Ay beni de uyku basmıştı eğitimdeGeldim evet te cok egitmen girdi kafam corba oldu yiyecek ikramları kafamı bulandırdı uyku bastı falan
Bide malum 39.haftamdayım bi tık daha erken alınsa daha iyi olurmus
Baya interaktif bi egitimdi ama ikramlar şekerimi yükseltti sanırımAy beni de uyku basmıştı eğitimde
Yine levent hoca gelmis egitimeT tuboz aklımda kaldıgı kadarıyla bikaç bişey anlatayım
Bebege süt yapan sekerli gıdalar değil bol bol su icmek bol bol emzirmek ve dinlenmek Sekerli gıdalar veya ekstra beslenmek sadece bize kilo olarak döner süte fayda saglamaz
Ceviz muz süt düzenli tüketmek bebege hamileyken kilo aldırmaz yaramaz bebek bizden beslenir kendimiz icin beslenmeliyiz
Sakatatlardan uzak durmamalıyız ancak işlenmiş etten sucuk salam sosis vs uzak durmalıyız
Sırf hamileyiz diye bişeyler yemek değil hayat felsefemize bunu sokmalıyız bebegimize yarasın ok ama bizim vucudumuz çöp değil sonrasındada bebek icin oldugu kadar kendimiz icinde beslenmemize dikkat etmeliyiz
Günde bir avuctan fazla meyve yememeliyiz
Son bir ay dinlenerek gecirmeliyiz yapacagımız en iyi spor yüzmek havuz veya deniz farketmez. Kadın vajinası icine su gecirmez ücüncü besinci dogumu değilse havuzdanda süphe etmiyorsak girmemizde sakınca yok
Son aylar stand by modunda olmamız gerekiyor cunku bebek büyüdü karın yükseldi yaptıgımız ekstra sporlar bebegimize saglayacagımız oksijenden yiyor ve bizi ve bebegimizi zora sokuyor
Catlaklar genetik veya kremlerle önlenebilir bişey değil protein fazla yiyen kadınlar catlamaz (bende gercekten protein cok tüketiyorum catlamadım)
36.haftda catı muaynesi isteyen bir doktorunuz varsa tek amacı sizi sezeryana ikna etmektir catınız ilk ay nasılsa son ayda öyledir kilo alabilirsiniz ama kemik yapınız değişmez neden ilk ay yapmıyorlarda son ay yapıyorlar cunku artık doktoru değiştirmezsiniz güveniyorsunuzdur ne derse yapıcaksınız mecbur size catın dar olmaz diyip sezeryana sürükleyecek
Catı muaynesi dogum basladıgında yapılmalı (sancı geldiginde nişan geldiginde vs)
Normal dogum normal bi sürec bi basarı değil ama canınız acıyacak mı evet acıyacak kesi atılması gerekiyormu eger genetik yapınız müsait değilse evet atılıyor ve atılmalı yoksa bebek yırtarak cıkıyor ve dogum sonrası idrar kacırmalar oluyor cunku rahim sarkıyor
Perine masajı uydurmasyon bişey vaktiyle bunun jelini pazarlamak icin cıkarılmıs bişey o bölgeyi elinizle genişletemezsiniz
Kegel egzersizleri daraltmak icin ideal dogum sonrası ama dogum öncesi bi işe yaramaz
Merdiven inip cıkma veya plates veya baska bişey sadece son aylarda yapıyorsanız dogumu kolaylastırmaz
Bebegin gün icinde yapması gereken hareketler var gün icinde yoruldugunuzda yapamaz aksam ayagınızı uzattığınızda yapmaya baslar sonra uykusuz geceler sizi bekler o yüzden son aylar dinlenin
Gögüs kapakları olrak avent önerildi cunku nefes aldırıyor ancak suanda ihtiyacınız yok bebeği düzgün emzirirseniz yara olmaz
Bebekler sadece burunlarından nefes alır bizim gibi agızlarından nefes alamazlar uyandırıp emzirmek icin sakın burnunu tut bırak yapmayın ayaklarına masaj yapın veya altını acıp kapatın öyle uyansın
Cok sarıp sarmalamayın max 3 saatte bir emzirin olması gereken 2saatte bir
Bebegi legenin icinde yıkayın file tek basına değilseniz kullanmayın suya alısmasını saglarsınız ve üşütme olmaz
İlk önce kafa harici ön gövdeyi sonra kafa harici arka bölge en sonda kafayı yıkayın
