çentik falan derken 4e doğru gidiyor bu totosunu ısırırım onun geçen hafta kaç kiloydu? son zamanlarda çok hızlı alıyorlar sanki

Arkadaşlar burda birbirimize moral veriyoruz hepimiz olumlu konuşmaya çalışıyoruz , ama hepimiz hassas dönemdeyiz çoğumuz belirsiz bir süreçteyiz birbirimizi rahatlatacağız diye bireysel düşüncelerimizi paylaşırken dikkatli olalım bence. Sezeryan bebek için daha güvenli gibi , doktor bile sezeryan yapmış en doğrusunu o biliyordur tarzı söylemler gerçeği yansıtmıyor tamamen şahsi fikirler. Doğum işi tamamen kişiye haz parmak izi gibi hepsi birbirinden farklı. Sezeryan gerekiyorsa vicdana gerek Yok evet normal olacaksa okadar korkmaya gerek Yok ne yaşayacağımızı bilmiyoruz birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim hormonlarımız tavan zaten

Yok anlatmissin da mesajlarin okunma sirasi var ya o yuzden 2. Mesajini okumadan yazmistim. Yine de dil gelisimi ile ilgili farkli yaklasimlar var. Ben anne ya da babanin ana dili ingilizce degilse konusmamasi gerektigini dusunuyorum ama mutlaka ingilizce sarki vs acar dinletirim kulak dolgunlugu olmasi icin.

Açılmaya bağlı benim misal istediğim kadar normal diye düşüneyim hepsi olabilir hepsi gidişata bağlı burda doktorun yaklaşımı desteği ve güven vermesi önemli

Dogru soyluyosun her dogum kendine ozel. Her deneyim farkli. Tek bir faktor yok, bir suru degisken var. Benim soylemek istedigim her seyi kontrol edemeyiz, doktora guvenmekten baska caremiz yok aslinda. Evet doktorlar da kotu niyetli olabilir sezeryana kacabilir, ama bu supheyle doktorun soylediginin aksinde israrda bulunmak da yanlis olur. Hepimiz kendi korkularimizi yansitiyoruz haklisin. Zaten doktorlar da bu yuzden karsi bu forumlara filan. orada burada okuyup doktorluk tasladigimizi dusunuyorlar. Ben hepinizi tanidigima memnun oldum. Son haftalari belki gunleri biraz daha dingin gecirmek istiyorum. Yanlis bir seyler yazip kimseyi de kirmak istemiyorum.
Herkese saglikli sihhatli, pismanlik yasamadigi bir dogum diliyorum. Bebekler saglikli olsun, dogum zormus, kolaymis, vajinalmis, sezeryanmis hepsi onemini yitirecek zaten. Sevgiler ❤

Açılmaya bağlı benim misal istediğim kadar normal diye düşüneyim hepsi olabilir hepsi gidişata bağlı burda doktorun yaklaşımı desteği ve güven vermesi önemli

Aslında bnm ona bi itirazım yok dediğin gibi normal beklersin açılman olmaz sancın gelmez bişey olur sezeryan olur tabii ki en önemlisi bebeğin ve benim sağlıklı olmam doğumun sağlıklı bir şekilde tamamlanması. Ama benim doktorumun planlı sezeryan düşünmesi ve tek sebebin tüp bebek olması beni tedirgin etti. Normal doğum deneme şansı bile vermiyor

Ay yok beni gerceklerle yüzleştirmesi hosuma gitti
Atıyorum sekerle ilgili söyledikleri kiloyla ilgili söyledikleri
Dogumdada bana acımak yerine güclü tutardı
Benim doktorum cok sakin mesela
Bende gerçekçi ve mantıklı yaklaşımdan yanayım , aylar öncesinde de söylüyordum beslenmenin önemini ancak o farklı bir kafa ve her an o kafada olamıyor insan bizde insanız istek ve ihtiyacımızı göz ardı etmemeliyiz elbet ama genel tutum böyle olunca arada yenilenler tırs hiç etkilemiyor
Ben dikkatli olmama rağmen doktorum rahat ama oda aşırı kontrolcü olsaydı bendeki bu özellik tavan yapardı doktorum biraz rahat bana kontrolcüsün senin alacağın kilodan ne olacak diyordu , birbirimizi dengeliyorduk. Tamamen rahat veya tamamen kontrollü doktorlar bize itici gelsede burda kişinin iradesi ve kararlılığı öne çıkıyor aslında

Kesinlikle doktoru dinleme taraftarıyım mantıklı yönler varsa geçerli sebepler varsa itiraz etmek doğru değil , ablam çok güvendiği doktorunu dinlemeyip sezeryan gününü erteledi bebeği 3 gün yoğum bakımda kaldı
Bir de şöyle bir şey var herkes doktoruna güvenemiyor en sıkıntılısı bu bence , bende herkese gönlüne göre hayırlı doğumlar diliyorum heyecan dorukta artık

