- 1 Mart 2012
- 6.106
- 3.358
- 373
Ay canım Allah razı olsun, korktum bende nette okudum trombosit bilmem ne diyorCanım bende kızımın doğumum sonrasi çok fazla ödemin olmuştu, doğumdan önce çok fazla serum yemiştim 7 büyük sise doğum dursun diye, doğumdan sonra burnum bile şişmişti hatta meme başlarım kocamandı asla bebeği emziremiycegimi düşünmüştüm. 65 kilo doğuma gittim doğum yaptim eve geldim 66 kiloyum.herkeste şişlik oluyor benimki öncesi olan serumlardan sanirim çok fazlaydı. 1 hafta sonra hepsi indi kendiliğinden tuzu azalt ona dikkat et bol su ic iner odemin
Tuzu kesip bol su iç, hamilelik ödemim o şekilde geçti.
Bana da kimseden hayır yok, uzaklığı bahane ediyorlar, ben onlar için 3 gün rapor alıp işime gitmediğimi bilirim ama uzakmışım, yakın olsaymışım hiç bırakırlar mıymış beni, yengem böyle söylüyor.Benim büyük ablamda bütün yaz 2 çocuğuyla kayınvalidesinin yazlığındaydı , şimdi 26-29 ağustosta kuşadasına gidiyor Doğum olursa hemen gelirim diyor çok sinirlendim
Korkma herkeste oluyor ödemAy canım Allah razı olsun, korktum bende nette okudum trombosit bilmem ne diyor
Canim benim gebelik zehirlenmesi riskim var. Danistigim iki doktor da tuzla alakasi yok dedi. Sadece ekstradan kullanma dediler. Cunku preeklempsinin tuzka alakasi yokmus. Tamamen plasentayla ilgili. Ne yaparsan yap vucut yapiyor. Ozellikle sordum ikisine de tuzu keseyim mi diye. Hayir dediler. Verdikleri bir tedavi de yok. Sadece tansiyonu kontrol et, yukselirse gel diyorlar.Haftasını yakaladığı da oldu, bu defa da önde diyor iri diyor. Doktora sinir oluyorum zaten şuara, başımdan gönderiyor aceleyle, hiç baştaki gibi değil, doğumumu yaptırsın bile istemiyorum.
Tuz konusu da şöyle, gebelik zehirlenmesi riski deseydi doktorun emin ol ağzına sürmezdin benim gibi
Bende bide günün yaklaştı tek kalma gel bizde kal diyenler var :))) bazen çok canım sıkılıyor kendi yaptıklarım aklıma geliyor bazende amann diyorum herkesin kendi telaşı derdi boşuna stres yapıyorum fln herneyse ufak ufak herşeyim tamam dün cam silicem diye tutturdum eşime koltukları cek derken bütün camları sildi oturdu saolsun, tuttum bide domates kaynaticam konserve diye aksama kadar ayakta kaldım hala belim ağrıyo üstüne basamıyorum ama oh deyip seviniyorum kimseye ihtiyacim yok diye kime ne oluyosaBana da kimseden hayır yok, uzaklığı bahane ediyorlar, ben onlar için 3 gün rapor alıp işime gitmediğimi bilirim ama uzakmışım, yakın olsaymışım hiç bırakırlar mıymış beni, yengem böyle söylüyor.
Kayınvalidem ütülere yardım edeyim demiş eşime, eşim zaten ona kıyamaz. Görümcelerimin umru değil, düğünde de öylelerdi, biz foto çekilirken arabadan inmediler saçımız bozulur diye. Annem gelicek o da yazık ütüden cam silmeden anlamaz, geri kalanı ben yapıyorum ama yanımda olsun yeter, çok özledim.
