Ay canım Allah razı olsun, korktum bende nette okudum trombosit bilmem ne diyor

Benim büyük ablamda bütün yaz 2 çocuğuyla kayınvalidesinin yazlığındaydı , şimdi 26-29 ağustosta kuşadasına gidiyor Doğum olursa hemen gelirim diyor çok sinirlendim
Bana da kimseden hayır yok, uzaklığı bahane ediyorlar, ben onlar için 3 gün rapor alıp işime gitmediğimi bilirim ama uzakmışım, yakın olsaymışım hiç bırakırlar mıymış beni, yengem böyle söylüyor.
Kayınvalidem ütülere yardım edeyim demiş eşime, eşim zaten ona kıyamaz. Görümcelerimin umru değil, düğünde de öylelerdi, biz foto çekilirken arabadan inmediler saçımız bozulur diye. Annem gelicek o da yazık ütüden cam silmeden anlamaz, geri kalanı ben yapıyorum ama yanımda olsun yeter, çok özledim.

Canim benim gebelik zehirlenmesi riskim var. Danistigim iki doktor da tuzla alakasi yok dedi. Sadece ekstradan kullanma dediler. Cunku preeklempsinin tuzka alakasi yokmus. Tamamen plasentayla ilgili. Ne yaparsan yap vucut yapiyor. Ozellikle sordum ikisine de tuzu keseyim mi diye. Hayir dediler. Verdikleri bir tedavi de yok. Sadece tansiyonu kontrol et, yukselirse gel diyorlar.

Bende bide günün yaklaştı tek kalma gel bizde kal diyenler var :))) bazen çok canım sıkılıyor kendi yaptıklarım aklıma geliyor bazende amann diyorum herkesin kendi telaşı derdi boşuna stres yapıyorum fln herneyse ufak ufak herşeyim tamam dün cam silicem diye tutturdum eşime koltukları cek derken bütün camları sildi oturdu saolsun, tuttum bide domates kaynaticam konserve diye aksama kadar ayakta kaldım hala belim ağrıyo üstüne basamıyorum ama oh deyip seviniyorum kimseye ihtiyacim yok diye kime ne oluyosa

Kendini kasmicaksin yoksa alttan muayene olmanın acısı yok bana göre enfeksiyondan bende kurtulamadım valla hamilelikte fitil cok kullandım bakalim yapicak mi dr internetten resimlere baktım benden gelen o kahve kanama nisanda olabilir

Maşallah daha iyi olun inşallah. Genel anestezi mi oldunuz? Kaç kilo doğdu bebiş usg ile aynı mıydı kilosu? Ayy çok soru sordum ama napayım merak işte
Spinal anestezi oldu gayet memnun kaldım.Bebegin ağlaması temasta bulunması hepsi aklımda. 2500 gr doğdu aynıydı evet.Hem özelde hem devlette doktora gidiyordum ikisi de sezaryen mı normal mi konuşmak için erken diyorlardi:)onlar erken derken bebeğim geldi bile:)

Allah Allah. Doktor ödemi ilk karnımda farketti sertti karnım, preeklampsi bu dedi tuzu sıfırlayıp ödemin inmesini beklicez, bir yandan da tansiyon takibi yapıcaksın dedi. Ayağımda da ödem vardı, tuzu kesip istirahat edince geçti benim. Rutin idrar testinde de protein pozitif çıkmıştı.

Benim de hafif baş ağrım oldu.Biberon kullandık mama için yoksa kan sekeri dusuyordu.Benim sütüm 6.günde geldi tam anlamıyla.Emiyor çok şükür.Günde 1-2 defa yine mama veriyoruz.30 cc

Ben de anlamadim. Hepsi baska bir sey soyluyor.

Kizlar günaydin..ayaklarimdan asagiya bir seyler bosaliyor sanki yere dogru cekiliyorum bazen ayaktayken..sanki elim ayagim koyveriyor tutmuyor 3 4gundur vardi tansiyonumda normal doktora anlatmistim dogurcam diyosun yani diyerek ciddiye almadi ama Allah korusuun annemde boyle tarif ediyodu kol uyusuklugunu korkmaya basladim boyle vucudu eli ayagi bir anda bosalan var mi

Ben de anlamadim. Hepsi baska bir sey soyluyor.
Ya zaten preeklampsi olayını bilimsel olarak bile tam olarak çözememişler ben çok araştırmıştım. Kesin olarak şundan oluyor diyemiyorlar. Normalde de tuz tansiyonu yükseltebilen bişey olduğu için sanırım tedbiren tuzu kes diyorlar. Bi de protein kaçağı olanlarda ödem daha fazla oluyor, tuzsuz yemek ödeme iyi geliyor. Ben bi kere 2-3 kaşık deniz börülcesi yedim çok tuzlu bişey ertesi gün balon gibi oldum.

Canım kan değerlerin nasıl? Acaba demirin filan azaldı da halsizlik mi yapıyor?

Halsizlikten oluyor sanırım kan tahlili ne zaman yaptırdın en son , hemen aklına kötü şeyler getirme birde bebek ağırlaştıkça zorlanıyoruz halsizlikler ondan , enerji verecek gıdalar tüketiyor musun

Halsizlikten oluyor sanırım kan tahlili ne zaman yaptırdın en son , hemen aklına kötü şeyler getirme birde bebek ağırlaştıkça zorlanıyoruz halsizlikler ondan , enerji verecek gıdalar tüketiyor musun
Tahlili 1 hafta once yapti iste..Cok yormuyorumda kendimi aslinda..normal beslenmeme devam ediyorum et yumurta cok tuketemiyorum cunku malum mide bulantiarida basladi sanki ilk aylarda ki gibi..yemeklerden sonra zaten fenalik hissi geliyor seker cikmamisti ama neden oluyo hala onuda anlamadim..

Bende kendim temizliyorum evi.Hergun bir oda bitirebilirsem ne ala bitiremezsem 2 güne 1 oda.Gecen ablam aradı napıyorsun dedi.Cam siliyorum dedim.Ooo gel bizim camları da sil dedi.Ben de derken de utanmıyorsunuz gelelim evini temizleyelim diyeceğinize ne arsızsiniz dedim.Birşey diyemedi.Tirnagin varsa basını kendin kaşıyacaksın

Bilmiyorum ama sen yine de enerjini yükseltecek şeyler yemeye çalış çok ihtiyacımız olacak , muz ,ceviz , çiğ badem , kuru üzüm , hurma , süt , yoğurt , yumurta , soda vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…