çentik falan derken 4e doğru gidiyor bu totosunu ısırırım onun geçen hafta kaç kiloydu? son zamanlarda çok hızlı alıyorlar sanki
4 kesin zaten ya
Valal coraspin baya işe yaramıs sorma toraman dünyaya getiricem bogum bogum kollu bacaklı :)
Gecen hafta 3300civarıydı 300gr almıs yavrum

Ve bu malesef son anda açığa çıktı dimi , içim rahat etsin başka bir yere de görün vaktin varken

4 kesin zaten ya
Valal coraspin baya işe yaramıs sorma toraman dünyaya getiricem bogum bogum kollu bacaklı :)
Gecen hafta 3300civarıydı 300gr almıs yavrum
hala çatı muayenesi yapmadı dimi? bende pazartesi gidicem çatı muayenesi olmak istemiyorum. korktuğumdan falan değil doğumu tetiklediğini düşünüyorum. doktorum da yapmak isteyecek. gitmesem mi acaba diyorum

Adam dan dan dan konusuyor
Sakınmıyor dedigini
Ben severim öyle karakterleri
Ama bicok bayan kırılabilir tercih etmeyebilir agırına gidebilir
Yaptıgım yanlısın yüzüme vurulması veya yaptıgım seyin sonuclarının anlatılması hosuma giderdi
Benim doktorum bi kg fazla mı aldık neden öyle oldu tamam napalım diyip geciyor mesela
Bu doktor direk bi kg fazla almıssın cunku seker yedin hamurisi yedin beni dinlemedin kimi kandırıyorsun falan gibi konusuyormus

hala çatı muayenesi yapmadı dimi? bende pazartesi gidicem çatı muayenesi olmak istemiyorum. korktuğumdan falan değil doğumu tetiklediğini düşünüyorum. doktorum da yapmak isteyecek. gitmesem mi acaba diyorum
Dün doktor egitimde dediki catı muaynesi ilk ayda yapılır son ayda catı değişmez neden ilk ay yapmıyorlarda son ay yapıyorlar
sebebi sezeryana yönlendirmek oluyor cunku artık o doktorla devam etmişsin ona güvenmişsin onun dediklerine inanıyorsun sona gelmişsin sana catın dar diyip normal doguramazsın diyip sezeryan yaptırıcak. Catı kontrolu suyun nişanın kasılman gelince yapılır
Vs vs dedi
Bana hala yapılmadı mesela hic bi belirtim yok cunku

Ben çalıştırdığın bölgenin daha esnek olacağı inancındayım , yogada bize el ayak parmaklarımızdan bileklerimizden gün içinde vücudumuzda hiç hareket ettirmediğimiz bölgeleri hatırlatıp kısa da olsa o bölgeler için hareket uygulamayı gösterip tavsiye ediyorlar
Yogada kegel de yapıyoruz bazen ama hep yapın diyorlar sonuç dersten çıktığımızda tüm vücut gevşemiş kelebek gibi uçarak çıkıyoruz
Vücutta ihmal edilen bölgeler çalışırsa elbet esneklik artar bunlarda uzman görüşleri de ayrılabiliyor belli o doktor hayatında spor yapmamıştır ve bu egzersize inanmaz eğitimde olsa içinde doktorun kişisel görüşleri var

Son düzenleme:
Arkadaşım 3. ayında çikolata kistiyle hamile kaldı, doktor ona 6 ay dene ondan sonra bakarız demişti. Hiç belli olmıyır her şeyin hayırlısı.

Benim görümcemde kistle hamile kaldı , hatta bir tanesi bebekle birlikte büyüdü hep takiptelerdi , şükür ki Zarar vermedi ve centralda yaptığı sezeryan Doğumda kisti de aldı daha büyük kesik oldu haliyle

benim doktor her doğuma extra ücretsiz geldiği için hastaneden prim alıyor. e tabi gece gündüz vakitsiz gelmek istemiyor o yüzden son zamanda sık sık çağırıp çatı muayenesi diye 2-3 kere muayene ediyor. bana göre de doğumu başlatıyor. beni geçen hafta çağırdı bilerek gitmedim bu hafta kesin yapar. ama bende diyorum ki örneğin sancı geldiğinde hastaneye gittiğimizde açıklık muayenesi yapıyorlar o da elle yapılıyor. o arada bak çatıma ne farkı var ki?

Bende diyorum doktorum niye çatı muayenesi yapmıyor nazlanıyor , ben sorduğumda normal içim bir sorun görünmüyor sadece , belki haftaya muayene ederiz dedi geçen Salı belki etmez bile bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…