Dr a guven cok onemli gercekten en canli kanitiyim sanirim 36 arti 1 de alicam dedi bebek rahmine dayanmis delinebilir dedi ciger gelistirici vurdurdu bayramdan onceydi dicektim ki bayramdan sonraya biraksak sonra zaten bende anladim asagiya indigini annem falan erken degil mi dedi kayinvalidem falan dedim ki cok asagida hissediyorum zaten annem sonradan alsin kizim alsin rahatlayin ikinizde dedi ve ameliyata girdim dr um 2 gun daha dursaymissin delinirmis rahmin dedi sac teli gibi incelmis cunku artik 4. Olunca ve iyi ki dinlemisim dedim dr umu cok da seviyorum insan olarak dogal sikmayan kasmayan bir kadin dogum sonrasi fotograf cekilelim mi dedi fotograf bile cekildik uyustuk onunla dr secimi cok onemli bu yuzdenKesinlikle doktoru dinleme taraftarıyım mantıklı yönler varsa geçerli sebepler varsa itiraz etmek doğru değil , ablam çok güvendiği doktorunu dinlemeyip sezeryan gününü erteledi bebeği 3 gün yoğum bakımda kaldı
Bir de şöyle bir şey var herkes doktoruna güvenemiyor en sıkıntılısı bu bence , bende herkese gönlüne göre hayırlı doğumlar diliyorum heyecan dorukta artık
Çok teşekkürler emeğine sağlıkDoğumda müdahaleler
-Suni sanci; su gelmişse,su azalmissa(alt sınır 3-4cm),Doğum eylemi durmuşsa,42 hafta dolmussa
-epizyo
Doğum Aşamaları
Doğum 3 aşamada gerçekleşiyor
1.pasif dönem yani açılma dönemi;
yavaş bir dönem 0-4 cm arası açıklık,5 dk gelen 10-15 sn arası kasılmalar
1 yemek kaşığı hint yagi içilebilir ardından sıcak su(doğal lavman etkisi)
Yemek ye abartmadan
Kasılmalar 4-5dk bir olduğunda yarim şu bardağı pekmez üzerini sıcak suyla tamamla içine 1-2 kaşık zeytinyağı karıştır iç.
Diyafram (karin )nefesi ,kendi ritminde aldığımız küçük soluklar
(Diyafram nefesi için alışana dek dişlerini kapatarak nefes al o zaman karin şişiyor)
2.Aktif donem-hizli donem;
5-8 cm açıklık,2-3dk bir gelen 60 sn süren kasılmalar
Bu dönemde;nefes çalışmaları,çömelme hareketi,karına ve bele sıcak duş,avucuna çörek otu yagi sürüp saat yönünde karnını ov, plates topuna yada yatak sandalye vs abanma hareketi yap
Yanında atistirmalik birşeyler olsun (su,hurma,kurabiye,gevrek gibi)
Aktif dönemde tam nefes aliyoruz;4/8lik nefes,sufi nefesi de deniyor.Nefes alırken 4 e kadar say verirken 8 e kadar say
Aktif donemde ağrı gelince kısa karin nefesi ağrı durunca tam nefes alıyoruz.
3.Geçiş dönemi
8-10 cm açıklık
1-2 dk gelen 60-90 sn süren kasılma
Kırılganlık noktası tam olarak bu aşamada.Bebek doğmak üzere iken gebeler tam bu sırada sezeryan talebinde bulunabiliyor.
Sabır gerekiyor
Beyin ilkel beyin moduna geçiyor
Bu dönemde ıkınma hissi geliyor.Ebe-dr ıkın diyecek,ağrı olacak,karin kasları güçlü olursa bebeği rahat itersin
Gücünü topla-tam nefes al-yanlarsan tutun- ıkın
Kabız kalıp kakani yaparmış gibi
Dr-ebe ıkınma,üfle,nefes ver dediğinde 3 mum 1 tüy (üflemeli solunum)(üf üf üf üfff)
Bunlar dışında su artıran seyler;
-sabah -akşam 1 er armut
havuç kürü (şekerimiz var ise armut ve havuç dikkatli oluyoruz)
- maden suyu
-bol su
35-36.haftadan itibaren perine masajı
Doğum öncesi ve sonrasında kegel egzersizi(sabah,öyle,akşam 5 kere her seferinde 10 kez.3-4sn ile başka 10 sn ye kadar çık
Hurma 35-36 dan itibaren 3-5-7 şeklinde en iyisi acve hurmais
Meryem ana otu(doğum başladığında suya konulup doğum bitince sudan cikariliyormus,rahmin açılmasını ve toplanmasını kolaylastirsigina inaniliyormus)
Düzensiz kasılmalar (dinlenince geçmeyen) başladığında 11-13 hurmayı 4 su bardağı suda 10-15 dk kaynat suyunu iç.
