Arkadaşlar az önce hastaneden geldim. Nst ye girdim iki yerde sancım çıkmış hissetmedim, 37. haftadayım dr 39 u beklemez dediİlk doğumum olacak Allah nasip ederse inşallah.
Ben normal Doğumdan çok korkuyorum o yüzden sezaryen istedim. Ama bir taraftan da hastanede 7cm açılma olup hiç hissetmeyenleri gördükçe acaba diyorum. Hep normal Doğum olsun diye ısrar edenlerin cesaretinin yüzde 1 i bende olsaydı keşke. Doğum yaklaştıkça iyice strese girdim. Dr tamam sezaryen yapcam demişti ama bugün bana eğer geldiğinde 7cm açılman olursa seni dinlemem normal Doğum yaparım dedi iyice gerildimSezaryenin de normalinde zorluğu var bir şekilde doğurcam ama çok korkuyorum.
Ben normal istiyordum hatta 10 dakika daha dayansam normal olacaktı da suni sancıya dayanamadım nst kablosunu fln atınca bebeğimin kalp atışlarını duyamadılar doktorum geldi sabah 6.45te de sezeryanle doğum oldu.Sende gebelik zehirlenmesi riski mi vardı? Çok üzüldüm çok geçmiş olsun
Neden sezeryan oldu peki? Sen kendin mi istedin? Ameliyatının iyi geçmesine çok sevindim, daha da iyi olun inşallah
Benim annemde 1 sokak ötede olan ablalarımın çocuklarına bakmak için doğumdan öncesinde kalmaya başladı, ben dedim bu çarşamba artık gel diye onlar taa güneyde ben istanbuldayım sen bi kontrole daha git de sonra bakalım dedi. Ev temizliği için tamizlikçinin yanında durur galan halleder diyordum ama meğer anneöin gelmeye niyeti yokmuş hemen. Çok bozuldum. Dedim yarından itibaren kendi işime bakayom. Artık her an doğum da olabilir o zaman bilmiyorum vicdan azabı çeker mi?
Ayy müsait olunca yaz bize. Sağlıkla kucağına al inşallah
İlk kez duydum, insan merak ediyor kaç kilo doğacak falan diye tabi sağlıklı olsun da inşallah
3100 gr da az değil ama ölçümler de yanıltabiliyor bir dahaki kontrolün ne zaman belki o zamana değişir
Canım doktorum bana iyi çıkan bir nst 3 gün idare eder bizi demişti ama için rahat etmiyorsa devlet hastanesinde aciller 24 saat nst bakıyor, preklampsi riskim var dersen. Huzursuz olduğun zaman kendin de baktırabilirsin.Artık tek temennim şu 10 günü hayırlısıyla geçirip bebeğimi sağlıkla kucağıma almak. 4 günde bir nst yeterli mi hiç bilmiyorum, doktora zaten artık güvenmiyorum, geçen defa suyuna bakmayı unuttum dedi, sorduğumuzda iyi iyi demişti halbukiHaftası iyi doğsun deseler üzülmem ama böyle beklerken bir şey olur diye korkuyorum su azlığına bağlı. İnşallah dediğin gibi yolunda gider her şey. Kanal manal yok kasıklarım bomboş, bebeğin kafası göğsümün altında Geçen gün uğraştı garibim ama dönemedi yine. Normal Doğumdan fln geçtim artık dediğin gibi Doğumun olduğu güne sağlıkla ulaşalım da başka bir şey istemiyorum. Senin stresinle fln alakası olduğunu sanmıyorum dönmemesinin de.
Bizimde şansımıza kasik ağrısı sıkıntısı yok işte :)) bi şekilde çıkacak o bebeler saglikla hayirla gelsinler insallahArtık tek temennim şu 10 günü hayırlısıyla geçirip bebeğimi sağlıkla kucağıma almak. 4 günde bir nst yeterli mi hiç bilmiyorum, doktora zaten artık güvenmiyorum, geçen defa suyuna bakmayı unuttum dedi, sorduğumuzda iyi iyi demişti halbukiHaftası iyi doğsun deseler üzülmem ama böyle beklerken bir şey olur diye korkuyorum su azlığına bağlı. İnşallah dediğin gibi yolunda gider her şey. Kanal manal yok kasıklarım bomboş, bebeğin kafası göğsümün altında Geçen gün uğraştı garibim ama dönemedi yine. Normal Doğumdan fln geçtim artık dediğin gibi Doğumun olduğu güne sağlıkla ulaşalım da başka bir şey istemiyorum. Senin stresinle fln alakası olduğunu sanmıyorum dönmemesinin de.
