Arkadaşım 3. ayında çikolata kistiyle hamile kaldı, doktor ona 6 ay dene ondan sonra bakarız demişti. Hiç belli olmıyır her şeyin hayırlısı.

Geçmiş olsun efenim hızlı dedikleri değer kaçtı acaba? Benim geçen nstde 120 ile 180 arası gidip geldi 180 yüksek geldi bana ama doktor sorun yok dedi bir de aç karna mi nst girdiniz?

İnşallah bakalım nasip. Zaten 2.yi çocuğumun kardeşi olsun diye isterim

Doğum Degil
- Gebelikten yorulma
- akşamları bel agrisi
- 40 haftayı bitirme(başka hiçbir belirti yoksa)
- belli bir günde doğurma isteği
- muayenede 1-2 cm açıklık
- bebek başının inmemesi
- iri bebek
Sezeryan Sebepleri
- 4500 gr ve üzeri bebek
- gebelik zehirlenmesi(14/9 tansiyon,idrarda protein kaçağı,ödem belirtileridir)
-annede bulunan kronik hastalıklar
- akımı kesen kordon dolanması( bu durum nst ile anlaşılıyor, bebek kalp atışı 50-60-70 e duser ; normalde bebek kalp atışı 120-160 arasi fakat doğum yakın ise 90-100 e düşmesi normal)
- kordon sarkmasi( su kesesi acilmamissa ve bas kanala yerleşmiş ise kordon sarkmaz;su fazla ise su açılınca baş yerleşmeden kordon sarkar ve kordon baş ile pelvis arasına sıkışır bu durum acil sezeryan sebebidir)
-makat, ayak ya da yüz geliş
- plasentanın rahim ağzını kapatması,plesenta previa bu durum kesin sezeryan sebebi
- bebegin kalp atışlarının bozulması
- plasentanın doğumdan önce ayrılması
-

Yetisir neden yetisemesin eger oyle bi durum olrsa zaten acil sezeryana alirlar..uzmez insallah annesi oyle dusun

Gecmis olsun sizin ki kac kiloymus tombalaklar ya :)

Evet makat gelişli yarın kontrolümüz var bakalım ne halde , yola gitmediyse vakti vardır hiç acele etme bence benim bile dönecek diye umudum var düşün yani hayırlısı neyse o olsun napalim
İnşallah ya bekleyelim bakalım bir günde bile değişebilir her şey
Valla benim akıntm hiç azalmadı hep oldu her renk akıntıyı da gördüm sanırım sarı yeşil beyaz. Çok sık çamaşır değiştiriyorum bir de koku da oluyor. Benim poliplerden olabilir ama.
Oyy limelemon ne güzel yazmışsın inşallah hakkımızda ne hayırlıysa Allah ona yönlendirsin diye dua ediyorum bu son zamanlar yoksa düşün düşün kafa kalmadı. Bekliyorum bakalım nolacak.
Hastalıkların sebebi gerçekten sezeryam mı bilemiyorum tabi ama normal şansı varken insan denemeli bence de ama işin içine suni sancı falan girecekse onu bilemiyorum dayanılır mı acaba
Kızlar bugün kontrolüm vardı nst de sancılar tavan çıktı doktorum bu bebek eylülü beklemez dedi haftaya alalım dedi siZde bir bakın nst sonucuma
3 kez girdim nst ye kalbim kadar temiz bir sayfa aldım hephepsi tek düze çizgiler. Seninkileri görünce çok şaşırdım. Bu sancılarda senin durumun neydi peki?
Ayy kendimi eğitime falan gitmedim diye hep kötü hissediyorum ama sayenizde bişeler öğrendim ben de, bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz
Aynen inşallah kolaylıkla atlatorız bu süreci

Doğumda müdahaleler
-Suni sanci; su gelmişse,su azalmissa(alt sınır 3-4cm),Doğum eylemi durmuşsa,42 hafta dolmussa
-epizyo
Doğum Aşamaları
Doğum 3 aşamada gerçekleşiyor
1.pasif dönem yani açılma dönemi;
yavaş bir dönem 0-4 cm arası açıklık,5 dk gelen 10-15 sn arası kasılmalar
1 yemek kaşığı hint yagi içilebilir ardından sıcak su(doğal lavman etkisi)
Yemek ye abartmadan
Kasılmalar 4-5dk bir olduğunda yarim şu bardağı pekmez üzerini sıcak suyla tamamla içine 1-2 kaşık zeytinyağı karıştır iç.
Diyafram (karin )nefesi ,kendi ritminde aldığımız küçük soluklar
(Diyafram nefesi için alışana dek dişlerini kapatarak nefes al o zaman karin şişiyor)

