- 8 Kasım 2018
- 5.961
- 14.750
- 248
Mutlu yaslar ❤ nice nice yillari olsun insallah, sagliklaBugün ilk prensesimin doğum günü kızlar. 10 yaşını doldurdu fıstığım. Yakında ikinci kez abla olacak inş ❤
Benimki de guya bana yardim etti yemek yaparken. Ortaligi o kadar batirdi ki temizlemesi bana dustu. Tavuklu seyleri her yere bulastirma diyorum, nolur ki diyor, fazla takiyormusum. 1000 kez tane tane anlattim oysa ki.Sanırım sıcaklar erkekleri de vurduama daha bunun lohusa lığı var pes etmemeleri lazım
Ay o hep değişiyor benim cevremde vaktinde doguran cok az gibi bişey ya + ya - gidiyorlar :)HaklısınBenim gelişimi doktorun dediği tarihle uyumlu oldu hep. Şimdi 2700 diyor mesela. Aslında erkekler geç gelir derler ama benim gördüğüm kızlar nazlanıyor, yeğenlerimde ve arkadaşımda öyle oldu, doğmak bilmediler
Maşallah Rabbim saglıklı uzun ömürler nasip etsin :)Bugün ilk prensesimin doğum günü kızlar. 10 yaşını doldurdu fıstığım. Yakında ikinci kez abla olacak inş ❤
Cuma tatil zaten resmi tatilde gelirse doktorun izinliyse o zaman kötü olur asıl :)cuma günü geliyorlar tutayım biraz içimdeo tarihi eniste bey bilmedigi icin sürpriz yapmıs aklınca
Amin ins tsk ederimMutlu yaslar ❤ nice nice yillari olsun insallah, saglikla
Amin ins tsklerMaşallah Rabbim saglıklı uzun ömürler nasip etsin :)
doktorum arayınca tüm doğumlara geliyor. ona yıllık izin dışında tatil yok gibi bisey :)Cuma tatil zaten resmi tatilde gelirse doktorun izinliyse o zaman kötü olur asıl :)
Allah razı olsun canım amin inşallah Rabbimin izniyle tez vakitte atlatırız inşallah sıkıntılarımızıAllah sizin de annenizin de yardımcısı olsun annenizin ameliyatı sizin de doğumunuz kolay geçer ins dualarım sizinle
Bunların çoğu böyle sanırımBenimki de guya bana yardim etti yemek yaparken. Ortaligi o kadar batirdi ki temizlemesi bana dustu. Tavuklu seyleri her yere bulastirma diyorum, nolur ki diyor, fazla takiyormusum. 1000 kez tane tane anlattim oysa ki.
Ben de bu mantıktayımKızlar beylerinizi mutfaga sokun. Temizlikte yapsınlar yemekte bulasıkta vs
İlk zamanlar sizi sinir krizine sokabilirler ekstra dagıtabilirler tatsız tuzsuz yedirebilirler
Ama cocuk olunca o kadar cok işinize yarayacak ki her bir yardımı
O bilmez o anlamaz o batırır o mahveder demeyin söylenmeden kabul edin böyle böyle öğrenecek herşeyi bizde anamızın karnından öğrenip dogmadık
Benim büyük ablamda bütün yaz 2 çocuğuyla kayınvalidesinin yazlığındaydı , şimdi 26-29 ağustosta kuşadasına gidiyor Doğum olursa hemen gelirim diyor çok sinirlendimYok artık :)
Tatilini yarıda kessin bi zahmet dogum yapıcagımız tarih tee kac ay öncesinden belli
Biz bugün bayaa iş hallettik, eşime de bazen isteksizlik geliyor ama bazen böyle bir anda bitiriveriyor işleri. Klimayı açtık bütün ev serinledi yoksa çok zor bu sıcakta.
Bana 35.haftada Kanala çok yakın demişti baya yakın 37.hafta bile gelebilir demişti sonra sorduğumda normal olması gereken pozisyonda dedi hep , aynen şimdi doğsa koca bebekKanala girmişmiydi ipek hanım :)
Zaten artık dogum vakti dogaada normal bebek statüsüne ulastılar benimki tosunlasma cabasında halbuki ne anası ne babası öyle kime cekti belli değil
Ben hic spor yapmadım ki zaten hamile kalmadan bikaç ay önce bırakmıstım sporu sonra risklerim vardı derken hic dönmedim geri
Ama agrı sızı bendede olmadı veya yorgunluk tembellik son bi aydır net bi sekilde var
Doktorun dedigi seylerden biride;
Avrupada ilk üc ay aktif gecer ikinci üc ay orta seviyede son üc ay stand by modunda gecer
Bizde ne oluyor ilk üc ay stand by modunda oluyor aman uzanma aman zıplama aman fazla hareket etme cocuk düşer diye diye kıpırdatmıyorlar hamileleri cocuk düşücek olaa böyle hareketlerle neden kürtaj diye bişey var zıpla düşür diye tavsiye ederiz. İkinci üc ay hareketlenmeye baslıyorlar ücüncü üc ay normalde spor yapmayan kadın baslıyor o kiloyla bebegin nefesinden calıp spora squata merdiven cıkmaya yürümeye pilatese vs
Daha önceden spor yapmayanlar karınları burnuna gelince spor yapıyor halbuki vucutları alısık değil aylarca oturmuslar karınları burnuna gelmiş gögüs kafesinde baskı var cocuk olmus bilmem kac kg zaten nefes nefese kalıyorsun iki adımında birde bebegi besleyen damarlarını yoruyorsun bu hareketlerle vs tarzı bişeyler dedi
