Suyum azaldığı için 4 günde bir nst'ye bağlanıcam o şekilde bundan sonra.
2 yerde sancın çıktığı için mi beklemez dedi doktor. Ne nst sonuçları gördüm ama hala doğmadılar. Bence o belli olmaz. Birde bende senin gibi inanılmaz korkuyorum ama yine ilk olduğu için bi normal doğumu denemekten yanayım, doktorumla da konuştum baktım olmuyor beni sezeryana alın dedim öyle anlaştık. Zaten normal de olaa epidural dedik, baktım olmuyor epidural sezeryan olacağım. Ama denemezsem sonra belki pişman olurum diyorum.
Ben reflü yatagının süngerinide yıkadım, elde yıkama bölümünde, hiç birşey olmadıBen reflü yatağı kılıfını yıkadım tekrar taktım hiçbirşey olmadı. Hatta yan yatış yastığı kılıfını yıkadım,düz kafa yastığınıda yıkadım alt değiştirme minderini yıkadım. Arkadaşım tahta sallanır beşik hediye etti onun yan korumalıklarını süngerini bile yıkadım hepsi sapa sağlam duruyor. Yıkamasan ztn olmaz düşünsene dikilene kdr kaç tane el değiyor o kumaşlar yerlerde atölyelerde masalar üzerinde geziyor. Çoğu ztn made in china taa nerelerden geliyor. Yıkamadan bebeğini yatırma bence onların üzerine.
oo senin durumun başkaymış sen doğumunu yaptırcak doktora görün mutlaka senin bebiş baya baya gitti ya ablası gibi aceleci olmadı çok şükür...
Normal dogumuda epidural ile yapabilirsiniz bi araştırın bence
İlk çocukta kuyumcuya gidip altın künye almıştık, ikincide durumlar buna elveriyor ona göre istiyorum bendeAyy benimkide demeden akıl etmez gibi ama bekleyeceğim şimdilik. Düşünemezse bir fırça atıp hatırlatma yapmayı planlıyorum
arkadaşlar kirli bez için çöp kovalarından aldınız mı?
valla beni çok bezdiren bir konu idi o bir iki saat dursa insanı hayatından bezdiren kokular o yüzden kredi kartım kesilince alıyım diyom :))))))))
Aksine faydalı reflü yatagı, ben oglumda da kullanmıştım, ilk zamanlar beşikle birlikte gelen ince yatagın üzerine reflü yatagını koyup kullanacağım, sonra da normal yatakArkadaşlar bişey sormak istiyorum. Lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Bana arkadaşım sepet beşiğini verdi bende ilk 6 ay kullanırım sonra güzel bi yatak alırım dedim ve kabul ettim ama yatağı inanılmaz yumuşak geldi bebeklerin orta sert yatakta yatmaları gerekiyormuş. Yatak araştırıyordum yorumlarınızda reflü yataklarından bahsettiğinizi gördüm ben almamıştım aklıma da gelmemişti. Şimdi diyorum acaba sepet beşiğe sünger yerine reflü yatağı alayım içine koyayım onda yatsın diyorum ama sabah akşma reflü yatağında yatmasında bir sakınca olur mı? Sizce de mantıklı mı düşündüğüm?
ay sorma ya kocama göre ne gerek var balkondaki çöpe at diyo hep muhalefetBende almak istiyordum yorumlarına baktığımda çok memnun olanlar kadar koku sızdırıyor diyenleride gördüm. Özellikle ek gıda döneminde. İlk 6 ay için almaya değermi bilemedim. Eşimde poşete koyar atarız hemen diyor zaten :))
Bence gerek yok, normal metal kapaklı çöp kutum var, balkonda duruyor zaten, kapağı kapalı olunca da kokmuyor zaten.arkadaşlar kirli bez için çöp kovalarından aldınız mı?
valla beni çok bezdiren bir konu idi o bir iki saat dursa insanı hayatından bezdiren kokular o yüzden kredi kartım kesilince alıyım diyom :))))))))
Dr a güvenmemekle haklisin şuan sinir oldum o dr a unuttum ne demek nasıl iş yapıyolar anlamıyorum son haftalarda dr ayarlamak zor ama araştır bence canim Allah yardımcın olsun üzüldümAynen canım suyun azalması ona acı vermez diyorum ama komplikasyonlar gelişirse diye de korkuyorum Allah korusun. Çünkü farkındayım hareketleri azaldı, bunu doktora söylediğimde de azar işitmiştim meğer suyun azalmasıyla hareketlerin azalması ve bebeğin dönemeyişi hep aynı tarihlere denk geliyor. Neymiş efendim hareketleri bize bi şey anlatmazmış sadece yaşadığını gösterirmiş. Bugün dedim ki bu su üç günde nasıl azaldı, geçen sefer de iyi değildi de ben unuttum incelemeyi diyor. Güvenim iyice azaldı doktora, ama doğuma 10 gün kala ne yapabilirim bilmiyorum hiç, bir doktor daha görse içim rahatlayacak da, ne yapsam kime gitsem bilmiyorum. Ben de senin gibi ilk doğumum diye normali denemek istiyordum ama şimdi şimdi anlıyorum bebeğimin neden dönmediğini.
