Arkadaşlar bir şey sorcam. Ana kucağını arkadaştan aldık. Yıkadık ama bebeğin direkt temas etmesi ne kadar doğru olur yani altına bir battaniye koymak gerekir mi?
Sana kalmış bence. Ben de reflü yatağı aldım kılıfını yıkamak istiyorum, eşim gerek yok çekerse kötü olur fln diyor. Pusetimizi arkadaş verdi, onu da yıkadık ve içine yenidoğan desteği aldık, o desteğin kılıfını da yıkatmadı bana yine çekerse diye

Sen sür kremi yada zeytinyağı inşallah iyi gelir sora zorlanma şimdiden sür canim
Öyle yapıcam mecburen geçen gün banyodan sonra normal nemlendiricilerden süreyim dedim dokunamadım bile ama sonradan çekmektense şimdi katlanmak daha mantıklı

Ya Yok niye çeksin 30 derecede yıka
Yıkamadan bebeğe temas ettirme mikroba çok açık oluyorlar

Gercekten mi ya..cok üzüldüm.peki bahanesi nedir saglik sorunu yoksa ? Yerinde olsam kirginligimi dile getirirdim herhalde.dayanamazdim..mecbur degiller belki ama evlat bu sonucta..kimseye annesinden daha iyi gelmez kimse..

Kesinlikle öyle..her seyi gectim annemi yanimiza aliriz biz bakariz diyecek kadar yürekli bi es secmisim bu dönemde iyi ki dedim yüzlerce kez..oradayken anneme masajlar yapip uyuttu..biraz sesim titrese anliyo yuzumu guldurmek icin elinden geleni yapiyo dün gece o halimi görünce korkma hicbir seyden ben yaninda olucam..ameliyatinda da sonrasinda da dedi..o varken kimseye gerek duymuyorum bir annemin yoklugu koyuyor bir de babamin günü birlik o halde gelecek olmasi..neler hayal etmistik neleri yasiyoruz..elbette hepsi teker teker gidecek ama keske biraz daha saglikli vaktimiz olsaydi diyorum..insallah Rabbim o günleride gösterir demekten baskada bir sey gelmiyor..her ne kadar inancim falan kalmasada..
E Elwing6
Canim ben Gülce'nin dogumunun annenin de iyilesmesine mucize gibi gelecegini hissediyorum. Ona duydugu torun askiyla konusmaya da baslayip diller dokerek sevecek minik kuzuyu...
1.5 aydir yatakta oturmasindan baska gelisme yok pozitif olamiyorumda artik isin kotusu o da inancini kaybetti surekli eliyleee nerdeeeee der gibi hareketler ediyo..iyileseceksin dediginde o hareketi yapiyo..keske dedigin gibi olsa mucizeler bizi de bulsa..bir cok kisi felc gecirip ayaklaniyo 1ayda konusmaya basliyo oysa biz 1saatte yetismemize ragmen alan genis ve agir gecirmis..sans,kader adi her neyse bize pek gulmuyor..

Hayatta tek istedigi seydi..diyorum ya cocuk planimizda bile degildi annem her sferinde bebek bebekkk dedigi ve aslinda goremem deyisi bizi cok uzuyordu..sanki cagirdi bir seyleri
.bakalim gorebilcek miyim,bakalim ömrüm yeter mi derken cidden ölümden döndü..simdi onunda cok zoruna gidiyor benimde..o hevesi gozumun onunden gitmiyor..yikanmamis kiyafetlrrini dolaba asacak kadar..halilari yikayip evimi temizleyecek kadar heves ve gayreti vardi..simdi beni gordukce aglamasi insani kahrediyo..tabiki diyorum yinede cok guzel seyler katti bana annem,umarim onun kadar fedakar bi anne olurum..lohusaliga gerek kalmadan deprrsyona girdim herhalde:) gülce koydum adini kizim gülemeden agladi benimle

Bende reflü yatagı kılıfını yıkadım. İçime sinmezdi ki yoksa. Kısa programda 30 da yıkayınca bişi olmaz bence benimkine olmadı yani

