AynenAynen oyle oldu sanirim. Su Agustosu bitiremedim, bi ona yanarim.
Hayırlı olsun inşallah tez zamanda toparlarsinizSelam kızlar mesajlarınızı okuyabildikce okumaya çalıştım. Durum bildirimi yapayım dedim. Pazar günü sezaryen ile dünyaya geldi kızımgenel anestezi oldu ben 15 dk sürmüş resmen bebegin çıkması Ben de 1 saat içinde ayılmışım. Bebegim iri diye daha fazla büyütmeden sezaryen ile alınması taraftarıydı doktorum. Iyi ki de güvenmişim 38+2de 4 kilo doğdu. Bebek iyi sadece gazi oluyor biraz kriz yasiyoruz. Sezaryen sirasinda hic bi sey hissetmedim ama sonrasinda gerçekten agrım çok oldu. Isın ilginç tarafı daha önce de ameliyat oldum ve aynı seviyede ağrı çektim onda yerimden kalkmıyor nazlanıyordum bunda insana öyle bir güç geliyor ki acıyı falan asla umursamıyorsun. Yani dayaniliyor korkmayın. Şu an 3. Gün hala agrım var ağrı kesici alıyorum hareket etmek gerçekten iyi geliyor yatmamayaç çalışın. Dünyanın en güzel hissiymis Allah isteyen herkese nasip etsin hepinize kolay doğum versin. Sağlıkla kucaklayın inşallah. Doktorlarınıza da güvenin
Evet canım sıcak, yorgunluk ve stres çok etkiliyor. Bir de yemekten sonra da hafif yükseliyor. Evde serin sakin dinlenmişken ölçülen en güzelValla anlamadım ben bu tansiyon işinisıcaklarla flan da çok alakalı bişey bence. Çünkü o sıcakta sağlık ocağına gittim hiç dinlenmeden direkt ölçtü ebe tansiyonumu 14-9 çıktı dinlen dedi sonra 12-8 dedi sonra başka alet getirdi tekrar ölçtü diğer koldan 13-9 çıktı sonra dijital ölçer getirdi o iyice saçmaladı 155-97 gibi bişey çıktı doktor yanlış ölçtüğünü söylemişti zaten dedi ben tabi bi panik oluyorum bi rahatlıyorum noluyor ne çıkıyor bi karar verin dedim yılların hemşiresi bi türlü tansiyonuma karar veremedi bi sağdan bi soldan derken benim de kafam allak bullak oldu. En son ölçüp 13-9 gibi dedi idrarda protein de olmayınca fazla umursamadı sanırım. Evde kendin de ölç dedi.
Eve geldim Dinlenince sağdan 117-85 soldan 122-87 çıktı ama korkudan nabzım hep 90 üzeri haldeydi dinlendiğim halde.
Bana kendi doktorum büyük tansiyon heyecan panik vs çok değişkendir ona çok filan etmeyiz asıl önemli olan küçük tansiyon dedi. Diyelim ki dinlendin dinlendin Defalarca ölçtün hep 9 un üzerindeyse o zaman haber ver dedi.
Ama bu idrarda protein çıkmadığı halde yine de riskli mi bilemiyorum tabi. Ben bi sabah bi akşam ölçeyim bari bundan sonra.
Tuzsuz yemeye çalışayım bir de. Küçük tansiyonum sınırda sizin dediğinize göre sanki.
O değil hemşire sağolsun Nur topu gibi tansiyon fobim oldu. Ölçerken çok panik olup geriliyorum kötü bişey çıkacak diye
Tuz haricinde neye dikkat edeyim kızlar bi el atın
Biz de p8siyoruz sıcakta. 2 gun k8sa kollu z8bin ile durdu ama hapsirinca ince ic zibin ve alt ust ayakli pantolon takim giydiriyorum. Hic sarmadan yatiriyorum. Ayakli pantolonun icine corap da giydirdim.Hava çok sıcak diye teredütte kaldık zatenah kuzum az daha dayansaydı havalar biraz serinledi. Kısa kollu kıyafeti bile yok
Var tabi canım ses cikarmiyoz heycanla doguranlari izliyoruz benim 24 görünüyor mesela şimdilik erken bı ihyimalde yok bakalım hayırlısı ama en azından Eylül annesi oluruz galiba umarımayyy bi uyudum uyandım neler olmuuşş nelerrr
yesilus canım allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah bi avazda alırsın kucağına yavrunu ❤ Gittin herhalde hastaneye dimi??
@Nuhra2 @caglasam_mi kızlarr gözünüzzaydınnnsağlıkla sıhhatle büyütün inşallahhh
Valla bu gidişle forumun en son doğuranı ben olucakmışım gibi duruyor15 eylül ve civarına bekleyen var mı???
Bizde artık deneme yanılma yöntemi ile bulucaz bakalım hangi kıyafet rahat olacak.Biz de p8siyoruz sıcakta. 2 gun k8sa kollu z8bin ile durdu ama hapsirinca ince ic zibin ve alt ust ayakli pantolon takim giydiriyorum. Hic sarmadan yatiriyorum. Ayakli pantolonun icine corap da giydirdim.