Haftada bir gidiyorum artik geçen hafta gittim bugünde var randevum cok heyecanliyim vallaKizlar kac gunde bir kontrole gidiyorsunuz artik? Ben en son pazartesi gittim tekrar carsamba gideyim diyorum 10 gun oluyor, sizce geç mi? Zaman yaklaştıkça heyecan basıyor beni eminim herkes oyle
O zaman bende hiç yatak almayayım şimdilik sonra alırım. Reflü yatağını nerden aldınız? Markası nedir?Bende beşik hatta sert yatak aldım ama yinede onun içine reflü yatagını koyup kullanmayı düşünüyorum zaten o sepet beşikler uzun süreli kullanılmıyor reflü yatagına yatırın baktınız olmuyor daha uzun süre kullandınız ozaman sünger tarzı bişi alırsınız ama 6 aya kadar kullanılır diye düşünüyorum ben
Benim görümcem kullandı korbel çok memnundu bende ondan görünce bebeğim olursa alırım demiştim, ben de alacağım ama senin gibi hesap kesimi bekliyorumarkadaşlar kirli bez için çöp kovalarından aldınız mı?
Anlıyorum kötü olmuş son zamanlar. Doktorlar aslında hareketlere önrm verirler ben kime gittiysem hareketleri nasıl falan diye soruyor. Sen eğer içine sinmediyse bi doktora daha git ama zaten 4 günde bir nst ye gireceksen o yeterli olur diye düşünüyorum. Sen yine de harektlerine dikkat etmeye devam et. Bişeycik olmaz inşallahAynen canım suyun azalması ona acı vermez diyorum ama komplikasyonlar gelişirse diye de korkuyorum Allah korusun. Çünkü farkındayım hareketleri azaldı, bunu doktora söylediğimde de azar işitmiştim meğer suyun azalmasıyla hareketlerin azalması ve bebeğin dönemeyişi hep aynı tarihlere denk geliyor. Neymiş efendim hareketleri bize bi şey anlatmazmış sadece yaşadığını gösterirmiş. Bugün dedim ki bu su üç günde nasıl azaldı, geçen sefer de iyi değildi de ben unuttum incelemeyi diyor. Güvenim iyice azaldı doktora, ama doğuma 10 gün kala ne yapabilirim bilmiyorum hiç, bir doktor daha görse içim rahatlayacak da, ne yapsam kime gitsem bilmiyorum. Ben de senin gibi ilk doğumum diye normali denemek istiyordum ama şimdi şimdi anlıyorum bebeğimin neden dönmediğini.
Haftada bir gidiyorum. Doktorum zaten söylüyor ne zaman gelmem gerektiğini? Doktorunuz söylemedi mi?Kizlar kac gunde bir kontrole gidiyorsunuz artik? Ben en son pazartesi gittim tekrar carsamba gideyim diyorum 10 gun oluyor, sizce geç mi? Zaman yaklaştıkça heyecan basıyor beni eminim herkes oyle
Çok açılman olursa zaten sen de anlamazsan bormal doğum yapman ne güzel olur, kolay doğum olur. Ama hattı sayılır açıklığa kadar zaten hissedersen soluğu hastanede alır sezertan olursun.39+2 de sezaryen düşünülüyordu dr sanırım o yüzden o kadar beklemez sancıların başlamış dedi. Doktorum sezaryen istersen yaparım ama geldiğinde çok açılman olursa bebeğin haklarını korumak açısından seni dinlemem normal yaparım dedi o korkuttu beni. Hani kendimi bu zamana kadar biraz olsun normale hazırlamış olsam korkmazdım belki ama işte şimdi böyle son dakikada seni dinlemem gibi bunları söyleyince
Bana da çiçek artık kolaya kaçma geliyor, hayor bir de çiçekçiye girip ellerinde getirseler neyse arıyorlar çiçek sepetini göndertiyorlar ohh ne güzelİlk çocukta kuyumcuya gidip altın künye almıştık, ikincide durumlar buna elveriyor ona göre istiyorum bendeçiçek almak kolayına gelir, arayacak getirecekler ohhh, ev zaten çiçek dolu, kullanabileceğim bişey olsun
O zaman bende öyle yapayım, nerden aldınız markası nedir?Aksine faydalı reflü yatagı, ben oglumda da kullanmıştım, ilk zamanlar beşikle birlikte gelen ince yatagın üzerine reflü yatagını koyup kullanacağım, sonra da normal yatak
