Salı günü 37.haftalık olacak o yüzden kafam salıya odaklandıDogum tarihleri cakisiyor normalde neden olmaasinanlarsin canim bak normalden farkli olunca bile farkediyoruz..bende yaklasmis gibi hissediyorum :)) doktorda daha oncede gelebilir dedi zaten ama gelirsede planladigin gibi dogurursun merk etme
ayyy gelsinler ya ben sevip koklamak ve bugunleri korkulari unutmak istiyorumne olacaksa olsun kafasina girdim artik..ne uyku var ne yemek var ne yaptiklarimdan zevk aliyorum
Bunlar ön belirti gibi sanırım. Açılma bi anda başlayabilir hazır olGünaydın kızlar o ağrılar baskı bende 1 haftadır var sancılarımda cikiyo ama açılma yok malesef
Ben hep evdeyim ama evde bile nasıl başarıyorsam hep ayaktayım, hep yapacak bi iş oluyor.Aynen canım herkes peşpeşe doğum yapınca sanırım bizi de stres bastı. Dikkat ettim de yorulduğum günlerden sonra böyle oluyor, bize bol bol dinlenmek lazım artık ama nerdee.
İkiz doğum yapan bi arkadaş çok çabuk kiloları da verdi göbeği de toparladı. Ama göbeği 1 senede anca toparlayan çok. En garantisi doğumdan sonra alEn cok sirtustu yuz ustu uyumayi ve yuksek bel kotlarimi özledimhatta simdi trendyolda begendigim bir kot vardi onu alacagim galiba 40 beden alsam dogum sonrasi giyebilir miyim acaba sezeryandan sonra gobek kaliyo efsaneleri var yapanlar dogrumu :)))
Benim ilk ikisinde kullanabildim bunda yaza geldiği için çalışabilir raporu vermediler.32 de izne ayrıldım.40 haftadan erken olursa kullanılmayan sonraya sarkar ama 8 hafta kullanabileceğiz.Kızlar aranızda öğretmen olan var mı? Doğum sonrası izni kaç hafta kullanacaksınız? Benim 3. bebeğim ve öncekiler kış bebeğiydi. Yönetmenliğe göre sadece 8 hafta izin kullanabiliyoruz (öncesinin yaz tatiline gelmesi sebebiyle). Sizin idareniz ne diyor bu duruma?
Ben senden duydum canım ve okudum evet öyle bir şey varmışçok saçma herkes ücretli izinde neden benim doğum iznimden kesiliyor ki raporu aldım ama veremedim daha okulda kimse yokmuş, şimdi 8 hafta sonra maaşsız mı kalıcaz
Ben de instagramda gordum herkes paylasinca. Aglayip uzuldum, tansiyon cikti. Bugun de instagrama girmemeye calisiyorum. Dusunmemeye calisiyorum, ama cok fena.ah canim dün herkes paylasmis ben tv izlemm
watsup durumlarinda paylasmislar anlayana kadar izlemiş oldum
ağlama krizlerine girdim
kızlarım geldi aklıma
çocuğun sesi kulağımdan geceye kadar gitmedi
12 saat lanet okudum iğrenç adama ve adalet(!)
sistemine
insan insanliktan çıkıyor giderek
Boyle salakca bir sey olamaz ya. Dogum izninin maksadi izinli olmak ya da olmamak degil ki. Annenin dogum sonrasi bebegin bakimi icin ihtiyac duydugu bir sure. 16 hafta bile az. Devlet 2 aylik bebegi birak gel calis diyo resmenİznin doğum sonrasına aktarılabilmesi için belirli şartların bir arada bulunması gerekmektedir. Bunlar; a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması hususlarıdır.
Öğretmenler, Ağustos ayında izinli sayıldıklarından tabip onayı ve memurun isteği şartları karşılanmış olsa dahi işyerinde çalışma şartı gerçekleşmemiş olacaktır. Bu nedenle Ağustos ayındaki doğum öncesi iznin çalışmadığı için doğum sonrasına aktarılması söz konusu değildir.
Büyük ihtimal doğum öncesi 8 haftalık izin yanıyor gözüküyor. Idare ne dese de ilçeden onay çıkmaz gibi gözüküyor
Benim de gunum sizinkilere yakin, bende ara ara vajinaya iceriden sanki bicak saplanir gibi agri giriyor. Sanci gibi degil bicak saplanmasi gibi. Nst'de sanci cikmiyor bende. Sadece acilde yattigimda bi kac tane hafif sanci var dedi hemsire. Benim en cok ayak tabanlarim agriyor. Uzerlerine basamiyorum cogu zaman. Surahi nene gibi yuruyorum resmen.Aynen canım herkes peşpeşe doğum yapınca sanırım bizi de stres bastı. Dikkat ettim de yorulduğum günlerden sonra böyle oluyor, bize bol bol dinlenmek lazım artık ama nerdee.
O zaman biterİkiz doğum yapan bi arkadaş çok çabuk kiloları da verdi göbeği de toparladı. Ama göbeği 1 senede anca toparlayan çok. En garantisi doğumdan sonra al
İlla nişan ya da su gelecek diye bişey yok . Dakika tuttun mu ? Ne kadar sürede bir geliyor kasılmaların?Kızlar nişan veya su gelmeden doğum başlamaz dimi?