Yaa maşallah ona evdemisiniz cıktınız mı hastanedenSelam kızlar mesajlarınızı okuyabildikce okumaya çalıştım. Durum bildirimi yapayım dedim. Pazar günü sezaryen ile dünyaya geldi kızımgenel anestezi oldu ben 15 dk sürmüş resmen bebegin çıkması Ben de 1 saat içinde ayılmışım. Bebegim iri diye daha fazla büyütmeden sezaryen ile alınması taraftarıydı doktorum. Iyi ki de güvenmişim 38+2de 4 kilo doğdu. Bebek iyi sadece gazi oluyor biraz kriz yasiyoruz. Sezaryen sirasinda hic bi sey hissetmedim ama sonrasinda gerçekten agrım çok oldu. Isın ilginç tarafı daha önce de ameliyat oldum ve aynı seviyede ağrı çektim onda yerimden kalkmıyor nazlanıyordum bunda insana öyle bir güç geliyor ki acıyı falan asla umursamıyorsun. Yani dayaniliyor korkmayın. Şu an 3. Gün hala agrım var ağrı kesici alıyorum hareket etmek gerçekten iyi geliyor yatmamayaç çalışın. Dünyanın en güzel hissiymis Allah isteyen herkese nasip etsin hepinize kolay doğum versin. Sağlıkla kucaklayın inşallah. Doktorlarınıza da güvenin
ayyy bi uyudum uyandım neler olmuuşş nelerrr
yesilus canım allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah bi avazda alırsın kucağına yavrunu ❤ Gittin herhalde hastaneye dimi??
@Nuhra2 @caglasam_mi kızlarr gözünüzzaydınnnsağlıkla sıhhatle büyütün inşallahhh
Valla bu gidişle forumun en son doğuranı ben olucakmışım gibi duruyor15 eylül ve civarına bekleyen var mı???
Çok heyecanlı ya resmen 24 saat icinde ipek bebek aramıza katılıyorKim ne yazdı bakamıyorum yatış verdiler suyum ve nişan geldi , yemek yedim ama süreç uzun olacak belliaçılma yoktu çünkü doktorum gidişata göre Baktık en kötü 24 saat oldu o zaman suni sancı veririm , yine açılma olmazsa ozaman enfeksiyon riski olduğu için bekleyemeyiz dedi
Çalışacağım şimdi
Eki Görüntüle 2302093
Canım benim tansiyonum hiç yükselmemişti geçen yaşadığım bir üzüntü sonrası 13-9 oldu normalde en çok 11-7. Ama bende rutin idrarda protein çıkıyor, tuzu kestikten sonra o da azaldı. Tansiyonum yükselmediği için doktor 24 saatlik idrar testi yapmadı ama tuzu kesinlikle sıfırla dedi ben faydasını gördüm, iyot eksikliği olur mu diye düşündüm ama her gün yuttuğum omega 3 multivitaminin içinde iyot var. Dinlenmek iyi geliyor, serin yerde ayaklarını uzak dinlen, hele ayakta ödemin varsa. Benim ayak bileğim şişiyordu o da geçti şükür. Bol su içmek gerek ödemi atmak için. Az idrar yaparsan dikkatli ol o da bunların bir sonucu çünkü. İnşallah sen de atlatırsın canım az kaldı zaten.Valla anlamadım ben bu tansiyon işinisıcaklarla flan da çok alakalı bişey bence. Çünkü o sıcakta sağlık ocağına gittim hiç dinlenmeden direkt ölçtü ebe tansiyonumu 14-9 çıktı dinlen dedi sonra 12-8 dedi sonra başka alet getirdi tekrar ölçtü diğer koldan 13-9 çıktı sonra dijital ölçer getirdi o iyice saçmaladı 155-97 gibi bişey çıktı doktor yanlış ölçtüğünü söylemişti zaten dedi ben tabi bi panik oluyorum bi rahatlıyorum noluyor ne çıkıyor bi karar verin dedim yılların hemşiresi bi türlü tansiyonuma karar veremedi bi sağdan bi soldan derken benim de kafam allak bullak oldu. En son ölçüp 13-9 gibi dedi idrarda protein de olmayınca fazla umursamadı sanırım. Evde kendin de ölç dedi.
Eve geldim Dinlenince sağdan 117-85 soldan 122-87 çıktı ama korkudan nabzım hep 90 üzeri haldeydi dinlendiğim halde.
Bana kendi doktorum büyük tansiyon heyecan panik vs çok değişkendir ona çok filan etmeyiz asıl önemli olan küçük tansiyon dedi. Diyelim ki dinlendin dinlendin Defalarca ölçtün hep 9 un üzerindeyse o zaman haber ver dedi.
