa ultrasonunda 2 hafta ilerde gozukuyor sonuctaCanım seninki de mi makat geliş şuan? Benim de öyle, iki hafta sonra sezeryan dedi doktor, 37'den sonra dönmesi zor ihtimalmiş. Aslında 33'te başı aşağıdaydı, sonra bir döndü bir daha dönmedi. Benim sat'a göre Eylül'ün ilk haftası normal doğum ama doktorum en başından beri iki hafta geriden hesaplıyor, geç döllenme diyor. Ben de korkuyorum Sat'a doğru doğmaya kalkışır, e bir de makat geliş fln diye.
Iste tam da bu anlattiklarinizdan dolayi icim burkuluyor..gerci ben normal dogmusum ama senelerce bronsit gecirdim hastanelerde yattim..sezeryanla ilgisi var mi cokta arastirmadim ama uzmanlarda hep vajinal dogumu oneriyor..yapabilen icin cok guzel bir olay..e peki madem oyle dogum basladiginda neden sezeryan yapilmiyor daha saglikliysa doktorlar bunun bilincinde degil miArkadaşlar benim 3.doğumum olacak,ilk iki doğumum sezeryan olmasına rağmen bunda normali deneyeceğiz.Ilk doğumum 41+2de sezeryan oldu.Buyuk ihtimal (30-35 günü bulurdu o zamanlar adetim) geç dollenme idi.Gunu geçti, kakasini yutabilir,açıklık 1cm dedi dra güvendik.Ama sezeryan sırasında bebek kanala girmis cümlesi 9 yıldır kulağımdan gitmedi.Bebegim geç doğmasına rağmen 4 gün kuvozde kaldı.Alerjik bir çocuk,ha normal olsaydı allerjik olmazmiydi olabilirdi ama biz çok çektik.1 yaşı ile 1.5 yasi arasında 100e yakın iğne yedi.Bagisiklikligi düşüktü hep.
Ikıncı bebeğime hamile kalınca normal olma durumunu araştırdım,yapılabiliyordu drum aynı dr idi söyledim kesinlikle yapılmaz dedi.Gene sezeryan oldum.Kizim da sürekli bronşit olur ve astıma çevirmek üzereydi bu durum.
Şimdi ablamda sezeryan oldu ama onda da ilk çocuğun da miad asimi oldu.Cocuk alerjik,ikinci çocuğun da gene sezeryan oldu fakat annemin yanına gitmesini beklemek isterken sancısı başladı ve sezeryana sanci ile girdi.Ve iki çocuğunun sağlığı arasında dağlar kadar fark var.
Evet sezeryanda bir doğum şekli ama sezeryan anne ve bebek yaşamı riske girdiğinde ikisinin yaşamını kurtarıcı bir operasyon bu gerçeği lütfen gözardı etmeyin.
Ben de ilk doğumda normal doğumdan korkuyordum,illaki kolay değildir kolay olan ne varki ama herkesin doğumu aynı olmuyor.
Bu 3.dogumumda ebeden eğitim aldim.Ve inanın bilmediğim bir sürü şey ogrendim.Evet drumuza güvenelim ama her dr gerçekten iyi niyetli olmuyor.
Plânlı sezeryan ile bir şekild e başlamış doğumdan sonra gerçekleşen sezeryan arasında çok fark varmış.Baslamis doğumlarda vücut hormonları salgıladığı için daha farklı oluyormuş.
Amacım polemik olması değil,Rabbim hepimize keskesiz doğumlar nasip etsin insallah
Evet ultrasonlarda 2hafta ilerdeydi hep suan 3.5sa 4le dogurmak zor olacaktir da benimki de acaba olur muydu iste..nedense de yakinda baslayacakmis dogum gibi hissediyrum bel agrilarim yukardan asagiya bosalma hissi var hepCanım hiç kendini huzursuz hissetme. Ablama doğumdan önceki kontrolde 3200 falan demişlerdi. Normal doğum yaptı 3800 ve çok zorlanmış. 4 olsa hayatta doğuramazdım dedi. Senin ve bebeğin için sağlıklı olan sezeryan diye söylemiş doktorun. O yüzden huzurla bebeğini kucağına alacağın günü bekle ve öyle miydi böyle miydi diye düşünüp canını sıkma
Benim de yanımda uzun süre kalabilecek kimse yok sadece eşim eğer işe girmezse o olacak. Ben de o yüzden normal istiyordum. Hem de ileri de normal doğum olmazsa pişman olabilirim gibi bir his vardı, sonuçta normal doğumun hem anne hem bebek için pek çok artısı var ama koşullar beni sezeryana yönlendirecek gibi.
