- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Ya Kuran okurken benim kızda dans ediyor hissediyorlar belki duanın gücünüBenim kız valla hiç annem iş yapıyor, yemek yapıyor demeden yapıyor sporlarınıhatta ben bazen namaz kılarken o içerde dans ediyor
Canım bence vakti geldi hiç dert etme su azlığını donmemeyide hiç bağlama bizimkiler inatci cikti hep o sebebi :)) sana böyle diyorum ama artık pisikolojik çökmüş durumda herkes kanala giricek görmeyecek diye hesap yaparken ben daha düzgün hissedemiyorum bile arada bi kipirdiyo kendimi eksik gibi hissediyorum heralde cikmiycak galiba diyorum arada :/ aile desen anlatsam dağ taş ağlar o haldeyim sinirden gulme krizleri geciriyorum o dereceAhh canım benim de içim yanıyor inan yaşadıklarına. Benim annemin de rahatsızlıkları var, hayatı boyunca gerekmedikçe köyünden çıkmamış bir kadın. Şimdi otobüse binip gelicem kızım diyor aynı senin anneciğin gibi10 saatlik yolda korkuyorum tek başına 1 saatlik yola bile gitmiş değil.
Doktordan geldim suyum azalmış, kv'ye söylüyorum oralı bile değil, habire misafir ağırlıyor geçenlerde bana da getirdi, güya bebeğe bakıcak 5 aylıktan itibaren ama hiç bırakasım yok ona, çünkü o ailede herkes kendini düşünüyor, kv çok kendini düşünmüyor ama o da kızlarına ve diğer torununa koşturmaktan bebeğe iyi bakamaz gibi geliyor bana ve gelen gideni eksik olmuyor.
Kim ne yaparsa yapsın da en çok da şu su azalması canımı sıktı, bebeğim suyu az olduğu için dönemiyormuş kıyamam ben ona. Nst iyi giderse 10 gün kadar bekleyecek doktor. Her şey geçici yeterki bebeğim sağlıkla beklesin doğumunu, sağlıkla kucaklarımıza alalım onları. Sen de buna odaklan. Sütünü de düşünme şimdiden, her şeyin çaresi bulunur. Ben de kendimi çok yalnız hissediyorum şuan burada eşimden başka kimse yok gibi hissediyorum aynı senin gibi, yok da zaten. Eşim bazen diyor ki annem kalsın hastanede yanında, ben sadece eşimi istiyorum, kendi annem gelebilirse de uykusuna hiç dayanamıyor çok faydası olmaz. Sıkma canını, güzel güzel bebeğini bekle, biraz serpilsinler alıp memleketlerimize götürürüz onları kısmetse
Ah ya bende ne istiyordum normal dogum diye ama Rabbim nasip etmeyecek gibi duruyorArkadaşlar az önce hastaneden geldim. Nst ye girdim iki yerde sancım çıkmış hissetmedim, 37. haftadayım dr 39 u beklemez dediİlk doğumum olacak Allah nasip ederse inşallah.
Ben normal Doğumdan çok korkuyorum o yüzden sezaryen istedim. Ama bir taraftan da hastanede 7cm açılma olup hiç hissetmeyenleri gördükçe acaba diyorum. Hep normal Doğum olsun diye ısrar edenlerin cesaretinin yüzde 1 i bende olsaydı keşke. Doğum yaklaştıkça iyice strese girdim. Dr tamam sezaryen yapcam demişti ama bugün bana eğer geldiğinde 7cm açılman olursa seni dinlemem normal Doğum yaparım dedi iyice gerildimSezaryenin de normalinde zorluğu var bir şekilde doğurcam ama çok korkuyorum.
Aynen makineye atmadım elde yıkadım o hurcu ama yinede yıkadımbabamlar tekstille uğraşıyor. küçüklüğümden beri bilirim yeni alınan şeyler asla temiz değil. ben kendimi bildim bileli bizim evde yeni alınan hersey yıkanır. geçen hurç aldım internetten eşim sen şimdi bunu da yıkamadan kullanmazsın dedie tabi ki yıkanacak
Normal dogumuda epidural ile yapabilirsiniz bi araştırın benceArkadaşlar az önce hastaneden geldim. Nst ye girdim iki yerde sancım çıkmış hissetmedim, 37. haftadayım dr 39 u beklemez dediİlk doğumum olacak Allah nasip ederse inşallah.
