Arkadaşım 3. ayında çikolata kistiyle hamile kaldı, doktor ona 6 ay dene ondan sonra bakarız demişti. Hiç belli olmıyır her şeyin hayırlısı.Ben de çikolata kistleri var hem döllenme yi, hem tutunmayı engelliyor. Eşimin değerleri de eskisi gibi pek parlak değilbiz zaten tek çocuğa da razıyız, çok şükür bu meleğimiz geliyor ya Rabbim ona uzun ömürler versin.
Geçmiş olsun efenimBu arada bugun doktor kontrolüm vardı. Nstte kalp atışları hızlı cıkınca yemek ye gel 1 saat sonra tekrar nst gir, eğer kalp atışları normale dönmezse doguma alacagız seni diyince bende bir panik, ama hazır değilim dedim :)) 1 saat uzaklıktaki başka sehirde hastaneye gidiyorum, doğum çantam falan yanımda değil lohusa çamaşırlarını en sona bırakmıştım. Yemeği falan unutup apar topar alışverişe cıktımneyseki birdahaki nst te kalp atışları normal cıkınca doğuma falan girmedim. Cok stresli bir gündü. Bebeğin kilosuda fazlaymış biraz, bu gidişle sezeryan kaçınılmaz benim için.
İnşallah bakalım nasip. Zaten 2.yi çocuğumun kardeşi olsun diye isterimMaşallah gerçekten şanslıymış. Hamilelikte sigara içmekte ne biliyimm ben hiç sigara içmedim hayatımda belkide o yzdn çok çok ters gelio restoranlarda cafelerde bile hep kavga ediyorum kapalı alanda sigara içiren mekanlarla
Hiç olmaz deme bzm için çok daha kolay çnkü hep istedik bekledik zar zor oldu pskolojimizde onun rahatlığıda olucak biliosun buda çok önemli kafan ne kdr rahatsa bu konuda hamile kalman o kdr kolay
Yetisir neden yetisemesin eger oyle bi durum olrsa zaten acil sezeryana alirlar..uzmez insallah annesi oyle dusunDoktor sezeryana yetişemezse nolur bilmiyorum o zaman, ters olmasa korkmicam. 35 yaşındayım gebelik şekeri de var, hatta preeklampsi riski vardı tuzsuz yiyerek indirdim ödemi. Ne bileyim hayırlısı, ama sanırım iki hafta sonra tabi bebek beklerse.
Gecmis olsun sizin ki kac kiloymusBu arada bugun doktor kontrolüm vardı. Nstte kalp atışları hızlı cıkınca yemek ye gel 1 saat sonra tekrar nst gir, eğer kalp atışları normale dönmezse doguma alacagız seni diyince bende bir panik, ama hazır değilim dedim :)) 1 saat uzaklıktaki başka sehirde hastaneye gidiyorum, doğum çantam falan yanımda değil lohusa çamaşırlarını en sona bırakmıştım. Yemeği falan unutup apar topar alışverişe cıktımneyseki birdahaki nst te kalp atışları normal cıkınca doğuma falan girmedim. Cok stresli bir gündü. Bebeğin kilosuda fazlaymış biraz, bu gidişle sezeryan kaçınılmaz benim için.
İnşallah ya bekleyelim bakalım bir günde bile değişebilir her şeyEvet makat gelişli yarın kontrolümüz var bakalım ne halde , yola gitmediyse vakti vardır hiç acele etme bence benim bile dönecek diye umudum var düşün yani hayırlısı neyse o olsun napalim
Valla benim akıntm hiç azalmadı hep oldu her renk akıntıyı da gördüm sanırım sarı yeşil beyaz. Çok sık çamaşır değiştiriyorum bir de koku da oluyor. Benim poliplerden olabilir ama.Doğum yapanlari gördükçe korkum hevesim birbirine giriyor ya maşallah
Kızlar bişey sorcam gene akintiniz var mı benim nerdeyse yeşile çalan akintim hep vardı cesitli ilaçlar denedim geçmedi bilmiyorum nolcak şimdide şeffaf değilde bildiğiniz beyaz geliyor anlamadım gitti normal mi değil mi
Oyy limelemon ne güzel yazmışsın inşallah hakkımızda ne hayırlıysa Allah ona yönlendirsin diye dua ediyorum bu son zamanlar yoksa düşün düşün kafa kalmadı. Bekliyorum bakalım nolacak.neden kendine işkence ediyorsun ki? vicdan azabı derken neyin vicdan azabı? bebeğini düşünüyorsan sezeryan bebek için daha güvenli. sıkışma oksijensiz kalma gibi ihtimaller ortadan kalkıyor Allah korusun. benim şuan ters duruyor bebek o yüzden iki hafta sonra sezeryan dedi doktor. ama ondan önce de ben bekleyip 40 haftayı doldurup sonrasında bebek gelmezse zorla doğurtulma taraftarı değildim. bir yandan tabi ki ameliyattan da korkuyorum. eşim de sezeryana sıcak bakıyor. zaten burda bir arkadaş demişti 20 dikişle hiç de normal olmuyor o doğum. yani bunun için kendini üzmene ve sorumlu hissetmene üzüldüm. hakkında hayırlısı neyse o olsun, ben en başından beri hayırlısı diyorum soranlara. şimdi de soran olursa ters olduğu için sezeryan deme zorunluluğunu bile hissetmiyorum. Allah hepimize hastaneden mutlu çıkmayı nasip etsin, gerisi boş.