Grip bile oLsanız emzirin agzınıza maske takıp antibiyotik yine sizde
Etrafı dinlemeyin herkesin dogum hikayesi farklı örnek almayın he diyin gecin
Eşinize nasıl dogum yapacagınızı sormayın kendi vucudunuz kendiniz karar verin aynanın karsısına gecip ben gercekten ne istiyorum diyin
Simdilik aklıma gelenler bunlar
Tarzı tam benlik döve döve anlatıyorYine levent hoca gelmis egitimeben de bilgileri tazelemis oldum, sagolasin ❤
Ahah evet arada kavun karpuz kek ikram ediyorlar, sonra levent hoca gelip seker soyle kotu boyle kotu diye anlatiyoBaya interaktif bi egitimdi ama ikramlar şekerimi yükseltti sanırım
Saf bebek sabununu bende düşündüm ama göz yaktığı için vazgeçtim. Bebek yağı pişik kremi almayı düşünmüyorum. Doğal olarak hazırlanmış pişik kremleri var kantaron ws ile ondan düşünüyorum. Bebek yağı olarakta zeytınyagı ve hindistancevizi yağı kullanmayı düşünüyorum. Bez olarak bende sleepy aldım. İnşallah memnun kalırız :)ben de ilk kizimda kullandim
seba med uruleri kullandim
buna ne yağ ne sabun ne sampuan aldim
safsabun
el yapimi kantaron
organic hindistancevizi
ve aromatik yaglar
ilk kızım başından sonuna prima premum care ile büyüdü
şimdi sleepy aldi islak mendil de hem pamuk su olanı hem de uni baby hassas olani
yaşayıp görelim
teşekkürler canimT tuboz aklımda kaldıgı kadarıyla bikaç bişey anlatayım
Bebege süt yapan sekerli gıdalar değil bol bol su icmek bol bol emzirmek ve dinlenmek Sekerli gıdalar veya ekstra beslenmek sadece bize kilo olarak döner süte fayda saglamaz
Ceviz muz süt düzenli tüketmek bebege hamileyken kilo aldırmaz yaramaz bebek bizden beslenir kendimiz icin beslenmeliyiz
Sakatatlardan uzak durmamalıyız ancak işlenmiş etten sucuk salam sosis vs uzak durmalıyız
Sırf hamileyiz diye bişeyler yemek değil hayat felsefemize bunu sokmalıyız bebegimize yarasın ok ama bizim vucudumuz çöp değil sonrasındada bebek icin oldugu kadar kendimiz icinde beslenmemize dikkat etmeliyiz
Günde bir avuctan fazla meyve yememeliyiz
Son bir ay dinlenerek gecirmeliyiz yapacagımız en iyi spor yüzmek havuz veya deniz farketmez. Kadın vajinası icine su gecirmez ücüncü besinci dogumu değilse havuzdanda süphe etmiyorsak girmemizde sakınca yok
Son aylar stand by modunda olmamız gerekiyor cunku bebek büyüdü karın yükseldi yaptıgımız ekstra sporlar bebegimize saglayacagımız oksijenden yiyor ve bizi ve bebegimizi zora sokuyor
Catlaklar genetik veya kremlerle önlenebilir bişey değil protein fazla yiyen kadınlar catlamaz (bende gercekten protein cok tüketiyorum catlamadım)
36.haftda catı muaynesi isteyen bir doktorunuz varsa tek amacı sizi sezeryana ikna etmektir catınız ilk ay nasılsa son ayda öyledir kilo alabilirsiniz ama kemik yapınız değişmez neden ilk ay yapmıyorlarda son ay yapıyorlar cunku artık doktoru değiştirmezsiniz güveniyorsunuzdur ne derse yapıcaksınız mecbur size catın dar olmaz diyip sezeryana sürükleyecek
Catı muaynesi dogum basladıgında yapılmalı (sancı geldiginde nişan geldiginde vs)
Normal dogum normal bi sürec bi basarı değil ama canınız acıyacak mı evet acıyacak kesi atılması gerekiyormu eger genetik yapınız müsait değilse evet atılıyor ve atılmalı yoksa bebek yırtarak cıkıyor ve dogum sonrası idrar kacırmalar oluyor cunku rahim sarkıyor
Perine masajı uydurmasyon bişey vaktiyle bunun jelini pazarlamak icin cıkarılmıs bişey o bölgeyi elinizle genişletemezsiniz