Notlarım bunlaryesilus
Bende yoga yaptım seneler senelerce esnemek ok ama acık bi yerde yapılan bişey değildi ne bileyim bi kol bi bacak gibi bi yer değil kasları uzatıyorsun bu direk acık olan bi bölgeyi germeye calısıyorsunBen çalıştırdığın bölgenin daha esnek olacağı inancındayım , yogada bize el ayak parmaklarımızdan bileklerimizden gün içinde vücudumuzda hiç hareket ettirmediğimiz bölgeleri hatırlatıp kısa da olsa o bölgeler için hareket uygulamayı gösterip tavsiye ediyorlar
Yogada kegel de yapıyoruz bazen ama hep yağım diyorlar sonuç dersten çıktığımızda tüm vücut gevşemiş kelebek gibi uçarak çıkıyoruz
Vücutta ihmal edilen bölgeler çalışırsa elbet esneklik artar bunlarda uzman görüşleri de ayrılabiliyor belli o doktor hayatında spor yapmamıştır ve bu egzersize inanmaz eğitimde olsa içinde doktorun kişisel görüşleri var
Tabi cnm dogumu baslatıyor nişan gelmesini saglıyor özellikle bizim haftalarımızda cok müsaitbenim doktor her doğuma extra ücretsiz geldiği için hastaneden prim alıyor. e tabi gece gündüz vakitsiz gelmek istemiyor o yüzden son zamanda sık sık çağırıp çatı muayenesi diye 2-3 kere muayene ediyor. bana göre de doğumu başlatıyor. beni geçen hafta çağırdı bilerek gitmedim bu hafta kesin yapar. ama bende diyorum ki örneğin sancı geldiğinde hastaneye gittiğimizde açıklık muayenesi yapıyorlar o da elle yapılıyor. o arada bak çatıma ne farkı var ki?
Valla helal olsun sen istemene ragmen yapmıyorsa hele bu devirde zorBende diyorum doktorum niye çatı muayenesi yapmıyor nazlanıyor , ben sorduğumda normal içim bir sorun görünmüyor sadece , belki haftaya muayene ederiz dedi geçen Salı belki etmez bile bakalım
İnşallah annen icinde senin ve kuzun icinde herşey yolunda gider bir an önce sag saglim anane olurSelam kızlar topikte bir çoğu bebişlerini kucağına aldılar maşallah darısı diğerlerimize inşallah biliyorsunuz yaklaşık bir aydır annem çok rahatsız çok fazla ağrısı var ve artık morfinde fayda etmiyor o ağrıları çekerken insanın elimden bişey gelmemesi çok uzuyor beni hiç bişey yapamıyorum dün kurula girdi bu 5. Belden ameliyat olacağı için çok riskliydi kurul kararı ile karar verildi ameliyatına akşama kadar hastanedeydik pazartesiden sonra heran ameliyat için çağıtabiliriz hazır olun dediler inşallah ben doğum yapmadan annem ameliyat olup biraz toparlanır bende iki ev arasında koşturmaktan çok yoruluyorum sanırım akşam olunca sancılardan yorgınluktan uyuyamıyorum bı ara baya arttı alt tarafa baskı vajina ağrılarım inşallah kızım fazla acele etmez yoksa hem annenin ameliyatı hm doğum olursa nasıl içinden çıkarım onu düşünüyorum kara kara salı günü kontrol var inşallah herşey yolunda gider dualarınızı eksik etmeyin kızlar çok ihtiyacımız var hepiniz burda kardeşim dostum sırdaşım oldunuz görmemiş olsamda sanki yıllardır tanıyormuşum gibi hepinizi çok seviyorum Rabbim inşallah hepünizin gönlüne göre kolay doğumlar nasip etsin
Amin inşallah canım Allah razı olsun canım valla kafam çok karışık kafamda deli sorular nasıl olacak nasıl yapıcaz ameliyat iyi geçecek mi Rabbim inşallah en kısa sürede rahata kavuşturur annemi bende sonra kafam rahat bir şekilde doğumu beklerimİnşallah annen icinde senin ve kuzun icinde herşey yolunda gider bir an önce sag saglim anane olur
Ben dün uyuyamadığım için bugün çok iyi uyudum bire bir sürü rüya gördümGünaydın
Herhalde kimse gece doğru düzgün uyuyamadı
Amin inşallah canım Allah razı olsun canım valla kafam çok karışık kafamda deli sorular nasıl olacak nasıl yapıcaz ameliyat iyi geçecek mi Rabbim inşallah en kısa sürede rahata kavuşturur annemi bende sonra kafam rahat bir şekilde doğumu beklerim
Konuyu bilmemek kaçmak görmemek mümkün değil insanın içi sızlıyor isyan etsek ne faydaah canim dün herkes paylasmis ben tv izlemm
watsup durumlarinda paylasmislar anlayana kadar izlemiş oldum
ağlama krizlerine girdim
kızlarım geldi aklıma
çocuğun sesi kulağımdan geceye kadar gitmedi
12 saat lanet okudum iğrenç adama ve adalet(!)
