- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Bana doktorum şimdiden başla dedi vallahi 2 haftadır sürüyorum
Oy maşallah size30 sayfa mesaji yeni okuyup bitirdim. Dogum yapan arkadaslar gozunuz aydin. Gecmis olsun. Bebekleri guzel gunlerde buyutun.
Biz eve alistik oglum ile 3. Gecemizi gecirecegiz evde. 6 gunluk oldu minnakim. Yatip kalkarken zorlaniyorum birinden destek istiyorum beni kaldirsin diye. Onceki dogumumda boyle degildim o daha rahatti. Yani her gebelik ve dogum kendine ozgu lafi dogruymus. Ben test ettim.
Dogum yapmamis arkadaslarim insallah siz de en guzel sekilde dogumlarinizi gecirirsiniz. Hic kendjnizi korkutmayin. Stres insani kotu etkiliyor.
Bilmiyorum, ben 2 haftadir kullaniyorum. Sancim bile yokLansinohu Doğum öncesinden kullanmaya başlayayım diye aldım ama kasadaki satıcı erken başlarsam doğumu tetikler dedi o yüzden erken başlamadım Doğum sonrası başlıcam
Ne gereksiz yorum yapıyorlar patikli alt olsa bile , valize çorap koysan dövecekler miBen paketler yaptım hepsinin içine çorabı şapkası eldiveni iç dış zıbını koydum. Kayınvalidem çoraba gerek yok diyor bir de.
Ben 1 aydır kullanıyorum tık yokLansinohu Doğum öncesinden kullanmaya başlayayım diye aldım ama kasadaki satıcı erken başlarsam doğumu tetikler dedi o yüzden erken başlamadım Doğum sonrası başlıcam
Canım benim de parçalanıyordu bende korkuyorum , Hindistan cevizi yağı kantoron yağı demedim önce eh işteKızlar benim göğüs uçları fena yarılmış ve durduğu yerde acıyo emzirirken napcam diye düşünmeye başladım şimdidenson aya kadar hiç bişey yoktu son zamanlarda olmuş ne olduysa napcam şimdi ben bi akıl verin
Yuzeyi sertse gerekebilir. Bana da arkadasim verdi. Kendisi sert buldugu icin battaniye kullanmis. Sagolsun verirken onu da yikayip verdi.Arkadaşlar bir şey sorcam. Ana kucağını arkadaştan aldık. Yıkadık ama bebeğin direkt temas etmesi ne kadar doğru olur yani altına bir battaniye koymak gerekir mi?
Arkadaşlar bir şey sorcam. Ana kucağını arkadaştan aldık. Yıkadık ama bebeğin direkt temas etmesi ne kadar doğru olur yani altına bir battaniye koymak gerekir mi?
Bu biberon vermeme olayi bana biraz abarti geliyor. Eski biberonlar belki ama yeni nesil biberonlarda boyle sıkıntı olacagini sanmiyorum. Ben hastane cantama da koydum.Arkadaşlar yenidoğana biberon vermeyi önermiyorlar malum meme reddi olmasın diye ben de hastane çantasına mama kaşığı koydum buna istinaden ama kafama takılan bir şey var. Sütü sağdığımıs stokladığımız zaman gene kaşıkla vermeye devam ediyoruz değil mi. Kaşık mevzusu sadece ilk günler için değil yani?
Sende gebelik zehirlenmesi riski mi vardı? Çok üzüldüm çok geçmiş olsunHaftasını yakaladığı da oldu, bu defa da önde diyor iri diyor. Doktora sinir oluyorum zaten şuara, başımdan gönderiyor aceleyle, hiç baştaki gibi değil, doğumumu yaptırsın bile istemiyorum.