Kegel egzersizleri daraltmak icin ideal dogum sonrası ama dogum öncesi bi işe yaramaz
Merdiven inip cıkma veya plates veya baska bişey sadece son aylarda yapıyorsanız dogumu kolaylastırmaz
Bebegin gün icinde yapması gereken hareketler var gün icinde yoruldugunuzda yapamaz aksam ayagınızı uzattığınızda yapmaya baslar sonra uykusuz geceler sizi bekler o yüzden son aylar dinlenin
Gögüs kapakları olrak avent önerildi cunku nefes aldırıyor ancak suanda ihtiyacınız yok bebeği düzgün emzirirseniz yara olmaz
Bebekler sadece burunlarından nefes alır bizim gibi agızlarından nefes alamazlar uyandırıp emzirmek icin sakın burnunu tut bırak yapmayın ayaklarına masaj yapın veya altını acıp kapatın öyle uyansın
Cok sarıp sarmalamayın max 3 saatte bir emzirin olması gereken 2saatte bir
Bebegi legenin icinde yıkayın file tek basına değilseniz kullanmayın suya alısmasını saglarsınız ve üşütme olmaz
İlk önce kafa harici ön gövdeyi sonra kafa harici arka bölge en sonda kafayı yıkayın
Grip bile oLsanız emzirin agzınıza maske takıp antibiyotik yine sizde
Etrafı dinlemeyin herkesin dogum hikayesi farklı örnek almayın he diyin gecin
Eşinize nasıl dogum yapacagınızı sormayın kendi vucudunuz kendiniz karar verin aynanın karsısına gecip ben gercekten ne istiyorum diyin
Simdilik aklıma gelenler bunlar
gözünü yaktirmiycaz insaallah yıkama sapkasi deneyelim yeni doğana uyumlu varsaSaf bebek sabununu bende düşündüm ama göz yaktığı için vazgeçtim. Bebek yağı pişik kremi almayı düşünmüyorum. Doğal olarak hazırlanmış pişik kremleri var kantaron ws ile ondan düşünüyorum. Bebek yağı olarakta zeytınyagı ve hindistancevizi yağı kullanmayı düşünüyorum. Bez olarak bende sleepy aldım. İnşallah memnun kalırız :)
Evet tamda elimde kekle dinledim kendisiniAhah evet arada kavun karpuz kek ikram ediyorlar, sonra levent hoca gelip seker soyle kotu boyle kotu diye anlatiyo
sezaryen di ve 2. de yapma etme desek de cayır cayir sigara içtiİlk doğumu sezeryanmıydı? Bir sorun yaşadımı?
Ayy sen de bir hossun, ben ne zaman acilde levent beye gitsem, korkudan 1 hafta kendime gelemedimTarzı tam benlik döve döve anlatıyor
Tanısaydım bastan onunla devam ederdim :)
ingilizcemiz iyi çok şükürİki tanede kitap önerdi
Doğan cüceloğlu - geliştiren anne baba
Dana suskint - otuz milyon kelime
Umarım dogru not almısımdır
Son olarak bebeginize üc yasına kadar dil egitimini verdiniz verdiniz
Her gün en az bir saat tv de ingilizce acın cocugunuzu karsınıza alın XX suanda seninle İngilizce ögrenmeye baslıyoruz diyip ingilizce konusun sizde eşinizde anlar yda anlmaz diye düşünmeden ingilizce konusun
Süre doldugunda ingilizce süremiz sona erdi simdi Türkçe ye geçiyoruz diyip Türkçe konusmaya baslayın
Temel tası böyle oturtuyorsunuz dille ilgili
Ben yapmıyorum inandırıcı gelmiyordu zaten iyice pekiştirdim :)teşekkürler canim
ben kızımı fileyle yıkadım zaten onun ağırlığından suya banıyodu
ve çok rahat ettim ilk kereden itibaren ben kendim yıkadım
e bizimkiler harıl harıl perine masajı yapıyo
Ay yok beni gerceklerle yüzleştirmesi hosuma gittiAyy sen de bir hossun, ben ne zaman acilde levent beye gitsem, korkudan 1 hafta kendime gelemedimama hamileligi 9 kiloyla bitirmemim( gerci daha bitmedi de )tek musebbibi kendisidir yoksa potansiyelim vardi. Dogumda az daha sefkatli bir doktor olmasi iyi olur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?