Bizde aynen o şekilde düşünüyoruz ve benim duyduğum okuduğum çok durum var tüp bebek tedavisinden sonra 2. Ye çok kolay hamile kalma ihtimalinde var ve oldukçada yüksek ihtimal insanlar daha tedavi sırasında bile transferden önce hamile kalabiliyor ilaçların etkisi yüzünden. Gebelik eğitimnde kendi dr umun bir hastası ile tanışmıştım kızın tüpleri tamamen kapalı asla çocuğun olmaz demişler tüp bebek tedavisinde bile 2 yumurta toplayabilmişler sadece kız transfer tarihi belirlemeye gittiğinde hamile olduğunu öğrenmiş. Böyle bir mucize yaşama ihtimalin varken sezeryan yznden düşük olabilir bebek tutunmayabilir yada tutunsa bile erken doğum riski rahmin yırtılma riski bir dünya tehlikesi var
Malesef o mucizeler beni bulmaz 6 sene uğraştık, aylarca yumurta takipleri, klomenler, 3 aşılama, 5 tüp bebek tabiki doğal yoldan hamile kalma ihtimalim var ama 6 sene o kadar uğraşla olmamışken doğumdan hemen sonra kolayca hamile kalabileceğime ihtimal vermiyorum pek
Benim etrafımda normal dogum yapan kimse yok, hiç karşılaşmadım öyle bronşit, alerji vs, takma lütfen artık kafana, ben de sezeryan oldum, üstüne, sütte veremedim ama çok şükür Allaha yaşıtlarından daha az hastalık yaşadı, 2, 5 yıldır okula gittiği halde, sen fiziken, ruhen nasıl rahat edeceksen öyle yap.
Ben düşünmüyorum o kadar büyük bir sağlık etkisi olduğunu. Ben normal doğumla doğmuşum aynı şekilde zatürreden tutun bronşite kulak iltihaplarından su çiçeğine kadar her şeyi geçirdim. Annem pek sakınmazdı beni, bünyem büyüyünce sağlam oldu ama geçirdiğim hastalıklar yüzünden annemi çok uğraştırdım o ayrı. kardeşim ise sezeryanla doğdu hiç öyle büyük hastalık cekmedi 18inde şu an. Taş gibi maşallah
Tesekkurler kizlar evde yalniz olunca baya bir kendi kendime kurdum..yarim saate kadar nefes alisverislerim zorlasti disari ciktik ama bedenimden asagiya bir seyler akiyor sanki..degisik hisler olmaya basladi zaman yaklastika stres artti sanirim ama soyledikleriniz cok rahatlatti gercekten hepinizin destegi cok güzel insan ilk kez yasayacsgi bir seyden korkuyor neyle karsilasacaksin bilmiyorsun sonrada kafamd buyutuyorumm hepsi gecip gider insallah kolaylikla..hepimiz icin
Ben ikramlardan yiyemediğim halde uyuklamıştım nerdeyse Bizimki de çok akıcıydı aslında. Ama 3 saat fazla sanırım bir de yerde minderlerde oturmuştuk popom acıdı offf en güzeli yaşayarak öğrenmek galiba
Malesef o mucizeler beni bulmaz 6 sene uğraştık, aylarca yumurta takipleri, klomenler, 3 aşılama, 5 tüp bebek tabiki doğal yoldan hamile kalma ihtimalim var ama 6 sene o kadar uğraşla olmamışken doğumdan hemen sonra kolayca hamile kalabileceğime ihtimal vermiyorum pek
Ben ikramlardan yiyemediğim halde uyuklamıştım nerdeyse Bizimki de çok akıcıydı aslında. Ama 3 saat fazla sanırım bir de yerde minderlerde oturmuştuk popom acıdı offf en güzeli yaşayarak öğrenmek galiba
Aaa doğru söylüyorsun bir de ikinci çocuk mevzusu var ben çoook zor hamile kaldım, ikinci için tüp bebek denemeyi herhalde artık o yüzden hiç korunmayalım akşına bırakalım diyoruz ama yüzde bir ihtimal de olsa ya hemen hamile kalırsam sezeryanla olunca sıkıntı olur dimi
Sıkıntı olur herhalde, en az bir yıl beklemek gerek bence, doktorların dediği iki tabi. Hemen hamile kalmayalım ya bize de yazık. Ben de zor hamile kaldım yaşım da ilerliyor ama en az bir yıl korunurum diyorum nasipse.