Simdi haklı değilde ne
Ay nasıl temizlik yaptın ben ancak ayak üstü işlermi yapıyorum ,ben aylardır süpürge yapmadım eğilmek bile zor artıkİlk aylarda çalışıyordum hep zaten ağır kaldırmadım sadece onun dışında her şeyi yaptım. Bakalım bi ise yarayacak mıbugün de evi süpürdüm sildim, o kadar terledim ki soğuklar gelsin artık rahat ev temizleyelim diye dua ediyorum
Haftada 300 gr alabiliyorlar artık, ama ben çok merak ediyorum bakalım usg kilosuyla doğum kilosu tutacak mı?4 kesin zaten ya
Valal coraspin baya işe yaramıs sorma toraman dünyaya getiricem bogum bogum kollu bacaklı :)
Gecen hafta 3300civarıydı 300gr almıs yavrum
Allah annenize şifa versin, hamilelerin duası kabul olur inşallah dualarımız kabul olurSelam kızlar topikte bir çoğu bebişlerini kucağına aldılar maşallah darısı diğerlerimize inşallah biliyorsunuz yaklaşık bir aydır annem çok rahatsız çok fazla ağrısı var ve artık morfinde fayda etmiyor o ağrıları çekerken insanın elimden bişey gelmemesi çok uzuyor beni hiç bişey yapamıyorum dün kurula girdi bu 5. Belden ameliyat olacağı için çok riskliydi kurul kararı ile karar verildi ameliyatına akşama kadar hastanedeydik pazartesiden sonra heran ameliyat için çağıtabiliriz hazır olun dediler inşallah ben doğum yapmadan annem ameliyat olup biraz toparlanır bende iki ev arasında koşturmaktan çok yoruluyorum sanırım akşam olunca sancılardan yorgınluktan uyuyamıyorum bı ara baya arttı alt tarafa baskı vajina ağrılarım inşallah kızım fazla acele etmez yoksa hem annenin ameliyatı hm doğum olursa nasıl içinden çıkarım onu düşünüyorum kara kara salı günü kontrol var inşallah herşey yolunda gider dualarınızı eksik etmeyin kızlar çok ihtiyacımız var hepiniz burda kardeşim dostum sırdaşım oldunuz görmemiş olsamda sanki yıllardır tanıyormuşum gibi hepinizi çok seviyorum Rabbim inşallah hepünizin gönlüne göre kolay doğumlar nasip etsin
Benim de ödemim var ama hiç tuzu kesemiyorum ya o ödemle yaşarım ama tuzsuz yiyemem deyip tercihimi tuzdan yana kullanıyorumTuzu sıfırladığımdan beri ayak tabanı ağrım yok çünkü ödemlerin o ağrıda payı var diye düşünüyorum. Aynen bıçak saplanır gibi bir ağrı var, geçen istemsiz bağırdım hatta.
Benim de geç döllenmeydi 4. Ayda falan haftasını yakaladı gelişimi. Acaba geç döllenme diye geç doğma ihtimali var mı?Geç döllenmedir belki canım. Benim sat'a göre seninle aynı günüm ama doktor bana eni sat belirlemişti ultrasona göre.
Ona katılıyorum. Valla başta düşecek bebeği peogestan falan tutmuyor, düşmeyecek olan da hopla zıpla hiçbişe olmuyor. İlk 3 ay ilişkiyi de yasaklıyorlar, iş yapma ağır kaldırma falan. Spor da yaptırmıyorlar. Son aylarda yükleniyoruz gerçekten. Gerçi ben son aylarda da yüklenemedimKanala girmişmiydi ipek hanım :)
Zaten artık dogum vakti dogaada normal bebek statüsüne ulastılar benimki tosunlasma cabasında halbuki ne anası ne babası öyle kime cekti belli değil
Ben hic spor yapmadım ki zaten hamile kalmadan bikaç ay önce bırakmıstım sporu sonra risklerim vardı derken hic dönmedim geri
Ama agrı sızı bendede olmadı veya yorgunluk tembellik son bi aydır net bi sekilde var
Doktorun dedigi seylerden biride;
Avrupada ilk üc ay aktif gecer ikinci üc ay orta seviyede son üc ay stand by modunda gecer
Bizde ne oluyor ilk üc ay stand by modunda oluyor aman uzanma aman zıplama aman fazla hareket etme cocuk düşer diye diye kıpırdatmıyorlar hamileleri cocuk düşücek olaa böyle hareketlerle neden kürtaj diye bişey var zıpla düşür diye tavsiye ederiz. İkinci üc ay hareketlenmeye baslıyorlar ücüncü üc ay normalde spor yapmayan kadın baslıyor o kiloyla bebegin nefesinden calıp spora squata merdiven cıkmaya yürümeye pilatese vs
Daha önceden spor yapmayanlar karınları burnuna gelince spor yapıyor halbuki vucutları alısık değil aylarca oturmuslar karınları burnuna gelmiş gögüs kafesinde baskı var cocuk olmus bilmem kac kg zaten nefes nefese kalıyorsun iki adımında birde bebegi besleyen damarlarını yoruyorsun bu hareketlerle vs tarzı bişeyler dedi
Simdi haklı değilde ne
Çok güzel olmuş hayırlı olsun.
Çokkkk mutlu, saglıklı, huzurlu ve uzunn ömrü olsun inşallahBugün ilk prensesimin doğum günü kızlar. 10 yaşını doldurdu fıstığım. Yakında ikinci kez abla olacak inş ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?