Bekimki kuvoze ateslendigi icin alinmisti. 37 haftalik dogdugu icin degil. Kendini korkutup kotuyu cagirma iyi dusun iyi seyler gelsin. Ben cagirdim butun kotuleri. Olumlu yaklas. Bebegin ile kavusma anini hayal et. Hic bir duyguya benzemiyor. Tarif edemiyorum.
Evet biz de oyle diyoruz hep ..eve giriyoruz bugun haftaya 3kisi gircez bu eve falan diye inanamiyoruz :)Benimki heyecan mi korku mu su an ayirt edemiyorumama evet cok guzel bir duygu. Su an evime bakiyorum da tek basima olacagim son gunler insallah. Sonra bur omur boyu canimdan bir parca olacak hayatimizda. Cok garip cok degisik bir duygu
Bende cumartesi gorusucem bakalim..bilgi alacaktir..genelmi spinal+epidural mi diye..Kızlar bugün bizimde kontrolümüz vardı. 35+5 bzm küçük hanım 3 kg olmuş. Tansiyonum 12/9 çıktı ufak sınırda dedi drum hergün takip et not al 14/9 olursa mutlaka haber ver dedi. Haftaya cumartesi tekrar randevum var anestezi uzmanıyla da görüşücekmişiz o zaman. Sanırım net tarihi belirlicez haftaya tabii bu arada bir aksilik olmazsa. Anestezi uzmanıyla ne görüşüyoruz tahlil mi yapıyor nedir bilginiz var mı?
Canim gozunuz aydin anali babaki uzun omurleri olsun miniginin. Normal doguma cok ozensem de yapamadim ben. 1. Sezeryan olunca 2.de sezeryan oldu.Can yoldaşlar ben geldim
Arayan soran, gelen giden derken yazamadım, detaylıca anlatmak istediğim için de bekledim ve doğum hikayem için hazırım
Bu arada tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın, uzun ömür versin inşallah .
Ve başlıyorumbildiğiniz üzere doğuramıyor ve doğuracağıma dair inancımı yitiriyordum. 2 hafta önce ebe baktığında 4 cm açılma var sabah akşam doğurursun demişti fakat tık yoktu. Son 3 haftadır da bebeğim kilo almıyordu ve suyum azalmıştı . Pazartesi doktora gittim, alttan muayene edeceğini söyledi. Önce baktı, 2cm açılma var dedi ben şok zaten
Daha sonra yeni bir eldiven taktı ve elini yeniden vajinadan soktu. Çığlık atmama sebep olan birşey oldu orada. Ben doktorun endişe etmemem için birşey söylemediğini fakat suyumun azalması sebebiyle doğumu hızlandırdığını düşündüm açıkçası çünkü çıkarken sancın olursa hemen gel , olmazsa da yarın sabah bir daha bakalım dedi.
Neyse 10.30 gibi doktorun yanından çıktık, annemle avm ye gittim dolaştık vs. Ufak bir bel ve kasık ağrısı başladı . 14.00 gibi evde kanamam başladı . Aradım doktoru , endişe edip etmemem gerektiğini sordum. 16.00 da hastaneye geç, ebe baksın duruma göre haberleşiriz dedi. O saatte hastanedeydim. Ebe baktı, 5 cm açılman var doğum başlamış dedi ama benim ağrım çok azdı . 16.30 da doktor geldi, açılman iyi suyunu ben patlatacağım, açılma ve sancı hızlanır dedi. Suyumu patlattı ve süreç başladı. Beni kıvrandıran sancıları hissetmeye başladım, 5 dk gibi aralıklarla giriyordu. Hastanedeki ebe ne şekilde sancıyı çekmem gerektiğini gösterdi . Koridorda yürüyordum sancı geldikçe tuvaletimi yapar gibi eğilip ıkınıyordum. Nst de sancı 60 larda geziyordu.
