Hiç üzülme canım bak sevin bile ne güzel doktorun tedbirli biriymiş. Olumsuz hiç bişey olmayacak inşallahEvet sanirim. Simdilik 24 saatlik dedi, bir sey olursa mudahale amacli. Cok bi sey bile soramadim ki. Cok ani gelisti her sey.
Evet ona zaten cok heyecanliyim. Dun yine bi parti camasir yikamistim. Severek katladim, dolabina yerlestirdim. Benim minigim guclu bir de biliyorum.Hiç üzülme canım bak sevin bile ne güzel doktorun tedbirli biriymiş. Olumsuz hiç bişey olmayacak inşallahbak bendeki protein kaçağı senden fazla 24.hafta gibi çıktı bu haftaya kadar sorunsuz geldim. Senin bebişin de az daha dayanacaktır. Sonra da gelsinler artık zaten de sevelim ☺
Bana da 14/9'da acile git demislerdi. Ama esimin kuzeni kadin dogum uzmani baska bir sehirde. O biz hastayi korkutmak icin oyle diyoruz dedi. Yani hastalarin tansiyonu hafife almamasi icin. Aslinda risk 16/10 oluncaymis. O yuzden 14'leri cok takmiyordum. Ama o da hep diyordu, bazen tansiyon normalken bile hastanin durumu agirlasiyormus. Onun hastasi olsam 37 bittigi gun alirmis. Yani bu Cuma.Yok canım yüksek değil ama bi nevi sınır. 14-9 olursa hemen acile git demişlerdi bana. 13e çıkarsa dikkat etmek gerekiyor.
İyi yapmışsın canımBenim de yardimci bugun gelecekti. Isi cikmis, Persembeye erteledi. Dogum yapip pis eve gidememBen dogurmadan temizlenir insallah. Ben son gunlerde hicbir sey yapamiyordum. Esim asacak camasirlari, eve gonderdim ihtiyaclarimi getirsin diye.
oyy masallah kuzuya. gözün aydın, sağlıkla büyütünSelam kızlar mesajlarınızı okuyabildikce okumaya çalıştım. Durum bildirimi yapayım dedim. Pazar günü sezaryen ile dünyaya geldi kızımgenel anestezi oldu ben 15 dk sürmüş resmen bebegin çıkması Ben de 1 saat içinde ayılmışım. Bebegim iri diye daha fazla büyütmeden sezaryen ile alınması taraftarıydı doktorum. Iyi ki de güvenmişim 38+2de 4 kilo doğdu. Bebek iyi sadece gazi oluyor biraz kriz yasiyoruz. Sezaryen sirasinda hic bi sey hissetmedim ama sonrasinda gerçekten agrım çok oldu. Isın ilginç tarafı daha önce de ameliyat oldum ve aynı seviyede ağrı çektim onda yerimden kalkmıyor nazlanıyordum bunda insana öyle bir güç geliyor ki acıyı falan asla umursamıyorsun. Yani dayaniliyor korkmayın. Şu an 3. Gün hala agrım var ağrı kesici alıyorum hareket etmek gerçekten iyi geliyor yatmamayaç çalışın. Dünyanın en güzel hissiymis Allah isteyen herkese nasip etsin hepinize kolay doğum versin. Sağlıkla kucaklayın inşallah. Doktorlarınıza da güvenin
Çok güzel anlatmışsın canımSelam kızlar mesajlarınızı okuyabildikce okumaya çalıştım. Durum bildirimi yapayım dedim. Pazar günü sezaryen ile dünyaya geldi kızımgenel anestezi oldu ben 15 dk sürmüş resmen bebegin çıkması Ben de 1 saat içinde ayılmışım. Bebegim iri diye daha fazla büyütmeden sezaryen ile alınması taraftarıydı doktorum. Iyi ki de güvenmişim 38+2de 4 kilo doğdu. Bebek iyi sadece gazi oluyor biraz kriz yasiyoruz. Sezaryen sirasinda hic bi sey hissetmedim ama sonrasinda gerçekten agrım çok oldu. Isın ilginç tarafı daha önce de ameliyat oldum ve aynı seviyede ağrı çektim onda yerimden kalkmıyor nazlanıyordum bunda insana öyle bir güç geliyor ki acıyı falan asla umursamıyorsun. Yani dayaniliyor korkmayın. Şu an 3. Gün hala agrım var ağrı kesici alıyorum hareket etmek gerçekten iyi geliyor yatmamayaç çalışın. Dünyanın en güzel hissiymis Allah isteyen herkese nasip etsin hepinize kolay doğum versin. Sağlıkla kucaklayın inşallah. Doktorlarınıza da güvenin
Bi sorun yokken gidip birden yatış vs denince insan şok oluyor ondan ağlamışsındır canım. Bana da 35te bebeğin nabzı düşük bugün alabiliriz dediklerinde şok olup çok ağlamıştım, çünkü öyle bişey duymayı beklemiyordumBiliyorum. Niye agladigimi bilmiyorum ki. Bebek iyi biliyorum. Sok oldum bu sefer. Gecen hafta yattigimda boyle olmamistim.