Hastalıkların sebebi gerçekten sezeryam mı bilemiyorum tabi ama normal şansı varken insan denemeli bence de ama işin içine suni sancı falan girecekse onu bilemiyorum dayanılır mı acabaArkadaşlar benim 3.doğumum olacak,ilk iki doğumum sezeryan olmasına rağmen bunda normali deneyeceğiz.Ilk doğumum 41+2de sezeryan oldu.Buyuk ihtimal (30-35 günü bulurdu o zamanlar adetim) geç dollenme idi.Gunu geçti, kakasini yutabilir,açıklık 1cm dedi dra güvendik.Ama sezeryan sırasında bebek kanala girmis cümlesi 9 yıldır kulağımdan gitmedi.Bebegim geç doğmasına rağmen 4 gün kuvozde kaldı.Alerjik bir çocuk,ha normal olsaydı allerjik olmazmiydi olabilirdi ama biz çok çektik.1 yaşı ile 1.5 yasi arasında 100e yakın iğne yedi.Bagisiklikligi düşüktü hep.
Ikıncı bebeğime hamile kalınca normal olma durumunu araştırdım,yapılabiliyordu drum aynı dr idi söyledim kesinlikle yapılmaz dedi.Gene sezeryan oldum.Kizim da sürekli bronşit olur ve astıma çevirmek üzereydi bu durum.
Şimdi ablamda sezeryan oldu ama onda da ilk çocuğun da miad asimi oldu.Cocuk alerjik,ikinci çocuğun da gene sezeryan oldu fakat annemin yanına gitmesini beklemek isterken sancısı başladı ve sezeryana sanci ile girdi.Ve iki çocuğunun sağlığı arasında dağlar kadar fark var.
Evet sezeryanda bir doğum şekli ama sezeryan anne ve bebek yaşamı riske girdiğinde ikisinin yaşamını kurtarıcı bir operasyon bu gerçeği lütfen gözardı etmeyin.
Ben de ilk doğumda normal doğumdan korkuyordum,illaki kolay değildir kolay olan ne varki ama herkesin doğumu aynı olmuyor.
Bu 3.dogumumda ebeden eğitim aldim.Ve inanın bilmediğim bir sürü şey ogrendim.Evet drumuza güvenelim ama her dr gerçekten iyi niyetli olmuyor.
Plânlı sezeryan ile bir şekild e başlamış doğumdan sonra gerçekleşen sezeryan arasında çok fark varmış.Baslamis doğumlarda vücut hormonları salgıladığı için daha farklı oluyormuş.