Bir de söylüyor unuttum diye, ben uzun zamandır değiştirmek istiyorum da hep eşim yüzünden bu doktora takıldık kaldık, son haftalar diye hiç umursamamaya başladı artık, 4 günde bir çağırmasına da şaşırdım, hayırlısıyla sonuna ulaşırız inşallah.Dr a güvenmemekle haklisin şuan sinir oldum o dr a unuttum ne demek nasıl iş yapıyolar anlamıyorum son haftalarda dr ayarlamak zor ama araştır bence canim Allah yardımcın olsun üzüldüm
Bana kalsa her gün de giderim ama kural böyleymiş, nst bebeğin iyi olacağını 4 gün garanti ediyormuş güya, işimiz dualara kaldı ne diyeyim. Bir riskin yoksa evham yapma sen, hareketli takip et bol su iç dinlen, söylemesi kolay di mi, çok iyi anlıyorumSenin baya sık olucak kontrol ozaman en mantıklısı aslında su aralar riske atmamak gerek su azalmasida varsa ,bende acaba bir aksilik olur mu Hep bi pimpirik halindeyim rabbim korusun kuzularimizi
arkadaşlar kirli bez için çöp kovalarından aldınız mı?
Kizlar kac gunde bir kontrole gidiyorsunuz artik? Ben en son pazartesi gittim tekrar carsamba gideyim diyorum 10 gun oluyor, sizce geç mi? Zaman yaklaştıkça heyecan basıyor beni eminim herkes oyle
39+2 de sezaryen düşünülüyordu dr sanırım o yüzden o kadar beklemez sancıların başlamış dedi. Doktorum sezaryen istersen yaparım ama geldiğinde çok açılman olursa bebeğin haklarını korumak açısından seni dinlemem normal yaparım dedi o korkuttu beni. Hani kendimi bu zamana kadar biraz olsun normale hazırlamış olsam korkmazdım belki ama işte şimdi böyle son dakikada seni dinlemem gibi bunları söyleyince
canım senin balkonu bilmem ama benim balkon güney doğu yaz kış güneş istanbulda hava nemli normal çöp bile mutfak dolabının içinden 2 3 günden sonra böcek yapabiliyorYa ben onlara gerek var mı diye hep düşünüyodum iyi oldu sorduğun gerçekten alınmalı mı? Bide alsak banyoya mı koyucaz onu? Balkona koyduktan sonra ztn anlamı yok gibi normal kapaklı çöp kovasıda olur balkonda.
Ben geçen cumadan beri haftada 1 başladım ondan önceki 2 kontrol 15 günde 1 di. Doktorum söylüyor bana randevu tarihlerini ona göre ayarlıyoruz muayeneden çıkarken sekreteri dr a sorup randevu veriyor. Bu hafta cuma resmi tatil olduğu için perşembe gel dedi mesela.
Bebeğin normal doğma hakkı mı varmışilk defa duydum bunu. Ben araştırayım bunu. Allahım inşallah bende hastaneye öyle bi açılmayla giderim ve doktorum o hakkı kullanmak zorunda kalır
canım senin balkonu bilmem ama benim balkon güney doğu yaz kış güneş istanbulda hava nemli normal çöp bile mutfak dolabının içinden 2 3 günden sonra böcek yapabiliyor
banyom geniş değil ya da ebeveyn banyosuna koyarım bilmiyorum
bu bez hikayemiz kısmet olursa 2 hatta 3 yıla doğru anca biter baya bir zaman b.k kokusu ile mücadele etmeyelim
alacam sanırım ben tek tek poşetleyemem her birini
senin işin daha zor ben de dublexte yaşadım iki kat iki ayrı dünya (kabus!) iki çöp kovası :)))))))Ya benimde evim müstakil bahçeli alt kat zaten bahçeye açılıyor kapı bi balkon yok üst kat yatak odası balkon var teras gbi orda da dediğin gbi kışın yağmur yazın full güneş. Banyolarımda gayet ufak en kötü giriş kapısına koyucam eve geleni b.k kokusuyla karşılarımhem belki misafirde gelmez böylece
senin işin daha zor ben de dublexte yaşadım iki kat iki ayrı dünya (kabus!) iki çöp kovası :)))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?