Daha 1 saat geçmeden benim sancılar dakikaya düşmeye başladı ben soruyordum artık nasıl bu kadar sık olabilir diye. Ebe açılmana bakayım dedi ve 8.5 cm açılma olmuştu. Saat 18.00 da sancılar dakikada 2 ye düşmüştü artık ve beni masaya aldılar . 18.15 'te de oğlumu kucağıma aldım. Son ultrason ölçümü 3150 gram idi. Oğlum 2970 doğdu. Ertesi gün taburcu olduk ve şimdi evimizdeyiz.
Süreç hızlı ilerlediği için şükrediyorum defalarca. 4 tane dikişim var ve hala depend kullanıyorum . Ped ile sızıntı riski olabilir. Ve ilk gün yoğun kanamam oldu, resmen 3 saatte bir depend degistirdim. Bunda kan sulandırıcı kullanmanın da etkisi oldu sanırım .
Oğlumla iyiyiz çok şükür, hafif sarılık var gibi, yarın 5. Gün kontrolümüz var umarım ciddi seviyede değildir. Biraz uykuya düşkün bir oğlum var , zorla uyandırıp emziriyorum resmen
Benden şimdilik bu kadar, Allah hepimizin yardımcısı olsun
Canim gozunaydin. Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin. Seni topigin kahraman annesi ilan ediyorum. Hem normal dogum hem sezeryan tecruben oldu.Kızlar ben ne yaşadım öyle anlatmakla bitmez9buçuk saat suni sancı çektim 3 cm den 4 cm e çıktı doktorum dediki Seçil bu sancıya bir de mide bulantısı eklendi 8-9 cm lt doğumhaneye gitmemiz gerekiyordu seni sezeryana almak zorundayım dedi , çok yorgunsun ve kendi sancın devreye girdiği için istenende epidural yapamam dedi genel anesteziyle alıcam hemen dedi. O sancıların yanında sezeryan tırt geldi saat 19.41 de 48 cm 2970 gr doğdu gece yarısı yürüyüş yaptım sondayı çıkardılar bugün duşta alabileceğim gayet iyiyim toparlandım. Kızlar yine olsa yine denerdim o sancılar bütün hormonlarımı devreye soktu , analık geldi resmen sütüm de geldi ilk andan itibaren çok şükür
Her seyin yolunda olmasina cok sevindimmmmKızlar ben ne yaşadım öyle anlatmakla bitmez9buçuk saat suni sancı çektim 3 cm den 4 cm e çıktı doktorum dediki Seçil bu sancıya bir de mide bulantısı eklendi 8-9 cm lt doğumhaneye gitmemiz gerekiyordu seni sezeryana almak zorundayım dedi , çok yorgunsun ve kendi sancın devreye girdiği için istenende epidural yapamam dedi genel anesteziyle alıcam hemen dedi. O sancıların yanında sezeryan tırt geldi saat 19.41 de 48 cm 2970 gr doğdu gece yarısı yürüyüş yaptım sondayı çıkardılar bugün duşta alabileceğim gayet iyiyim toparlandım. Kızlar yine olsa yine denerdim o sancılar bütün hormonlarımı devreye soktu , analık geldi resmen sütüm de geldi ilk andan itibaren çok şükür
Seninde gozun aydin grubun sabah kuşuCan yoldaşlar ben geldim
Arayan soran, gelen giden derken yazamadım, detaylıca anlatmak istediğim için de bekledim ve doğum hikayem için hazırım
Bu arada tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın, uzun ömür versin inşallah .
Ve başlıyorumbildiğiniz üzere doğuramıyor ve doğuracağıma dair inancımı yitiriyordum. 2 hafta önce ebe baktığında 4 cm açılma var sabah akşam doğurursun demişti fakat tık yoktu. Son 3 haftadır da bebeğim kilo almıyordu ve suyum azalmıştı . Pazartesi doktora gittim, alttan muayene edeceğini söyledi. Önce baktı, 2cm açılma var dedi ben şok zaten
Daha sonra yeni bir eldiven taktı ve elini yeniden vajinadan soktu. Çığlık atmama sebep olan birşey oldu orada. Ben doktorun endişe etmemem için birşey söylemediğini fakat suyumun azalması sebebiyle doğumu hızlandırdığını düşündüm açıkçası çünkü çıkarken sancın olursa hemen gel , olmazsa da yarın sabah bir daha bakalım dedi.