E zaten çok açılman olmuş olursa işim büyük kısmı hallolmuş olur. Kalan açılma için epidural istersen son anlar da sancı çok şiddetli oluyormuş onu da epidural hafifletiyor39+2 de sezaryen düşünülüyordu dr sanırım o yüzden o kadar beklemez sancıların başlamış dedi. Doktorum sezaryen istersen yaparım ama geldiğinde çok açılman olursa bebeğin haklarını korumak açısından seni dinlemem normal yaparım dedi o korkuttu beni. Hani kendimi bu zamana kadar biraz olsun normale hazırlamış olsam korkmazdım belki ama işte şimdi böyle son dakikada seni dinlemem gibi bunları söyleyince
Epidural taktırmayo düşündün mü? Suni sancı çok mu zor bişey yaBen normal istiyordum hatta 10 dakika daha dayansam normal olacaktı da suni sancıya dayanamadım nst kablosunu fln atınca bebeğimin kalp atışlarını duyamadılar doktorum geldi sabah 6.45te de sezeryanle doğum oldu.
Aynen tabiki yıkanmalıbabamlar tekstille uğraşıyor. küçüklüğümden beri bilirim yeni alınan şeyler asla temiz değil. ben kendimi bildim bileli bizim evde yeni alınan hersey yıkanır. geçen hurç aldım internetten eşim sen şimdi bunu da yıkamadan kullanmazsın dedie tabi ki yıkanacak
Canım tansiyonuna baktın mı bi?Kızlar ya dün ayni migren ağrısı gibi başımın tek tarafında yavaştan başlayıp gözlerime ve şakaklarıma vuran ağrı başlamıştı akşama doğru arttı. Öyle abartı bir ağrı değildi ama korktum ilerleyecek diye. Sabah kalktığımda geçmişti. Şimdi yavaştan yine tek taraftan başlayacak gibi. Hiç böyle bir ağrı yaşayan oldu mu?
Parol içiliyor muydu bu son dönemde? Başından beri hiç içmedim de ilerleyip migrene flan çevirir diye korkuyorum. Dün gece yatınca o göz ağrısından hafif midem bulanır gibi oldu çünkü
Eşime Doğum hediyesi siparişim, çiçek istemem bundan al dedim, baktım ben söylemeden düşünmüyor böyle şeyleri artık her özel günde kendim veriyorum siparişi, ne üzülecem aman almamış düşünememiş diye
Kızlar ya dün ayni migren ağrısı gibi başımın tek tarafında yavaştan başlayıp gözlerime ve şakaklarıma vuran ağrı başlamıştı akşama doğru arttı. Öyle abartı bir ağrı değildi ama korktum ilerleyecek diye. Sabah kalktığımda geçmişti. Şimdi yavaştan yine tek taraftan başlayacak gibi. Hiç böyle bir ağrı yaşayan oldu mu?
Parol içiliyor muydu bu son dönemde? Başından beri hiç içmedim de ilerleyip migrene flan çevirir diye korkuyorum. Dün gece yatınca o göz ağrısından hafif midem bulanır gibi oldu çünkü
Bu ara bayağa doğum hikayesi okudum. Suni sancıyı bazıları çok şiddetli hissedebiliyorum. Biraz bünye meselesi demekki. Bir de kendiliğinden sancılar başlayınca beyin edorfin salgılatıyormuş, bu hormon ağrıları daha hafif hissetmeyi sağlıyormuş. Ama direk suni sancı ile başlatılan doğumlarda beyin endorfin salgılatıyormuş. Tabi benimki kulaktan duyma bilgi.Epidural taktırmayo düşündün mü? Suni sancı çok mu zor bişey ya
Tansiyon ağrısı ensede oluyor diye ona bağlamadım açıkçasıCanım tansiyonuna baktın mı bi?
Ne olursa olsun anne yerini tutmuyor iste..bende ayni seyi dusnuyorum anca yeme,icme derdi olur evde kimsenin beni taktigida olmaz..zaten 1haftaya kadarda basar giderler geldi densin..o gun anlattim onca isim varken herkes kendi derdindeydi az cok yasayabilceklerimi idrak edebildim o an..biliomsun bende korkardim cok annem yola cikinca sirf o yuzden onla donmustum iyiki donmusum diyorum simdi..ama korkma bir sey olmaz Allah'in izniyle yaninda olmasi bile guc verir gelirse gelmezsede saglikli oldugunu bilmek bile yeter..ben bir konusmasini duymak icin simdi neleri vermezdimm..artik bir kac ay sonra öyle yapariz alir kuzulari giderizAhh canım benim de içim yanıyor inan yaşadıklarına. Benim annemin de rahatsızlıkları var, hayatı boyunca gerekmedikçe köyünden çıkmamış bir kadın. Şimdi otobüse binip gelicem kızım diyor aynı senin anneciğin gibi10 saatlik yolda korkuyorum tek başına 1 saatlik yola bile gitmiş değil.