2.Aktif donem-hizli donem;
5-8 cm açıklık,2-3dk bir gelen 60 sn süren kasılmalar
Bu dönemde;nefes çalışmaları,çömelme hareketi,karına ve bele sıcak duş,avucuna çörek otu yagi sürüp saat yönünde karnını ov, plates topuna yada yatak sandalye vs abanma hareketi yap
Yanında atistirmalik birşeyler olsun (su,hurma,kurabiye,gevrek gibi)
Aktif dönemde tam nefes aliyoruz;4/8lik nefes,sufi nefesi de deniyor.Nefes alırken 4 e kadar say verirken 8 e kadar say
Aktif donemde ağrı gelince kısa karin nefesi ağrı durunca tam nefes alıyoruz.
3.Geçiş dönemi
8-10 cm açıklık
1-2 dk gelen 60-90 sn süren kasılma
Kırılganlık noktası tam olarak bu aşamada.Bebek doğmak üzere iken gebeler tam bu sırada sezeryan talebinde bulunabiliyor.
Sabır gerekiyor
Beyin ilkel beyin moduna geçiyor
Bu dönemde ıkınma hissi geliyor.Ebe-dr ıkın diyecek,ağrı olacak,karin kasları güçlü olursa bebeği rahat itersin
Gücünü topla-tam nefes al-yanlarsan tutun- ıkın
Kabız kalıp kakani yaparmış gibi
Dr-ebe ıkınma,üfle,nefes ver dediğinde 3 mum 1 tüy (üflemeli solunum)(üf üf üf üfff)

Bunlar dışında su artıran seyler;
-sabah -akşam 1 er armut
havuç kürü (şekerimiz var ise armut ve havuç dikkatli oluyoruz)
- maden suyu
-bol su
35-36.haftadan itibaren perine masajı
Doğum öncesi ve sonrasında kegel egzersizi(sabah,öyle,akşam 5 kere her seferinde 10 kez.3-4sn ile başka 10 sn ye kadar çık
Hurma 35-36 dan itibaren 3-5-7 şeklinde en iyisi acve hurmais
Meryem ana otu(doğum başladığında suya konulup doğum bitince sudan cikariliyormus,rahmin açılmasını ve toplanmasını kolaylastirsigina inaniliyormus)
Düzensiz kasılmalar (dinlenince geçmeyen) başladığında 11-13 hurmayı 4 su bardağı suda 10-15 dk kaynat suyunu iç.
Notlarım bunlar yesilus

Valla bana bazı söylemler reklam kokan hareketler gibi geldi. Ben nasip olursa Ssvd deneyeceğim çok eğitime girdim ve doğumumda da bana bir doula eşlik edecek. Doula’m kendisi özellikle defalarca anlattı 200 e yakın Doğuma girdim. Doğal Doğum yanlısı her doktor ıkınma aşamasında gebeye sorar “Perine masajı yaptın mı” diye eğer yaptım derse epizyotomi ekipmanını geri verir hemşireye. O derece etkili olduğunu biliyor çünkü doktorlar diye.

Ben yakın zamanda hem de evde Doğum yapan birkaç arkadaşımın da şahit oldum. Ebe açıklık muayenesinde perine masajı mı yapıyordun çok güzel yumuşamış ve esnek hale gelmiş diye söylemiş ve hiçbirinde yırtık olmadı gerçekten. Üstelik ilk doğumlarında doktorlar direkt kesmiş.

Burnumuz da kışın kuruduğunda sümkürürsek kanayabilir ama düZenli krem sürersek içi de dışı da yumuşar kanama olmaz amaç genişletmek değil de esneklik kazandırmak yani.

Bu söylenenlere perine ve kegelden bin kat daha şok oldum
Bir uzman İngilizce de olsa nasıl 3 yaşına kadar günde en az 1 saat tv izlemeyi önerebilir bir çocuğa Gerçekten çok şaşırdım. Ekranın zararları diye bangır bangır bağırıyor adamlar. Ki 3,5 senelik annelik serüvenimde ne yazık ki çok arkadaşım çok ciddi sıkıntılar yaşadılar evlatlarında ekran yüzünden.
Toparlamak, düzeltmek için ne terapiler oyun grupları uğraştı durdular.

Valla benim oğlanın bir dönem burnu sürekli tikaliydi ve eli sürekli burnuna gidiyordu.Ve burun delikleri genişledi.

Yanlıs anlasıldı sanırım
Tv yi acın dedi karsısına oturtun demedi öyle bişey yazmamıstım ama
Kulagına ses dolgunlugu olsun diye
Karsısına siz gecin dedi yani anne baba
Anne baba olarak konusun dedi

Yanlıs anlasıldı sanırım
Tv yi acın dedi karsısına oturtun demedi öyle bişey yazmamıstım ama
Kulagına ses dolgunlugu olsun diye
Karsısına siz gecin dedi yani anne baba
Anne baba olarak konusun dedi

Ben de direkt İngilizce yayın izletin anladım ona şok oldum. Yanlış anlamışım o zaman pardon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…