Amacım polemik olması değil,Rabbim hepimize keskesiz doğumlar nasip etsin insallah
3 kez girdim nst ye kalbim kadar temiz bir sayfa aldım hepKızlar bugün kontrolüm vardı nst de sancılar tavan çıktı doktorum bu bebek eylülü beklemez dedi haftaya alalım dedi siZde bir bakın nst sonucuma
Ayy kendimi eğitime falan gitmedim diye hep kötü hissediyorum ama sayenizde bişeler öğrendim ben de, bizimle paylaştığın için teşekkür ederizT tuboz aklımda kaldıgı kadarıyla bikaç bişey anlatayım
Bebege süt yapan sekerli gıdalar değil bol bol su icmek bol bol emzirmek ve dinlenmek Sekerli gıdalar veya ekstra beslenmek sadece bize kilo olarak döner süte fayda saglamaz
Ceviz muz süt düzenli tüketmek bebege hamileyken kilo aldırmaz yaramaz bebek bizden beslenir kendimiz icin beslenmeliyiz
Sakatatlardan uzak durmamalıyız ancak işlenmiş etten sucuk salam sosis vs uzak durmalıyız
Sırf hamileyiz diye bişeyler yemek değil hayat felsefemize bunu sokmalıyız bebegimize yarasın ok ama bizim vucudumuz çöp değil sonrasındada bebek icin oldugu kadar kendimiz icinde beslenmemize dikkat etmeliyiz
Günde bir avuctan fazla meyve yememeliyiz
Son bir ay dinlenerek gecirmeliyiz yapacagımız en iyi spor yüzmek havuz veya deniz farketmez. Kadın vajinası icine su gecirmez ücüncü besinci dogumu değilse havuzdanda süphe etmiyorsak girmemizde sakınca yok
Son aylar stand by modunda olmamız gerekiyor cunku bebek büyüdü karın yükseldi yaptıgımız ekstra sporlar bebegimize saglayacagımız oksijenden yiyor ve bizi ve bebegimizi zora sokuyor
Catlaklar genetik veya kremlerle önlenebilir bişey değil protein fazla yiyen kadınlar catlamaz (bende gercekten protein cok tüketiyorum catlamadım)
36.haftda catı muaynesi isteyen bir doktorunuz varsa tek amacı sizi sezeryana ikna etmektir catınız ilk ay nasılsa son ayda öyledir kilo alabilirsiniz ama kemik yapınız değişmez neden ilk ay yapmıyorlarda son ay yapıyorlar cunku artık doktoru değiştirmezsiniz güveniyorsunuzdur ne derse yapıcaksınız mecbur size catın dar olmaz diyip sezeryana sürükleyecek
Catı muaynesi dogum basladıgında yapılmalı (sancı geldiginde nişan geldiginde vs)
Normal dogum normal bi sürec bi basarı değil ama canınız acıyacak mı evet acıyacak kesi atılması gerekiyormu eger genetik yapınız müsait değilse evet atılıyor ve atılmalı yoksa bebek yırtarak cıkıyor ve dogum sonrası idrar kacırmalar oluyor cunku rahim sarkıyor
Perine masajı uydurmasyon bişey vaktiyle bunun jelini pazarlamak icin cıkarılmıs bişey o bölgeyi elinizle genişletemezsiniz
Kegel egzersizleri daraltmak icin ideal dogum sonrası ama dogum öncesi bi işe yaramaz
Merdiven inip cıkma veya plates veya baska bişey sadece son aylarda yapıyorsanız dogumu kolaylastırmaz
Bebegin gün icinde yapması gereken hareketler var gün icinde yoruldugunuzda yapamaz aksam ayagınızı uzattığınızda yapmaya baslar sonra uykusuz geceler sizi bekler o yüzden son aylar dinlenin
Gögüs kapakları olrak avent önerildi cunku nefes aldırıyor ancak suanda ihtiyacınız yok bebeği düzgün emzirirseniz yara olmaz
Bebekler sadece burunlarından nefes alır bizim gibi agızlarından nefes alamazlar uyandırıp emzirmek icin sakın burnunu tut bırak yapmayın ayaklarına masaj yapın veya altını acıp kapatın öyle uyansın
Cok sarıp sarmalamayın max 3 saatte bir emzirin olması gereken 2saatte bir
Bebegi legenin icinde yıkayın file tek basına değilseniz kullanmayın suya alısmasını saglarsınız ve üşütme olmaz
İlk önce kafa harici ön gövdeyi sonra kafa harici arka bölge en sonda kafayı yıkayın
Grip bile oLsanız emzirin agzınıza maske takıp antibiyotik yine sizde
Etrafı dinlemeyin herkesin dogum hikayesi farklı örnek almayın he diyin gecin