Aynen oyle oldu sanirim. Su Agustosu bitiremedim, bi ona yanarim.Bi sorun yokken gidip birden yatış vs denince insan şok oluyor ondan ağlamışsındır canım. Bana da 35te bebeğin nabzı düşük bugün alabiliriz dediklerinde şok olup çok ağlamıştım, çünkü öyle bişey duymayı beklemiyordumama zaman geçtikçe insan kendi kendini ikna edip rahatlatıyor
Allah analı babalı büyütsün inşallah gözün aydınKızlar selam. Çarşamba günü doğuma girecektim. Ama benim.prensesim durmadı dün. Öğlen evde temizlik vardi. Ben de uzanmış mesajlarınızı okuyodum. Birden suyum geldi 3 buçukta. Hemen hastaneye kostum. Saat 6 sularında kucağıma aldım yavrumu sezeryanla ilkinden dolayı. 3 kilo doğdu. Emmesi sutbfena degil. Agrım var ama geçecek bugünler insallah...
Eğer arada 15lere çıkıyorsa yakın takipte olmasında yarar var canım. Sakın söyleyeceklerimden korkma ama bi belgesel vardı orda pek çok bayanda gördüm tansiyonu 20lere çıkıp baygınlık geçirince vs anca durumu fark ediliyor sonra daha da yükseliyor tansiyon doğumdan sonra anneyi yoğun bakıma alıyorlar vs Allah korusun. Senin erken fark edildi öyle bişey olmaz Allahın izniyle ama takipte olmakta yarar varEvde olctuklerimi kaydetmistim. Onlari gosterdim. Hastanedeki olcumleri de gordu. Bazen 15'leri buluyor. Onu gorunce hemen yatis dedi. Ozel arastirma hastanesi geldigim. Doktorum da riskli gebelik uzmani.
Evet, esimin kuzeni de soyledi. Cok vaka gordum dedi. Her sey normal seyrederken anne nobet gecirebiliyormus. O yuzden asla yalniz kalma dedi bana.Eğer arada 15lere çıkıyorsa yakın takipte olmasında yarar var canım. Sakın söyleyeceklerimden korkma ama bi belgesel vardı orda pek çok bayanda gördüm tansiyonu 20lere çıkıp baygınlık geçirince vs anca durumu fark ediliyor sonra daha da yükseliyor tansiyon doğumdan sonra anneyi yoğun bakıma alıyorlar vs Allah korusun. Senin erken fark edildi öyle bişey olmaz Allahın izniyle ama takipte olmakta yarar var
Hava çok sıcak diye teredütte kaldık zatenArabaniz ile gidecekseniz yaniniza alin. Yoksa eve sut sagip birakabilirsin. Biz de dun doktor kontrolune bebegi goturduk. Kan kultur sonuclari cikmamis daha. Doktor dogum agirligina ulasmasini beklerdik kilo alimi az dedi. Moralim bozuldu.
