- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
bende aldım kundak. alıştırayım bari. eninde sonunda yalnız kalıcaz sonuçta. ohh sizi zoru atlatmışsınız maşallahSelam kızlar
Doğum yapanlara hayırlı olsun Allah sağlıkla huzurla büyütmek nasip etsin diyor , bekleyenlere sabır diliyorum. Bizim 40ımız çıktı bile 3gün evvel.
büyük oğlan hasta. Huni kafamda dolaşıyorum, akşam eşim gelince ona carlıyorum. Küçük iyi çok şükür. Ona bulaşmasın diye takla atıyorum.
Size bir tavsiye ile geldim. Kundağı kim çıkarmışsa Allah razı olsun ondan. Büyük oğlum yenidoğan döneminde memeye yapışık yaşardı, bırakın yemek yemeyi tuvalete gidemediğim için ağladığımı bilirim.
Bu oğlumu 2saatte bir 30-40 dk emzirip gazını alıp yatırıyorum. huzursuz zamanlarında kundağa koyuyorum. Kundakta Bıraksam saatlerce uyur. Huzurla uyanıp aç şekilde emdiği için gaz daha az oluyor.
Büyük oğlum çok emdiği için bezi hemen doluyordu değiştirince geri uyandığı için tekrar meme tekrar bez kısır döngüdeydi. Bunu meme öncesi değiştiriyorum emzirip yatağa koyuyorum. Uyansa bile kundakta huzur bulup uyuyor.
Bendeki hazır kundak. Pratik oluyor sarması.
akıntı oluyo canım yaa38+1 oluyor yanlış hatırlamışım. Aslında sat'a göre 40+1.
Bebeğin suyu azar azar geliyor olabilir mi? Doktor ısrarla olmaz diyor. Ama bugün iki defa çamaşırımın arka kısmına doğru su gelmiş, normalde akıntılar ön kısma gelirdi, havlu kağıt koyuyorum onun da altına geçmiş çamaşıra
Bence de kundak şartSelam kızlar
Doğum yapanlara hayırlı olsun Allah sağlıkla huzurla büyütmek nasip etsin diyor , bekleyenlere sabır diliyorum. Bizim 40ımız çıktı bile 3gün evvel.
büyük oğlan hasta. Huni kafamda dolaşıyorum, akşam eşim gelince ona carlıyorum. Küçük iyi çok şükür. Ona bulaşmasın diye takla atıyorum.
Size bir tavsiye ile geldim. Kundağı kim çıkarmışsa Allah razı olsun ondan. Büyük oğlum yenidoğan döneminde memeye yapışık yaşardı, bırakın yemek yemeyi tuvalete gidemediğim için ağladığımı bilirim.
Bu oğlumu 2saatte bir 30-40 dk emzirip gazını alıp yatırıyorum. huzursuz zamanlarında kundağa koyuyorum. Kundakta Bıraksam saatlerce uyur. Huzurla uyanıp aç şekilde emdiği için gaz daha az oluyor.
Büyük oğlum çok emdiği için bezi hemen doluyordu değiştirince geri uyandığı için tekrar meme tekrar bez kısır döngüdeydi. Bunu meme öncesi değiştiriyorum emzirip yatağa koyuyorum. Uyansa bile kundakta huzur bulup uyuyor.
Cok ince siringa gibi birsey ile ama cidden cok cok inceydi. Ultrason ile bakip cok az bir kan cikardi. Kanaman olabilir dedi ama yok. 10 gun oldu sezeryan olali. 5 gundur kanamam yok.
Fotograf atsana nasil hazir kundak. Ben ilk bebegi kendim kundakliyordum. Ama bunu kundaklayamiyorum cunku hava cok sicak kiyafetleri de cok ince degil. Hastanede atesi cikinca yine ateslenecek diye kundan yapamadim. Sadece penye ortusunun bir kenari ile kollarini sokuşturuyorum daha rahat uyuyor.Selam kızlar
Cok ince siringa gibi birsey ile ama cidden cok cok inceydi. Ultrason ile bakip cok az bir kan cikardi. Kanaman olabilir dedi ama yok. 10 gun oldu sezeryan olali. 5 gundur kanamam yok.