Eşinize nasıl dogum yapacagınızı sormayın kendi vucudunuz kendiniz karar verin aynanın karsısına gecip ben gercekten ne istiyorum diyin
Simdilik aklıma gelenler bunlar
Aynen inşallah kolaylıkla atlatorız bu süreciTesekkurler kizlar evde yalniz olunca baya bir kendi kendime kurdum..yarim saate kadar nefes alisverislerim zorlasti disari ciktik ama bedenimden asagiya bir seyler akiyor sanki..degisik hisler olmaya basladi zaman yaklastika stres artti sanirim ama soyledikleriniz cok rahatlatti gercekten hepinizin destegi cok güzel insan ilk kez yasayacsgi bir seyden korkuyor neyle karsilasacaksin bilmiyorsun sonrada kafamd buyutuyorumm hepsi gecip gider insallah kolaylikla..hepimiz icin
neden öyle olmuş anlattı mı annesi yüzünden derkenEvet tamda elimde kekle dinledim kendisini
Beni örnek verdi sagolsun
Alırkende bakısmıstık
Kendisi annesi yüzünden seker hastası olmus o yüzden nefret ediyoe
T tuboz aklımda kaldıgı kadarıyla bikaç bişey anlatayım
Bebege süt yapan sekerli gıdalar değil bol bol su icmek bol bol emzirmek ve dinlenmek Sekerli gıdalar veya ekstra beslenmek sadece bize kilo olarak döner süte fayda saglamaz
Ceviz muz süt düzenli tüketmek bebege hamileyken kilo aldırmaz yaramaz bebek bizden beslenir kendimiz icin beslenmeliyiz
Sakatatlardan uzak durmamalıyız ancak işlenmiş etten sucuk salam sosis vs uzak durmalıyız
Sırf hamileyiz diye bişeyler yemek değil hayat felsefemize bunu sokmalıyız bebegimize yarasın ok ama bizim vucudumuz çöp değil sonrasındada bebek icin oldugu kadar kendimiz icinde beslenmemize dikkat etmeliyiz
Günde bir avuctan fazla meyve yememeliyiz
Son bir ay dinlenerek gecirmeliyiz yapacagımız en iyi spor yüzmek havuz veya deniz farketmez. Kadın vajinası icine su gecirmez ücüncü besinci dogumu değilse havuzdanda süphe etmiyorsak girmemizde sakınca yok
Son aylar stand by modunda olmamız gerekiyor cunku bebek büyüdü karın yükseldi yaptıgımız ekstra sporlar bebegimize saglayacagımız oksijenden yiyor ve bizi ve bebegimizi zora sokuyor
Catlaklar genetik veya kremlerle önlenebilir bişey değil protein fazla yiyen kadınlar catlamaz (bende gercekten protein cok tüketiyorum catlamadım)
36.haftda catı muaynesi isteyen bir doktorunuz varsa tek amacı sizi sezeryana ikna etmektir catınız ilk ay nasılsa son ayda öyledir kilo alabilirsiniz ama kemik yapınız değişmez neden ilk ay yapmıyorlarda son ay yapıyorlar cunku artık doktoru değiştirmezsiniz güveniyorsunuzdur ne derse yapıcaksınız mecbur size catın dar olmaz diyip sezeryana sürükleyecek
Catı muaynesi dogum basladıgında yapılmalı (sancı geldiginde nişan geldiginde vs)
Normal dogum normal bi sürec bi basarı değil ama canınız acıyacak mı evet acıyacak kesi atılması gerekiyormu eger genetik yapınız müsait değilse evet atılıyor ve atılmalı yoksa bebek yırtarak cıkıyor ve dogum sonrası idrar kacırmalar oluyor cunku rahim sarkıyor
Perine masajı uydurmasyon bişey vaktiyle bunun jelini pazarlamak icin cıkarılmıs bişey o bölgeyi elinizle genişletemezsiniz
Kegel egzersizleri daraltmak icin ideal dogum sonrası ama dogum öncesi bi işe yaramaz
Merdiven inip cıkma veya plates veya baska bişey sadece son aylarda yapıyorsanız dogumu kolaylastırmaz
Bebegin gün icinde yapması gereken hareketler var gün icinde yoruldugunuzda yapamaz aksam ayagınızı uzattığınızda yapmaya baslar sonra uykusuz geceler sizi bekler o yüzden son aylar dinlenin
Gögüs kapakları olrak avent önerildi cunku nefes aldırıyor ancak suanda ihtiyacınız yok bebeği düzgün emzirirseniz yara olmaz
Bebekler sadece burunlarından nefes alır bizim gibi agızlarından nefes alamazlar uyandırıp emzirmek icin sakın burnunu tut bırak yapmayın ayaklarına masaj yapın veya altını acıp kapatın öyle uyansın
Cok sarıp sarmalamayın max 3 saatte bir emzirin olması gereken 2saatte bir
