Ben bırakmadım canım . Hatta doğum sonrası 10 gün devam dedi doktorummerhaba . geçmiş olsun bebeğiniz hayirli olsun:) hikayenizi okudumda birsey sormak istedim bnde kan sulandırıcı kullanıyorum ilk gebeligimdede kullandım 38+2de biraktm ama doktorum farkli bu kez ve 36da bırakıcaz diyor erken diye dusunuyorum siz ne zaman bıraktınız? dogum kac gun sonra oldu?
Amin canım evetSağlıkla büyütün inşallah darısı başımızadoğum epiduralsiz mi oldu?
Canım ben kaşar, tahin pekmez ve yumurtanın faydasını gördüm, çiğ bagdem, ceviz fındık aklıma gelenler bunlar şimdilik :)Arkadaşlar merhaba,bugün kontrolüm vardı Pazartesi tekrar çağırdı sancın başlayacak gibi Bebek kanalda dedi.37+1 fakat kilosu 2.850 iyi beslen özellikle pilav ve kırmızı et yemelisin en hızlı kilo aldıracak besinlermiş ve karbonhidrat yemeliymişim.Bir de günde 8-10 hurma dedi tabi...Sizin bildiğiniz bebeğe kilo yapacak besinler var mı?oğlumda hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum gerçekten her hamilelik farklıymış!
Can yoldaşlar ben geldim
Arayan soran, gelen giden derken yazamadım, detaylıca anlatmak istediğim için de bekledim ve doğum hikayem için hazırım
Bu arada tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın, uzun ömür versin inşallah .
Ve başlıyorumbildiğiniz üzere doğuramıyor ve doğuracağıma dair inancımı yitiriyordum. 2 hafta önce ebe baktığında 4 cm açılma var sabah akşam doğurursun demişti fakat tık yoktu. Son 3 haftadır da bebeğim kilo almıyordu ve suyum azalmıştı . Pazartesi doktora gittim, alttan muayene edeceğini söyledi. Önce baktı, 2cm açılma var dedi ben şok zaten
Daha sonra yeni bir eldiven taktı ve elini yeniden vajinadan soktu. Çığlık atmama sebep olan birşey oldu orada. Ben doktorun endişe etmemem için birşey söylemediğini fakat suyumun azalması sebebiyle doğumu hızlandırdığını düşündüm açıkçası çünkü çıkarken sancın olursa hemen gel , olmazsa da yarın sabah bir daha bakalım dedi.
Neyse 10.30 gibi doktorun yanından çıktık, annemle avm ye gittim dolaştık vs. Ufak bir bel ve kasık ağrısı başladı . 14.00 gibi evde kanamam başladı . Aradım doktoru , endişe edip etmemem gerektiğini sordum. 16.00 da hastaneye geç, ebe baksın duruma göre haberleşiriz dedi. O saatte hastanedeydim. Ebe baktı, 5 cm açılman var doğum başlamış dedi ama benim ağrım çok azdı . 16.30 da doktor geldi, açılman iyi suyunu ben patlatacağım, açılma ve sancı hızlanır dedi. Suyumu patlattı ve süreç başladı. Beni kıvrandıran sancıları hissetmeye başladım, 5 dk gibi aralıklarla giriyordu. Hastanedeki ebe ne şekilde sancıyı çekmem gerektiğini gösterdi . Koridorda yürüyordum sancı geldikçe tuvaletimi yapar gibi eğilip ıkınıyordum. Nst de sancı 60 larda geziyordu.
Daha 1 saat geçmeden benim sancılar dakikaya düşmeye başladı ben soruyordum artık nasıl bu kadar sık olabilir diye. Ebe açılmana bakayım dedi ve 8.5 cm açılma olmuştu. Saat 18.00 da sancılar dakikada 2 ye düşmüştü artık ve beni masaya aldılar . 18.15 'te de oğlumu kucağıma aldım. Son ultrason ölçümü 3150 gram idi. Oğlum 2970 doğdu. Ertesi gün taburcu olduk ve şimdi evimizdeyiz.