Ahh canım benim de içim yanıyor inan yaşadıklarına. Benim annemin de rahatsızlıkları var, hayatı boyunca gerekmedikçe köyünden çıkmamış bir kadın. Şimdi otobüse binip gelicem kızım diyor aynı senin anneciğin gibi 10 saatlik yolda korkuyorum tek başına 1 saatlik yola bile gitmiş değil.
Doktordan geldim suyum azalmış, kv'ye söylüyorum oralı bile değil, habire misafir ağırlıyor geçenlerde bana da getirdi, güya bebeğe bakıcak 5 aylıktan itibaren ama hiç bırakasım yok ona, çünkü o ailede herkes kendini düşünüyor, kv çok kendini düşünmüyor ama o da kızlarına ve diğer torununa koşturmaktan bebeğe iyi bakamaz gibi geliyor bana ve gelen gideni eksik olmuyor.
Kim ne yaparsa yapsın da en çok da şu su azalması canımı sıktı, bebeğim suyu az olduğu için dönemiyormuş kıyamam ben ona. Nst iyi giderse 10 gün kadar bekleyecek doktor. Her şey geçici yeterki bebeğim sağlıkla beklesin doğumunu, sağlıkla kucaklarımıza alalım onları. Sen de buna odaklan. Sütünü de düşünme şimdiden, her şeyin çaresi bulunur. Ben de kendimi çok yalnız hissediyorum şuan burada eşimden başka kimse yok gibi hissediyorum aynı senin gibi, yok da zaten. Eşim bazen diyor ki annem kalsın hastanede yanında, ben sadece eşimi istiyorum, kendi annem gelebilirse de uykusuna hiç dayanamıyor çok faydası olmaz. Sıkma canını, güzel güzel bebeğini bekle, biraz serpilsinler alıp memleketlerimize götürürüz onları kısmetse

Eşime göre pimpiriklilik yapıyorum ama yenş doğan bebek saf, savunmasız ne bileyim daha yeni doğduğu için her türlü mikroptan uzak tutmalıyım diyorum

Vallahi bir kere tekstil atölyesinde bulunmuştum, iç çamaşırı üretiyorlardı ve bütün malzemeler yerlerde geziyordu ondan beridir aldığım hiçbir şeyi yıkamadan kullanmam oyun halısı aldım onu da yıkadım. Anne yanı yatağı da yıkanmıyordu sildim altına battaniye atıp öyle yatırırım artık

Arkadaşlar az önce hastaneden geldim. Nst ye girdim iki yerde sancım çıkmış hissetmedim, 37. haftadayım dr 39 u beklemez dedi İlk doğumum olacak Allah nasip ederse inşallah.
Ben normal Doğumdan çok korkuyorum o yüzden sezaryen istedim. Ama bir taraftan da hastanede 7cm açılma olup hiç hissetmeyenleri gördükçe acaba diyorum. Hep normal Doğum olsun diye ısrar edenlerin cesaretinin yüzde 1 i bende olsaydı keşke. Doğum yaklaştıkça iyice strese girdim. Dr tamam sezaryen yapcam demişti ama bugün bana eğer geldiğinde 7cm açılman olursa seni dinlemem normal Doğum yaparım dedi iyice gerildim Sezaryenin de normalinde zorluğu var bir şekilde doğurcam ama çok korkuyorum.

Ben reflü yatağı kılıfını yıkadım tekrar taktım hiçbirşey olmadı. Hatta yan yatış yastığı kılıfını yıkadım,düz kafa yastığınıda yıkadım alt değiştirme minderini yıkadım. Arkadaşım tahta sallanır beşik hediye etti onun yan korumalıklarını süngerini bile yıkadım hepsi sapa sağlam duruyor. Yıkamasan ztn olmaz düşünsene dikilene kdr kaç tane el değiyor o kumaşlar yerlerde atölyelerde masalar üzerinde geziyor. Çoğu ztn made in china taa nerelerden geliyor. Yıkamadan bebeğini yatırma bence onların üzerine.

babamlar tekstille uğraşıyor. küçüklüğümden beri bilirim yeni alınan şeyler asla temiz değil. ben kendimi bildim bileli bizim evde yeni alınan hersey yıkanır. geçen hurç aldım internetten eşim sen şimdi bunu da yıkamadan kullanmazsın dedi e tabi ki yıkanacak

Allahım kolaylık versin canım Biraz da hormonlar coşturuyor duygularını, Allah beterinden korusun bugünlere de şükür diyelim, inşallah herşey daha güzel olur

Sanırım son zamanlarda hepbirden duygusallastik canım annen için okadar dua ediyorumki bişeyde yazamıyorum bazen moral veren olunca insanın sınırı bozuluyor daha cok yıpratıyor kendini ama ( en azından ben öyleyim son zamanlara) son yazdiklarina dayanamayip oturup agladim biraz kendimden biseyler buldum biraz oyle biraz boyle ama iyj dusuneljm rabbim sevdigi kullarina dert verirmis gunahlari dokulsun diye annen icin hep dua edelim gulceyle birlikte yeniden baslar umidiyle insallahta oyle olur yeter daha fazla yipratma kendini dua herşeyin ilacıdır bu günlerde geçicek ataticaksiniz:/