36+ 5 döndü canım benim kızım. Hayırlısıyla sağlıkla dogsun bebisiniz.Sorma canım bilinmezlerde gibiyim resmen her hafta kontrol dr a soruyorum doner mi ? bekliycez acele etmetamam iyi niyetli de ben tez canlıyım sanırım hayırlısıyla gelsin donsunde ne olcaksa bi ferahlayalım ya
Teşekkürler:) evet hayırlısıyla alalım kucağımiza inşallah36+ 5 döndü canım benim kızım. Hayırlısıyla sağlıkla dogsun bebisiniz.
Canım penye battaniye sıcak tutar.Fotograf atsana nasil hazir kundak. Ben ilk bebegi kendim kundakliyordum. Ama bunu kundaklayamiyorum cunku hava cok sicak kiyafetleri de cok ince degil. Hastanede atesi cikinca yine ateslenecek diye kundan yapamadim. Sadece penye ortusunun bir kenari ile kollarini sokuşturuyorum daha rahat uyuyor.
Benimki bundan canım. Ebebekten almıştım. Kumaşı ince bayaa. Ben çıtçıtlı atlet üstüne alt üst takım giydirip üstüne de kundak giydiriyorum. Benim ev serin, bebeğim de prematüre vücut ısısı hızlı düştüğü için ideal oluyor böyle. Soymaya başlarken bile çenesi titremeye başlıyor. Ayaklar sıcacıkken anında buz kesiyor. Hergün de mutlaka ateşini ölçüyorum. Sen uzun kol çıtçıtlı bady ve ayaklı pantolon giydirip üstüne kuncak yapsan yeter sanırım evin sıcaksaFotograf atsana nasil hazir kundak. Ben ilk bebegi kendim kundakliyordum. Ama bunu kundaklayamiyorum cunku hava cok sicak kiyafetleri de cok ince degil. Hastanede atesi cikinca yine ateslenecek diye kundan yapamadim. Sadece penye ortusunun bir kenari ile kollarini sokuşturuyorum daha rahat uyuyor.
oyy onun o cennet kokusu yeter. hayırlı olsun canım gözün aydın. bebisinle bir an evvel toparlanıp güzel günlere geçinSevgili annişler, ben çok şükür dün kızımı kucağıma aldım. Çoook kolay bir sezeryan operasyonu oldu. fırsat bulunca mesajlarınıza cevap yazıcam detaylı. Spinal +epidural di. Hiç bir yan etki olmadı. Tek acım belden epidural iğnesi yapılırken oldu o da kaçlaya yapılan iğne gibi bişeydi. İşlem sırasında hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken karnıma baskı uygulandı onu hissettim o da 2 dk bişey. Bebeğin ilk ağlayışını duyma muhteşemdi. O ağladı ben ağladım. Yanağıma getirdiler hemen sustu, aldılar yanımdan yine ağlamaya başladı. 37+1 olarak 3250 gram 51 cm doğdu çok şükür. Buraya kadar herşey güzel ama sonrası facia.
Lokal anestezinin etkisi geçince korkunç bir ağrım oldu resmen doğum sancısı gibi. Meğer rahim kasılmasıymış. Ağrı kesici iğne bile kesmeyince epiduralden ilaç verildi. Hiç bileyim kalmadı harika oldu. Ama sonra bi dah epidural verilmedi. Ayağa kalkmak, yürümek vs tabiki biraz zor oldu dayanılmaz değil ama o acıdan bebekle rahat ilgilenmiyorsunuz o çok koydu bana
Sevgili kızım uykuya çok meraklı çıktı. Bu sebeple emme de çok sıkıntı yaşadık. Tam sabah hastanede çözdük 3 kere harika emdi sevindik derken eve geldik çocuk memeye canavar muamelesi yapıyor6 saat uğraştık emmedi. Süt sapma makinesi getirdik sütüm çıkmadı. 2 gecedir uykusuzum (öğlen yorgunluk ve halaizlikten bayılmışım) , bebeği emziricem derken kendime hiç bakamadım sanırım ondan süt gitmiş. Mecbur mama alıp kaşıkla verdik. Ben de artık kendimi bakıma aldım. Yedim içtim duşumu aldım artık bi süre uyuyacağım. Mecbur mama vericez az kaşıkla. Ben uyanınca mememe enjesiyonla mama damla tıp öyle tekrar emzirmeye çalışacağım bakalım.