Ben normal Doğumdan çok korkuyorum o yüzden sezaryen istedim. Ama bir taraftan da hastanede 7cm açılma olup hiç hissetmeyenleri gördükçe acaba diyorum. Hep normal Doğum olsun diye ısrar edenlerin cesaretinin yüzde 1 i bende olsaydı keşke. Doğum yaklaştıkça iyice strese girdim. Dr tamam sezaryen yapcam demişti ama bugün bana eğer geldiğinde 7cm açılman olursa seni dinlemem normal Doğum yaparım dedi iyice gerildimSezaryenin de normalinde zorluğu var bir şekilde doğurcam ama çok korkuyorum.
Bende beşik hatta sert yatak aldım ama yinede onun içine reflü yatagını koyup kullanmayı düşünüyorum zaten o sepet beşikler uzun süreli kullanılmıyor reflü yatagına yatırın baktınız olmuyor daha uzun süre kullandınız ozaman sünger tarzı bişi alırsınız ama 6 aya kadar kullanılır diye düşünüyorum benArkadaşlar bişey sormak istiyorum. Lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Bana arkadaşım sepet beşiğini verdi bende ilk 6 ay kullanırım sonra güzel bi yatak alırım dedim ve kabul ettim ama yatağı inanılmaz yumuşak geldi bebeklerin orta sert yatakta yatmaları gerekiyormuş. Yatak araştırıyordum yorumlarınızda reflü yataklarından bahsettiğinizi gördüm ben almamıştım aklıma da gelmemişti. Şimdi diyorum acaba sepet beşiğe sünger yerine reflü yatağı alayım içine koyayım onda yatsın diyorum ama sabah akşma reflü yatağında yatmasında bir sakınca olur mı? Sizce de mantıklı mı düşündüğüm?
O hız cezalarını deli gibi gönderiyorlar son bikaç aydır gelmeyen yok herhaldeson 6 gün sıkın dişinizibitmeyen Ağustos da bitecek
gızlar cezalarla (sigorta/hız/v.s.) başım beladabana da dua edin ya
ceza ödemekten doğum param kalmayacak yaa
ya sorma körün taşı misali hepsi geldi Eylül ayına toplanıyo hey Allah'ımO hız cezalarını deli gibi gönderiyorlar son bikaç aydır gelmeyen yok herhalde
Ve tarihlerde 2017-2018 falan
Durdular durdular tam zamanını buldular
Aynen canım suyun azalması ona acı vermez diyorum ama komplikasyonlar gelişirse diye de korkuyorum Allah korusun. Çünkü farkındayım hareketleri azaldı, bunu doktora söylediğimde de azar işitmiştim meğer suyun azalmasıyla hareketlerin azalması ve bebeğin dönemeyişi hep aynı tarihlere denk geliyor. Neymiş efendim hareketleri bize bi şey anlatmazmış sadece yaşadığını gösterirmiş. Bugün dedim ki bu su üç günde nasıl azaldı, geçen sefer de iyi değildi de ben unuttum incelemeyi diyor. Güvenim iyice azaldı doktora, ama doğuma 10 gün kala ne yapabilirim bilmiyorum hiç, bir doktor daha görse içim rahatlayacak da, ne yapsam kime gitsem bilmiyorum. Ben de senin gibi ilk doğumum diye normali denemek istiyordum ama şimdi şimdi anlıyorum bebeğimin neden dönmediğini.Yok canım yok hiçbir sağlık sıkıntısı yok. Bazı sebeplerden ötürü de bana mesafeliydi hep, ama bu kadar olacağını tahmin etmezdim. Zorunluluğu yok belki ama diğer torunlarına gül gibi baktı doğumdan önce ve sonra ilgilendi. Elbette senin için çok üzüldüm ama annen sağlıklı olsa senin için elinden geleni yapardı buna eminsin ne güzel. Bu da geçici bir durum diye düşğn inşallah bak hamilelern duası kabul olur. Kısa süreliğine yalnız olsan da geçecek inşallah hepsi. Çok zor ama annenin yanında olamayışının bir açıklaması var değil mi? Bana herkes soruyor bişey diyemiyorum. Gelecek diyorum sadece. Ben de sana dua edeceğim. Biz ve bizim gibi yalnız olacakların Alkah yardımcısı olsun. Ama inan kendine güven yapabilirsin. Üstesinden geleceğiz inşallah
Suyunun azalmasına çok üzüldüm canım ama sen sakın sres yapma, eğer sandığın kadar kötü bişey olsaydı doktor bi çaresine bakardı merak etme, onun sudan ötürü hareketinin azalması ona acı vermez diye düşünüyorum. Sen en çok dünyaya geldiği zaman acısını çıkarır mı bunun onu düşünSağlıkla alacağız inşallah kucağımıza hiç merak etme. Sen moral olarak kendini düşün. Suyunun azalması ona acı vermez belki ama senin stresin ona daha çok zarar verir. Geçecek inşalalh
2 yerde sancın çıktığı için mi beklemez dedi doktor. Ne nst sonuçları gördüm ama hala doğmadılar. Bence o belli olmaz. Birde bende senin gibi inanılmaz korkuyorum ama yine ilk olduğu için bi normal doğumu denemekten yanayım, doktorumla da konuştum baktım olmuyor beni sezeryana alın dedim öyle anlaştık. Zaten normal de olaa epidural dedik, baktım olmuyor epidural sezeryan olacağım. Ama denemezsem sonra belki pişman olurum diyorum.