Bebegi legenin icinde yıkayın file tek basına değilseniz kullanmayın suya alısmasını saglarsınız ve üşütme olmaz
İlk önce kafa harici ön gövdeyi sonra kafa harici arka bölge en sonda kafayı yıkayın
Grip bile oLsanız emzirin agzınıza maske takıp antibiyotik yine sizde
Etrafı dinlemeyin herkesin dogum hikayesi farklı örnek almayın he diyin gecin
Eşinize nasıl dogum yapacagınızı sormayın kendi vucudunuz kendiniz karar verin aynanın karsısına gecip ben gercekten ne istiyorum diyin
Simdilik aklıma gelenler bunlar
İki tanede kitap önerdi
Doğan cüceloğlu - geliştiren anne baba
Dana suskint - otuz milyon kelime
Umarım dogru not almısımdır
Son olarak bebeginize üc yasına kadar dil egitimini verdiniz verdiniz
Her gün en az bir saat tv de ingilizce acın cocugunuzu karsınıza alın XX suanda seninle İngilizce ögrenmeye baslıyoruz diyip ingilizce konusun sizde eşinizde anlar yda anlmaz diye düşünmeden ingilizce konusun
Süre doldugunda ingilizce süremiz sona erdi simdi Türkçe ye geçiyoruz diyip Türkçe konusmaya baslayın
Temel tası böyle oturtuyorsunuz dille ilgili
Valla benim oğlanın bir dönem burnu sürekli tikaliydi ve eli sürekli burnuna gidiyordu.Ve burun delikleri genişledi.Yalanmıs işte teşbihte hata yapmıs olabilirim size aktarırken
Baya hatta sorularıyla diretenler oldu
Banada cok inandırıcı gelmiyordu zaten cok odaklanmadım yapmadıgım icin
Kolunuzdaki veya ne bileyim burun deliğinizi masaj yapa yapa bikaç haftada genişletebilirmisiniz gibi bişeyler dedi mesela
Kaç oldu canım? Keşke tansiyon ilacı başlatsalardı sanaKizlar benim yine tansiyon cikti. Acile geldim. Dua edin dogurmayayim.
Annesi gebeyken 30kg almısneden öyle olmuş anlattı mı annesi yüzünden derken
Yanlıs anlasıldı sanırımValla bana bazı söylemler reklam kokan hareketler gibi geldi. Ben nasip olursa Ssvd deneyeceğim çok eğitime girdim ve doğumumda da bana bir doula eşlik edecek. Doula’m kendisi özellikle defalarca anlattı 200 e yakın Doğuma girdim. Doğal Doğum yanlısı her doktor ıkınma aşamasında gebeye sorar “Perine masajı yaptın mı” diye eğer yaptım derse epizyotomi ekipmanını geri verir hemşireye. O derece etkili olduğunu biliyor çünkü doktorlar diye.
Ben yakın zamanda hem de evde Doğum yapan birkaç arkadaşımın da şahit oldum. Ebe açıklık muayenesinde perine masajı mı yapıyordun çok güzel yumuşamış ve esnek hale gelmiş diye söylemiş ve hiçbirinde yırtık olmadı gerçekten. Üstelik ilk doğumlarında doktorlar direkt kesmiş.
Burnumuz da kışın kuruduğunda sümkürürsek kanayabilir ama düZenli krem sürersek içi de dışı da yumuşar kanama olmazamaç genişletmek değil de esneklik kazandırmak yani.
Bu söylenenlere perine ve kegelden bin kat daha şok oldum
Bir uzman İngilizce de olsa nasıl 3 yaşına kadar günde en az 1 saat tv izlemeyi önerebilir bir çocuğaGerçekten çok şaşırdım. Ekranın zararları diye bangır bangır bağırıyor adamlar. Ki 3,5 senelik annelik serüvenimde ne yazık ki çok arkadaşım çok ciddi sıkıntılar yaşadılar evlatlarında ekran yüzünden.
Toparlamak, düzeltmek için ne terapiler oyun grupları uğraştı durdular.
Kizlar benim yine tansiyon cikti. Acile geldim. Dua edin dogurmayayim.
Bunlar yaklaşan doğum habercileriDinlenince geçen kasık ağrılarım var, sık idrara çıkma zaten var, arada bir enerji patlaması da var. İki hafta bekler mi acaba benim bebiş
Bilemedim söylediği seyleri aktardım sadece :)Valla benim oğlanın bir dönem burnu sürekli tikaliydi ve eli sürekli burnuna gidiyordu.Ve burun delikleri genişledi.
Yanlıs anlasıldı sanırım
Tv yi acın dedi karsısına oturtun demedi öyle bişey yazmamıstım ama
Kulagına ses dolgunlugu olsun diye
Karsısına siz gecin dedi yani anne baba
Anne baba olarak konusun dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?