İstanbula sadece muayne için mi gideceksin yoksa doğum için mi? Eğer uzaktaysan sırf muayne için gitmen gereksiz zahmet olur, yok gidip orda doğum yaparım diyorsan en az 3-5 gün kalabileceğin bir ev ortamı lazım sana. Doktoruna normal için ısrar etsen belki en sonunda pes eder.
Canım o zaman pazartesi doktorunu arara veya mesaj atar durumunu anlatırsın. Doktorun gerek görürse zaten cumayı bekleme gel der.Benim kendi doktorum riskli gebelik uzmani zaten. Ama aksi gibi o varken hicbir sorun yoktu. Adam tatile gitti ben acillik oldum. Neyse pazartesi donuyor, cuma randevum var. En azindan acil bi sey olursa mudahale edebilir. Tatilde rahatsiz etmek de istemedim adami. Bi de benim gittigim hastanedeki butun doktorlar cok iyi. Tum takiplerim ve tup bebek tedavim de orada oldugu icin oykumu de biliyorlar. Hatta ikinci gece hastanede tup bebek doktoruma da rastladim. O da ilgilendi.
Yok canım kolestazda kuru kaşıntı oluyor, kabartı vs olmuyor ama yine de şüphede kaldıysan baktırmak çok basit. Alt, ast, ggt testlerine baktırıyorsun, sağlık ocağında bile bakarlar. Kolestaz varsa o değerler yüksek çıkıyor.Canım kolestaz nasıl bişey sinek isirigimi kestiremiyorum aynı sinek ısırığı gibi bazı yerlerimde noktalar var çok ciddi kasinmasada kaşınıyor sol kalcamda baya var şuan sinek olsa nasıl girsin diye düşünüyorum
36+2de doğdu canım sezeryan, şükür şimdilik öyle aman aman bir sıkıntı yaşamadım.Hayırlı olsun, hayırlı evlat olsunKaçıncı haftada doğurdunuz? Kolay oldu mu sezaryen ?Ben 37. haftadayım heyecan bastı, ilk gebeliğim Çok sordum
Aaa doğru söylüyorsun bir de ikinci çocuk mevzusu varEvet bnde senin gbi düşünüyorum bnm için bir sağlık problemi olmadığı sürece sezeryan gündemde yoktu. Birde 2. Çocuğu çok beklemeden istiyoruz sezeryan olunca tekrar hamile kalmak için 2 yıl en az geçmesi gerekli diyorlar öyle bir durumda var.
İstanbula doğum için gitmeyi düşündüm ama evimiz düzenimiz yok hiç çok zor olur şu anda dua ediyorum inşallah kızım dr umun verdiği tarihten önce gelmek ister ve normal doğurmak zorunda kalırımdoğum başlarsa illa sezeryan yapalım demez herhalde
Aaa doğru söylüyorsun bir de ikinci çocuk mevzusu varben çoook zor hamile kaldım, ikinci için tüp bebek denemeyi herhalde artık o yüzden hiç korunmayalım akşına bırakalım diyoruz ama yüzde bir ihtimal de olsa ya hemen hamile kalırsam sezeryanla olunca sıkıntı olur dimi
Benimde öyleydi o yüzden bi gün hastanede yattım. Sancın baya varKızlar bugün kontrolüm vardı nst de sancılar tavan çıktı doktorum bu bebek eylülü beklemez dedi haftaya alalım dedi siZde bir bakın nst sonucuma
Iste tam da bu anlattiklarinizdan dolayi icim burkuluyor..gerci ben normal dogmusum ama senelerce bronsit gecirdim hastanelerde yattim..sezeryanla ilgisi var mi cokta arastirmadim ama uzmanlarda hep vajinal dogumu oneriyor..yapabilen icin cok guzel bir olay..e peki madem oyle dogum basladiginda neden sezeryan yapilmiyor daha saglikliysa doktorlar bunun bilincinde degil mi
Iste dr açısından direkt sezeryana almak daha kolay.Iste tam da bu anlattiklarinizdan dolayi icim burkuluyor..gerci ben normal dogmusum ama senelerce bronsit gecirdim hastanelerde yattim..sezeryanla ilgisi var mi cokta arastirmadim ama uzmanlarda hep vajinal dogumu oneriyor..yapabilen icin cok guzel bir olay..e peki madem oyle dogum basladiginda neden sezeryan yapilmiyor daha saglikliysa doktorlar bunun bilincinde degil mi
Tecrübelerin sonrası umarım bu Doğumun sağlıkla normal olabilirArkadaşlar benim 3.doğumum olacak,ilk iki doğumum sezeryan olmasına rağmen bunda normali deneyeceğiz.Ilk doğumum 41+2de sezeryan oldu.Buyuk ihtimal (30-35 günü bulurdu o zamanlar adetim) geç dollenme idi.Gunu geçti, kakasini yutabilir,açıklık 1cm dedi dra güvendik.Ama sezeryan sırasında bebek kanala girmis cümlesi 9 yıldır kulağımdan gitmedi.Bebegim geç doğmasına rağmen 4 gün kuvozde kaldı.Alerjik bir çocuk,ha normal olsaydı allerjik olmazmiydi olabilirdi ama biz çok çektik.1 yaşı ile 1.5 yasi arasında 100e yakın iğne yedi.Bagisiklikligi düşüktü hep.