Ama bu idrarda protein çıkmadığı halde yine de riskli mi bilemiyorum tabi. Ben bi sabah bi akşam ölçeyim bari bundan sonra.
Tuzsuz yemeye çalışayım bir de. Küçük tansiyonum sınırda sizin dediğinize göre sanki.
O değil hemşire sağolsun Nur topu gibi tansiyon fobim oldu. Ölçerken çok panik olup geriliyorum kötü bişey çıkacak diye
Tuz haricinde neye dikkat edeyim kızlar bi el atın
ayy çok heyecanlıKim ne yazdı bakamıyorum yatış verdiler suyum ve nişan geldi , yemek yedim ama süreç uzun olacak belliaçılma yoktu çünkü doktorum gidişata göre Baktık en kötü 24 saat oldu o zaman suni sancı veririm , yine açılma olmazsa ozaman enfeksiyon riski olduğu için bekleyemeyiz dedi
Çalışacağım şimdi
Eki Görüntüle 2302093
Allah kavustursun tez vakitte canim insallah sagliklaKim ne yazdı bakamıyorum yatış verdiler suyum ve nişan geldi , yemek yedim ama süreç uzun olacak belliaçılma yoktu çünkü doktorum gidişata göre Baktık en kötü 24 saat oldu o zaman suni sancı veririm , yine açılma olmazsa ozaman enfeksiyon riski olduğu için bekleyemeyiz dedi
Çalışacağım şimdi
Eki Görüntüle 2302093
Yarim kollu badi ve patikli alt icine corap ustune ince ortu biz boyle takiliyoruz yikan8nca icine kolsuz badi ve uzun kollu tulum giydiriyorum hemen sicakliyorAynençocuğum sıcaklarda geliyor yenidoğan bebek bu sıcaklarda ne giyinir ne eder... Allahtan 1-2 haftaya hava biraz serinler diye umut ediyorum
Kim ne yazdı bakamıyorum yatış verdiler suyum ve nişan geldi , yemek yedim ama süreç uzun olacak belliaçılma yoktu çünkü doktorum gidişata göre Baktık en kötü 24 saat oldu o zaman suni sancı veririm , yine açılma olmazsa ozaman enfeksiyon riski olduğu için bekleyemeyiz dedi
Çalışacağım şimdi
Eki Görüntüle 2302093
Canım benim tansiyonum hiç yükselmemişti geçen yaşadığım bir üzüntü sonrası 13-9 oldu normalde en çok 11-7. Ama bende rutin idrarda protein çıkıyor, tuzu kestikten sonra o da azaldı. Tansiyonum yükselmediği için doktor 24 saatlik idrar testi yapmadı ama tuzu kesinlikle sıfırla dedi ben faydasını gördüm, iyot eksikliği olur mu diye düşündüm ama her gün yuttuğum omega 3 multivitaminin içinde iyot var. Dinlenmek iyi geliyor, serin yerde ayaklarını uzak dinlen, hele ayakta ödemin varsa. Benim ayak bileğim şişiyordu o da geçti şükür. Bol su içmek gerek ödemi atmak için. Az idrar yaparsan dikkatli ol o da bunların bir sonucu çünkü. İnşallah sen de atlatırsın canım az kaldı zaten.
Ayy melekler birer birer geliyor çok mutluyum darısı bizim başımıza inşallahKızlar günaydınbu gece de doğuramadım
Dememi bekliyorsunuz biliyorum ama doğurdum
Çok hızlı gelişti süreç, 2 saat içinde oğlumu aldım kucağıma, detayları yazacağım
Maşallah canım sana allah analı babalı büyütsün sağlık içinde inşallahKızlar günaydınbu gece de doğuramadım
Dememi bekliyorsunuz biliyorum ama doğurdum
Çok hızlı gelişti süreç, 2 saat içinde oğlumu aldım kucağıma, detayları yazacağım
Canım kbbye muayene ol bence öksürük bile olsa genel anestezi alamıyosun epidural olabiliyorsun diye biliyorumBen dün doktordan güle oynaya geldim zaten. Benim en geç 38de alınacaktı 4-5 gün öncesi oluyor bu beklediğim bir durumdu. Gelsin de seveyim artık yavyalnız aksi gibi hasta oldum, boğazım fena yanıyor, geniz akıntım var hafif dün akşamdan beri bitki çayları, gargaralar, meyveler vs uğraşıp duruyorum. İnşallah geçer. Geçmezse sezeryana engel teşkil eder mi? Ya da bebeği emzirmem vs sıkıntı olur mu ki? Buna üzüldüm asıl
Rabbi yessir ve la tuassirKim ne yazdı bakamıyorum yatış verdiler suyum ve nişan geldi , yemek yedim ama süreç uzun olacak belliaçılma yoktu çünkü doktorum gidişata göre Baktık en kötü 24 saat oldu o zaman suni sancı veririm , yine açılma olmazsa ozaman enfeksiyon riski olduğu için bekleyemeyiz dedi
Çalışacağım şimdi
Eki Görüntüle 2302093
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?