Valla bana bazı söylemler reklam kokan hareketler gibi geldi. Ben nasip olursa Ssvd deneyeceğim çok eğitime girdim ve doğumumda da bana bir doula eşlik edecek. Doula’m kendisi özellikle defalarca anlattı 200 e yakın Doğuma girdim. Doğal Doğum yanlısı her doktor ıkınma aşamasında gebeye sorar “Perine masajı yaptın mı” diye eğer yaptım derse epizyotomi ekipmanını geri verir hemşireye. O derece etkili olduğunu biliyor çünkü doktorlar diye.
Ben yakın zamanda hem de evde Doğum yapan birkaç arkadaşımın da şahit oldum. Ebe açıklık muayenesinde perine masajı mı yapıyordun çok güzel yumuşamış ve esnek hale gelmiş diye söylemiş ve hiçbirinde yırtık olmadı gerçekten. Üstelik ilk doğumlarında doktorlar direkt kesmiş.
Burnumuz da kışın kuruduğunda sümkürürsek kanayabilir ama düZenli krem sürersek içi de dışı da yumuşar kanama olmaz
amaç genişletmek değil de esneklik kazandırmak yani.
Bu söylenenlere perine ve kegelden bin kat daha şok oldum
Bir uzman İngilizce de olsa nasıl 3 yaşına kadar günde en az 1 saat tv izlemeyi önerebilir bir çocuğa
Gerçekten çok şaşırdım. Ekranın zararları diye bangır bangır bağırıyor adamlar. Ki 3,5 senelik annelik serüvenimde ne yazık ki çok arkadaşım çok ciddi sıkıntılar yaşadılar evlatlarında ekran yüzünden.
Toparlamak, düzeltmek için ne terapiler oyun grupları uğraştı durdular.