Yarin da kendi doktor kontrolum var. Bebegi evde birakacagiz. Benim hastane yakin cok sukur.
Bu sıcakta sağlık ocağına bile gidesim gelmiyor, bayramdan sonra gel demişlerdi. Tansiyon 14/9 üzeri olursa sıkıntı, benim bir gün canım sıkıldığında 13/9 olmuştu çok panik yaptım, panik yapınca daha da yükseliyor. Sarımsaklı yoğurt ve dinlenmeyle geçirdim şükür, yoksa acil hastaneye gidilmeli.
Yok canım yüksek değil ama bi nevi sınır. 14-9 olursa hemen acile git demişlerdi bana. 13e çıkarsa dikkat etmek gerekiyor.
Bana da 14/9'da acile git demislerdi. Ama esimin kuzeni kadin dogum uzmani baska bir sehirde. O biz hastayi korkutmak icin oyle diyoruz dedi. Yani hastalarin tansiyonu hafife almamasi icin. Aslinda risk 16/10 oluncaymis. O yuzden 14'leri cok takmiyordum. Ama o da hep diyordu, bazen tansiyon normalken bile hastanin durumu agirlasiyormus. Onun hastasi olsam 37 bittigi gun alirmis. Yani bu Cuma.
Tansiyonu olcmeden once en az 5 dk dinlenmek gerekiyor. Bir de en az 30 dk bir sey yememis olmak. Evde dijital ile olcuyorsan telefonu uzak bi yere koy. Butun bunlar etkiliyor tansiyonu. Once ben de acaba yanlis mi olcuyor diye dusunuyordum. Ama sonra baska aletle de denedim, ayni cikti.Valla anlamadım ben bu tansiyon işinisıcaklarla flan da çok alakalı bişey bence. Çünkü o sıcakta sağlık ocağına gittim hiç dinlenmeden direkt ölçtü ebe tansiyonumu 14-9 çıktı dinlen dedi sonra 12-8 dedi sonra başka alet getirdi tekrar ölçtü diğer koldan 13-9 çıktı sonra dijital ölçer getirdi o iyice saçmaladı 155-97 gibi bişey çıktı doktor yanlış ölçtüğünü söylemişti zaten dedi ben tabi bi panik oluyorum bi rahatlıyorum noluyor ne çıkıyor bi karar verin dedim yılların hemşiresi bi türlü tansiyonuma karar veremedi bi sağdan bi soldan derken benim de kafam allak bullak oldu. En son ölçüp 13-9 gibi dedi idrarda protein de olmayınca fazla umursamadı sanırım. Evde kendin de ölç dedi.
Eve geldim Dinlenince sağdan 117-85 soldan 122-87 çıktı ama korkudan nabzım hep 90 üzeri haldeydi dinlendiğim halde.
Bana kendi doktorum büyük tansiyon heyecan panik vs çok değişkendir ona çok filan etmeyiz asıl önemli olan küçük tansiyon dedi. Diyelim ki dinlendin dinlendin Defalarca ölçtün hep 9 un üzerindeyse o zaman haber ver dedi.
Ama bu idrarda protein çıkmadığı halde yine de riskli mi bilemiyorum tabi. Ben bi sabah bi akşam ölçeyim bari bundan sonra.
Tuzsuz yemeye çalışayım bir de. Küçük tansiyonum sınırda sizin dediğinize göre sanki.
O değil hemşire sağolsun Nur topu gibi tansiyon fobim oldu. Ölçerken çok panik olup geriliyorum kötü bişey çıkacak diye
Tuz haricinde neye dikkat edeyim kızlar bi el atın
Gözetim altında olacaksın senin ve bebişin için böylesi çok daha iyi sen bir an telaş yapmışsındır, birazcık rahatlamaya çalış, herşey güzel olacak inşallahPreeklempsi yuzunden canim. Tansiyonum cikiyor arada. Idrarda da protein cikmisti. Kendi doktorum izindeydi. Beni yeni gordu. O da yatmami istedi 24 saat.
