Slm kızlar bebeğim doğdu şükür bende az ağrım var haber edeyim diye girdim. Kızım oldu 2,5 kilo doğdu. Spinal anestezi oldu, genel istiyordum biliyorsunuz ama anestezi uzmanı ikna etti beni

Hayırlı olsun, hayırlı evlat olsun Kaçıncı haftada doğurdunuz? Kolay oldu mu sezaryen ?Ben 37. haftadayım heyecan bastı, ilk gebeliğimÇok sordum

Sor bakalim genelde kadin dogumcular sezeryan oluyor valla ne bileyim sartlar uygunda birazda yonlendirmis gibi hissediyorum..hayirlisi olsun

Benimde donmedi kafasi yanda hep..ama beklediginde donenler var 39,40larda falan ne bileyim ama zaten benim o haftaalarda 4kiloyu bulacak zaten olmaz diye belirtmisti..benimde duzcede bakan doktor adet tarihinizi yanlis biliyor olabilirsiniz diye kurt dusurdu icime ama oylede olsa ultrasonunda 2 hafta ilerde gozukuyor sonucta kafasinin buyuk oldugunu duzcede de soylediler yine.. yani 38 bekleyecek geldi geldi o zamana kadar korkma dogmaya kalkmasi bence guzel bir olay o zamanda istedigin sekilde gerceklestirirsin dogumunu..

Iste tam da bu anlattiklarinizdan dolayi icim burkuluyor..gerci ben normal dogmusum ama senelerce bronsit gecirdim hastanelerde yattim..sezeryanla ilgisi var mi cokta arastirmadim ama uzmanlarda hep vajinal dogumu oneriyor..yapabilen icin cok guzel bir olay..e peki madem oyle dogum basladiginda neden sezeryan yapilmiyor daha saglikliysa doktorlar bunun bilincinde degil mi

Evet ultrasonlarda 2hafta ilerdeydi hep suan 3.5sa 4le dogurmak zor olacaktir da benimki de acaba olur muydu iste..nedense de yakinda baslayacakmis dogum gibi hissediyrum bel agrilarim yukardan asagiya bosalma hissi var hep

Evet bnde senin gbi düşünüyorum bnm için bir sağlık problemi olmadığı sürece sezeryan gündemde yoktu. Birde 2. Çocuğu çok beklemeden istiyoruz sezeryan olunca tekrar hamile kalmak için 2 yıl en az geçmesi gerekli diyorlar öyle bir durumda var.
İstanbula doğum için gitmeyi düşündüm ama evimiz düzenimiz yok hiç çok zor olur şu anda dua ediyorum inşallah kızım dr umun verdiği tarihten önce gelmek ister ve normal doğurmak zorunda kalırım doğum başlarsa illa sezeryan yapalım demez herhalde

Canım o zaman pazartesi doktorunu arara veya mesaj atar durumunu anlatırsın. Doktorun gerek görürse zaten cumayı bekleme gel der.

Yok canım kolestazda kuru kaşıntı oluyor, kabartı vs olmuyor ama yine de şüphede kaldıysan baktırmak çok basit. Alt, ast, ggt testlerine baktırıyorsun, sağlık ocağında bile bakarlar. Kolestaz varsa o değerler yüksek çıkıyor.

Aaa doğru söylüyorsun bir de ikinci çocuk mevzusu var ben çoook zor hamile kaldım, ikinci için tüp bebek denemeyi herhalde artık o yüzden hiç korunmayalım akşına bırakalım diyoruz ama yüzde bir ihtimal de olsa ya hemen hamile kalırsam sezeryanla olunca sıkıntı olur dimi

Bizde aynen o şekilde düşünüyoruz ve benim duyduğum okuduğum çok durum var tüp bebek tedavisinden sonra 2. Ye çok kolay hamile kalma ihtimalinde var ve oldukçada yüksek ihtimal insanlar daha tedavi sırasında bile transferden önce hamile kalabiliyor ilaçların etkisi yüzünden. Gebelik eğitimnde kendi dr umun bir hastası ile tanışmıştım kızın tüpleri tamamen kapalı asla çocuğun olmaz demişler tüp bebek tedavisinde bile 2 yumurta toplayabilmişler sadece kız transfer tarihi belirlemeye gittiğinde hamile olduğunu öğrenmiş. Böyle bir mucize yaşama ihtimalin varken sezeryan yznden düşük olabilir bebek tutunmayabilir yada tutunsa bile erken doğum riski rahmin yırtılma riski bir dünya tehlikesi var

Kızlar bugün kontrolüm vardı nst de sancılar tavan çıktı doktorum bu bebek eylülü beklemez dedi haftaya alalım dedi siZde bir bakın nst sonucuma
Benimde öyleydi o yüzden bi gün hastanede yattım. Sancın baya var

Benim etrafımda normal dogum yapan kimse yok, hiç karşılaşmadım öyle bronşit, alerji vs, takma lütfen artık kafana, ben de sezeryan oldum, üstüne, sütte veremedim ama çok şükür Allaha yaşıtlarından daha az hastalık yaşadı, 2, 5 yıldır okula gittiği halde, sen fiziken, ruhen nasıl rahat edeceksen öyle yap.

Iste dr açısından direkt sezeryana almak daha kolay.

Tecrübelerin sonrası umarım bu Doğumun sağlıkla normal olabilir ebeden çok şey öğrendim demişsin özellikle ilk doğumunu yapacak bizlerle paylaşabileceğin şeyler varsa çok seviniriz

Doktor sezeryana yetişemezse nolur bilmiyorum o zaman, ters olmasa korkmicam. 35 yaşındayım gebelik şekeri de var, hatta preeklampsi riski vardı tuzsuz yiyerek indirdim ödemi. Ne bileyim hayırlısı, ama sanırım iki hafta sonra tabi bebek beklerse.

Ben düşünmüyorum o kadar büyük bir sağlık etkisi olduğunu. Ben normal doğumla doğmuşum aynı şekilde zatürreden tutun bronşite kulak iltihaplarından su çiçeğine kadar her şeyi geçirdim. Annem pek sakınmazdı beni, bünyem büyüyünce sağlam oldu ama geçirdiğim hastalıklar yüzünden annemi çok uğraştırdım o ayrı. kardeşim ise sezeryanla doğdu hiç öyle büyük hastalık cekmedi 18inde şu an. Taş gibi maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…