Doktordan geldim suyum azalmış, kv'ye söylüyorum oralı bile değil, habire misafir ağırlıyor geçenlerde bana da getirdi, güya bebeğe bakıcak 5 aylıktan itibaren ama hiç bırakasım yok ona, çünkü o ailede herkes kendini düşünüyor, kv çok kendini düşünmüyor ama o da kızlarına ve diğer torununa koşturmaktan bebeğe iyi bakamaz gibi geliyor bana ve gelen gideni eksik olmuyor.
Kim ne yaparsa yapsın da en çok da şu su azalması canımı sıktı, bebeğim suyu az olduğu için dönemiyormuş kıyamam ben ona. Nst iyi giderse 10 gün kadar bekleyecek doktor. Her şey geçici yeterki bebeğim sağlıkla beklesin doğumunu, sağlıkla kucaklarımıza alalım onları. Sen de buna odaklan. Sütünü de düşünme şimdiden, her şeyin çaresi bulunur. Ben de kendimi çok yalnız hissediyorum şuan burada eşimden başka kimse yok gibi hissediyorum aynı senin gibi, yok da zaten. Eşim bazen diyor ki annem kalsın hastanede yanında, ben sadece eşimi istiyorum, kendi annem gelebilirse de uykusuna hiç dayanamıyor çok faydası olmaz. Sıkma canını, güzel güzel bebeğini bekle, biraz serpilsinler alıp memleketlerimize götürürüz onları kısmetse
Gelecegiz tabii..sen de sıkma canini..sen de anne oluyosun kosulsuz sevgi ne demek evladina vereceksin..ama cok uzuldum..insallah o sevgiyi esinde cocuklarinda kat kat fazlasiyla bulursun.. bazende boyle olabiliyor herkesin sinavi farkli farkli demekki..Yok canım yok hiçbir sağlık sıkıntısı yok. Bazı sebeplerden ötürü de bana mesafeliydi hep, ama bu kadar olacağını tahmin etmezdim. Zorunluluğu yok belki ama diğer torunlarına gül gibi baktı doğumdan önce ve sonra ilgilendi. Elbette senin için çok üzüldüm ama annen sağlıklı olsa senin için elinden geleni yapardı buna eminsin ne güzel. Bu da geçici bir durum diye düşğn inşallah bak hamilelern duası kabul olur. Kısa süreliğine yalnız olsan da geçecek inşallah hepsi. Çok zor ama annenin yanında olamayışının bir açıklaması var değil mi? Bana herkes soruyor bişey diyemiyorum. Gelecek diyorum sadece. Ben de sana dua edeceğim. Biz ve bizim gibi yalnız olacakların Alkah yardımcısı olsun. Ama inan kendine güven yapabilirsin. Üstesinden geleceğiz inşallah
Suyunun azalmasına çok üzüldüm canım ama sen sakın sres yapma, eğer sandığın kadar kötü bişey olsaydı doktor bi çaresine bakardı merak etme, onun sudan ötürü hareketinin azalması ona acı vermez diye düşünüyorum. Sen en çok dünyaya geldiği zaman acısını çıkarır mı bunun onu düşün☺Sağlıkla alacağız inşallah kucağımıza hiç merak etme. Sen moral olarak kendini düşün. Suyunun azalması ona acı vermez belki ama senin stresin ona daha çok zarar verir. Geçecek inşalalh
2 yerde sancın çıktığı için mi beklemez dedi doktor. Ne nst sonuçları gördüm ama hala doğmadılar. Bence o belli olmaz. Birde bende senin gibi inanılmaz korkuyorum ama yine ilk olduğu için bi normal doğumu denemekten yanayım, doktorumla da konuştum baktım olmuyor beni sezeryana alın dedim öyle anlaştık. Zaten normal de olaa epidural dedik, baktım olmuyor epidural sezeryan olacağım. Ama denemezsem sonra belki pişman olurum diyorum.
Tansiyon ağrısı göze de vurabiliyor ondan dedim, hatta ben de tansiyon sadece tüm başımda baskı hissi yapıyor, evde cihaz varsa ne olur ne olmaz bi bak canım. Aklıma da başka bişey gelmedi. Islak saçla durup başını üşütmüş vs olabilir misin?Tansiyon ağrısı ensede oluyor diye ona bağlamadım açıkçasıbende başımın arkası ensem flan ağrır tansiyonda bu farklı bir ağrı gözüme ve şakaklarıma vuruyor
Yaptigim en guzel seylerden biriymis hamilelik boyunca 3kez aldim tuylerimi..gecende agda yaptirdim..millet abartiyor hamilelikte tuylenme olur vs.hicte bise olmadi..daha seanslarim bitmemisti dogurayim devamSelamlar güzel annişler epilasyon işini nasıl hallediyorsunuz ya lazerle gitmediğim ı kadar pişmanım ki doğum yapayım ilk işim kadere başlamak olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?