Ilk olunca o da zor oluyor canim ya ilk endiseler cok etkiliyor insani topuk kani verirken bile ici gidiyor insanın ilk kizim gazdan aglardi oturup ben de ağlardım birsey yapamiyorum diye ama 4 cocuk efsane hakikaten
Maşallah gerçekten şanslıymış. Hamilelikte sigara içmekte ne biliyimm ben hiç sigara içmedim hayatımda belkide o yzdn çok çok ters gelio restoranlarda cafelerde bile hep kavga ediyorum kapalı alanda sigara içiren mekanlarla
Hiç olmaz deme bzm için çok daha kolay çnkü hep istedik bekledik zar zor oldu pskolojimizde onun rahatlığıda olucak biliosun buda çok önemli kafan ne kdr rahatsa bu konuda hamile kalman o kdr kolay
Perine masajı genisletmiyorki vajen çıkışının esnekliğini artırıyor.Zeytinyagi ile o deriyi besleyerek esneklestiriliyor.Böylece epizyo ya da kendiliğinden yırtık durumu azalıyormuş.
Ayyy kıyamam kuzum hakikatten 4 çocukla şuan çok zor ama büyüdükleri zaman çok keyifli olacak inşallah sana yardımcı kesin lazım zaten, maddi durumunuz el veriyorsa bence sen bebiş 1 yaşına gelene kadar ayda bir bile olsa al birini dip köşe temizliğini yaptır hatta mümkünse haftada bir al
Yardimci abla gelemicem dedi ben de haftada 1 alicam mecbur baska bir yardimci ama simdilik 1 sene zor biraz iki haftada bir belki alabilirim cocuklarin servisi masrafi kisin masraf cok tek kisi calisinca hele gecim cok zor esim suan heyet raporlu daha kac ay calisamicak bilmiyorum en az uc ay annem kayinvalidem destek olmasa zaten cok zor bi de ben evin icinde surekli baska bir insan sevmiyorum ama simdi hakikaten mecburum
Ben de 3 gün süren eğitimden aldığım notları paylaşayım. yesilus
Doğum bulgulari;
- Aktif su gelmesi
-Nisan
-Kasilma bu belirtilerden tek biri bile olabilir
Su temiz ise biraz bekleyebiliyor (Ülkemizde max 10 saat)
Su kanlı-yeşil ise beklenmez.
-5 dk aralıklarla sancı
Yaklaşan Doğum
-ishal
-sık idrara çıkma
-enerji patlaması
- bebek aşağı indiği için nefes rahatlaması
-dinlenince geçen doğuma hazırlık kasılmaları
-nisan gelmesi
-4-5cm üzeri açıklık
-kusma
Slm kızlar bebeğim doğdu şükür bende az ağrım var haber edeyim diye girdim. Kızım oldu 2,5 kilo doğdu. Spinal anestezi oldu, genel istiyordum biliyorsunuz ama anestezi uzmanı ikna etti beni
Hayirli olsun kuzun Allah sifani versin senin de emzirdin mi hemen alir kg sagligi ustunde olsun yeter ki yukun kalkti simdi eve gectin mi iyice rahatlarsin inşallah
Ben de çikolata kistleri var hem döllenme yi, hem tutunmayı engelliyor. Eşimin değerleri de eskisi gibi pek parlak değil biz zaten tek çocuğa da razıyız, çok şükür bu meleğimiz geliyor ya Rabbim ona uzun ömürler versin.
Ben de 3 gün süren eğitimden aldığım notları paylaşayım. yesilus
Doğum bulgulari;
- Aktif su gelmesi
-Nisan
-Kasilma bu belirtilerden tek biri bile olabilir
Su temiz ise biraz bekleyebiliyor (Ülkemizde max 10 saat)
Su kanlı-yeşil ise beklenmez.
-5 dk aralıklarla sancı
Yaklaşan Doğum
-ishal
-sık idrara çıkma
-enerji patlaması
- bebek aşağı indiği için nefes rahatlaması
-dinlenince geçen doğuma hazırlık kasılmaları
-nisan gelmesi
-4-5cm üzeri açıklık
-kusma
Perine masajı genisletmiyorki vajen çıkışının esnekliğini artırıyor.Zeytinyagi ile o deriyi besleyerek esneklestiriliyor.Böylece epizyo ya da kendiliğinden yırtık durumu azalıyormuş.
Yalanmıs işte teşbihte hata yapmıs olabilirim size aktarırken
Baya hatta sorularıyla diretenler oldu
Banada cok inandırıcı gelmiyordu zaten cok odaklanmadım yapmadıgım icin
Kolunuzdaki veya ne bileyim burun deliğinizi masaj yapa yapa bikaç haftada genişletebilirmisiniz gibi bişeyler dedi mesela
Sıkıntı olur herhalde, en az bir yıl beklemek gerek bence, doktorların dediği iki tabi. Hemen hamile kalmayalım ya bize de yazık. Ben de zor hamile kaldım yaşım da ilerliyor ama en az bir yıl korunurum diyorum nasipse.