Ikıncı bebeğime hamile kalınca normal olma durumunu araştırdım,yapılabiliyordu drum aynı dr idi söyledim kesinlikle yapılmaz dedi.Gene sezeryan oldum.Kizim da sürekli bronşit olur ve astıma çevirmek üzereydi bu durum.
Şimdi ablamda sezeryan oldu ama onda da ilk çocuğun da miad asimi oldu.Cocuk alerjik,ikinci çocuğun da gene sezeryan oldu fakat annemin yanına gitmesini beklemek isterken sancısı başladı ve sezeryana sanci ile girdi.Ve iki çocuğunun sağlığı arasında dağlar kadar fark var.
Evet sezeryanda bir doğum şekli ama sezeryan anne ve bebek yaşamı riske girdiğinde ikisinin yaşamını kurtarıcı bir operasyon bu gerçeği lütfen gözardı etmeyin.
Ben de ilk doğumda normal doğumdan korkuyordum,illaki kolay değildir kolay olan ne varki ama herkesin doğumu aynı olmuyor.
Bu 3.dogumumda ebeden eğitim aldim.Ve inanın bilmediğim bir sürü şey ogrendim.Evet drumuza güvenelim ama her dr gerçekten iyi niyetli olmuyor.
Plânlı sezeryan ile bir şekild e başlamış doğumdan sonra gerçekleşen sezeryan arasında çok fark varmış.Baslamis doğumlarda vücut hormonları salgıladığı için daha farklı oluyormuş.
Amacım polemik olması değil,Rabbim hepimize keskesiz doğumlar nasip etsin insallah
Doktor sezeryana yetişemezse nolur bilmiyorum o zaman, ters olmasa korkmicam. 35 yaşındayım gebelik şekeri de var, hatta preeklampsi riski vardı tuzsuz yiyerek indirdim ödemi. Ne bileyim hayırlısı, ama sanırım iki hafta sonra tabi bebek beklerse.Benimde donmedi kafasi yanda hep..ama beklediginde donenler var 39,40larda falan ne bileyim ama zaten benim o haftaalarda 4kiloyu bulacak zaten olmaz diye belirtmisti..benimde duzcede bakan doktor adet tarihinizi yanlis biliyor olabilirsiniz diye kurt dusurdu icime ama oylede olsa ultrasonunda 2 hafta ilerde gozukuyor sonuctakafasinin buyuk oldugunu duzcede de soylediler yine.. yani 38 bekleyecek geldi geldi o zamana kadar korkma dogmaya kalkmasi bence guzel bir olay o zamanda istedigin sekilde gerceklestirirsin dogumunu..
Ben düşünmüyorum o kadar büyük bir sağlık etkisi olduğunu. Ben normal doğumla doğmuşum aynı şekilde zatürreden tutun bronşite kulak iltihaplarından su çiçeğine kadar her şeyi geçirdim. Annem pek sakınmazdı beni, bünyem büyüyünce sağlam oldu ama geçirdiğim hastalıklar yüzündenIste tam da bu anlattiklarinizdan dolayi icim burkuluyor..gerci ben normal dogmusum ama senelerce bronsit gecirdim hastanelerde yattim..sezeryanla ilgisi var mi cokta arastirmadim ama uzmanlarda hep vajinal dogumu oneriyor..yapabilen icin cok guzel bir olay..e peki madem oyle dogum basladiginda neden sezeryan yapilmiyor daha saglikliysa doktorlar bunun bilincinde degil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?