Süreç hızlı ilerlediği için şükrediyorum defalarca. 4 tane dikişim var ve hala depend kullanıyorum . Ped ile sızıntı riski olabilir. Ve ilk gün yoğun kanamam oldu, resmen 3 saatte bir depend degistirdim. Bunda kan sulandırıcı kullanmanın da etkisi oldu sanırım .
Oğlumla iyiyiz çok şükür, hafif sarılık var gibi, yarın 5. Gün kontrolümüz var umarım ciddi seviyede değildir. Biraz uykuya düşkün bir oğlum var , zorla uyandırıp emziriyorum resmen
Benden şimdilik bu kadar, Allah hepimizin yardımcısı olsun
ay kızlar hayırlı olsun ikinize de gözünüz aydın. ne kadar pozitif yazmışsınızKızlar ben ne yaşadım öyle anlatmakla bitmez9buçuk saat suni sancı çektim 3 cm den 4 cm e çıktı doktorum dediki Seçil bu sancıya bir de mide bulantısı eklendi 8-9 cm lt doğumhaneye gitmemiz gerekiyordu seni sezeryana almak zorundayım dedi , çok yorgunsun ve kendi sancın devreye girdiği için istenende epidural yapamam dedi genel anesteziyle alıcam hemen dedi. O sancıların yanında sezeryan tırt geldi saat 19.41 de 48 cm 2970 gr doğdu gece yarısı yürüyüş yaptım sondayı çıkardılar bugün duşta alabileceğim gayet iyiyim toparlandım. Kızlar yine olsa yine denerdim o sancılar bütün hormonlarımı devreye soktu , analık geldi resmen sütüm de geldi ilk andan itibaren çok şükür
Teşekkürler,nedense ısrarla karbonhidrat dedi yoksa yazdıklarını hergün tüketiyorumCanım ben kaşar, tahin pekmez ve yumurtanın faydasını gördüm, çiğ bagdem, ceviz fındık aklıma gelenler bunlar şimdilik :)
kafam allak bullak oluyor her hamilelikte bu konuda . dun bi hematoloji uzmanına danıştık oda bırakmasa da olur o iğnenin etkisi 12 saat zaten faln demis onceki doktorum bisi olsa normal dogum müdahele de zor olur faln diyordu ya sezeryan olcan ya iğneyi birakcan demistiBen bırakmadım canım . Hatta doğum sonrası 10 gün devam dedi doktorum
Sancim artarsa gidicem..2sinde sezeryan gunumuz canim cok sagolKgsu cok iyi simdi gelse bile hic sorun olmaz bence normal dogum dusunuyomusun sezeryan olmus olsaydin bebek asagi cok baski yapiyorsa suyun gelebilir o yuzden simdi alirdim demistir riske atmamak icin ancin artarsa bekleme pazartesiyi
Kızlar ben ne yaşadım öyle anlatmakla bitmez9buçuk saat suni sancı çektim 3 cm den 4 cm e çıktı doktorum dediki Seçil bu sancıya bir de mide bulantısı eklendi 8-9 cm lt doğumhaneye gitmemiz gerekiyordu seni sezeryana almak zorundayım dedi , çok yorgunsun ve kendi sancın devreye girdiği için istenende epidural yapamam dedi genel anesteziyle alıcam hemen dedi. O sancıların yanında sezeryan tırt geldi saat 19.41 de 48 cm 2970 gr doğdu gece yarısı yürüyüş yaptım sondayı çıkardılar bugün duşta alabileceğim gayet iyiyim toparlandım. Kızlar yine olsa yine denerdim o sancılar bütün hormonlarımı devreye soktu , analık geldi resmen sütüm de geldi ilk andan itibaren çok şükür
Hic panik yapma canim eger bir sorun olarak gorseydi doktorun tedbir alırdıBenim suyum iyice azalmış nst iyi dedi ama. Dönmez artık dedi doktor. Dönmesinden geçtim suyu iyice biterse ve anlamazsak diye çok korkuyorumPazartesi yine kontrol var, sezeryan günü haftaya cuma inşallah hayırlısıyla. Amu bu su ile ne kadar idare eder yavrum bilmiyorum