sistemine
insan insanliktan çıkıyor giderek
Amin canım inşallah insanın elimde olmuyor maalesef ne kadar güzel düşünmeye çalışsam da riskler yüksek olunca insan kendini alamıyor kötü tarafları düşünmekten dün sinirlerim boşaldı eve gelince durdur yere büyük oğlum bağırdım kalbini kırdım sonrada pişman oldum çocuğun kalbini kırdım diye oturdum bağıra bağıra ağladım yavrum üzüldü iyice geldi diyor anne ben eşeklik yaptım özür dilerim bu seferde boynuna sarıldım ilimizde ağladık iki saat susturamadım kendimiİnşalalh herşey kısa sürede yoluna girer içini ferah tutmaya çalış Allah şifa versin inşallah sana da kolay Doğum
Kızlar akışa bırakın biraz anı yaşayın bebeğe bakabilmek için güce dirence enerjiye ihtiyacımız var bırakın vücut biraz yağ toplasın , kilo korkusu olan veya verememe korkusu yaşayanlar zamanı gelince veririm yapabilirim düşüncesi olmayanlarO zaman biterince bel hayali kuruyorum resmen nasil biktiyssam
İnşallah inşallah Allah tez vakitte şifasını versin tekrarını yasatmasınAmin inşallah canım Allah razı olsun canım valla kafam çok karışık kafamda deli sorular nasıl olacak nasıl yapıcaz ameliyat iyi geçecek mi Rabbim inşallah en kısa sürede rahata kavuşturur annemi bende sonra kafam rahat bir şekilde doğumu beklerim
yok kuzum sezeryancı bi doktor değil. aksine ben zaten normal doğum düşünüyordum hep o da her gittiğimde beni şevklendiriyor. bu hareketler vs. işte çok kilo almadım sen çok güzel doğum yapacaksın inanıyorum falan dedi. bence onun derdi istediği zamana denk getirmek. ben doktorumu seviyorum ve güveniyorum ona. sadece bu çatı muayenesinde uzlasamadık. en son konuştuğumuzda alakası yok kaç kere tuşe yaptığım hastalarım 41de doğurdu dedi. bilemiyorum bünyeden bünyeye değişiyor da olabilir. ne diyosunuz gidiyim mi gitmiyim miTabi cnm dogumu baslatıyor nişan gelmesini saglıyor özellikle bizim haftalarımızda cok müsait
İzin vermezsende olmaz güvenmiyormusun diyebilir belki
Ama sezeryan derse ikinci bi görüş icin mutlaka baska bi doktora git derim senin herşey yolunda gidiyor cunku normal icin
Yapmadı Salı yapar mı bilmiyorumyesilus sana çatı muayenesi yapmış mıydı doktorun?
E normal dogumcuysa git o zaman ha bu hafta ha haftaya ne farkeder kuzun büyümüştür yeterince gelebilir artık :)yok kuzum sezeryancı bi doktor değil. aksine ben zaten normal doğum düşünüyordum hep o da her gittiğimde beni şevklendiriyor. bu hareketler vs. işte çok kilo almadım sen çok güzel doğum yapacaksın inanıyorum falan dedi. bence onun derdi istediği zamana denk getirmek. ben doktorumu seviyorum ve güveniyorum ona. sadece bu çatı muayenesinde uzlasamadık. en son konuştuğumuzda alakası yok kaç kere tuşe yaptığım hastalarım 41de doğurdu dedi. bilemiyorum bünyeden bünyeye değişiyor da olabilir. ne diyosunuz gidiyim mi gitmiyim mi
Belli olmaz canım.Yok kuzum benim kızın gelesi yok
Daha kanala girmemiş bile
Sabah kontrol vardı 3639gr olmus yarmagülüm ama hala girmedi kafası kanala
Normalde 37de girmeye baslıyormus düşün 39dayım
On gün sonraya randevu aldım dogurmazsam o zaman karar vericez artık son duruma ki bu gidişle sezeryan yolları tastan
rahat doktorları ayrı seviyorum heYapmadı Salı yapar mı bilmiyorum
Yaparsa bu saatten sonra yanlış anlamam aksine merakımı gidersin diye düşünüyorum ama akıştayım yani bu rahatlıkla doktoru ben sakinleştireceğim gibi geliyor
teyzesi tatilde onu bekliyoruzE normal dogumcuysa git o zaman ha bu hafta ha haftaya ne farkeder kuzun büyümüştür yeterince gelebilir artık :)
Hiç kıskanmadımBen dün uyuyamadığım için bugün çok iyi uyudum bire bir sürü rüya gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?