Sağol canım lohusa kafası herhaldeKorkma herkeste oluyor ödem
Kendini kasmicaksin yoksa alttan muayene olmanın acısı yok bana göreHiç bi şikayetim yoktu yani sadece su gibi akıntı oluyo diye verdi ilk zamanlar bi kere kullanmıştım ama o zaman feci şekilde enfeksiyon kapmıştım hastanede yattığımdan dolayışimdi bi tanesini kullandım diğerini kullanmadım şikayetim yok çünkü inşallah yaparlar testi sana da ağrılı bişey değil ama benim hassasiyet fazla olduğu için çığlık atıyorum hep alttan şeylerde
Spinal anestezi oldu gayet memnun kaldım.Bebegin ağlaması temasta bulunması hepsi aklımda. 2500 gr doğdu aynıydı evet.Hem özelde hem devlette doktora gidiyordum ikisi de sezaryen mı normal mi konuşmak için erken diyorlardi:)onlar erken derken bebeğim geldi bile:)Maşallah daha iyi olun inşallah. Genel anestezi mi oldunuz? Kaç kilo doğdu bebiş usg ile aynı mıydı kilosu? Ayy çok soru sordum ama napayım merak işte
Allah Allah. Doktor ödemi ilk karnımda farketti sertti karnım, preeklampsi bu dedi tuzu sıfırlayıp ödemin inmesini beklicez, bir yandan da tansiyon takibi yapıcaksın dedi. Ayağımda da ödem vardı, tuzu kesip istirahat edince geçti benim. Rutin idrar testinde de protein pozitif çıkmıştı.Canim benim gebelik zehirlenmesi riskim var. Danistigim iki doktor da tuzla alakasi yok dedi. Sadece ekstradan kullanma dediler. Cunku preeklempsinin tuzka alakasi yokmus. Tamamen plasentayla ilgili. Ne yaparsan yap vucut yapiyor. Ozellikle sordum ikisine de tuzu keseyim mi diye. Hayir dediler. Verdikleri bir tedavi de yok. Sadece tansiyonu kontrol et, yukselirse gel diyorlar.
Benim de hafif baş ağrım oldu.Biberon kullandık mama için yoksa kan sekeri dusuyordu.Benim sütüm 6.günde geldi tam anlamıyla.Emiyor çok şükür.Günde 1-2 defa yine mama veriyoruz.30 ccSağol kuzum Allah razı olsunşimdilik bizde iyiyiz şükür, ameliyat olduğu için tam yürüyemiyorum normal zaten. Şükür sütüm geldi, cokk cokk emiyor maşallah emziği de bugün evde verdim alıştı. Spinal olduğu için doktor günde 2,3 fincan nescafe iç dedi. Aklım orda takılı acaba şiddetli baş ağrısı yaşayacak mıyım diye, öyle düşündükçe hafif başıma ağrı giriyor. Ağrıyacak olsa şimdiye belli eder miydi acaba, Pazartesi bebeğimin topuk kanı alınacakmış sağlık ocağında. Sonra çocuk doktoruna kontrolümüz var.
Kızlar kendinize alt pjama 3,4 koyun. Bende sonda takılı olduğu için orda hasta bezi bağladıklarında kanamam dışarı çıktı, değiştirdim. Sonra bebeğinize ağız mendili veya önlük 3,4 koyun çünkü benim bebeğim ara sıra kusuyor balgam olarak oda normalmiş içindekini temizliyor dediler. Mama versem mi kararsızım, zayıf olduğu için veresim var kaşıkla birde emziği iyi emiyor acaba aç mı diyorum. Aç olsa ağlar herhalde, emerken yutkunma sesi geliyor sütüm var şimdilik. Şimdilik böyle kızlar, aklıma bişey gelirse bilgilendiririm yine sizi. Sizlerde inşallah sağ salim meleklerinize kavuşun inşallah
Ben de anlamadim. Hepsi baska bir sey soyluyor.Allah Allah. Doktor ödemi ilk karnımda farketti sertti karnım, preeklampsi bu dedi tuzu sıfırlayıp ödemin inmesini beklicez, bir yandan da tansiyon takibi yapıcaksın dedi. Ayağımda da ödem vardı, tuzu kesip istirahat edince geçti benim. Rutin idrar testinde de protein pozitif çıkmıştı.