Neyse 10.30 gibi doktorun yanından çıktık, annemle avm ye gittim dolaştık vs. Ufak bir bel ve kasık ağrısı başladı . 14.00 gibi evde kanamam başladı . Aradım doktoru , endişe edip etmemem gerektiğini sordum. 16.00 da hastaneye geç, ebe baksın duruma göre haberleşiriz dedi. O saatte hastanedeydim. Ebe baktı, 5 cm açılman var doğum başlamış dedi ama benim ağrım çok azdı . 16.30 da doktor geldi, açılman iyi suyunu ben patlatacağım, açılma ve sancı hızlanır dedi. Suyumu patlattı ve süreç başladı. Beni kıvrandıran sancıları hissetmeye başladım, 5 dk gibi aralıklarla giriyordu. Hastanedeki ebe ne şekilde sancıyı çekmem gerektiğini gösterdi . Koridorda yürüyordum sancı geldikçe tuvaletimi yapar gibi eğilip ıkınıyordum. Nst de sancı 60 larda geziyordu.
Daha 1 saat geçmeden benim sancılar dakikaya düşmeye başladı ben soruyordum artık nasıl bu kadar sık olabilir diye. Ebe açılmana bakayım dedi ve 8.5 cm açılma olmuştu. Saat 18.00 da sancılar dakikada 2 ye düşmüştü artık ve beni masaya aldılar . 18.15 'te de oğlumu kucağıma aldım. Son ultrason ölçümü 3150 gram idi. Oğlum 2970 doğdu. Ertesi gün taburcu olduk ve şimdi evimizdeyiz.
Süreç hızlı ilerlediği için şükrediyorum defalarca. 4 tane dikişim var ve hala depend kullanıyorum . Ped ile sızıntı riski olabilir. Ve ilk gün yoğun kanamam oldu, resmen 3 saatte bir depend degistirdim. Bunda kan sulandırıcı kullanmanın da etkisi oldu sanırım .
Oğlumla iyiyiz çok şükür, hafif sarılık var gibi, yarın 5. Gün kontrolümüz var umarım ciddi seviyede değildir. Biraz uykuya düşkün bir oğlum var , zorla uyandırıp emziriyorum resmen
Benden şimdilik bu kadar, Allah hepimizin yardımcısı olsun
Karpuz da kilo aldiriyor bence. Ama asil anne babanin genetigi etkiliyor bence. Ilk bebegim kioluydu. 2.bebek 3.500 dogdu ama doktorun dedigi tariji bekleseydi 4e yakin olurdu kilosu. Ben karpuz tuketmistim.Arkadaşlar merhaba,bugün kontrolüm vardı Pazartesi tekrar çağırdı sancın başlayacak gibi Bebek kanalda dedi.37+1 fakat kilosu 2.850 iyi beslen özellikle pilav ve kırmızı et yemelisin en hızlı kilo aldıracak besinlermiş ve karbonhidrat yemeliymişim.Bir de günde 8-10 hurma dedi tabi...Sizin bildiğiniz bebeğe kilo yapacak besinler var mı?oğlumda hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum gerçekten her hamilelik farklıymış!