Pimpiriklik olur mu ya eninde sonunda yıkanacaklar bebeğe yazık pamuk tenineEşime göre pimpiriklilik yapıyorum ama yenş doğan bebek saf, savunmasız ne bileyim daha yeni doğduğu için her türlü mikroptan uzak tutmalıyım diyorum
Artık tek temennim şu 10 günü hayırlısıyla geçirip bebeğimi sağlıkla kucağıma almak. 4 günde bir nst yeterli mi hiç bilmiyorum, doktora zaten artık güvenmiyorum, geçen defa suyuna bakmayı unuttum dedi, sorduğumuzda iyi iyi demişti halbukiCanım bence vakti geldi hiç dert etme su azlığını donmemeyide hiç bağlama bizimkiler inatci cikti hep o sebebi :)) sana böyle diyorum ama artık pisikolojik çökmüş durumda herkes kanala giricek görmeyecek diye hesap yaparken ben daha düzgün hissedemiyorum bile arada bi kipirdiyo kendimi eksik gibi hissediyorum heralde cikmiycak galiba diyorum arada :/ aile desen anlatsam dağ taş ağlar o haldeyim sinirden gulme krizleri geciriyorum o derecehatta dönmemesini kendi stresima bağlıyorum şu 3 hafta gecsede diyorum lohusalikta da neler gelicek başıma onları görsem iyi şeyler olur inşallah dua edelim birbirimize allah büyük
35+0 da gittim extrem bir durum olmazsa,Kizlar kac gunde bir kontrole gidiyorsunuz artik? Ben en son pazartesi gittim tekrar carsamba gideyim diyorum 10 gun oluyor, sizce geç mi? Zaman yaklaştıkça heyecan basıyor beni eminim herkes oyle
Suyum azaldığı için 4 günde bir nst'ye bağlanıcam o şekilde bundan sonra.Kizlar kac gunde bir kontrole gidiyorsunuz artik? Ben en son pazartesi gittim tekrar carsamba gideyim diyorum 10 gun oluyor, sizce geç mi? Zaman yaklaştıkça heyecan basıyor beni eminim herkes oyle
Ben de benzer kafa karışıklığı yaşıyorum canım bi de kimisi sezeryan kolay kimisi normal doğum kolay vs diyor. Korksam da herşeyin doğalı en iyisidir deyip gözümü kapatıp norma doğuma hazırlamıştım kendimi ama bendeki sağlık sorunları nedeni ile doktor en geç 38de almamız lazım diyor. Eğer 38e kadar kendi gelirse normal deneyeceğim tabi doktorum da o an sakınca görmezse ama gelmezse mecburi sezeryan. Doğum ili şans işi. Arkadaşımın sezeryan dikişler enfeksiyon kaptı çok uğraştı yazık. Hakkımızda en hayırlısı olsun
ha bu a
35+0 da gittim extrem bir durum olmazsa,
37+0 da gel dedi. muhtemelen o gün sezaryen için net gün verip bi aksilik olmazsa ya da sürpriz gelişme şu gün şu saatte diyecek...
doktorun ne dedi
oo senin durumun başkaymış sen doğumunu yaptırcak doktora görün mutlaka senin bebiş baya baya gitti ya ablası gibi aceleci olmadı çok şükür...Şuan ailemin yanındayım burdaki doktorum haftalık gel dedi, çarşamba evime donucem eşim tek gitmemi istemedi onu bekliyorum kendi doktoruma çok uzun zamandır gitmedim çarşamba günü ona gideyim diyorum biraz ara mi olucak acaba dedim. Dün biraz sancim oldu bugün iyiyim ondan panikledim biraz
Bende almak istiyordum yorumlarına baktığımda çok memnun olanlar kadar koku sızdırıyor diyenleride gördüm. Özellikle ek gıda döneminde. İlk 6 ay için almaya değermi bilemedim. Eşimde poşete koyar atarız hemen diyor zaten :))arkadaşlar kirli bez için çöp kovalarından aldınız mı?
valla beni çok bezdiren bir konu idi o bir iki saat dursa insanı hayatından bezdiren kokular o yüzden kredi kartım kesilince alıyım diyom :))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?