Tuz konusu da şöyle, gebelik zehirlenmesi riski deseydi doktorun emin ol ağzına sürmezdin benim gibi
Neden sezeryan oldu peki? Sen kendin mi istedin? Ameliyatının iyi geçmesine çok sevindim, daha da iyi olun inşallahSpinal anestezi oldu gayet memnun kaldım.Bebegin ağlaması temasta bulunması hepsi aklımda. 2500 gr doğdu aynıydı evet.Hem özelde hem devlette doktora gidiyordum ikisi de sezaryen mı normal mi konuşmak için erken diyorlardi:)onlar erken derken bebeğim geldi bile:)
Benim annemde 1 sokak ötede olan ablalarımın çocuklarına bakmak için doğumdan öncesinde kalmaya başladı, ben dedim bu çarşamba artık gel diye onlar taa güneyde ben istanbuldayım sen bi kontrole daha git de sonra bakalım dedi. Ev temizliği için tamizlikçinin yanında durur galan halleder diyordum ama meğer anneöin gelmeye niyeti yokmuş hemen. Çok bozuldum. Dedim yarından itibaren kendi işime bakayom. Artık her an doğum da olabilir o zaman bilmiyorum vicdan azabı çeker mi?Bende kendim temizliyorum evi.Hergun bir oda bitirebilirsem ne ala bitiremezsem 2 güne 1 oda.Gecen ablam aradı napıyorsun dedi.Cam siliyorum dedim.Ooo gel bizim camları da sil dedi.Ben de derken de utanmıyorsunuz gelelim evini temizleyelim diyeceğinize ne arsızsiniz dedim.Birşey diyemedi.Tirnagin varsa basını kendin kaşıyacaksın
Ayy müsait olunca yaz bize. Sağlıkla kucağına al inşallahKızlar dün gece hiç uyuyamadım 1 saat bile gece hep değişim şeyler oldu. Hareketler tuhaftı terden 3 kere ust değiştirdim. En sonunda sabah 5te nişanım geldi ve suyum az az akmaya başladı. Doktoruma söyledim normalde sezaryen günümüz yarındı 3te alacak. Hastaneye gel 3te dedi. Birazdan insallah biz de kavusacagiz dua edin
İlk kez duydum, insan merak ediyor kaç kilo doğacak falan diye tabi sağlıklı olsun da inşallahBenimkiler ozeldeki doktorun olcumleriyle grami gramina ayni cikti. 2. Bebek devlet hastanesinde 3.300 civari olculdu. 3.5 dogdu. Yani +200 dogdu.
3100 gr da az değil ama ölçümler de yanıltabiliyor bir dahaki kontrolün ne zaman belki o zamana değişirKızlar neredeyse son 2.5 haftadır bebeğim kilo almıyor 3100 lerde kaldı. Doktor ölçümlerde eksik ya da fazlalık olabileceğini söyledi endise etmememi ifade etti. Normalde haftada 200-300 gram alacağı dönemde sabitlendi kilosu neredeyse. Artık beslenemiyor sanırım, bir an önce doğsun stresim de bundan kaynaklı olabilir
Kundak gibi bişey serebilirsin altına, ben öyle yaparım muhtemelenArkadaşlar bir şey sorcam. Ana kucağını arkadaştan aldık. Yıkadık ama bebeğin direkt temas etmesi ne kadar doğru olur yani altına bir battaniye koymak gerekir mi?
Canım benim ben de doğuramadım doğuruyorum diye gidip gidip geri geliyorumKızlar neredeyse son 2.5 haftadır bebeğim kilo almıyor 3100 lerde kaldı. Doktor ölçümlerde eksik ya da fazlalık olabileceğini söyledi endise etmememi ifade etti. Normalde haftada 200-300 gram alacağı dönemde sabitlendi kilosu neredeyse. Artık beslenemiyor sanırım, bir an önce doğsun stresim de bundan kaynaklı olabilir
Kilolu olması değilde besleyemiyorum die düşünüp üzülmüştüm sorada dediğin gibi doğduktan sora elbet kilo alıp toparlar dedimBenimki de 32+3de 2300 diye bebek çok kilo almasin dedi.Nasil yaoacaksam.Saglikli olsunlar da zayıf olanlar doğduktan sonra toparlar endişe etmeyin.Muz ve kasar bebeğe kilo aldırıyor diye biliyorum.
Bende evi supurken çömelip süpürüyorum aynıBel kaşık ağrısı bende de oluyor gün temizlikle geçince.Ama ben bilerek çömelerek yer siliyorum.Normal doğuma katkısı olsun diye.
Bizimkilerde kız olsun isterlerdi eminim erkek deyince bu tuhaf olmuşlardıZaten ille kız olsun erkek olsun demiyo çok şükür o konuda sorun yaşamadım hiç ama kız düşkünü işte kp de öyledaha şimdiden hayaller kuruyo saçını tarıcam örcem falan da filan ilk hevesleri o yüzden bişey de diyemiyorum yoksa sağlıklı hayırlı olması en büyük isteğimiz
Bende aynı şeyi düşündümKilolu doğsun derdim yok da, beslenemiyor mu artık diye üzüldüm herhalde
Bi kaç kişiden duyduğum kadarıyla doğumu tetikleyebiliyomuş o yüzden kararsız da kaldım ama mecburen denicem galiba ben deGogus kremini dogumdan bi kac hafta once kullanmaya baslamayi oneriyorlar. Ben iki haftadir lansinoh kullaniyorum. Belki sen de baslayabilirsin.
Valla Allah'ım nasip etmiş şükretmek gerek herşeyeBizimkilerde kız olsun isterlerdi eminim erkek deyince bu tuhaf olmuşlardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?