Ayy ne kadar bekledik seniKızlar ben ne yaşadım öyle anlatmakla bitmez9buçuk saat suni sancı çektim 3 cm den 4 cm e çıktı doktorum dediki Seçil bu sancıya bir de mide bulantısı eklendi 8-9 cm lt doğumhaneye gitmemiz gerekiyordu seni sezeryana almak zorundayım dedi , çok yorgunsun ve kendi sancın devreye girdiği için istenende epidural yapamam dedi genel anesteziyle alıcam hemen dedi. O sancıların yanında sezeryan tırt geldi saat 19.41 de 48 cm 2970 gr doğdu gece yarısı yürüyüş yaptım sondayı çıkardılar bugün duşta alabileceğim gayet iyiyim toparlandım. Kızlar yine olsa yine denerdim o sancılar bütün hormonlarımı devreye soktu , analık geldi resmen sütüm de geldi ilk andan itibaren çok şükür
Doktorunun istedigi kan tahlili kalp grafisi gibi tahlilleri alip gidiyorsun anestezi uzmanina. Sana sorular soruyor. Bir hastaligin var mi hangi ilaclari kullaniyorsun vs vs gibi. Ve sezeryanin icin onay veriyor. Gerekli ilaclari yazip dosyana ekliyor.Kızlar bugün bizimde kontrolümüz vardı. 35+5 bzm küçük hanım 3 kg olmuş. Tansiyonum 12/9 çıktı ufak sınırda dedi drum hergün takip et not al 14/9 olursa mutlaka haber ver dedi. Haftaya cumartesi tekrar randevum var anestezi uzmanıyla da görüşücekmişiz o zaman. Sanırım net tarihi belirlicez haftaya tabii bu arada bir aksilik olmazsa. Anestezi uzmanıyla ne görüşüyoruz tahlil mi yapıyor nedir bilginiz var mı?
Teşekkürler,karpuzu bilmiyordum hiç seve seve yerimKarpuz da kilo aldiriyor bence. Ama asil anne babanin genetigi etkiliyor bence. Ilk bebegim kioluydu. 2.bebek 3.500 dogdu ama doktorun dedigi tariji bekleseydi 4e yakin olurdu kilosu. Ben karpuz tuketmistim.
Eminim oyledir..dogru diyorsun felaket tellalligina basladim yinecagirmamak lazim.. siz nasilsiniz simdi ..
Iyiyim cok sukur. Bebek de 1 haftalik olunca dogru duzgun emmeye basladi. Ilk gunler ememiyordu cabuk yoruluyordu simdi guclendi.
Benim rahmimde biraz kan birikmis doktor kontrolum vardi, doktorum ultrason altinda bir kismini bosaltti. Kalan icin hap verdi kanamamin sökülmesi icin. 3 ila 4 günden fazla kullanma dedi. Haftaya tekrar kontrolum var.
çok ideal bir sezaryen takvimi 39+1başka bi aksilik yoksa gerek yok tabi hemen almaya. doktorlar da aradan çıksın mantığıyla yaklaşıyor bazen galibaHaftaya perşembe 39+0 oluyorum, doktor Cuma dedi bakalım.
Sağlıkla kucağınıza alın inşaşlah. Darısı bekleyenlereHerkese selamdaha okumadim yazilanlari doguran varsa Allah saglik sihhat versin. Biz de bugun kontrole gittik. Yjne donmemis bizim oglan ve gunumuz belli oldu. Pazartesi gunu geliyo bebisimiz eylul annesi olacam dedim dedim oldum walla.
haberi aldigimdan beri bi degisigim. Korku sardi bi. Bebegim icimde son gunlerim. Diyorum bi 3- 5 ay daha kalsaydi benimle.. su an tum inisiyatif bende 3 gun sonra butun her seyimizi oglumuza gore yapacagiz. Hem heyecan hem mutluluk hem korku var icimde. Allah herkese nasip etsin insallah cocugunu saglikla kucagina almayi.
Anestexi uzmaniyla ne gorusuyosun bizede yazBende de heyecan dorukta. Evim temizlendi. Aksam kendi cantami kapatip bebegin besigini hazirlicam. Yarin anestezi uzmaniyla gorusup cumartesi sezaryen olucam. Oyle az kaldi ki!
Daha once bi ameliyat olmustum. Onda kan testi yapip kalp grafisi cekmislerdi. Sonra da anestezi uzmani sigara iciyor musun, kronik hastaligin var mi gibi sorular sormustu. Galiba yine ayni sekilde olur.Anestexi uzmaniyla ne gorusuyosun bizede yazheyecan basiyo insani gercekten..
Amin insallahSağlıkla kucağınıza alın inşaşlah. Darısı bekleyenlere
38+1 oluyor yanlış hatırlamışım. Aslında sat'a göre 40+1.çok ideal bir sezaryen takvimi 39+1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?