Hic korkma canim. Bikac gunden bir sey olmaz bence ki doktorun en dogrusunu bilir. En ufak bir risk bile olsa soyler veya ertelerdi bence dogumu. Benim de bugun 38 oldu doktorum hemen alalim istersen, artik donmez bebegin dedi biz istemedik. Daha kendi cantamda eksiklerim var hem de aileler daha gelmedi sehir disindalar. Bu yuzden pazartesi olsun bari dedikCiktim kizlar..cati muaynnesi yapti (daha dogrusu yapamadibaya kastim ) elwingcim 2 parmagim girmedi baya inmis baski yapiyo 4unu beklemeyebilir bugun mu alayim yarin mi dedi? Kilosu 3.500 Ultrasonda kafasi 41.haftada dedi ben hala normal doguramam mi falan diyorum..yok yok hayir dedi ciddi bi sekilde..sorun olur diye korkuyorum akcigerlerinde dedim istersen biraz daha bekleyelim ama agrilari hissediyor olman dogum sinyalleri dedi.. daha önce sezeryan yapmis olsan hic beklemezdim dedi (bunu neden soyledi anlamadim ?) Bizde pazartesi dedik hem kendimi hazirlamak acisindan hemde kv gelecek..kizlar ya korkuyorum 38.hafta haftaya carsamba doluyordu pazartesi alacak..bekleyemedi kizim bir sorun yasarmiyiz acaba
başka bi aksilik yoksa gerek yok tabi hemen almaya. doktorlar da aradan çıksın mantığıyla yaklaşıyor bazen galibaHic korkma canim. Bikac gunden bir sey olmaz bence ki doktorun en dogrusunu bilir. En ufak bir risk bile olsa soyler veya ertelerdi bence dogumu. Benim de bugun 38 oldu doktorum hemen alalim istersen, artik donmez bebegin dedi biz istemedik. Daha kendi cantamda eksiklerim var hem de aileler daha gelmedi sehir disindalar. Bu yuzden pazartesi olsun bari dedik
Aa seninde mi pazartesiHic korkma canim. Bikac gunden bir sey olmaz bence ki doktorun en dogrusunu bilir. En ufak bir risk bile olsa soyler veya ertelerdi bence dogumu. Benim de bugun 38 oldu doktorum hemen alalim istersen, artik donmez bebegin dedi biz istemedik. Daha kendi cantamda eksiklerim var hem de aileler daha gelmedi sehir disindalar. Bu yuzden pazartesi olsun bari dedik
Hadi saglikla gelsin inşallah canımSancim artarsa gidicem..2sinde sezeryan gunumuz canim cok sagol
Bekimki kuvoze ateslendigi icin alinmisti. 37 haftalik dogdugu icin degil. Kendini korkutup kotuyu cagirma iyi dusun iyi seyler gelsin. Ben cagirdim butun kotuleri. Olumlu yaklas. Bebegin ile kavusma anini hayal et. Hic bir duyguya benzemiyor. Tarif edemiyorum.Ya seninki de kuveze alinmisti ama dimicidden oyle bi korku kapladi icimi
Benimki heyecan mi korku mu su an ayirt edemiyorumAa seninde mi pazartesiheyecan basiyor benide..cok guzel bir duyguymus
Walla bilemiyorum ki normal dogumu destekleyen bir doktor aslinda benimki. Ama neden hemen almak istedi bilmiyorum. Rahmin bebeğinin ters olduğundan habersiz. Bu yuzden dogum belirtilerin olursa sabah aksam ara mutlaka beni fln da dedi. Bir risk mi var anlamadim ama gayet mutlu bir sekilde yapti muayememi de.. doktorlarimiza guvenmekten baska caremiz yok malesef. Umuyorum hakkimizda en hayirlisi olsunbaşka bi aksilik yoksa gerek yok tabi hemen almaya. doktorlar da aradan çıksın mantığıyla yaklaşıyor bazen galibaHaftaya perşembe 39+0 oluyorum, doktor Cuma dedi bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?