Ya zaten preeklampsi olayını bilimsel olarak bile tam olarak çözememişler ben çok araştırmıştım. Kesin olarak şundan oluyor diyemiyorlar. Normalde de tuz tansiyonu yükseltebilen bişey olduğu için sanırım tedbiren tuzu kes diyorlar. Bi de protein kaçağı olanlarda ödem daha fazla oluyor, tuzsuz yemek ödeme iyi geliyor. Ben bi kere 2-3 kaşık deniz börülcesi yedim çok tuzlu bişey ertesi gün balon gibi oldum.Ben de anlamadim. Hepsi baska bir sey soyluyor.
Canım kan değerlerin nasıl? Acaba demirin filan azaldı da halsizlik mi yapıyor?Kizlar günaydin..ayaklarimdan asagiya bir seyler bosaliyor sanki yere dogru cekiliyorum bazen ayaktayken..sanki elim ayagim koyveriyor tutmuyor 3 4gundur vardi tansiyonumda normal doktora anlatmistim dogurcam diyosun yani diyerek ciddiye almadi ama Allah korusuun annemde boyle tarif ediyodu kol uyusuklugunu korkmaya basladimboyle vucudu eli ayagi bir anda bosalan var mi
Kan tahlili daha yeni alindi aslinda ama bunun icin ayri tahlil gerekli miydi bilmiyorum pihtilasma vs.icinCanım kan değerlerin nasıl? Acaba demirin filan azaldı da halsizlik mi yapıyor?
Halsizlikten oluyor sanırım kan tahlili ne zaman yaptırdın en son , hemen aklına kötü şeyler getirmeKizlar günaydin..ayaklarimdan asagiya bir seyler bosaliyor sanki yere dogru cekiliyorum bazen ayaktayken..sanki elim ayagim koyveriyor tutmuyor 3 4gundur vardi tansiyonumda normal doktora anlatmistim dogurcam diyosun yani diyerek ciddiye almadi ama Allah korusuun annemde boyle tarif ediyodu kol uyusuklugunu korkmaya basladimboyle vucudu eli ayagi bir anda bosalan var mi
Tahlili 1 hafta once yapti iste..Cok yormuyorumda kendimi aslinda..normal beslenmeme devam ediyorumHalsizlikten oluyor sanırım kan tahlili ne zaman yaptırdın en son , hemen aklına kötü şeyler getirmebirde bebek ağırlaştıkça zorlanıyoruz halsizlikler ondan , enerji verecek gıdalar tüketiyor musun
Bende kendim temizliyorum evi.Hergun bir oda bitirebilirsem ne ala bitiremezsem 2 güne 1 oda.Gecen ablam aradı napıyorsun dedi.Cam siliyorum dedim.Ooo gel bizim camları da sil dedi.Ben de derken de utanmıyorsunuz gelelim evini temizleyelim diyeceğinize ne arsızsiniz dedim.Birşey diyemedi.Tirnagin varsa basını kendin kaşıyacaksınBana da kimseden hayır yok, uzaklığı bahane ediyorlar, ben onlar için 3 gün rapor alıp işime gitmediğimi bilirim ama uzakmışım, yakın olsaymışım hiç bırakırlar mıymış beni, yengem böyle söylüyor.
Kayınvalidem ütülere yardım edeyim demiş eşime, eşim zaten ona kıyamaz. Görümcelerimin umru değil, düğünde de öylelerdi, biz foto çekilirken arabadan inmediler saçımız bozulur diye. Annem gelicek o da yazık ütüden cam silmeden anlamaz, geri kalanı ben yapıyorum ama yanımda olsun yeter, çok özledim.
Bilmiyorum ama sen yine de enerjini yükseltecek şeyler yemeye çalış çok ihtiyacımız olacak , muz ,ceviz , çiğ badem , kuru üzüm , hurma , süt , yoğurt , yumurta , soda vsTahlili 1 hafta once yapti iste..Cok yormuyorumda kendimi aslinda..normal beslenmeme devam ediyorumet yumurta cok tuketemiyorum cunku malum mide bulantiarida basladi sanki ilk aylarda ki gibi..yemeklerden sonra zaten fenalik hissi geliyor seker cikmamisti ama neden oluyo hala onuda anlamadim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?