Benim düzensiz ağrılarım var, bebek de bayağa aşağıda. Normal doğum başlar mı ki diye korkmaya başladım, pazartesiye kadar bari dursa
Al o zaman ama yıkama, giyme nasılsa 1 ay değişim hakkı var. Hatta faturan olduktan sonra 1 ayı geçse bile yardımcı olurlarO zaman biterince bel hayali kuruyorum resmen nasil biktiyssam
Tuttum çok saçma zamanlaması, bi 8 dk, bi 20 dk, bi 10 dk, bi 30 dk gibi sürelerle ağrı giriyor 5 dk filan sürüp geçiyor. Kasılmam yok hiç kasılmam olmadı nasıl bişey onu bile bilmiyorumİlla nişan ya da su gelecek diye bişey yok . Dakika tuttun mu ? Ne kadar sürede bir geliyor kasılmaların?
Anlatamadım sanırımYa aslinda doktor seye karsi, bizim korkularimizi kullanarak surekli bir seyler satiyorlar. Yok x yagi, yok v kremi, yok t kalkani... oyuna gelmeyon diyor. Levent hoca seker ve tvye cok karsi aslinda, bize egitimde cocugunu 2 sene ekrandan 3 sene sekerden uzak tutabiliyorsan basarilisin demisti. Dil egitimiyle ilgili o mu yapti bu yorumu bilmiyorum ama zaten uzmanlik alani degil, bana da biraz anlamsiz geldi.
Sezeryan için bende ayni şeyi düşünüyorum yani kısa sürede toparlanıp bebeğimle ilgilenebileyim istiyorum yardımcı olacak pek kimse de yokmuş ama sen yine de kendini bu kadar şartlama bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsin Allah yardım eder bir şekilde su akar yolunu bulur. Sezeryan olursam travma yaşarım diye şartlanıp negatif yüklenme , Allah kolaylık versin hangi Doğumun hayırlı olacağını bilemeyizYa bende ameliyattan daha çok çekiniyorum ve en başından beri söylüyorum ztn doktorumada. Sezeryan bende travma yaratabilir korkum var, ağrı sızı kısmı bir yana istediğim gibi bebeğimle ilgilenemezmişim gbi geliyor,ki ben bebeğime en başından itibaren eşimle beraber bakıcam yardımcı olabilicek kimse yok kaynanamdan hayır yok sürekli hasta grip vs bulaşıcı hastalıklar bide mütemadiyen biri iyileşiyor biri başlıyor 3 ay oldu görmüorum bile kendisini birkaç haftada bir anca ararsa arayıp hastalıklarını anlatıyor. Kendi ailem başka şehirde yaşıyor doğuma gelebilir ama birkaç gün kalabilir ancak ve ben ameliyatlı yatıp kalkmakta zorlanır bir halde o lohusalık depresyonunu birde o çaresizlikle yaşarsam altından nasıl kalkarım diye düşünüyorum.
Aslında olduğum yerdeki tüm doktorlar normal doğumu destekliyor kendi doktorumda normalde bu yaklaşımda hem tüp bebek uzmanı hem kadın doğum doktoru normal kadın hastalıkları bile bakmıyor ve herkesin çok övdüğü memnun olduğu bir doktor epizyosuz yaptığı normal doğumlarla ünlü öyle ki aile sağlığı merkezinde devlet hastanesinde bile tavsiye ediyorlar yeni hamileleri doktoruma yönlendiriyorlar birde burda işi showa dönüştürmüş birkaç ünlüyü doğurtmuş bi doktor var onada açıkçası gitmek istemiyorum doğuma 3 hafta kaldı gözüküyor kalkıp istanbula mı gitsem diye bile düşünmeye başladım
Yok kuzum benim kızın gelesi yokH honey bunch kız doğurdun mu n’aptın görmedim seni bugün
Rüyamda doğurmuştun, haberini almıştık.
Tamam diyorum bu kız doğurduysa bizde doğururuz artık
Gece bi uyudum, bi uyandım derken
Böyle sabah ettim
Akşamdan beri benim de ağrım var hayr olsun
Akıntı artması bende de varDoğum yapanlari gördükçe korkum hevesim birbirine giriyor ya maşallah
Kızlar bişey sorcam gene akintiniz var mı benim nerdeyse yeşile çalan akintim hep vardı cesitli ilaçlar denedim geçmedi bilmiyorum nolcak şimdide şeffaf değilde bildiğiniz beyaz geliyor anlamadım gitti normal mi değil mi
O zaman dinlenmeye çalış canım . Evde de sürekli hareket halindeyim dedin ya . Hiç bişey yapma uzat ayaklarını dinlen . Bakalım geçecekmi . Benimde yoğrulduğum zaman oluyor çünküTuttum çok saçma zamanlaması, bi 8 dk, bi 20 dk, bi 10 dk, bi 30 dk gibi sürelerle ağrı giriyor 5 dk filan sürüp geçiyor. Kasılmam yok hiç kasılmam olmadı nasıl bişey onu bile bilmiyorum
Yok kuzum benim kızın gelesi yok
Daha kanala girmemiş bile
Sabah kontrol vardı 3639gr olmus yarmagülüm ama hala girmedi kafası kanala
Normalde 37de girmeye baslıyormus düşün 39dayım
On gün sonraya randevu aldım dogurmazsam o zaman karar vericez artık son duruma ki bu gidişle sezeryan yolları tastan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?