Sezeryan doğum çok kolay geçti benim için ama dikiş olayı berbat. Destek olmadan çoğu şeyi yapamıyorum. (klozete oturup kalkmak bile).çocuğumla rahatça ilgilenemiyorum. Sezeryan olacak arkadaşlar muhakkak en az 1 hafta size refakatçi olacak birisi olsun.
İyi oldu ögrendigim bende diktirdim ama kullanırmıyım bilemiyordumSelam kızlar
Canım cok merak ettik seni deSevgili annişler, ben çok şükür dün kızımı kucağıma aldım. Çoook kolay bir sezeryan operasyonu oldu. fırsat bulunca mesajlarınıza cevap yazıcam detaylı. Spinal +epidural di. Hiç bir yan etki olmadı. Tek acım belden epidural iğnesi yapılırken oldu o da kaçlaya yapılan iğne gibi bişeydi. İşlem sırasında hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken karnıma baskı uygulandı onu hissettim o da 2 dk bişey. Bebeğin ilk ağlayışını duyma muhteşemdi. O ağladı ben ağladım. Yanağıma getirdiler hemen sustu, aldılar yanımdan yine ağlamaya başladı. 37+1 olarak 3250 gram 51 cm doğdu çok şükür. Buraya kadar herşey güzel ama sonrası facia.
Lokal anestezinin etkisi geçince korkunç bir ağrım oldu resmen doğum sancısı gibi. Meğer rahim kasılmasıymış. Ağrı kesici iğne bile kesmeyince epiduralden ilaç verildi. Hiç bileyim kalmadı harika oldu. Ama sonra bi dah epidural verilmedi. Ayağa kalkmak, yürümek vs tabiki biraz zor oldu dayanılmaz değil ama o acıdan bebekle rahat ilgilenmiyorsunuz o çok koydu bana
Sevgili kızım uykuya çok meraklı çıktı. Bu sebeple emme de çok sıkıntı yaşadık. Tam sabah hastanede çözdük 3 kere harika emdi sevindik derken eve geldik çocuk memeye canavar muamelesi yapıyor6 saat uğraştık emmedi. Süt sapma makinesi getirdik sütüm çıkmadı. 2 gecedir uykusuzum (öğlen yorgunluk ve halaizlikten bayılmışım) , bebeği emziricem derken kendime hiç bakamadım sanırım ondan süt gitmiş. Mecbur mama alıp kaşıkla verdik. Ben de artık kendimi bakıma aldım. Yedim içtim duşumu aldım artık bi süre uyuyacağım. Mecbur mama vericez az kaşıkla. Ben uyanınca mememe enjesiyonla mama damla tıp öyle tekrar emzirmeye çalışacağım bakalım.
Sezeryan doğum çok kolay geçti benim için ama dikiş olayı berbat. Destek olmadan çoğu şeyi yapamıyorum. (klozete oturup kalkmak bile).çocuğumla rahatça ilgilenemiyorum. Sezeryan olacak arkadaşlar muhakkak en az 1 hafta size refakatçi olacak birisi olsun.
Benimkide bundanFotograf atsana nasil hazir kundak. Ben ilk bebegi kendim kundakliyordum. Ama bunu kundaklayamiyorum cunku hava cok sicak kiyafetleri de cok ince degil. Hastanede atesi cikinca yine ateslenecek diye kundan yapamadim. Sadece penye ortusunun bir kenari ile kollarini sokuşturuyorum daha rahat uyuyor.
naber cano iyi misinBenimkide bundan
Korkutma kendini. Herkesin dogumu farkli. Hatta benim 1. Ve 2. Dogumum da sezeryan olmasina ragmen farkli. Yani her bebek farkli diye boyle saniyorum.Cok gecmis olsun ben de daha kotu dusundum ne bileyim cati muayenesi bile olamadigim icin korktum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?