Eşime Doğum hediyesi siparişim, çiçek istemem bundan al dedim, baktım ben söylemeden düşünmüyor böyle şeyleri artık her özel günde kendim veriyorum siparişi, ne üzülecem aman almamış düşünememiş diye

Eklentiler

• E9572DFF-A8F1-4D46-9EB4-E26396D59F32.webp
    56,1 KB · Görüntüleme: 63
Yok canım yok hiçbir sağlık sıkıntısı yok. Bazı sebeplerden ötürü de bana mesafeliydi hep, ama bu kadar olacağını tahmin etmezdim. Zorunluluğu yok belki ama diğer torunlarına gül gibi baktı doğumdan önce ve sonra ilgilendi. Elbette senin için çok üzüldüm ama annen sağlıklı olsa senin için elinden geleni yapardı buna eminsin ne güzel. Bu da geçici bir durum diye düşğn inşallah bak hamilelern duası kabul olur. Kısa süreliğine yalnız olsan da geçecek inşallah hepsi. Çok zor ama annenin yanında olamayışının bir açıklaması var değil mi? Bana herkes soruyor bişey diyemiyorum. Gelecek diyorum sadece. Ben de sana dua edeceğim. Biz ve bizim gibi yalnız olacakların Alkah yardımcısı olsun. Ama inan kendine güven yapabilirsin. Üstesinden geleceğiz inşallah
Suyunun azalmasına çok üzüldüm canım ama sen sakın sres yapma, eğer sandığın kadar kötü bişey olsaydı doktor bi çaresine bakardı merak etme, onun sudan ötürü hareketinin azalması ona acı vermez diye düşünüyorum. Sen en çok dünyaya geldiği zaman acısını çıkarır mı bunun onu düşünSağlıkla alacağız inşallah kucağımıza hiç merak etme. Sen moral olarak kendini düşün. Suyunun azalması ona acı vermez belki ama senin stresin ona daha çok zarar verir. Geçecek inşalalh
2 yerde sancın çıktığı için mi beklemez dedi doktor. Ne nst sonuçları gördüm ama hala doğmadılar. Bence o belli olmaz. Birde bende senin gibi inanılmaz korkuyorum ama yine ilk olduğu için bi normal doğumu denemekten yanayım, doktorumla da konuştum baktım olmuyor beni sezeryana alın dedim öyle anlaştık. Zaten normal de olaa epidural dedik, baktım olmuyor epidural sezeryan olacağım. Ama denemezsem sonra belki pişman olurum diyorum.

Ayy benimkide demeden akıl etmez gibi ama bekleyeceğim şimdilik. Düşünemezse bir fırça atıp hatırlatma yapmayı planlıyorum

Eşime göre pimpiriklilik yapıyorum ama yenş doğan bebek saf, savunmasız ne bileyim daha yeni doğduğu için her türlü mikroptan uzak tutmalıyım diyorum
Canım siz yıkamışsınız, ana kucağına ek battaniye koyanlar oluyor görüyorum ama ne kadar güvenli bilmiyorum, dönmesi vs nefes açısından.
Ben de yıkicam hepsini, şu erkeklerin bir şey bilmeyip de karışmaları yok mu

Ben de benzer kafa karışıklığı yaşıyorum canım bi de kimisi sezeryan kolay kimisi normal doğum kolay vs diyor. Korksam da herşeyin doğalı en iyisidir deyip gözümü kapatıp norma doğuma hazırlamıştım kendimi ama bendeki sağlık sorunları nedeni ile doktor en geç 38de almamız lazım diyor. Eğer 38e kadar kendi gelirse normal deneyeceğim tabi doktorum da o an sakınca görmezse ama gelmezse mecburi sezeryan. Doğum ili şans işi. Arkadaşımın sezeryan dikişler enfeksiyon kaptı çok uğraştı yazık. Hakkımızda en hayırlısı olsun

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Bana arkadaşım sepet beşiğini verdi bende ilk 6 ay kullanırım sonra güzel bi yatak alırım dedim ve kabul ettim ama yatağı inanılmaz yumuşak geldi bebeklerin orta sert yatakta yatmaları gerekiyormuş. Yatak araştırıyordum yorumlarınızda reflü yataklarından bahsettiğinizi gördüm ben almamıştım aklıma da gelmemişti. Şimdi diyorum acaba sepet beşiğe sünger yerine reflü yatağı alayım içine koyayım onda yatsın diyorum ama sabah akşma reflü yatağında yatmasında bir sakınca olur mı? Sizce de mantıklı mı düşündüğüm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…