Canım bırak doktor karar versin, bize tarih sundu biz en erkenini seçtik. Hazırlığı kv'nin gelişini fln salla, gelseymiş şimdiye kadar. Benim doktorum da gelişimine göre hesaplıyor çünkü, benim adet tarihine göre şuan iki hafta önde olmam gerekiyordu ama bebek başından beri böyle gelişti, şuanda da ultrasonda 37 haftaya girmiş görünüyorum, 38'i tamamlamaya çalışıyor doktor. Yarın alalım dese beklemem yani. 3 günlük tatil giriyor nst'ye Pazartesi girebilcem diye endişeleniyorum hatta. Şu bir haftayı atlatsam ben de bir şey istemicem. Çok yoruluyorum sıcaklıyorjm nefes alamıyorum iki gündür çok fena oldum evmiş işlermiş hiç gözümde yok şuan.

Bilinçaltımız üstümüz bebiş oldu vallahayırlısıyla kavuşsaydık. Gerçi daha evimi temizletmedim daha gelmesin
Bence biz Ekim annelerine de abone olalım yavaştan
Valla öyle ya da böyle 9 eylülde o bebeği almalıyız diyor doktor.bilmiyorum 41, 42. Haftaya kadar bekleyenler napıyor acaba?

Bende o haldeyimde bugun alalim deyince sanki 1gun daha kalsa sansli sayicm kendimi..hem belki bekler dedim iste..3.500 ultrasonda ama daha dusukte gelebilir insallah sorunsuz aliriz kucagimiza

Hakkinda hayirlisi canim artik su sirada bile dogsa hicbir sıkıntı olmaz kendi dogum seklini kendi belirledi senin minik demek ki hayirlisi boyleymis hic takma kafana saglikla gelsin

Can yoldaşlar ben geldim
Arayan soran, gelen giden derken yazamadım, detaylıca anlatmak istediğim için de bekledim ve doğum hikayem için hazırım
Bu arada tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın, uzun ömür versin inşallah .
Ve başlıyorum bildiğiniz üzere doğuramıyor ve doğuracağıma dair inancımı yitiriyordum. 2 hafta önce ebe baktığında 4 cm açılma var sabah akşam doğurursun demişti fakat tık yoktu. Son 3 haftadır da bebeğim kilo almıyordu ve suyum azalmıştı . Pazartesi doktora gittim, alttan muayene edeceğini söyledi. Önce baktı, 2cm açılma var dedi ben şok zaten
Daha sonra yeni bir eldiven taktı ve elini yeniden vajinadan soktu. Çığlık atmama sebep olan birşey oldu orada. Ben doktorun endişe etmemem için birşey söylemediğini fakat suyumun azalması sebebiyle doğumu hızlandırdığını düşündüm açıkçası çünkü çıkarken sancın olursa hemen gel , olmazsa da yarın sabah bir daha bakalım dedi.
Neyse 10.30 gibi doktorun yanından çıktık, annemle avm ye gittim dolaştık vs. Ufak bir bel ve kasık ağrısı başladı . 14.00 gibi evde kanamam başladı . Aradım doktoru , endişe edip etmemem gerektiğini sordum. 16.00 da hastaneye geç, ebe baksın duruma göre haberleşiriz dedi. O saatte hastanedeydim. Ebe baktı, 5 cm açılman var doğum başlamış dedi ama benim ağrım çok azdı . 16.30 da doktor geldi, açılman iyi suyunu ben patlatacağım, açılma ve sancı hızlanır dedi. Suyumu patlattı ve süreç başladı. Beni kıvrandıran sancıları hissetmeye başladım, 5 dk gibi aralıklarla giriyordu. Hastanedeki ebe ne şekilde sancıyı çekmem gerektiğini gösterdi . Koridorda yürüyordum sancı geldikçe tuvaletimi yapar gibi eğilip ıkınıyordum. Nst de sancı 60 larda geziyordu.
Daha 1 saat geçmeden benim sancılar dakikaya düşmeye başladı ben soruyordum artık nasıl bu kadar sık olabilir diye. Ebe açılmana bakayım dedi ve 8.5 cm açılma olmuştu. Saat 18.00 da sancılar dakikada 2 ye düşmüştü artık ve beni masaya aldılar . 18.15 'te de oğlumu kucağıma aldım. Son ultrason ölçümü 3150 gram idi. Oğlum 2970 doğdu. Ertesi gün taburcu olduk ve şimdi evimizdeyiz.
Süreç hızlı ilerlediği için şükrediyorum defalarca. 4 tane dikişim var ve hala depend kullanıyorum . Ped ile sızıntı riski olabilir. Ve ilk gün yoğun kanamam oldu, resmen 3 saatte bir depend degistirdim. Bunda kan sulandırıcı kullanmanın da etkisi oldu sanırım .
Oğlumla iyiyiz çok şükür, hafif sarılık var gibi, yarın 5. Gün kontrolümüz var umarım ciddi seviyede değildir. Biraz uykuya düşkün bir oğlum var , zorla uyandırıp emziriyorum resmen
Benden şimdilik bu kadar, Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bende o haldeyimde bugun alalim deyince sanki 1gun daha kalsa sansli sayicm kendimi..hem belki bekler dedim iste..3.500 ultrasonda ama daha dusukte gelebilir insallah sorunsuz aliriz kucagimiza
Kgsu cok iyi simdi gelse bile hic sorun olmaz bence normal dogum dusunuyomusun sezeryan olmus olsaydin bebek asagi cok baski yapiyorsa suyun gelebilir o yuzden simdi alirdim demistir riske atmamak icin ancin artarsa bekleme pazartesiyi

İki ayrı ölçüm 400 gr fark var demiştin 1200 gr fark nasıl oldu?
e iki ayrı ölçümün de +-400 oldugunu düşünürsek
1200 çıkar
2750 diyenin ihtimalinde 2350 de var
3200 diyenin ihtimalinde 3600 de var
arada 400gr olması oldukça enteresan üstelik dünkü doktor +-400 olma ihtimalini dahi vermeden asla olamaz dedi bu bebek senin dediğin rakam asla olamaz dedi...
önceki de benim ölçümüm en fazla 150 gr sapar dedi
buyrun burdan yakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…