Maşallah gözün aydın. DArısı başımıza ultrason kilosuyla doğum kilosu örtüştü mü tam olarak? Ben de şu doğum sonrasına ışınlanmak isterdimSelam kızlar mesajlarınızı okuyabildikce okumaya çalıştım. Durum bildirimi yapayım dedim. Pazar günü sezaryen ile dünyaya geldi kızımgenel anestezi oldu ben 15 dk sürmüş resmen bebegin çıkması Ben de 1 saat içinde ayılmışım. Bebegim iri diye daha fazla büyütmeden sezaryen ile alınması taraftarıydı doktorum. Iyi ki de güvenmişim 38+2de 4 kilo doğdu. Bebek iyi sadece gazi oluyor biraz kriz yasiyoruz. Sezaryen sirasinda hic bi sey hissetmedim ama sonrasinda gerçekten agrım çok oldu. Isın ilginç tarafı daha önce de ameliyat oldum ve aynı seviyede ağrı çektim onda yerimden kalkmıyor nazlanıyordum bunda insana öyle bir güç geliyor ki acıyı falan asla umursamıyorsun. Yani dayaniliyor korkmayın. Şu an 3. Gün hala agrım var ağrı kesici alıyorum hareket etmek gerçekten iyi geliyor yatmamayaç çalışın. Dünyanın en güzel hissiymis Allah isteyen herkese nasip etsin hepinize kolay doğum versin. Sağlıkla kucaklayın inşallah. Doktorlarınıza da güvenin
Sen temizliği filan dert etme canım, sen hastanedeyken yaptırılır. En kötü ihtimal taburcu olduğun gün gelir bayan sen yatak odasında yatadurursun bebekle tüm evi temizlerBenim de yardimci bugun gelecekti. Isi cikmis, Persembeye erteledi. Dogum yapip pis eve gidememBen dogurmadan temizlenir insallah. Ben son gunlerde hicbir sey yapamiyordum. Esim asacak camasirlari, eve gonderdim ihtiyaclarimi getirsin diye.
Hastaneye yattın diye hemen doğum olacak değil ya 37 yi de görürsünüz inşallahEvet, en azindan o bakimdan icim rahat. Ama yine de 37 bitseydi diyorum. Her seyin hayirlisi artik. Bazi seyleri kontrol edemiyoruz.
Hayırlı olsun canım tebrik ederim. Maşallah tosuncuk gibi olmuş sevmesi ne tatlı olur onuSelam kızlar mesajlarınızı okuyabildikce okumaya çalıştım. Durum bildirimi yapayım dedim. Pazar günü sezaryen ile dünyaya geldi kızımgenel anestezi oldu ben 15 dk sürmüş resmen bebegin çıkması Ben de 1 saat içinde ayılmışım. Bebegim iri diye daha fazla büyütmeden sezaryen ile alınması taraftarıydı doktorum. Iyi ki de güvenmişim 38+2de 4 kilo doğdu. Bebek iyi sadece gazi oluyor biraz kriz yasiyoruz. Sezaryen sirasinda hic bi sey hissetmedim ama sonrasinda gerçekten agrım çok oldu. Isın ilginç tarafı daha önce de ameliyat oldum ve aynı seviyede ağrı çektim onda yerimden kalkmıyor nazlanıyordum bunda insana öyle bir güç geliyor ki acıyı falan asla umursamıyorsun. Yani dayaniliyor korkmayın. Şu an 3. Gün hala agrım var ağrı kesici alıyorum hareket etmek gerçekten iyi geliyor yatmamayaç çalışın. Dünyanın en güzel hissiymis Allah isteyen herkese nasip etsin hepinize kolay doğum versin. Sağlıkla kucaklayın inşallah. Doktorlarınıza da güvenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?